Miihkali

Miihkali

Tykittäjä, 88 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (18)

23.11.2019 klo 20:35

Kaupunki helvetissä

Blaxploitaatiota ja kyttäleffaa sekoittavassa rikosjännärissä valkoihoinen apinamies vetää päähänsä afronmuotoisen tupeen, lankkaa naamansa mustaksi ja lähtee teloittamaan viattomia ohikulkijoita. Välillä soitellaan poliisille vihjepuheluja tekaistulla afroamerikkalaisella korostuksella ja haukutaan päähenkilöä neekeriksi. Saako etsivä Frank Savage selville murhaajan todellisen henkilöllisyyden?

Saa.

Elokuvan alku on tarantinomaisessa törkeydessään jos ei viihdyttävä niin ainakin kiinnostava. Epäkorrekti meininki unohtuu puolivälin jälkeen jonnekin ja jäljelle jää rutiininomaista vigilantismia. Pahiksen motiivi jää epäselväksi ja soundtrack koostuu paremmin Lemmenlaivaan sopivasta iskelmästä. Huvittavassa loppuhuipennuksessa nähdään henkilöauton ja (maassa pysyttelevän) lentokoneen välinen takaa-ajo.

rating 50,000

24.06.2019 klo 20:54

The Invincible Armour

Absurdia kung fu -hupia, jossa toinen toistaan karvaisemmat papparaiset etsivät yrityksen ja erehdyksen kautta heikkouksia toistensa puolustuksessa. Lopulta Akilleen kantapää löytyykin – palleista kun puristaa niin henki lähtee kovemmastakin kamppailijasta. Englanninkielisestä dubista jää parhaiten mieleen kummallisella kurkkuäänellä örähtelevä lakeija.

rating 70,000

07.06.2019 klo 08:49

Golden Swallow

Toimiva wuxia-melodraama, jossa mieleenpainuvinta ovat upeat vuoristo- ja metsämaisemat sekä luonnonkauniilla paikoilla tapahtuvat taistelut. Aidot ulkokohtaukset ovat mukavaa vaihtelua Shaw Brothersin myöhempien elokuvien sarjakuvamaisiin lavasteisiin.

Kuvaus on sekin Shaw-elokuvalle poikkeuksellisen eläväistä kamera-ajoineen, vinksahtaneine kuvakulmineen ja dramaattisine zoomauksineen. Tästä kiitos kuulunee ohjaaja Chang Chehille (mm. Crippled Avengers ja Five Element Ninjas). Välillä kuva tosin tarkentuu väärin, minkä seurauksena osa otoksista on sumeahkoja.

Yhteys alkuperäiseen Come Drink With Me’hen on viitteellinen, ja Cheng Pei Pein esifeministinen sankaritar Kultapääsky on alennettu lemmenjanoisten poikien kiistakapulaksi. Myös taistelukohtauksista puuttuu ensimmäisen osan henkeäsalpaavan hurja tempo, vaikka verta vuodatetaankin vapaamielisesti.

rating 60,000

05.05.2019 klo 19:09

Paholaisen takapiha

Tällä elokuvalla oli kunnia olla ensimmäinen itse ostamani videokasetti. Juonen virkaa toimittaa hattarascifin perinteinen lääkeklišee: troppi ei poistakaan harhoja, vaan tekee niistä totta. Tarkempia muistikuvia elokuvan tapahtumista ei liiemmälti ole.

rating 40,000

28.01.2019 klo 19:54

Iron Sky: The Coming Race

Voi vittu miten huono elokuva.

rating 10,000

25.05.2018 klo 21:33

Five Element Ninjas

Viisi venomia -leffoista ehkä se kaikkein taistelulajipainotteisin. Mättäminen alkaa heti alkuminuuteilla ja jatkuu hyvän aikaa ilman hengenvetoja. Puolivälissä hidastetaan hiukan tahtia ja kuvioon astuu romanttista draamaa sekä hovijuonittelua. Loppuhuipennuksena lisää turpaanvetoa. Mukana on siis kaikkea, mitä hyvältä kung fu -elokuvalta sopii odottaa.

Kamppailukohtaukset ovat Venomeille tyypillisesti erittäin tyyliteltyjä, pikemminkin modernia tanssia kuin taistelua. Bonuksena mukana on viiden kiinalaisen elementin mukaan ottelevia ninjoja, jotka mm. naamioituvat puiksi ja pukeutuvat kullanväriseen folioon.

Kestoa on kokonaisuudella ehkä hieman liikaa, mutta komeaa akrobatiaa yhtä kaikki.

rating 70,000

21.11.2014 klo 11:05

Pahan mahti

Ei tämä aivan surkea ollut. Ensimmäinen puolituntinen kopioi Se7eniä minkä kerkiää, mutta sen jälkeen juonessa riittää yllättäviä ja jopa omaperäisiä käänteitä. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä ja Mulcahyn visuaalinen tyyli on tallella, vaikka kamerankäyttö olikin paikoin melko rauhatonta. Pahiskin oli toimiva, vaikka sortuikin lopussa melko naurettavaan remuamiseen.

rating 60,000

18.11.2014 klo 11:37

Paholainen soittaa

Aivan uskomattoman pöljä yritelmä kauhuelokuvaksi. Vai mitä muuta voi sanoa kamera-ajoista, jotka seuraavat lattialla itsekseen liukuvaa murhaajapuhelinta? Huonompaa käsikirjoitusta tai latteampia näyttelijöitä saa hakea. Lewisin karisma, Deodaton ohjaajantaidot sekä Claudio Simonettin syntikkapop pelastavat sen mitä pelastettavissa on.

rating 30,000

17.11.2014 klo 20:11

Sharknado

Aivottomuudessaan todella viihdyttävää huttua. Se vähän harmittaa, että suuren osan ajasta päähenkilöt vain kököttivät autossa ja huristelivat eteenpäin. Hiukan lisää tempoa ja vielä piirun päättömämpiä ideoita, ja käsissä olisi ollut vuosikymmenen tähän asti paras toimintaelokuva.

rating 50,000

29.09.2009 klo 18:06

Twilight - Uusikuu

Koska se tulee olemaan paska.

rating 20,000

24.01.2009 klo 17:13

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Todella hieno komedia. Ei tämä mikään tappohauska ole, mutta ottaen huomioon että elokuva kertoo maailmanlopusta, ydinsodasta ja vielä hyvin realistisesti, on se hyvin onnistunut musta komedia. Erikoisinta on, että vaikka elokuvassa välillä nauraa ääneen, Tohtori Outolempi ei ole mitenkään helppo tai kevyt elokuva. Itse asiassa se taitaa olla kaikkien aikojen surullisin komedia. Hienoa työtä Kubrickilta jälleen.

rating 60,000

22.01.2009 klo 19:03

Hyvät, pahat ja rumat

Sergio Leone on kyllä äijä. Huippuwestern Hyvät, pahat ja rumat sykähdyttää, jännittää, puhuttelee eikä osoita vanhenemisen merkkejä. Todella hieno ja monipolvinen tarina, jossa parhaan näyttelijänsuorituksen tekee Eli Wallach (eli ruma). Clint Eastwood on myös hyvä, "hyvä" kun on. "Paha" Clee Van Cleef jää hitusen ohueksi, muttei niin paljon, että se haittaisi kokemusta.

Parasta on kuitenkin Leonen hidas kerronta, joka näyttäytyy mielenkiintoisena kontrastina miehen nopeille leikkauksille. Teos jää mieleen kummittelemaan hienosti niin, että teho tuntuu voimakkaimmillaan vasta päiviä katsomisen jälkeen. Ennio Morriconen upeat musiikit säestävät elokuvaa komeasti. Kyyninen mestariteos, jossa varmaa on vain, että kaikki ovat mestariampujia ja katsojan itsensä päätettäväksi jää, kuka lopulta oli hyvä, kuka paha ja kuka ruma.

rating 90,000

31.12.2008 klo 19:56

Blade Runner

Eipä tämä juuri Director's Cutista eroa, mutta lievästi parempihan tämä on kun tästä pikkuvirheitä on korjattu. Jos ei ole vielä mitään elokuvan versiota hankkinut, kannattaa ostaa juuri Final Cut, mutta Director's Cutin omistajien ei kannata vaivautua ellei luokittele itseään elokuvan HC-faniksi.

rating 100,000

27.10.2008 klo 23:09

Full Metal Jacket

Huh huh mikä sotaelokuva, todella hyvä raina. Kriittinen muttei kuitenkaan tyydy vain osoitteluun. Näyttelytyö on upeaa ja Kubrick ohjaa Tunteella. Vaikuttavaa oli erityisesti kuvaus stm. Pellen henkisestä degeneroitumisesta persoonaansa epätoivoisesti varjelevasta "älyköstä" lopulta kylmäksi tappajaksi. Eräs kaikkien aikojen parhaista elokuvista, yhdessä Rautaristin kanssa maailman paras sotaelokuva.

rating 80,000

27.10.2008 klo 23:06

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini

Jaahas, menin sitten kirjoittamaan arvostelun. Tuntui vain että elokuvasta on niin paljon sanottavaa, vaikka omahyväisyyttähän tämä oikeasti siis on.
Eli poistin alkuperäisen kommentin.

rating 90,000

21.09.2008 klo 20:07

Good Night, and Good Luck.

Siltä varalta jos joku ihmettelee 'Teatterissa'-merkintää niin katsoin elokuvan aikanaan elokuvateatterissa. Virkistin nyt muistia katsomalla sen DVD:ltä ennen arvostelua, mutta ajattelin kuitenkin pistää 'Teatterissa'-merkinnän koska yleisvaikutelma on kuitenkin kyseisestä sessiosta, parin vuoden takaatakin.

rating 70,000

18.09.2008 klo 22:26

I Bought a Vampire Motorcycle

Ois ittellänikin tarkotus katsoa mutten tiedä mistä voisi hankkia laillisesti.

rating 70,000

08.09.2008 klo 17:44

Länsirintamalta ei mitään uutta

Juu kyllähän tämä hyvä elokuva oli. Ei paljoa lisättävää Jurpon arvosteluun.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat