Key

Key

Käyttäjä, 37 fania

Steven Spielberg

1

A.I. Tekoäly (2001)

En muista, että olisin koskaan pettynyt Spielbergin elokuviin, eikä A.I. Tekoälykään tehnyt poikkeusta. Se on kaunis ja ajatuksia herättävä tulevaisuusvisio, joka onnistuu viihdyttämään koko pitkän kestonsa ajan. Tarina toimii mainiosti, mutta ennen kaikkea visuaaliselta puoleltaan leffa on täyttä rautaa. Erikoistehosteet eivät ole ehtineet paljon vanhentua, ja värikkäät maisemat ovat silkkaa silmänruokaa. Loppukohtaus on haikea, ja veikkaanpa, että herkkämielisen katsojan on vaikea siinä pidätellä kyyneliä. Ehdottomasti Spielbergin parhaimpia.

A.I. Tekoäly rating 3,35

2

Kadonneen aarteen metsästäjät (1981)

Hyvä elokuva joka edustaa omaa genreänsään oikeanlaisella tavalla. Seikkailuelokuvien kingi!

Kadonneen aarteen metsästäjät rating 4,20

3

Jurassic Park (1993)

Steven Spielbergin paras elokuva. Jännittävä, hauska ja viihdyttävä.

Jurassic Park rating 3,97

4

Tappajahai (1975)

Taitavasti ja hienosti toteutettu seikkailu trilleri. Jawsin ensimmäinen osa oli parempi kuin luulin. Hai näyttää todella aidolta ja ohjaus on hyytävän hyvää. Näytteliätkin onnistuvat ihan hyvin. Hieno seikkailutrilleri jota voi suositella melkein kaikille.

Tappajahai rating 4,11

5

Poltergeist (1982)

Säikähdin ainakin neljässä kohdassa., Hyvä leffa 4/5.

Poltergeist rating 3,40

6

1941 - anteeksi, missä on Hollywood? (1979)

Sota on vakava asia, mutta Steven Spielberg on keksinyt tehdä siitä hauskaa. 1941 - Anteeksi, Missä on Hollywood? on vertailtavissa vuoden 1964 Dr. Strangelove'een, mutta tämän elokuvan huumori on erilaista, se ei ole pelkkää mustaa ja kieroutunutta, vaan juuri oikeanlaista tilanne komiikkaa, ripauksellamustaa huumoria ja sitä... - oikeaa, toimivaa huumoria. Odotettua parempi sotakomedia, joka on pakkokatsaus Spielberg'in tuotannosta pitäville.

1941 - anteeksi, missä on Hollywood? rating 3,37

7

E.T. (1982)

Aivan mahtava elokuva. Näyttelijät eivät jää mieleen kovin kummoisina, mutta Drew Barrymore vakuuttaa pienenä Gertie -tyttönä. Suosittelen katsomaan.

E.T. rating 3,47

8

Maailmojen sota (2005)

Tom Cruisen tähdittämä viihdyttävä toimintaryöppy. Steven Spielbergin parhaimpia, ja samalla yksi järisyttävimmistä katastrofielokuvista.

Maailmojen sota rating 3,30

9

Hook - Kapteeni Koukku (1991)

Näissä perheleffoissa yleisin ongelma on se, että koko homma saattaa venähtää liian siirappiseksi. Tässä kuitenkin tuo piirre on suurimmilta osin onnistuttu välttämään ja siksi elokuva toimiikin mainiosti yli kaksituntisena. Leffan sujuvuus on osittain myös näyttelijöiden uskottavien tulkintojen ansiota.

Hook - Kapteeni Koukku rating 3,09

10

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus (2011)

Alkuperäisiä Tintti-animaatio sarjoja en ole katsonut, eikä ole tultu sarjakuvia luettua. Se hieman rokottaa elokuvan pistemäärää, olisi ollut kai mukavampaa tutustua Tintteihin sarjakuvien, tai animaatiosarjan kautta. Steven Spielberg'in ohjaama tietokoneanimaatio on hämmästyttävän seikkailullinen. Rikas juoni tekee elokuvasta paljon nautinnollisemman. Seikkailunjanoisille Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus on osuva valinta. Loppukohtaus lupailee jopa jatko-osaa, ainakin siltä se vaikuttaa.

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus rating 3,72

11

Sotahevonen (2011)

Taidonnäyte Spielberg'iltä. War Horse ei kuitenkaan kuulu miehen muistettaviin teoksiin. Kannattaa silti katsoa, jos eläinelokuvista pitää.

Sotahevonen rating 3,14

Profiilin tiedot

TOP-listat

Teemat