Jude

Jude

Käyttäjä, 10 fania

Larry Cohen-ranking

1

Mielipuoli kyttä (1988)

Toimivaa settiä Lustigilta ja Cohenilta. Yleensä näissä simppeleissä horror/rikos -leffoissa tuppaa meininki laantumaan loppua kohden, mutta mielestäni Maniac Copin tunnelma paranee mukavasti kun loppuratkaisut lähestyvät. Tässä vilisee myös monia kovia näyttelijöitä, esim. Bruce Campbelliin tai Tom Atkinsiin ei kyllästy ikinä.

Mielipuoli kyttä rating 3,33

2

Body Snatchers (1993)

Pakkohan tämä re-maken re-make oli tsekata kun tekijöiden joukkoon kuuluvat mm. Stuart Gordon, Nicholas St. John ja ohjaajana toimiva Abel Ferrara. Armeijan sotilastukikohtaan pohjautuva ympäristö on varsin toimiva ja ahdistavia fiiliksiä onnistutaan kelvollisesti luomaan. Toisaalta tässä on niin mehevä idea leffalle josta olisi voitu hieman hitaammalla temmolla saada enemmänkin irti. Näyttelijäkaarti ei kovin paljoa loista, vaikkakin Forest Whitakerin suoritus jäikin mieleeni parhaiten, Gabrielle Anwar ja Reilly Murphy ovat melko köykäisiä päärooleissaan. Body Snatchers on keskiverto sci-fi jännäri jonka kelpaa katsoa yön pimeinä tunteina.

Body Snatchers rating 2,89

3

Mielipuoli kyttä 2 (1990)

Hieman heikompi mitä ensimmäinen osa, mutta vain hieman, sillä kyllähän tämänkin leffan parissa viihtyy varsin hyvin. Soundtrack taitaa olla hieman parempi mitä ensimmäisessä osassa, propsit erityisesti Buddy Milesin Children of the Night -kipaleesta. Erikoistehosteisiin ja toimintakohtauksiin oli myös selkeästi panostettu.

Mielipuoli kyttä 2 rating 2,95

4

Mielipuoli kyttä 3 (1993)

Maniac Cop 3 sisältää ripauksen enemmän huumoria mitä edelliset osat, ja se lienee yksi tämän osan hyvistä puolista. William Lustigin ohjaus on jälleen tyylikästä katseltavaa, mutta kolmannen osan heikkous piileekin käsikirjoituksessa. Jotenkin tästä osasta jäi sellainen fiilis, että juoneen oli haettu lähes väkisin täytettä, että saadaan puolitoistatuntinen täyteen. Erikoistehosteet näyttävät tosin jälleen varsin hyviltä. Ei tämä mitään karmeaa kuraa toki ole, mutta juoni jää lopulta liian yllätyksettömäksi ja heppoiseksi.

Mielipuoli kyttä 3 rating 2,35

5

Siivellinen käärme (1982)

Huhhuh, Larry Cohen teki sen taas. Q taitaa nousta ykköspaikalle kun vertailen Cohenin leffoja, sen verran viihdyttävä kokemus tämä oli. Jo ensimmäisistä kohtauksista lähtien meno on suoraviivaista eikä niitä suvantovaiheitakaan tässä pahemmin ole. Yksi juttu mikä Q:sta jää varmasti mieleen on Michael Moriartyn mielipuolinen roolisuoritus. Moriartyn roolisuoritus on suorastaan Nicolas Cagemainen, mies sopiikin hieman pimahtaneen miespäähahmon rooliin erinomaisesti. Toki olihan Moriarty jo hyvä The Stuffissa sekä Island of the Alivessa mutta tässä tykitys oli vielä kovempaa. Tuntui muutenkin että koko castilla (David Carradine, Richard Roundtree jne) yhteiskemiat toimivat hyvin ja luulenpa että Q:ta on ollut todella hauska kuvata vähän päälle 30 vuotta sitten.

Siivellinen käärme rating 3,00

6

Musta keisari (1973)

Hyviä pienen budjetin leffoja roppakaupalla aikoinaan työstänyt Larry Cohen ei vetänyt hutilaukausta tämänkään leffan kohdalla. Black Caesar on allekirjoittaneelle varsin hyvä ensikosketus blaxploitaation maailmaan. Fred Williamson on hyvä valinta päärooliin, eikä ihme että miehen status kulttileffojen tähtenä kasvoi tämän jälkeen. Tämänkin leffan kohdalla on hieno nähdä mitä kaikkea Cohen sai aikaiseksi pienellä budjetilla. New Yorkin kaduilla kuvatut kohtaukset ovat pääosin tehty "mennään ulos ihmisten keskelle ja vedetään kohtaukset purkkiin" -tyylillä, mutta joku rosoinen viehätys noissa kohtauksissa piilee. Hienona esimerkkinä tästä on se jalkakäytävällä autolla kaahailu. Lisähuomiona vielä pisteet upeasta soundtrackista. James Brown jos kuka pystyy luomaan hyvää fiilistä tällaiseen leffaan, ja kaikki soundtrackin biisit ovat aikalailla timanttisia. Ehkä Black Caesarin juonesta loppuu hieman puhti loppupuolella, mutta ihan viihdyttävä tapaus tämä on silti.

Musta keisari rating 3,77

7

Paholainen (1976)

On se Larry Cohen vaan melkoinen jamppa. Tällaisestakin aiheesta mies sai vain taiottua aikalailla mielenkiintoisen leffan. Propsit irtoaa etenkin siitä melko painostavasta tunnelmasta mikä velloo tämän elokuvan pinnan alla, visuaalisesti tässä oli myös muutamia vakuuttavia kohtauksia. Tony Lo Bianco on ihan hyvä pääroolissaan vaikka eniten pidinkin Sylvia Sidneyn vahvasta sivuroolista. Juoni meinaa kyllä vähän lässähtää loppua kohden mutta kokonaisuutena God Told Me To lienee silti yksi Cohenin mielenkiintoisimmista leffoista.

Paholainen rating 3,31

8

Stuff - murhaavaa mössöä (1985)

Are you eating it or is it eating you?Ihan viihdyttävä kauhukomedia Larry Cohenilta. Konsumerismi ja elintarviketeollisuus ovat vittuilun kohteina joiden lisäksi isänmaalliset amerikkalaiset saavat myös osansa. Michael Moriarty on huvittava teollisuusvakoojan roolissa ja Garret Morris sekä Paul Sorvino vetävät myös hulvattomat roolit. Loppupuolella on ehkä pientä suvantovaihetta havaittavissa mutta kyllä tästä kasaripläjäyksestä silti hyvä yleisfiilis jää.

Stuff - murhaavaa mössöä rating 3,19

9

Bone (1972)

Viihdyttävä sekä mielenkiintoinen komedia Larry Cohenin uran alkutaipaleelta. Toki keskivaiheilla homma junnaa ehkä hieman paikallaan mutta Bonesta jää kokonaisuutena silti mieleen hyvä yleisfiilis. Cohenin terävävästä kässäristä tulee ehdottomasti plussaa, mutta myös Andrew Dugganin hauskasta roolista pidin paljon.

Bone rating 3,50

10

Se on elossa! (1974)

Tappajavauvaa metsästämässä.

Se on elossa! rating 3,00

11

Se elää taas (1978)

It's Aliven jatko-osa ei oikein pärjää ensimmäiselle osalle. Juoni lähtee alussa takkuillen liikkeelle mutta onneksi sentään loppupuolella meno paranee jonkun verran. Samantapaisia ideoita tässäkin on kuin ensimmäisessä osassa, mutta ehkä jotain vielä räväkämpää olisin kaivannut. Dialogi on silti tässäkin ihan mukavaa ja näyttelijät suoriutuvat rooleistaan kiitettävästi.

Se elää taas rating 3,00

12

It's Alive III: Island of the Alive (1987)

Heikkouksistaan huolimatta viihdyttävä päätös trilogialle.

It's Alive III: Island of the Alive rating 2,00

13

Ambulanssi - tappava apu (1990)

Larry Cohen -putki se vain jatkuu. Ihan viihdyttävä pläjäys tämäkin on vaikka loppua kohden juonesta meinaakin loppua puhti. Hauskaa läppää Ambulancessa on silti tarpeeksi ja Cohenin tyylin tunnistaa alta aikayksikön. Eric Roberts on ihan hyvä pääroolissa mutta Red Buttons vetää sivuroolissa kieltämättä koko leffan parhaimman ja hauskimman suorituksen.

Ambulanssi - tappava apu rating 3,67

14

Kalmansilmä (1984)

Hyviä ideoita sisältävä ja pienemmälle huomiolle jäänyt trilleri Larry Cohenilta. Homma kyllä laahaa muutamassa kohtaa ja tuntui että juonessa oli tosiaan ideaa mutta toteutus ontuu välillä. Oli kuitenkin mukava nähdä harmittavan nuorena edesmennyt Zoë Lund tuplaroolissa. Kaipa tähän arvosanaan pientä Cohen-lisää tulee mutta menkööt.

Kalmansilmä rating 3,00