Joku

Joku

Käyttäjä, 26 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (698)

05.07.2019 klo 21:27

Rated X - seksillä tähtiin

Varsin kelvollinen, joskin jättää tiettyjä asioita oikeasta historiasta varjoon. Mutta ainahan elämänkerralliset elokuvat on tietyllätapaa "puolueellisia". Jokatapauksessa, hyvä filmi, hienosti ohjattu Esteveziltä. Etenkin veljekset näyttelemässä veljeksiä tuo jotenkin oman levelinsä tähän hommaan. Kannattaa katsoa jos amerikkalaisen pornoteollisuuden historia kiinnostaa, tai hyvät tositapahtumiin perustuvat filmit yleensä. Tämähän kertoo oman alansa vallankumouksellisista.

rating 70,000

30.06.2019 klo 11:28

Moby Dick

Melko hyvä minisarja, jos muutama rahtusen ylinäytelty hahmo ja ajan hampaan kaluamat cgi-efektit lasketaan pois matkasta. Patrick Stewart ja Ted Levine vetää todella kovat roolit kapteeni Ahabina ja Starbuckina. Tarina on mukaansatempaava, ja rullaa sopivaan tahtiin. Moby Dick itsessään on todella kiehtova kertomus pakkomielteisyydestä. Efektit tosiaan on erittäin omiaan rikkomaan immersiota leffassa moneen kertaan, mutta onneks tuota tietokoneella toteutettua valasta ei nähdä kauhean useasti.

rating 70,000

07.06.2019 klo 12:11

Tyttö sinä olet tähti

Tulipas tämäkin katsottua ensimmäistä kertaa. Muistan aikoinaan kun tätä hehkutettiin, mutten koskaan jaksanu ottaa asiakseni katsella. Ei vaan jotenkin toi räppikulttuuri ym. kiinnostele tarpeeks. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että ihan viihdyttävä elokuvahan tässä on kyseessä. Sellanen hyvänmielenelokuva. Näyttelijäsuoritukset on ihan kohtuullisen hyviä, ei mitään maailmaa mullistavaa, muttei myöskään pahemmin myötähäpeää aiheuttavia. Parhaana jäi mieleen Eero Milonoffin näyttelemä "Isukki".

Kelpo filmi, vaikka tuskin tätä tulee uudelleen katseltua.

rating 60,000

18.05.2019 klo 22:28

American Pie Presents: The Book of Love

Aivan älyttömän sontanen elokuva. Saa oikeesti edelliset osat näyttämään mallikelpoisilta komedioilta. Katson jopa silmiä ja aivoja raastavan nelos-osan mielummin uudestaan kun tätä paskaa.

Kesken jäi. Enkä aio ikinä loppuun katsoakkaan. Jos olis pakko niin mielummin hieron vaikka lasinsiruja silmiin.

rating 20,000

16.05.2019 klo 13:24

American Pie 6: Beta House

Ihan täyttä straight-to-dvd -laatuahan tämäkin osa edustaa, mutta ilokseni sain huomata ettei taso ainakaan edellisestä osasta tipahda. Sekä Naked Mile, että tämä on molemmat olleet parempia kun sarjan ihan järkyttävän huono nelos-osa. Se nyt ei oo paljon sanottu, mutta näihin alkaa oudolla tavalla turtumaan. Vielä yks osa olis jäljellä, sitten ehkä tuo Reunion joskus....joskus...ehkä.

rating 40,000

15.05.2019 klo 12:06

Demons Underground

Ihan kelvollinen kauhuwesterni. Itellä on joku soft-spot tälläsille elokuville. Tässä oli jotain samaa kun myöhemmin tulleessa elokuvassa Bone Tomahawk. Toki sillä erotuksella, että Bone Tomahawk on lähes mestariteos, tämä ei.

Jokatapauksessa, ihan menevää viihdettä.

rating 60,000

13.05.2019 klo 15:23

Sleepaway Camp - kesäleiri

Melkosta ryönää, elokuvan mainiota lopetusta lukuunottamatta.

rating 50,000

08.05.2019 klo 13:02

Sarjatulta

Vaikka valmistusvuosi kertoo elokuvan olevan vuodelta 1992, on kyseessä ihan täyttä kasarihenkeä uhkuva filmi. Juoni ei päätä huimaa, kun Bruce Leen poika mäjäyttelee pahiksia turpaan oikeelta ja vasemmalta. Aina tällästä kunnon toimintaa katsoessa herää ajatus, on se sääli, että molemmat sekä Bruce että Brandon lähti tästä maailmasta niin nuorina. Brandonillakin olis ollu paljon annettavaa toimintaskenen saralla taatusti. Eihän Sarjatultakaan mikään alan mestariteos ole, mutta helkkarin kovaa viihdettä kuitenkin. Hauska rooli muuten myös Powers Boothelta. Myös Al "Jokainen aasialaispahis ikinä" Leong oli hauska spotata vihollisten joukosta.

Ei yhtä kova kun Showdown in Little Tokyo, saatika sitten The Crow, mutta hyvä filmi jokatapauksessa tämäkin.

+

rating 60,000

06.05.2019 klo 13:48

American Pie 5: The Naked Mile

Ihan hiukan parempi kuin edeltävä osa, mutta kun edellinen osa on ihan käsittämätöntä ryönää, ei se paljon lohduta. Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, että tän sarjan kaulan ois saanu katkaista kolmannen, mielellään jopa jo toisen osan jälkeen.

-

rating 40,000

06.05.2019 klo 09:30

The Witch Who Came from the Sea

Tässäpä oli erikoinen pikku filmi. Briteissä video nasty -listalle aikanaan päätynyt elokuva, joka on sittemmin saanut jonkinsortin kulttimainetta. Ihmettelenpä vaan, että mistä tuo bänni briteissä oikein johtuu. Goreahan tässä ei nähdä oikeastaan ollenkaan. Oliskohan sitten elokuvan pedofiliaa ja insestiä käsittelevät aiheet ollu liikaa brittien herkkähipiäisille tarkastajille. Leffahan kertoo naisesta, jonka isä on käyttänyt tätä lapsena hyväksi. Sitten tää muija fantasioi miesten viiltelystä ja kastroimisesta partaterillä. Jossain kohtaa fantasiat alkaa käydä toteen.

The Witch Who Came from the Sea on kyllä teemoiltaan ja paikoin jopa tunnelmaltaan ihan hieno ja omaperäinenkin elokuva. Kokonaisuus vaan läsähtää pahasti. Leffa tuntuu laahaavan jatkuvasti, ja osa näyttelijäsuorituksista on todella amatöörimäisiä. Tälläsessä tunnevetoisessa filmissä olis tärkeä, että hahmoihin pääsis edes jotenkin sisään. Muttakun kaikki henkilöt käyttäytyy kuin alienit tai nuppivikaiset, niin tarttumapintaa ei oikein ole. Toki pääosaa esittävä Millie Perkins on melko uskottava pipipää. Myös kuvaus on aika kehnoa. Tulee monessa kohtaa mieleen saman aikakauden halvimmat italialaiset kauhuelokuvat.

Joskus nää unohdettuina helminä kovasti mainostetut elokuvat on syystäkin unohdettuja.

Kansitaiteesta täytyy muuten mainita, että se on samanaikaisesti yksi upeimmista mitä tiedän, sekä harhaanjohtavimmista. Kuvahan on todellisuudessa apinoitu vuoden 1971 Vampirella sarjakuvan kannesta.

rating 50,000

05.05.2019 klo 10:28

Dead Fish - päivä palkkatappajana

Näillä aineksilla ja näyttelijäkaartilla ois voinu ajatella saavan aikaseks todella kovan filmin. No, Dead Fish jää vähän puolimatkaan. Nyt käsissä on viihdyttävä ja paikoin hauska teos, mutta jotain puuttuu. Leffan esikuvina luultavasti on toiminu esimerkiks Guy Ritchien varhaiset leffat. Dead Fishin herkullinen juonikuvio ei vaan lunasta itseään samallatavalla lopussa kuin Ritchien leffoissa aina tapahtuu. Tuntuu, että paketti oli vähän hutaisemalla laitettu kasaan.

Jokatapauksessa kertakäyttöviihteenä oikein kelvollinen pala brittiläistä rikoskomediaa.

rating 60,000

04.05.2019 klo 13:38

American Pie: Band Camp

Täysin onneton rahastusyritys American Pie -sarjan aiempien osien suosion varjolla. Suosittelen välttämään.

rating 30,000

03.05.2019 klo 16:44

American Pie: The Wedding

Yleensä tälläset yhteen konseptiin nojaavat komediat ei kestä kauheen montaa osaa. Ei tälläkään kertaa. Kolmos-osassa, eli "American Weddingissä" homma alkaa levitä käsiin. Juonena on siis, että elokuvien päähenkilö Jim, on menossa naimisiin. Stiflerin hahmo on jostain syystä vitusti ärsyttävämpi kun kahdessa aiemmassa osassa. Aiemmin tälle Sean William Scottin näyttelemälle löysäpäälle löytyi jotain sympatioita, tälläkertaa äijä on pelkästään kusipäinen. Paitsi tietenkin lopussa jossa osotetaan, että "heeei ei se ny oikeesti oo mulkku, camoooon". Vitsit alkaa olla pelkkää toistoa, kliseitä ja typerän epäuskottavia juonenkäänteitä on liikaa. Ei hyvä. Kokonaisuutena todella valju maku jäi verrattaen mitä kahdesta ekasta filmistä. Vaikka tää on selkeesti huonompi, kyllä tänkin vielä katsoo ihan kevyesti, kun ei elokuvalla kestoo ole juuri puoltatoistatuntia pidempään.

-

rating 50,000

03.05.2019 klo 16:40

American Pie 2

Tässä leffasarjan tokassa osassa rima pysy kutakuinkin samalla tasolla kun ensimmäisessä. Huumori on yhtä tyhjäpäistä, mutta leffa on todella hyväntuulisella fiiliksellä ladattu. Tunnelma on siis kohdilleen viritettynä tämmöseen teinielokuvaan. Tälläkertaa päähenkilöt lähtee kesälomaks mökille. Tai no, mitään mökkiähän toi mesta ei oo nähnykkään, vaan pikemminkin joku luksuslukaali rannalla. Näin ämerikkälässä kaikki on isompaa. Mökkireissulla tietysti vedetään viinaa ja yritetään päästä sänkyyn naisten kanssa. Juoni on yhtä yksinkertainen kuin ensimmäisessä osassa. Oikeestaan tästä tokasta osasta on vaikea sanoa mitään eriävää, kun kaikki jatkuu samanlaisena. Eikä se sinällään ole huono asia tässä kohtaa, kun ensimmäinen on pääosin kuitenkin ihan toimiva filmi.

rating 60,000

29.04.2019 klo 09:15

American Pie

Omanlaisekseen ilmiöksi muodostuneen American Pie -sarjan ensimmäinen osa on perusvarmaa jenkkikomediaa. Huumoria revitään nuorten keskinäisistä suhteista, seksistä ja tietysti pissakakkajutuista. Teini-ikäisenä tää oli taatusti ihan älyttömän hauska, mutta kyllä tästä pystyy vieläkin nauttimaan isommaks osaks ainakin. Oman genrensä tietynlainen merkkipaalu American Pie ehdottomasti on. Sarja herätti jo väsähtäneisiin teinikomedioihin uutta puhtia ilmestyessään.

Yks nostalgiaplussa perään.

+

rating 60,000

23.04.2019 klo 09:49

Palveluksessanne, Miss Daisy

Hienoja roolisuorituksia ja kaunis tarina. Todellinen hyvänmielen elokuva.

rating 70,000

15.04.2019 klo 14:25

Mela kateissa

Ihan kelvollinen sekopääkomedia ajalta jolloin tälläsiä elokuvia tehtailtiin kuin liukuhihnalta konsanaan. Mela kateissa sijoittuu poikkeuksellisesti metsän keskelle, ja ihan hauskaa Syvä joki -meininkiähän tässä on. Matthew Lillardista oon pitäny aina, vaikkei äijä mikään loistava näyttelijä olekkaan. Harmi, että tässäkin leffassa hyvästä premissistä huolimatta vitsit on aika väsynyttä matskua, ja niin tällästen leffojen kliseekäsikirjasta otettua. Burt Reynoldsin pikkuroolista plussaa, sekä Ethan Supleesta hatsia kasvattelevana punaniskana. Siinä on hauska ukko, ja sopi kuin nakutettu rooliinsa. Ainiin, ja lopussa soiva Spiderbaitin versio Black Bettystä on aina rautaa.

Kliseisyydestään huolimatta perusvarmaa jenkkiläistä nuoriso-hömppä-viihdettä. Ei sen enempää, eikä vähempää. Tekee sen minkä kuuluukin, eli viihdyttää sen tunnin ja puoli. -

rating 60,000

08.04.2019 klo 19:49

Tuhon kuilu

Mitäs hel....Michael Paré hyvässä leffassa! Joo Philadelphia Experiment on ihan hauska urbaanilegendaan perustuva elokuva. John Carpenterin piti alunperin tää ohjata, mutta äijä sitten (luojan kiitos) teki mielummin elokuvan Pako New Yorkista. Ei huvittavasti suomennettu Tuhon kuilukaan silti ihan kuilusta ole, vaikka näyttelijäsuorituksista osa on vähän sieltä, ja tehosteet olis naurattanu jo varmaan sillon 1943 vuonna. Mielenkiintoisen lähtöasetelman ja juonen takia kuitenkin varsin helposti nautittava leffa siis kyseessä. Aikamatkailu ainakin itseä aiheena säväyttää aina kovasti! Sitäpaitsi onhan se alun mekastuksen jälkeinen kohtaus upea, missä äijät kävelee erämaassa ja mietiskelee, että mitäs kävikään. Ja sitten paska osuu tuulettimeen joka puolelta.

+

rating 60,000

08.04.2019 klo 11:16

Rock 'n' Roll High School

En usko, että tästä saa hirveesti irti ellei oo Ramones-fani. Ite oon kuunnellu bändiä kakarasta asti, ja kyllähän tällänen sekoilu bändin fanille maittaa. Hyviä alkupään biisejä läpi leffan ja tietysti ite ramot siä heilumassa. Odotukset oli kyllä sitä luokkaa, että varmaan leffa itsessään on ihan täyttä paskaa ja pelkkä kuriositeetti yhtyeen faneille tänäpäivänä. Olin väärässä. Itse leffa on ihan hauskaa 70-luvun high school -komediaa. Hyvin samantyylistä kun esimerkiks John Landiksen varhaiset leffat ym. Eli ihan viihdyttävää meininkiä. Osa vitseistä toki oli auttamattoman huonoja, mutta oli siä sitä hauskaakin seassa. Tarkkasilmäinen muuten bongaa tästä leffasta Suosikki -lehden jutun Ramonesista. Vilahtaa erään montaasin aikana.

+

rating 60,000

08.04.2019 klo 11:08

Hooligans

Katselin tän nyt tokaa kertaa. Kyllähän tää ihan kelpo filmi on, joskin hiukan kliseinen ja Elijah Woodin naama yhdistettynä jalkapallohuliganismiin on kuin laittais Justin Bieberin mukaan Helvetin enkelien kokoontumisajoihin. Se ei jotenkin istu kuvaan. Tässähän toki oli ideanakin, että nössöstä jenkkipojusta koulitaan osa huligaanien eliittiä. Turpaan tässä kyllä sitten vedetäänkin oikein olan takaa, ja viihdearvo elokuvalla on kyllä tosi korkeella. Draamapuolikin alkaa oikeesti toimia jossain kohdilla, kun hahmoihin pääsee vähän paremmin sisään. Parhaiten onnistuneen roolisuorituksen tittelin nakkaan kyllä Geoff Bellille, joka näytteli vastapuolen jengin johtajaa, miestä joka on flipannut totaalisesti menetettyään 12-vuotiaan poikansa katutappelussa. Siinä suorituksessa on jotain sellasta todella mielipuolista uhkaavaa olemusta, että se vakuutti todella. Kyllä näyttelypuoli suurilta osin on muutenkin ihan kelpo kamaa tässä.

Hyvä elokuva, hyvä aihe. Tottahan se on, että jotkut idiootit oikeesti tappelee jalkapallon varjolla.

+

rating 60,000

06.04.2019 klo 00:04

Kahdeksanjalkaiset kummajaiset

50-luvun monsterielokuvien fiilistä hönkivä Eight Legged Freaks jää vähän johkin välimaastoon. Toisaalta mukavan sekopäistä meininkiä, mutta ei uskallettu kuitenkaan mennä ihan loppuun asti homman kanssa. Olikohan sitten tarkoituksenakin suunnata tää elokuva lapsille, tai teineille. Luultavasti. 2000-luvun alun cgi-tehosteet on kärsiny todella paljon ajan hampaasta. Päiväsaikaan riehuvat hämähäkit näyttää todella paskalta. Eikä sillain vanhojen käytännön efektien tapaan hauskalla ja viehättävällä tavalla paskalta, vaan pelkästään paskalta. Pimeässä vipeltävät hämähäkit kestää silmäilyä paremmin. Tälläseen ei takertuis, ellei just nää otukset olis elokuvan pääosassa. Näyttelijöistä juurikaan kukaan ei nimittäin nouse mitenkään suuresti esille. Tästä leffasta olis taatusti nauttinu huomattavasti enemmän, jos olis ollu jonkinlaista nostalgiasidettä olemassa. Kyllä tuo 2000-luvun vaihde aina elokuvissa huvittaa ja tuo sellasen nostalgisen fiiliksen, muttei se yksinään riitä.

Kertakäyttökamaa, muttei missään nimessä täysin toivoton elokuva. Katson silti Araknofobian mielummin uudestaan kun tämän. Double-featurena vois muuten olla ihan hauska setti joskus.

rating 50,000

05.04.2019 klo 16:12

Hornanmarssi

Hyvä elokuva aiheesta, jota ei ihan liialti oo elokuvissa nähty, nimittäin muukalaislegioonasta. Kovia nimiä myös saatu mukaan, kuten Terence Hill, Max von Sydow ja tietysti aina loistava Gene Hackman. Hackmanin roolittaminen kovaksi ja armottomaksi majuriksi oli kyllä nappiveto. Äijä on luotu tollasiin rooleihin. Hyvien roolisuoritusten ja riittävän mielenkiintoisen juonen lisäks myös elokuvan karu yleisilme toimii. Äijiä ammutaan hevosen selästä ja hiekka pöllyää dyyneillä. Komeista maisemista huolimatta elokuvaa ei kuvattu Marokossa, vaan Nevadassa. Agadirista kuljetettiin hiekkaa kuvauspaikalle, jolla saatiin autenttisen näköinen maisema lavastettua.

rating 70,000

04.04.2019 klo 22:16

The Pig Keeper's Daughter

Melko tyhjänpäiväinen elokuva. Muutama hauska vitsi siellä täällä, muuten elokuva on puhdasta 70-lukulaista pornoa. Toisinsanoen paljaan perseen kuvaamista ja ylipitkää kihnutusta pianomusiikin säestämänä. Tuottajana on tässä hääriny legendaarinen Harry Novak, mutta kyllä Sikafarmarin tytär hukkuu massaan ja jää lähinnä melko kummalliseks kuriositeetiks genressään. Ei hyvä. Jännä että Another world entertainment on päättäny tämänkin julkaista ihan täällä suomenmaallakin. Hieno julkka, huono filmi.

rating 30,000

03.04.2019 klo 14:24

The Skulls

Erittäin tyypillinen 2000-luvun vaihteen teinielokuva. Näyttelijöistä voi toki nostaa edesmenneen Paul Walkerin esiin, joskaan ei hänenkään roolisuoritus elokuvassa mikään huikea ollu. Ihan kelpo kamaa kumminkin. Juoni on perus "omatunto alkoi kolkuttaa, yritän paljastaa pahikset, kukaan ei usko, lopuks hyvä voittaa" -rataa. Onhan näitä nähty. Jokatapauksessa Skulls on ihan viihdyttävä raina, etenkin jos kokee pientä nostalgiaa tuohon aikakauteen. Itse salaseurahan perustuu tietenkin aitoon Yalen salaseuraan nimeltään Skulls and Bones. Siitä poppoosta on ponnistanu niinkin vähäpätöisiä nimiä kun esimerkiks Time -lehden perustaja Henry Luce. Kuten myös ämeriikän ex-pressa George W. Bush.

-

rating 50,000

28.03.2019 klo 15:07

Moontrap

Moontrapin idea on todella kiehtova, kaksi astronauttia tuo mukanaan maahan eräänlaisen kotelon, josta tulee vieraan elämänmuodon edustaja. Vihamielinen tottakai. Nää muukalaiset yhdistelee koneita, sekä ihmisistä varastamiaan osia rakentaakseen tappajarobotteja. Tismalleen samaa ideaahan käytettiin myöhemmin elokuvassa Virus (1999). Hienosti toteutettuna robotit oli siinäkin. Ikävä kyllä erikoistehosteiden lisäks niin Virus, kuin Moontrappikin tarjoaa todella vähän. Tässä toki on aina yhtä loistava Bruce Campbell irvistelemässä, kuten Viruksessa oli kantavana voimana Jamie Lee Curtis. Itse juoni ja sen kuljetus on kuitenkin melko tahmaista. Moontrap myös tuntuu toiminnan kannalta paikoin pirusti liian hitaalta. Kuitenkin omaperäisen idean vuoksi ja hyvien tehosteiden ja kuumaisemien avulla Moontrap on varsin katsottava elokuva. Pituuttakaan ei oo liikaa, joten ei tässä pitkästymään pääse.

Roskaleffojen ystäville voin suositella tätä. Nykyään kun remaket ja rebootit on kuuminta hottia, joku tämän hetken kovista kauhuohjaajista vois napata tästä kopin ja tehdä uudelleenlämmittelyn. Idea on loistava, toteutus hapuilee. Tälläsistä unohtuneemmista ja huterista elokuvista niitä remakeja kuuluis tehdä, eikä jo alun alkaen mestarillisista elokuvista.

-

rating 60,000

22.03.2019 klo 15:25

Oikeuden kasvot

Melko keskinkertainen rikosfilmi. Robert De Niro ja Al Pacino pääosissa toki tuo jo paljon väriä tähän. Juoni on melko ennalta-arvattava, eikä toimintaakaan ihan liiaks asti ole. Lopun käänne näky kilometrien päähän. Onneks hahmot on mielenkiintoisia ja huomattavasti syvempiä kuin elokuvan juoni itsessään. Kokonaisuus ei ole erityisen hyvä, muttei mitenkään huonokaan.

rating 60,000

21.03.2019 klo 23:23

Mafiakokelas

Ihan kohtuullisen hauska paluu Marlon Brandolta Vito Corleonen rooliin. Matthew Broderickiakin oon oppinu aikojen saatossa sietämään. Leffa itsessään on aika pitkälti mafia-stereotypioilla vitsailua ja erilaista kohellusta. Kuitenkin suurimmaks osaks ihan hyvällä maulla toteutettuna. Kyllä Mafiakokelaan parissa viihtyy ihan mukavasti, vaikkei uusintakatseluarvoa tällä varmaan juuri olekkaan.

Perusvarmaa 90-luvun komediaa.

rating 60,000

20.03.2019 klo 15:44

Big Game

Big Game on ihan kelvollinen nuoremmalle väelle suunnattu toimintarymistely, isoon Hollywood-tyyliin. Toiminta on näyttävää, ja mukana on kovia nimiä. Itsellekkin tää toimi ihan kohtuullisen hyvin, joskin välillä Onni Tommilan näyttely oli vähän vaivaannuttavaa. Toiminee kuitenkin nuorempaan yleisöön ihan mukavasti. Uskoisinkin, että tällä leffalla on just sitä potentiaalia olla sellanen nostalgiafiilistely-elokuva. Samalla tapaa mitä esimerkiks monet vähän kökötkin kasari ja ysärifilmit on itselle. Kun niitä on lapsena töllöttäny, niihin on syntyny tietynlainen lämmin side. Uskon että lapset jotka näkee Big Gamen tänäpäivänä, pitää siitä vielä aikuisiällä.

Pidän kyllä Helanderin leffoista Rare Exportsista huomattavasti enemmän, mutta kyllä Big Game ansaitsee myös paikkansa toimintaleffojen joukossa. Vaikkakin siinä lyödään lähes parodiamaisesti koko homma ihan läskiks. No, harmitonta viihdettä, niin miksei.

Niin, pakkohan niistä maisemista on mainita. Typerä veto mielestäni, joo tokihan se on näyttävämpää esittää Lappi jonain Suomen alppeina, muttakun Lapissakin on kaunista maisemaa vaikka kuinka. Noh, Helanderin mielestä homma oli parasta toteuttaa näin. Toisaalta olis aika typerää sanoa epärealististen maisemien jotenkin etäännyttävän katsojaa elokuvasta, kun kyseessä on muutenkin ihan täysin epärealistinen ja överiks lyöty toimintaelokuva.

-

rating 60,000

19.03.2019 klo 18:18

Hardcore

Varmaan paras videopelielokuva koskaan, joka ei edes perustu mihinkään videopeliin. Toimintakohtaukset on todella tyylikkäästi tehty, joskin loppua kohden toi first person kuvaus alkaa leffan gimmickinä jo hieman puuduttaa. Kyllä tän siis kevyesti loppuun katsoo, ja lopetus on vielä ihan tyylikäs. Näyttelypuolelta voi nostaa mainion Sharlto Copleyn esiin. Juonihan tässä ei päätä huimaa, vaan on todella ohut ja yksinkertainen, mutta pääosassa onkin erittäin taidokkaat stuntit ja nonstop-action.

Hardcore on vauhdikas ja helvetin viihdyttävä filmi, mutten usko että jaksaisin katsoa toista samalla tavalla tehtyä elokuvaa. Tämäkin poiki alkunsa ohjaaja Ilya Naishullerin tekemästä musiikkivideosta bändille Biting Elbows. Mainio musavideo, ja tällänen tyyli toimii oikeesti paremmin lyhyempänä annoksena nautittuna, kuin pitkänä leffana.

Varmasti tulee jokukerta vilkaistua uudestaan. Sanon kuitenkin että Hardcoren hengenheimolainen, Crank, on vielä rutosti parempi elokuva.

rating 70,000

18.03.2019 klo 12:19

Häiriötekijä

Hitti ja huti samassa paketissa. Täähän on niinkun yks pitkä jakso jotakin sketsiohjelmaa, eikä se huono konsepti ole ollenkaan. Osa tarinoista toimii loistavasti, kuten se Kuksaukko ja sitten tää Business class -sekoilu. Kun taas osa jutuista tuntuu olevan jotenkin köykäsiä ja hutasten tehdyn oloisia. Tommi Korpelan sekoilua on jokatapauksessa aina kiva katsella, ehdottomasti yks omia suosikkeja kotimaisten näyttelijöiden rintamalla. Hieno mies!

Rahkeita olis ollu parempaankin. Pari helmeä kuitenkin oli sopassa seassa joten:

rating 50,000

15.03.2019 klo 13:20

Christiane F. - tyttö metroasemalta

Aika karu huumekuvaus 70-luvun Saksan kaduilta. Ajattelin itsekseni, että tää elokuva on hiukan ylipitkä, mutta toisaalta sitä vaivaantuneempi ja pahempi olo katsojalle tulee tätä katsoessa. Lapset notkuu kadulla huoraamassa ja douppamassa paskaisilla neuloilla. Osa kuolee ennenkun ehtii täyttää 18 vuotta, osalla sama rata jatkuu. Tätähän se todellisuudessakin on. Tätä vois näyttää kyllä kouluissa jonkun tönkön valistusvideon sijasta. Tässä lapset, näin käy kun alkaa vetään kamaa. Siltä tieltä ei oo helppoo reittiä ulos. Paitsi se yks.

Kuvaukseltaan elokuvan tyyli on rujon realistinen. Näyttelijät oli ilmeisesti osa amatöörejä jne, muttei se kyllä juuri näy. Roolisuoritukset on aika todentuntuisia. JohnRamboa täytyy kompata tuosta, että ihmettelin kans miksei Christianen perhesuhteita näytetty enemmän. En osaa sanoa onko kirjassa paneuduttu enemmän siihen puoleen, kun en sitä ole lukenut. Pitäis varmaan kyllä. Musiikista lienee pakko vielä mainita, soundtrack on nimittäin jo edesmenneen David Bowien käsialaa. Osittain varmaan oli Bowien ansiota, että leffa sittemmin tuli enemmän ihmisten tietoisuuteen ja sai tietynlaisen kulttistatuksen. Hyvä niin.

Ehdottomasti katsomisen arvoinen filmi, joskaan en usko että tulee ihan heti katseltua uudestaan, sen verran raskasta tollasen inhorealistisen rypemisen katsominen on. Suosittelen kuitenkin kaikille, joita huumeet elokuvan aiheena kiinnostaa, muuta tässä ei juuri nähdä.

rating 70,000

12.03.2019 klo 00:27

Patch Adams

Mukava filmi ihan aidosta aiheesta. Niin ja tositapahtumiin perustuen. Robin Williams vetää taatun suorituksen, ja muukin cast on laatua. Huumori osuu pääosin maaliinsa. Se mistä kuitenkin täytyy rokottaa pisteitä, on elokuvan alati jatkuva hollywood-itketyskikkojen käyttäminen. Homma menee ihan ylisentimentaaliseks paikoin, joka ainakin itteä alkaa aina rassaamaan. Kuten alla olevassa kommentissaan käyttäjä cronenberger sanoo "vähemmällä naamaan hieromisella aiheesta olisi saanut oikein mainion elokuvan". Tästä oon ihan täysin samaa mieltä.

Tälläsenäänkin Patch Adams on erittäin viihdyttävä elokuva. Ylimääräset kyynelienkalastelu-siirapit kun olis suodattanu humppahelvettiin, niin oltais suorastaan mainion elokuvan äärellä.

+

rating 60,000

11.03.2019 klo 16:13

Highway Society

Aika pirun kankee elokuva. Toisaalta tunnelma on paikoin ihan hieno, ja se Arvottomistakin tuttu road-movie fiilis on läsnä, välillä. Välillä puolestaan Highway Society ajautuu ihan tolkuttoman tylsäks, osan hahmoista seuraaminen on hetkellisesti yhtä hauskaa kun itsarin tekeminen juustohöylällä. Ei jatkoon.

Ehdottomasti kannattaa mielummin katsoa Arvottomat. Se on hieno teos. Highway Society tuntuu, ja etenkin verrattaessa, todella yhdentekevältä elokuvalta. Ei pitäisi verrata, mutta näin suuren yhtäläisyyden edessä sitä tulee tehtyä väkisinkin.

Ainiin, JohnRambonkin mainitsemista bluesrock biiseistä vähän plussaa!

rating 50,000

10.03.2019 klo 00:33

Smoochy

Starttaa suorastaan mainiosti, teema sekä leffan premissi on loistava. Mitä pidemmälle homma etenee, sitä tavanomaisemmaksi se ikävä kyllä käy. Avaimet erittäin loistavaan ja omaperäiseen mustaan komediaan oli käsissä, mutta kuitenkin loppujen lopuks mennään sitä helpointa ja yleisöä miellyttävintä tietä. Danny DeViton ohjaus on kyllä ihan kohdillaan, mutta enemmän olis saanu olla ballseja tässä leffassa loppukädessä. Jokatapauksessa ihan hauska ja monet naurut irrottava pätkä. Ilman tuota DeVito-Norton-Williams -kolmikkoa tuskin olis toiminu kuitenkaan näinkään hyvin.

Hutera kolmonen. -

rating 60,000

09.03.2019 klo 10:04

Virus

Virus on kyllä rutkasti mainettaan parempi elokuva. IMdB:ssäkin leffan arvosanaks on valikoitunut surkeat 4.9 / 10. Kyseessä on kyllä hölmö ja kliseinen elokuva, mutta pirullisen viihdyttävä. Aivan samalla tapaa kuin nää nykyiset Marvel-elokuvat, joita idiootit pisteyttää 9/10. Elokuvan teema on ihan riittävän omaperäinen herättääkseen mielenkiintoa, ja erikoistehosteet ja erilaiset möröt mitä tässä sitten vastaan tulee, on todella nätisti toteutettu. Toki katsoin leffan dvd:ltä tietokoneen näytöltä, joten en osaa sanoa miten tehosteet olis kestäny katselua tosta isolta ruudulta katsottuna. Puhumattakaan teräväpiirtolaatuisena. Jokatapauksessa pidän tätä hiukan aliarvostettuna scifi-kauhufilminä. En tiedä tuleeko tän pariin koskaan palattua, mutta näin nautittuna siitä riittää viihdettä yhdeks kerraks ainakin vallan mainiosti. Ja hei, Jamie Lee Curtis on aina Jamie Lee Curtis.

rating 60,000

07.03.2019 klo 14:28

Miami Connection

Miami Connection on yks rautaisimmista roskaelokuvista koskaan. Filmi on kuin kaikki 80-luvun b-leffat olis laitettu blenderiin ja sekotettu kunnolla. Päälle vielä lyöty törkeen kova kasarisyntsa-soundtrack, ja kakku on valmis. Vittu mikä leffa! Viihdyttävyysmittari hakkaa punasella koko keston ajan. Nauruhermot on myös koetuksella kun tätä kattoo.

rating 80,000

24.02.2019 klo 00:19

Congo

Hei bingo bango bongo, aina rakas ompi Kongo, täällä viihdyn mä vain.

Joo, tätä tuli sahattua niin perkeleesti aikanaan pojankloppina vhs-narulta, että leffan muistaa about ulkoa. Loistavia näyttelijöitä kuhiseva cast, pääosin hienoja tehosteita, umpisurkea ja hölmö juoni, typerää dialogia ynnä muuta pölhöilyä. Siinä Congon anti. Edelleenkin pidän tätä erittäin viihdyttävänä pätkänä. Missä muussa leffassa ammutaan tappajagorilloja laserilla palasiks? Missä muussa leffassa voit nähdä Ernie Hudsonin kinastelemassa maailman epäuskottavinta romanialais-aksenttia mongertavan Tim Curryn kanssa. Niinpä, et missään. Congon erikoistehosteet on tosiaan aikaisekseen ihan hienoa kamaa, paitsi lopun verkkokalvot syövyttävä ysäri-cgi, jolla toteutettu laava on niin epäaidon näköistä, että gorillatkin hyppii siihen kuin veteen konsanaan. Sehän näyttää enemmän tomaattikastikkeelta, kuin laavalta. Puhuva Amy-gorilla käy loppua kohden aika rasittavaks. Muistuttaa enemmän jotain puhuvaa baby-born nukkea tolkutuksineen, kuin oikeesti älyllistä eläintä. Muuta nillityksen aihetta en tästä viihdyttävyyden puolesta keksi. Kyseessä ei todellakaan ole hyvä leffa, mutta pirullisen nostalginen ja hupaisa seikkailuelokuva. Kunhan muistaa, että homma on täyttä apinointia, ei tartte ottaa vakavissaan.

PS. Oon omistanu tän elokuvan varmaan neljä kertaa. Aina oon myyny dvd:n eteenpäin. Sitten taas ihme tapahtui, tuli se omituinen fiilis takaraivoon kuin gorillanrapsutus konsanaan. Pakko nähdä Congo. Kirpparilta sit tuli osteltua parin euron hintaan devu, ja totesin että vittu, tällä kertaa tuo saa jäädä hyllyyn. Onpahan seuraavan kerran fiiliksen yllättäessä itsellä valmiina jemmassa.

rating 50,000

22.02.2019 klo 11:15

Soturi

Patrick Swayze yrmyilee tutulla tyylillään leffan läpi ex-sotilaana joka tulee laittaan pienen maatilan asiat järjestykseen. Juoni ei omaperäisyydellään päätä huimaa, mutta lavastukset ja elokuvan toiminta on varsin kelpo kamaa. Mukana on myös Swayzen lisäks aina ilahduttava velmuilija Brion James ja suomalaissukuinen Lisa Niemi. Niin ja Arnold Vosloo yhdessä varhaisimmista rooleistaan. Steel Dawn muistuttaa monessakin mielessä italialaisserkkujaan, esimerkiks Enzo G. Castellarin post-apokalyptisiin maailmoihin sijoittuvia toimintapätkiä. Tälläisiähän tehtiin Mad Maxin menestyksen vanavedessä 80-luvulla todella paljon. Omalla tavallaan Steel Dawn on ihan yhtä juustoinen kun nuo italialaiset exploitaatiofilmit, joskin väkivalta on huomattavasti vähemmän rujoa. Leffa onkin tavallaan vähän kevyempi versio noista italoleffoista. Näkisinkin, että jos haluaa tälläseen post-apokalyptiseen roskaelokuvamaailmaan tutustua, on Steel Dawn ainakin todella helppo filmi aloittaa kahlaaminen.

Hienoa soramonttuäksöniä, ilman sen kummempia juonikuvioita tai syvällistä sanomaa.

rating 60,000

21.02.2019 klo 14:58

Tulivaunut

Ei herättäny kyllä minkäänlaisia suuria tunteita. Täytyis varmaan olla kiinnostuneempi urheilusta, tai jopa itse harrastaa jotain kilpalajia, että tälläsestä fiilistelystä sais kaiken irti. Vangeliksen ikoniset musiikit kyllä säväytti, kuten aina. Roolisuoritukset oli myös spot-on. Myös kuvaus oli ihan kaunista. Kuitenkin kun aihepiiri on sellanen joka kiinnostaa itseä melkein yhtä paljon kuin kilo kiviä, ei siitä oikein pysty täysillä nauttimaan.

Ymmärrän kyllä Chariots of Firen menestyksen, mutta tuskin tätä tulee toistamiseen itse katsottua.

rating 60,000

21.02.2019 klo 00:10

Mr. Bricks: A Heavy Metal Murder Musical

Ei oikein lähteny. Troman elokuvia oon digannu aina siitä lähtien kun ekaa kertaa näin Toxic Avengerin. Kaukana ollaan siitä loistosta tän leffan kanssa. Sinänsä idea on hyvä ja omaperäinen, mutta toteutus menee täysiä ohitse. Se tarvittava pilke silmäkulmasta puuttuu. Toisekseen homma äityy välillä ihan puuduttavan tylsäks ja yhdentekeväks, siitäkin huolimatta, että toimintaa on lähes jatkuvasti ja kestokin on varsin siedettävä 76 minuuttia. Nimen perusteella olin aivan varma, että tää kolahtaa mulle, mutta ikävä kyllä ei.

Yhden tähden päälle puolikas Lloyd Kaufmanin cameosta hölmistyneenä pappana, ja ihan pikasesti kuullaan myös pätkä maailman kovinta rockbändiä, Motörheadia. Siinäpä se.

rating 30,000

17.02.2019 klo 11:16

Noidat

Muuten melko yhdentekevän elokuvan pelastaa jälleen kerran Jack Nicholson sekoilullaan. Myös pääosakolmikko tuo leffaan säväyttävää kauneutta. Muuten homma oli melkoinen pettymys. Kestää aivan liian kauan ensinnäkin käynnistyä, ja sitten kun hommat lähtee rullaamaan, niin lähtee lopputekstitkin jo melkein rullaamaan. Kelpo viihdettä, mutta potentiaalia olis ollu huomattavasti parempaankin filmiin.

rating 60,000

15.02.2019 klo 13:39

Gladiator Cop

Äh. Gladiator Cop jo nimenä antoi sellasen "jumalauta nyt on varmaan kova roskafilmi" -fiiliksen. Katujen kovimmat taistelijat tappelemassa salaisissa gladiaattoriotteluissa, joissa rikkaat äijät heittelee panoksia kehiin, kumpi saa surmansa ja kumpi voittaa. Ei peukutus-systeemejä, vaan kaikki tapetaan. Kuulostaahan se paperilla hyvältä toimintaviihteeltä, muttakun Gladiator Cop on aivan julmetun tylsä, ja ankea elokuva. Oikeesti olin vähällä nukahtaa moneen kertaan tätä katsoessa. Näyttelytyö on ala-arvoista, taistelukohtaukset todella kankeita jne. Kaikki toi olis vielä anteeksannettavissa, kunhan leffa olis ääliömäisen viihdyttävä. Mutta kun ei. Eihän tälläsissä lähtökohdissa olevaa leffaa voi kusta tähän tapaan, sanoisin, mutta näköjään voi.

Hauskinta leffassa oli ehkä hahmo nimeltään Jodar. Mies kantaa Aleksanteri Suuren miekkaa, joka tekee hänestä "voittamattoman". Joka matsissa tyyppi kuitenkin ottaa pannuun kun pikkutyttö konsanaan. Äijästä siis hakataan ihan paskat pihalle. Jos siis Jodar-surkimuksella ei olis tota miekkaa, tyypin gladiaattorin ura olis kestäny varmaan about 30 sekuntia, ja sen jälkeen pää poikki!

Pisteytyksissäni yksi tähti on kutakuinkin surkeinta mitä elokuva voi olla, ja Gladiator Copin pysty kuitenkin katsomaan lävitse, annan sille puolitoista. Tulkoon se puolikas sitten vaikka verisistä teurastuksista.

rating 30,000

07.02.2019 klo 13:59

Sairaan kaunis maailma

Alkuun dialogi ja leffan asteittainen tökeröys tökkäs silmään ja korvaan tosi pahasti. Jahka juoni lähtee rullaan eteenpäin, niin kyllä tää ihan katselukelpoinen filmi on. Visuaalinen puoli ei varsinaisesti itelle kyllä toiminu, toi monissa muissakin ysärileffoissa, ja huumekuvauksissa esiintyvä keltaisuus ja muu värikylläisyys alkaa jossainkohtaa ärsyttään. Näyttelijöistä osa on todella amatöörimäisiä, mutta esimerkiks Ilkka Koivula on aina yhtä ilahduttava nähdä vastaavissa lieron rooleissa. Mies on kuin nakutettu tollaseen rooliin. Moni on puhunu kiroilusta, ja kyllä Sairaan kaunis maailma pitää kotimaisissa filmeissä varmaan jotain ennätystä v-sanan viljelemisessä. (Outo lempi, leffatriviakirja sanoo, että sana esiintyy tässä yli 400 kertaa) Eikä siinä mitään. Nuorison keskuudessa toi vittu on kyllä kovassa käytössä, vaikka harvempi sitä tohon ikään on ehtiny ees viä nähä koko värkkiä.

Kertakatseluun sopiva raina. Aiheesta löytyy toki rutosti parempiakin elokuvia.

rating 50,000

03.02.2019 klo 18:37

Väkivallan kierre

Hyvä kuvaus mustasta nuorisosta Amerikan köyhissä getoissa. Huumeet, rikokset ja väkivalta on päivittäin läsnä, jengiä lähtee linnaan tai multiin jatkuvasti. Riipaisevinta koko hommassa on se, että tätähän se todellisuudessakin on ollu, ja on edelleen. Väkivallan kierre ei ehkä mun mielestä oo mikään mestariteos, eikä edes paras kuvaus aiheesta, mutta helvetin tehokas filmi se silti on.

rating 70,000

01.02.2019 klo 15:36

Beyond the Limits

Gorepuoli on täyttä Olaf Ittenbach -laatua, myös muut osiot elokuvasta on Ittenbach -laatua, ikävä kyllä. Juoni on melkosta höttöö, samoin näyttely, ja kaikki muukin. Mutta tosiaan, gorehoundeille tää on ehdottomasti kelvollista ajantappoa. Verta lentää gallonatolkulla ja ihmisiä laitetaan silpuks kaikilla mahdollisilla keinoilla. Irtonaisten ruumiinosien lisäks tästä ei vaan paljoo muuta irti saa.

rating 40,000

01.02.2019 klo 13:45

Scarlet Diva

Asia Argento on ihan kohtuullisen jees näyttelijänä, mutta hänen ensimmäinen kokopitkä ohjaustyönsä ei kyllä vakuuttanu meikäläistä. Uransa huipulla olevasta näyttelijättärestä (osittain Argenton omasta elämästä) kertova tarina on melko happoista katsottavaa. Se muistuttaakin enemmän huonoa trippiä kun elokuvaa. Jatkuvassa psykoosissa haahuillaan ympäri eurooppaa, huumeita ja seksiä on lähes joka kohtauksessa jne. Kaikki tuntuu kuitenkin jotenkin yhdentekevältä, kun päähenkilöön ei saa minkäänlaista tatsia. Itse en ainakaan kiintyny yhteenkään hahmoon, vaan pikemminkin kelailin, että kuinka vitun ärsyttävää porukkaa. Tämän takia leffa kävi puuduttavaks hyvin äkkiä. 87 minuutin kesto tuntu kahelta ja puolelta tunnilta.

Hauska nippelitieto muuten, nyt MeToo:n aikakautena. Tässä elokuvassa on kohtaus, jossa korkeassa asemassa oleva leffatuottaja yrittää raiskata tämän Asian näyttelemän naisen. Asia Argento on nyt myöhemmin kertonut homman perustuvan suoraan hänen ja nyttemmin sikailuistaan paljastuneen Harvey Weinsteinin kohtaamiseen 90-luvulla. Argentoahan on sittemmin myös itseään syytetty alaikäiseen sekaantumisesta. Melkoinen soppa.

Jokatapauksessa Scarlet Diva on melko sekava, huonosti rytmitetty, mutta osittain napakka kuvaus näyttelijän paineista ja meiningistä kulissien takana. Kokonaisuutena kuitenkin liian vaisu painuakseen kunnolla mieleen.

rating 40,000

01.02.2019 klo 11:21

Kuun taikaa

Melko omituinen pikku filmi. Näyttelijäkaarti on vähintäänkin laadukas, on Michael Biehniä, Alfred Molinaa ja tietysti ihan ensimmäisiä roolejaan vetävä Angelina Jolie. Leffa itsessään on jonkisortin romanttinen komedia. Tuntuu, että tää olis vähän jossain huuruissa kirjoitettu. Kaikki hahmot käyttäytyy enemmän tai vähemmän kummallisesti, myös tietyt kohtaukset on jotenkin hyvin outoja ja päälleliimatun oloisia. Esimerkkinä se ampumakohtaus siellä huoltoasemalla. Täh? Siitäkin huolimatta, että leffan yleisilme on todella kummallinen ja jopa sekava, nautin tästä ihmeen paljon. Huumori napsahtaa usein maaliinsa ja siitä tietynlaisesta utuisesta ja oudosta tunnelmasta alkaa elokuvan loppua kohden pitämään. Vähän samallatavalla hauskaa kun herää aamulla ja tajuaa nähneensä ihan pirun outoa unta. Plussaa täytyy heittää vielä leffan tunnarina soivasta Watsonville Pation kappaleesta "Lavender". Hieno biisi.

Juu, ja se suihkukohtaus.

rating 60,000

01.02.2019 klo 10:09

Evil Dead

Fede Alvarez on luonu Evil Deadin uusintaversiosta hyvin erinäköisen filmin, mutta kunnioittaen alkuperäisteosta. Meno yltyy tässäkin lähesmielipuolikseks goretykittelyks mitä pidemmälle mennään, ja efektit onkin nättiä käytännön jälkeä. Huumoria on viilletty pois verrattaen alkuperäiseen. Tämä on ehkä uusintaversion kohdalla ihan hyvä juttu. Alkuperäinen toimii täydellisesti omalla tyylillään, ja on hyvä ettei tässä oo ihan suoraan samoja latuja menty. Vähän samaan tapaan kun Dawn of the Deadin remake, Evil Dead uusii kaavaa vain hieman, mutta onnistuu siinä mainiosti.

Ei olla aivan Sam Raimin alkuperäisen klassikon tasolla, mutta äärimmäisen viihdyttävästä teoksesta on tässäkin kyse.

rating 80,000

30.01.2019 klo 12:20

Murder Party - Murhabileet

Melko heppoinen kauhukomedia. Huumori ei toimi läheskään joka kohdassa, ja leffa vajoaa välillä jopa tylsän puolelle. Mehukkaista käytännön splatter -efekteistä puolikas tähti lisää muuten melko kehnon filmin lisäks.

Ei tätä voi suositella kuin genren ystäville.

rating 50,000

28.01.2019 klo 10:10

Kevin of the North

Kokolailla luokattoman huono elokuva. Kuin kooste kaikista komedia-kliseistä mitä on olemassa. Mainioita komediasarjoja ohjanneelta Bob Spiersiltä kyllä todellinen rimanalitus. Äijä vissiin suhteillaan saanut mukaan kaks tän elokuvan valopilkkua. Nykyisin jo edesmenneet herrat Leslie Nielsen ja Rik Mayall on ainoot syyt miks tän jaksaa katsoa loppuun.

rating 30,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 14 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat