Joku

Joku

Käyttäjä, 26 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (697)

25.06.2015 klo 14:55

Con Air - lento vapauteen

Niin lujaa överiks vedetty ysäritoimintaelokuva Con Air on, että eihän se voi muutakun viihdyttää. Näyttelijäkaartiin kuuluu vähintäänkin kovia toimintanimiä, ja muutenkin hyviä näyttelijöitä. Etenkin Buscemi oli aika vakuuttava sarjamurhaajaroolissaan. Juonihan ei mikään päätä huimaava ole, muttei sen toki tarvikkaan kunhan jokapuolella räjähtelee ja luodit sinkoilee riittämiin. Ja kyllähän ne sinkoilee.

Viihdyttävää möhellystä kaikenkaikkiaan. Ei kuitenkaan vuosikymmenensä paras kohelluselokuva.

rating 60,000

12.06.2015 klo 09:51

Unensieppaaja

Vähän parempi kun mitä muistin, ei kuitenkaan silti mikään järin hyvä elokuva. Toisaalta taas ei täysin toivotonkaan. Juonihan on sinällään ihan hyvä, näyttelijät vetää hyvin (etenkin Freeman), ja ulkoavaruuden öttiäiset on aika karun näkösiä. Yhtenä isona huonona puolena mainittakoon leffan pituus. Eihän vähän reilu parituntinen ole pitkä, mutta tän kohalla se kyllä tuntu ikuisuudelta. Dreamcatcher menettää jotenkin tehojaan kokoajan loppua kohden.

Ehdottomasti mainettaan parempi elokuva, muttei silti läheskään King-filmatisointien parempaa antia.

rating 50,000

06.06.2015 klo 15:24

Sisko tahtoisin jäädä

Ei parhaimpia kotimaisia nuorisokuvauksia, muttei missään nimessä huonokaan elokuva. Näyttelijät hoitaa roolinsa ihan uskottavasti ja juoni on tavanomainen, ehkä jopa kliseinen, mutta silti toimiva. Kyllä tän vähintään kertaalleen kahlailee lävitte suuremmin kyllästymättä.

rating 60,000

06.06.2015 klo 00:12

28 päivää myöhemmin

Näin uudelleen katsottuna (vissiin tokaa tai kolmatta kertaa) tämä toimi huomattavasti paremmin kun ekalla kerralla. Muistikuva oli ettei 28 päivää myöhemmin oo tavallista kummosempi zombielokuva, mutta onhan se. Hahmoihin syvennytään huomattavasti enemmän kun genren keskivertoedustajissa yleensä, ja juoni on syvällisempi. Jonkinasteista yhteiskuntakritiikkiä on myös havaittavissa. Tosiaankin parempi kun mitä muistin!

rating 70,000

05.06.2015 klo 19:42

The Dark Lurking - Alien vs. Zombies

Ehdin jo innostua tästä yhden euron ostoksestani, yleensä kun diggaan tieteiselokuvien ja kauhun yhdistelmistä. No tällä kertaa ei voi muuta sanoo kun että Alien vs. zombies on totaalinen v***n pohjanoteeraus. Ensinnäkin tän vois jo haukkua pelkästä rahastusmeiningistä, elokuvassa kun ei yhtäkään alienia edes nähdä.. Voi kun se vika oliskin vaan siinä. Tää on nimittäin kaikinpuolin muutenkin läpeensä hävyttömän huono elokuva. Näyttelijöistä lähtien kaikki kusee. Kuvaus on suttusta ja leffa on leikattu ihan päin helvettiä. Juoni ei päätä huimaa, eikä edes tehosteet ja tutkimusaseman lavasteet näytä vakuuttavalta. Huhhuh, onneks en tosiaan pulittanu tästä kun sen euron kirpputorilla. Täyden hinnan maksaminen tälläsestä dvd:n muotoon naamioidusta kasasta sontaa olis pistäny kyllä sapettaan.

rating 20,000

04.06.2015 klo 22:35

Likainen pommi

Kertakäyttökamaa. Parissa kohtaa ehkä tarjos ihan osuvaakin satiiria, mutta pääosin melkosen turha tekele. Ei totaalisen huono kokonaisuus, mutta tuskin tulee koskaan tän pariin palattua.

Plääh.

10.11.2019 EDIT:

Kertoo muuten jotain leffasta, että en edes muistanu katsoneeni tätä. Ei mitään hajua mitä tässä tapahtu.

rating 40,000

01.06.2015 klo 00:25

The Legend of Drunken Master

Juoni oli aika älytön mutta väliäkö sillä kunhan taistelukohtaukset toimii, ja toimiihan ne. Huumori leffassa oli osittain vähän turhankin puujalkameininkiä, mutta paikoittain sitten oli hyvinkin hauska elokuva.

Aivot narikkaan+kylmää kepua ja tän parissa viihtyy kyllä helposti sen rapiat puoltoistatuntia

rating 60,000

31.05.2015 klo 14:28

Face/Off - kahdet kasvot

Faceoffi on kunnon rehtiä toimintahömppää. Ei sen enempää, eikä vähempää. Juoni rullaa kivasti ja jatkuva äksöni takaa ettei tuo 138 minuuttia tunnu niin pitkältä kun miltä se kuulostaa. Kyllähän tän voi niputtaa helposti The Rockin, The Last Boyscoutin, Con Airin jne jne rinnalle sinne ysäritoimintapätkien parempaan kastiin.

Toimii, kerta toisensa jälkeen.

rating 70,000

28.05.2015 klo 23:11

Asterix Britanniassa

Asterix Britanniassa kuuluu ehdottomasti suosikki Asterix-tarinoihini. Elokuvana myös erittäin onnistunut, vaikkei toki paras sarjan filmatisointi olekaan. Piirrosjälki on todella nättiä ja huumori on sarjalle tyypillisesti loistavaa. Toimii kerta toisensa jälkeen. Suosittelen!

rating 80,000

28.05.2015 klo 21:29

Asterix - gallialaisten sankari

Ei ehkä Asterix-filmatisointien kärkipäästä, mutta nostalginen ja toimiva leffa tämäkin. Harmillista että jouduin dvd:n puuttellisuuden vuoks kattomaan suomidubbina.

rating 70,000

25.05.2015 klo 22:36

Asterix valloittaa Rooman

Mahdollisesti kaikkien aikojen paras Asterix-elokuva. Kyllähän tähän mahtuu nostalgiapisteitäkin sekaan mutta siitäviis. Tätä filmiä tuli nimittäin renkutettua siltä puhkikuluneelta VHS-kasetilta lukemattomia kertoja ja mikä hienointa, se perkele iskee meikäläiseen edelleen! Harmi että jouduin tällä kertaa tyytymään englanninkieliseen dubbiin. Dvd:ltä kun ei alkuperäistä ranskankielistä ääniraitaa löytynyt. Kelpas se kuitenkin näinkin.

Asterix valloittaa Rooman ei ehkä yleisesti ole niin mielettömän arvostettu elokuva, mutta itelle se on kiistaton animaatioklassikko. Viis tähtee.

rating 100,000

25.05.2015 klo 14:30

Asterix ja Kleopatra

Harmi ettei tän tasosia animaatioita enää juurikaan tehdä. Asterix ja Kleopatra on nimittäin mitä mainiointa viihdettä, niin aikuisille kun lapsillekin. Oikeestaan tää on koko sarjan parhaasta päästä. Ainoastaan Asterix Britanniassa ja Asterix valloittaa Rooman on selkeesti tätä parempia. Itseäni ei edes tuo pelkistetty piirrostyyli juuri haitannut. Suosittelen katsomaan jos Asterixit kolahtaa!

rating 80,000

24.05.2015 klo 14:44

Asterix - pieni suuri mies Galliasta

Jotenkin kankeen olonen Asterix-elokuva verrattuna aivan loistaviin jatko-osiin. Ei tää kuitenkaan huono ole. Pointseja täytyy myös antaa uskollisuudesta alkuperäistä sarjakuvaa kohtaan.

Katsomisen arvoinen ehdottomasti, mutta jää omissa silmissäni kirkkaasti 70 ja 80-lukujen Asterixeille kakkoseks.

rating 60,000

29.04.2015 klo 20:12

Amazonia: The Catherine Miles Story

Aika törkysen huono elokuva, teemoiltaan muistuttaa hieman Umberto Lenzin Man from deep riveriä. Tarina sinänsä ei oo umpisurkea, mutta toteutus sen sijaan ontuu pahemman kerran. Tätähän on jopa markkinoitu nimellä Cannibal Holocaust 2. Ilmeisesti samantapainen rahastuskikka kun Italialaisissa zombielokuvissakin. Dawn of the dead kakkosta jne jne.. No ei niistä sen enempää.. Genren lisäksi siis tällä ei oo mitään tekemistä Cannibal Holocaustin kanssa. Eikä tässä edes ole kannibalismia. Päänkatkomista sun muuta viidakkokivaa löytyy kyllä senkin edestä.

Innostuin kuitenkin hieman kun leffassa niin kovasti väitettiin sen perustuvan tositapahtumiin. Pienen guuglailun jälkeen kuitenkin totesin että höpöhöpö, paskanjauhantaahan sekin oli.

Hyvä tunnusmusiikki, pari ihan komeeta erikoistehostetta (niiden huonojen joukossa) ja ihan "yllättävä" loppukohtaus. Niistä puoli tähteä tohon yhden päälle. Enempää tää ei ansaitse.

rating 30,000

27.04.2015 klo 22:48

Mies syvästä joesta

Vaikka "Mies syvästä joesta" on koko kannibaalielokuvien genren aloittanut teos (näin ainakin olen kuullut), on kyseisistä genren leffoista jokainen näkemäni ollu parempi kun tää sontaläjä. Siis vaikka kuinka päätäni raapisin, en keksi tästä mitään hyvää sanottavaa. Tätä ei saa edes tungettua siihen "niin huono, että on hyvä" -kategoriaan.

Ajanhukkaa.

rating 20,000

24.04.2015 klo 07:28

Viimeiset kannibaalit

Hyvin ristiriitaiset fiilikset jäi tästä leffasta. Ei toisaalta huono, muttei toisaalta kyllä järin hyväkään. Alkupuoli on jotenkin tavanomaisempi ja tylsä, kun taas sitten loppua kohden leffa alkaa saavuttaa sitä parempaa tunnelmaa. Etenkin loppukohtaus on yllättävän hieno! Plussaa täytyy myös antaa genrelle tyypillisistä kauniista musiikeista. Aika ironista että tän tyylisissä leffoissa on niin rauhottava musiikki. Näyttelijöille nyt ei tarvi mitään erityisempiä kehuja antaa, ne kun oli aika mitäänsanomattomia. Kirjaimellisesti.

Vaikkei Last Cannibal World oo lähelläkään mitään mestariteosta, tai edes Deodaton myöhempää elokuvaa Cannibal Holocaustia, oli se silti oudolla tavalla varsin vaikuttava elokuvakokemus.

rating 60,000

08.04.2015 klo 10:32

Dragon Eyes

Ihan menevä äksönipätkä. Ufc-ukkeleita vilisee ruudulla ja taistelukohtaukset on näyttäviä. Juoni sen sijaan on naurettavan huono. Cung Le pääosanäyttelijänä on aika pökkelö (mutta niin kai oli tarkoituskin?). Van Damme jää hyvin vähäiselle ruutuajalle ja Peter Weller vetää aika överin roolin rikollispomona.

Ei millään tapaa poikkea genren muista elokuvista, mutta viihdyttää kyllä niinkun kunnon martial-arts pätkän kuuluukin.

rating 50,000

06.04.2015 klo 11:00

Feast

Vihdosta viimein sain katsottua tän ja olihan tää vähän pettymys. Feast kun epäonnistuu niin kauhuna kun komedianakin. Kaikki ainekset hyvään b-leffaviihteeseen oli koko leffan ajan siinä hollilla mutta jotenkin ohjaaja Gulager ei ollu saanu kursittua kaikkea nättiin nippuun. Plussaa jokatapauksessa ropistellaan hienon näkösistä möröistä, Black Flagin entisen keulamiehen Henry Rollinsin hupaisasta roolista, ja parista muusta hauskasta irtovitsistä.

Osittain ihan hauska, osittain puuduttavan huono. Tuskin tarvii katella toistamiseen.

5.4.2016 Edit: Katoinpa kuitenkin uudestaan. Pisteet ei kyllä tosta kahesta nouse kun korkeintaan puolikkaan. Oli vähän hauskempi kun mitä muistinkaan.

rating 50,000

05.04.2015 klo 08:19

War Games

Joukko jauhopäitä eksyy väärälle seudulle ja loput onkin arvattavissa. War Games on täysin mitäänsanomaton elokuva joka tyytyy toistamaan samaa vanhaa kauhuleffakaavaa keksimättä mitään omaa. Toisaalta on kiva välillä kattoo elokuvia jotka ei edes yritä olla mitään muuta kun suoraselkäistä toimintaa tai kauhua, mutta onhan nää jo nähty. Vieläpä vähän turhan useeseen kertaan.

Ikävä kyllä tää ei kestä kun sen yhden katselukerran. Hädintuskin sitäkään.

rating 40,000

31.03.2015 klo 09:16

Memento

Memento on hieno elokuva, joka vähän normaalia kimurantimman juonensa ansiosta jaksaa viihdyttää useempaankin kertaan. Itseasiassa tää toimi huomattavasti paremmin tokalla kerralla. Juoni on mutkikkuutensa lisäksi myös todella mieleenpainuva ja ajatuksia herättävä. Hyvä suoritus Nolanilta ja loistavilta näyttelijöiltä!

rating 80,000

05.03.2015 klo 09:26

The Rape of the Vampire

Puuduttavan tylsä elokuva. Ehkä tästä vois tietyssä mielentilassa saada jotain irti, mutta nyt en ainakaan keksi mitään hyvää sanottavaa. Liika hörhöily pudottaa juonesta viimesetkin järjenrippeet hevonhelvettiin ja tekee näinollen katsomisesta yhtä tuskaa.

rating 20,000

03.03.2015 klo 09:23

Bad Boys II

Hyvää aivot narikkaan -mättöä. Bad Boys II on myös edeltäjäänsä reippaasti nopeetemposempi ja hauskempi. Smith ja Lawrencekin tuntuu löytäneen yhteisen juttunsa paremmin, buddycop-huumori toimii tässä verrattain paremmin kun ekassa. Pahiksia on myös kirjava kaarti. On haitilaisia, venäläinen mafioso ja tietysti kun huumehommista on kyse niin myös kuubalainen gangsteri löytyy. Yksi asia mistä vois kuitenkin kitistä on leffan ihan törkee kesto, liki kaksi ja puoli tuntia (?!). Kyse on kuitenkin toimintaelokuvasta eikä mistään eeppisestä spektaakkelista. Loppupuolella kaikenlainen överiys ja riehuminen alkaakin vähän puuduttaa.

Kyllä Bad Boys 2 on The Rockin ohella Michael "Rahat pois" Bayn parhaita leffoja.

rating 70,000

15.02.2015 klo 00:34

Gladiator

Toimii aina uudestaan ja uudestaan. Gladiaattori on erittäin mahtipontinen teos ja taatusti genrensä parhaita teoksia 2000-luvulta. Kahden ja puolen tunnin kestokaan ei juuri tunnu pitkältä tässä leffassa. Russell Crowe on loistava kuten yleensä, mutta myös Joaquin Phoenix vetää todella kovan roolin. Eipä muissakaan näyttelijöissä valittamista ole.

Kyllä Gladiaattoria voi ihan varauksetta suositella kelle vaan.

rating 80,000

13.02.2015 klo 09:35

Pahat pojat

Aivot narikkaan toimintaa tylsällä juonella. No, toimii kerran tai pari. Huumori ainakin jaksoi naurattaa. Bad Boys on muuten niitä harvoja leffoja joiden jatko-osa on edeltäjään parempi. Suosittelenkin vahvasti katsomaan mielummin kakkososan kuin tämän.

rating 60,000

11.02.2015 klo 09:34

Mutaa kuonoon! sano virtahepo

Perinteistä Spencer & Hill -mättöä. Jaksaa viihdyttää yllättävänkin moneen kertaan. Niinkun aiemmin jo sanottu, kyseessä on puhdas viihde-elokuva. Mitään syvällisempää tästä ei kannata yrittää repiä, kuten ei muistakaan kyseisen turpiinvetokaksikon leffoista.

rating 60,000

08.02.2015 klo 22:37

Konnasota

Konnasota on varsin viihdyttävä komediapläjäys, jota tosin osittain kannattelee mainio näyttelijäkaarti.

rating 60,000

05.02.2015 klo 09:56

Niilin jalokivi

Kevyttä viihdettä iltaan kuin iltaan. Niilin jalokivi on lähes yhtä hyvä kun edeltävä osa Vihreän timantin metsästys. Douglasin ja Turnerin kemiat pelaa edelleen hyvin yksiin. Harmi sinänsä ettei näistä tullut kolmatta osaa.

rating 60,000

02.02.2015 klo 09:29

Vihreän timantin metsästys

Hyvä seikkailuelokuva joka jaksaa viihdyttää aina uudestaan ja uudestaan, Vihreän timantin metsästys alkaa olla itselle jo jonkinsortin nostalgiapläjäys. Indiana Jonesin hengessä mennään, mutta täydeksi kopioksi tätä ei voi kutsua, leffa on nimittäin käsikirjoitettu jo ennen ensimmäisen Indyn ilmestymistä.

rating 80,000

26.01.2015 klo 10:16

The Collector

Selkeesti Sawista ja People Under the Stairsista vaikutteita ottanut The Collector on osittain ihan viihdyttävä, mutta kaatuu loppujen lopuks ikävä kyllä kliseisiinsä. Etenkin loppuratkasu oli pettymys. Muutenkin meininki on melkosen ennalta-arvattavaa. Muttamutta, täytyyhän tälle antaa pisteitä ainakin mielenkiintoisesta murhaajasta ja komeista ansoista, joita ei muuten päivässä ehtis virittään edes viis verenhimoista murhaajaa.

No, jokatapauksessa The Collectorin katsoo kertaalleen varsin kivuttomasti. Jätti jopa pienen halun katsoa tuo jatko-osakin.

rating 50,000

24.01.2015 klo 19:07

The Town

Hyvin perinteisellä juonella, sanoisinko jopa kliseisellä sellaisella varustettu leffa. Mutta onhan tää älyttömän viihdyttävä. Kunnon pankkiryöstöelokuvia ei voi koskaan olla liikaa. Afflecki ei oo mitään suosikkinäyttelijöitä mutta mies vetää tässä ihan kelvollisen roolin, vaikkakin jää kakkoseks Jeremy Rennerille.

The Town ei tuo genreen mitään uutta, mutta viihdyttää takuuvarmasti rikoselokuvien ystäviä ennalta-arvattavuudestaankin huolimatta.

rating 70,000

20.01.2015 klo 09:46

Yön silmät II

Eipä ollu oikeestaan edes pettymys kun en tältä mitään odottanutkaan. The Hills Have Eyes 2 on taas kerran hyvä esimerkki siitä, että jatko-osat on useimmiten paskaa. Menee Wes Cravenin top-5 huonoimpiin leffoihin heittämällä.

rating 30,000

16.01.2015 klo 09:52

Robocop 3

Harmi sinänsä, että niin loistavasta Robocopista tehtiin kaksi täysin turhaa jatko-osaa. Kakkonen onnistui pysymään vielä jotenkuten kasassa, mutta tää ei sitten ollenkaan. Toiminta on siloteltua ja huumori on älyttömän typerää (eikä edes hyvällä tavalla). Robocop osaa tässä osassa jopa lentää ja on lähes kuolematon, silti se on täysin kädetön (kirjaimellisesti) paria samuraipelle-robottia vastaan. Äh..

Robocop 3 on kasa kuivaa koiranpaskaa puristettuna dvd:n muotoon. Silti annan sille yhden tähden sijaan puolitoista. Syynä se, että hiuksien päästä repimisen sijaan kuitenkin hymyilin kun lopputekstit viimein alko rullata ruudulle.

rating 30,000

12.01.2015 klo 16:08

Robocop 2

Kauas on jääty ensimmäisen Robocopin tunnelmasta. Robokyttä kakkosen ongelma on siinä että siihen on yritetty tunkee liikaa kaikkee. Suurin osa hahmoistakin on täysin tyhjänpäiväsiä, eikä niinollen myöskään ollenkaan mieleenpainuvia. Ei tää kuitenkaan täysin huono tekele ole, jokseenkin sekava lähinnä.

Kertakäyttökamaa.

rating 50,000

09.01.2015 klo 10:50

Armoton maa

Ihan jees 2000-luvun länkkäri. Alkaa vähän hitaanlaisesti mutta onneksi kuitenkin loppua kohden tunnelma alkaa kiristyä mukavasti. Lopun taistelu onkin sitten parasta antia mitä näissä uusissa westerneissä on nähty. Kliseitähän tässä kuitenkin piisaa, eikä Open Range oo mikään kovin ennalta-arvaamaton pätkä. Viihdyttävä se silti on, ja hyvällä näyttelijäkaartilla ladattu. Etenkin Duvallin näyttelemä Boss on hieno hahmo, eikä Costnerikaan pökkelömäisyydestään huolimatta paljon kakkoseks jää. Elokuvan loppu oli kyllä vähän liian Hollywoodia meikäläisen makuun.

Jos uudemmatkin westernit uppoo, kyllä tää kannattaa katsastaa.

rating 70,000

06.01.2015 klo 12:36

Tosi valheita

Hyvin perinteinen action-pläjäys kaikkine kliseineen, mutta helvetin viihdyttävä. Pituutta ois kuitenkin voinu ehkä saksia vähän poies. Arska on huippu kuten aina, eikä muutkaan paljon heikommiksi jää. Etenkin Bill Paxton ja Jamie Lee Curtis veti mainiot roolit. Tehosteita täytyy myös suitsuttaa. Leffa on 21 vuotta vanha muttei ole kärsinyt ajan hampaasta sitten tippaakaan.

True Lies on ns. aivot narikkaan viihteen saralla oikein pätevä elokuva.

rating 70,000

02.01.2015 klo 18:53

Turpiin vaan ja onnea!

Kelpo Spencer & Hill -mätkettä jälleen kerran. Samaa rataa mennään kun kaksikon leffoissa yleensäkkin, huumori toimii ja lärvit lätisee kohtuu tiuhaan tahtiin. Erityismaininnan ansaitsee viinanjuontikohtaus ja hässäkkä siellä kuppilassa. Molemmat oli ihan hervottomia!

Aivot nollille ja näiden parissa viihtyy mukavasti. Ns. "fiksuja" elokuvia haluavat voi suosiolla kattoo ihan jotain muuta.

rating 60,000

31.12.2014 klo 11:37

RoboCop

Robocop on todellinen kulttiklassikko joka toimii kerta kerran jälkeen. Tehosteet on aikaansa nähden komeita ja yllättikin jälleen miten paljon tässä roiskitaan verellä ja suolenpätkillä. Kasarileffoista tuttu stop-motion tekniikka naurattaa mutta myös pistää ihailemaan tekijöiden panostusta elokuvaan. (nykyajan cgi-fanittajat voi suksia..) Parasta koko leffassa on kuitenkin sen hieno tarina ja kovalla kädellä paiskottu yhteiskuntakritiikki.

Oliskohan Verhoevenin paras leffa? Mahdollisesti.

rating 90,000

21.12.2014 klo 19:33

30 päivää kaamosta

30 Days of night on tyylipuhdasta selviytymiskauhua. Vampyyrit mellastaa pikkukylässä kaamoksen keskellä ja ruumiita tulee melkosella syötöllä. Kyllähän tän mielellään kerran pari kattelee, kuitenkaan tuskin sitä useemmin. Hahmot oli osa mielenkiintoisia, osa taas täysin mitäänsanomatonta tykinruokaa, niinkun tän genren leffoissa on tapana. Pääosan vetävä Josh Hartnett selviyty roolistaan ihan hyvin, vastapuolen eli vampyyrien pääjehua näyttelevä Danny Huston oli puolestaan erittäin vakuuttava roolissaan.

rating 60,000

05.12.2014 klo 10:07

Lucky Number Slevin

Hyvä rikosleffa joka jaksaa upean näyttelijäkaartinsa ja konstikkaan juonensa ansiosta viihdyttämään moneenkin kertaan. Tätä voi helposti suositella ihan kenelle vaan.

rating 80,000

25.11.2014 klo 22:34

1408

Toki tässä tarinassa olis ollu potentiaalia parempaankin leffaan, mutta 1408 edustaa kyllä siltikin King-filmatisointien parempaa päätä. Meininki on parhaillaan oikein jännittävää, harmi vaan että homma pikkusen latistuu loppua kohden. John Cusack on roolissaan uskottava ja miehen sarkastisesta olemuksesta roolissaan tuleekin pikkusen mieleen Bill Murray Haamujengissä.

Kyllä tää kannattaa tsekata.

rating 70,000

24.11.2014 klo 09:31

Highlander - kuolematon

Kaikista outouksistaan ja hölmöyksistään huolimatta on Highlander varsin viihdyttävä toimintaleffan ja fantasialeffan sekoitus. Välillä mennään 1500-luvun Skotlannissa ja välillä käydään huitaseen natsia turpaan, sitten taas nykyaikaan jne. Monimutkaista? No ei oikeestaan. Juoni on hyvin selkeä (vaikkei päällepäin siltä kuulosta), eikä tätä katsoessa tarvi täysillä keskittyä. Sanoisin että Highlander onkin parhaimmillaan perjantai-illan viihteenä muutaman keppanan kanssa nautittuna.

There can be only one!

rating 70,000

07.11.2014 klo 20:43

Amerikan psyko

Hyvä elokuva. Ei anna suoria vastauksia juonensa puolesta varsinaisesti mihinkään, mutta pistää miettimään. Näin ollen Amerikan Psykolla on uudelleenkatseluarvoakin ihan kivasti. Kerta toisensa jälkeen tästä vaan aina saa irti jotain uutta. Christian Bale vetää leffan parhaan roolin, mutta muut on myös ihan jees. Ainoastaan Willem Dafoen hahmo jäi jotenkin ehkä turhanpäiväseks. Viittauksia vanhempiin kauhuelokuviin löytyy myös muutamia, esimerkkeinä televisiossa pyörivä Teksasin moottorisahamurhat ja simppelisti päähenkilön nimi kertoo jo jotain leffan esikuvista.

Mikään mestariteos Amerikan Psyko ei välttämättä oo, mutta toimivaa viihdettä kyllä. Ja tosiaan kestää katselua useempaankin kertaan. Kirja pitäis varmaan lukasta myös.

rating 90,000

23.10.2014 klo 13:30

Tappava siunaus

Ei mitään Cravenin parhaita filmejä, muttei kyllä toisaalta huonoimmastakaan päästä. Maaseutu ja lahkohihhulit tarjoo kyllä mainiot puitteet kauhuleffalle, silti Deadly Blessing jää jotenkin latteaks kokonaisuudeks. Paitsi että viimenen pariminuuttinen on kaikessa kummallisuudessaan täyttä rautaa!

rating 60,000

22.10.2014 klo 15:17

Lara Croft: Tomb Raider

Pari katselukertaa kestävä toimintaseikkailu. Videopelileffaks jopa yllättävän hyvin onnistunu, ne kun tuppaa yleensä oleen melkosia pohjanoteerauksia. Angelina Jolie on ulkonäöltään kyllä aika osuva Lara Croftin rooliin.

1.1.2020 EDIT: Muutama vuosi taas vierähti, ja huomasin taas palaavani tän filmin pariin. Hölmö ja paikoin melko kämänen leffa, mutta jumalauta kun se viihdytti taas hienosti sen puolentoistatunnin ajan. Pakko nostaa pisteitä puolikkaalla. Guilty-pleasure.

rating 60,000

20.10.2014 klo 19:31

Naisen päivä

Ikäänsä nähden I Spit On Your Grave tarjoilee aika rankkaakin kuvastoa. Ei tää silti mikään yltiöroiskuttelu oo, elokuvan vastenmielisyys syntyy pikemminkin rienaavan pitkistä raiskauskohtauksista. Ei ihme, että aikanaan I Spit On Your Grave kiellettiin monessa maassa. Onnistuuhan tää katsojaa puistattamaan, mutta tunnelma jää muuten kaikinpuolin latteaksi. Jännitystä ei oikein onnistuta rakentamaan, ja näyttelijät lähinnä naurattaa surkeudellaan. Omassa lajityypissään I Spit On Your Grave on kuitenkin jossain määrin tärkeä kulttistatuksen saanut leffa, ja kuulunee näinollen kauhudiggarin hyllyyn.

rating 60,000

20.10.2014 klo 13:37

Sidottu

The Jacket toimi näin uudelleen katsottuna paremmin, ekalla kerralla kun meni oikeestaan puolet ohi koko leffasta. Juoni on elokuvassa melkoista kikkailua. Keskittyä siis kannattaa, että saa tästä kaiken irti. Teemaltaan The Jacket tuo mieleen hieman Terry Gilliamin elokuvan 12 Apinaa.

rating 80,000

17.10.2014 klo 10:29

Dolan's Cadillac

Ei ollu yhtään sen parempi kun ensimmäiselläkään katselukerralla. Leffa onnistuu tempaseen mukaansa vasta ihan liian myöhään. Alkupuolisko on todella tylsää katsottavaa. Näyttelijätkään ei oikein vakuuta. Slater oli ihan okei lierona Dolanina mutta Wes Bentleyn päähahmo on sellanen puupökkelö että oksat pois.

Mainio loppuosio kuitenkin pelastaa tän leffan vajoomasta täysin huonoksi tekeleeksi.

rating 50,000

15.10.2014 klo 09:30

Darkman

Sankarielokuvat ei oo ikinä oikein meikäläiselle kolahtanu, mutta tässä on sitä jotakin. Synkkyys tuo mieleen Burtonin ensimmäisen Batmanin ja hiukan The Crown myös. Musiikeistahan vastasi Batmanin musatkin säveltänyt Danny Elfman. Näyttelijät vetää roolinsa kohtuu hyvin, ja toimintaa riittää. Loppuosio onkin melkosta ilotulitusta. Vaikka osa tehosteista elokuvassa onkin kulunut ajan saatossa, on maskeeraukset kuitenkin täyttä timanttia. Muunmuassa Neesonin lärvi räjähdyksen jälkeen on saatu näyttään todella rujolta. Ja onhan se Darkmanin ulkoasu muutenkin hattuineen ja lähes muumiota muistuttavan naamansa kanssa älyttömän hienon näkönen.

Jaksaa viihdyttää aina uudelleen ja uudelleen. On myös viimeisiä Raimin hyviä leffoja.

rating 80,000

13.10.2014 klo 09:29

Rest Stop - tappava taukopaikka

Alku oli ihan lupaava, mutta siihen se jääkin. Rest Stop on tyyliltään ihan perus teinikauhua, mutta tähän on pumpattu vielä enemmän kliseitä mitä genren keskiverto edustajaan yleensä. Päähenkilö on rasittavan typerä. Puolet leffasta kuluukin hiuksien päästä repimiseen, kun ei se vaan osaa mitään tehdä oikein.

Turha leffa.

rating 20,000

08.10.2014 klo 19:24

Dagon

Muutamista typeryyksistään ja kliseistään huolimatta Dagon on oikein hyvää viihdettä. Tuttuun Stuart Gordon -tyyliin verta ja suolenpätkiä riittää. Sen lisäks tunnelma pelittää kaikessa synkkyydessään varsin hyvin. Pariin kertaan rupes kyllä naurattaan, tarinan häiriintyneisyys menee meinaa muutamassa kohtaa oikein heittämällä yli. Oli se Lovecraft aika velmu.

Gordonin ja Lovecraftin ystävien kannattaa ehdottomasti tutustua tähän leffaan.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat