John117

John117

Käyttäjä, 12 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (19)

15.03.2018 klo 18:14

The Frankenstein Chronicles: 1. tuotantokausi

Hämyinen 1800-luvun Lontoo jota piinaa mystiset murhat ja katoamistapaukset, pääetsivän virkaa toimittaa Sean Bean. Hyvää lupailee.

Vaikka nimi onkin Frankensteinin "aikakirjat", ykköskausi on pohjimmiltaan pyhitetty etsijä John Marlottin(Sean Bean) henkilökohtaisiin vaikeuksiin niin työnsä kuin menneisyytensä puolesta. Katoamistapauksia tutkiskeleva pääjuoni ollaan ynnätty hyvin vahvasti uuden kirurgisen lakiesittelyn käsittelyyn, joka omasta mielestäni kehitti liian monia kiekuroita ja byrokraattisia salaliittomutkia jo valmiiksi mielenkiintoiseen teemaan. Pääjuoni muodostuu kahden sivujuonen yhteispelillä. Nokkelaa sinänsä, mutta myös tarpeetonta.

Shokeeraavia hetkiä sarja ripottelee hyvällä tahdilla ja tohtori Victorin perintö on liitetty laadukkaasti ja uskollisesti tarinaan. Hahmokatrasta olisi voitu tiivistää parilla hengellä ja pakko mainita porttolaa pitävän Billy Oatesin(Robbie Gee) hahmon olevan perustason kiintiö rikollinen, joka ei tuonut sarjaan muuta kuin kuivia lisäminuutteja.

Hieman erilainen, raikas visiointi Frankensteinin nimellä.

Spoileri: näytä
rating 70,000

13.03.2018 klo 11:48

Berserk

Klassikko mangasarja. Tästäkin on näköjään kyhätty päivitetty versio 2010-luvulla, joka ei ainakaan huhupuheiden mukaan ole tehnyt oikeutta tälle alkuperäiselle. Ja harvemmin niin oikeastaan käykään. Tarina tässä nyt on vähän mitä on, mutta klassinen, käsin piirretty anime yhdistettynä intensiiviseen toimintaan on tämän sarjan ehdoton suola.

rating 80,000

08.03.2018 klo 20:12

Kaukametsän pakolaiset

Tämä oli erittäin hieno piirrossarja. Inhorealismia parhaimmillaan metsän pörröisten kavereiden karkumatkasta rauhallisempiin oloihin. Paljon parempaa kuin nykyiset lässyn lässyn lää, kaikki on ihanaa pullamössö lastensarjat, joilla ei ole mitään tekemistä todellisen maailman kanssa. Tässä asiat esitetään niinkuin ne ovat. Ihminen on tämän planeetan ilkein eläin. Sen opin lapsena.

rating 100,000

16.02.2018 klo 14:58

The Crown: 2. tuotantokausi

Historiankirjoja uskollisesti seuraava The Crown on päässyt toiseen kauteensa. Britannian kuningashuoneen aka kermaeliitin arkea ja velvollisuuksia seuraava sarja esittelee liudan uusia hahmoja sekä kehittää vanhoja tuttuja henkilöitä ensimmäisestä kaudesta.

Onhan tämä jälleen kursittu kasaan erinomaisella laadulla ja huolenpidolla. Kaikki näyttelijät tulkitsevat roolejaan erinomaisesti sen enempää ketään hehkuttamatta ja Claire Foyle(Kuningatar Elisabet II) kasvaa sarjan aikana merkitttävimmällä tavalla. Uusista naamatauluista mielenkiintoisin ja moniulotteisin on Matthew Gooden näyttelemä mystinen valokuvaaja Tony Armstrong-Jones, josta kesti kyllä kauan saada otetta ja selvyyttä mikä heppu oikein on miehiään. Loppujen lopuksi hänestä kehittyi yksi parhaimmista hahmoista molempien kausien aikana.

Suurin focus keskittyy totutusti Kuningatar Elisabetin elämän avartamiseen ja tasapainottamiseen monarkian ja kirkonpään ylimmän johdon sekä yksityiselämän välillä. Toinen kausi tarjoaa myös mielenkiintoisia salaliittoliikkeitä Windsor suvun sisällä sekä katsauksia historiaa muuttaneiden yksityisten henkilöiden ponnistuksiin. Kaikki tämä kerrotaan jopa dokumenttityyliseen tapaan, jossa aitoja valokuvia ollaan käytetty alleviivaamaan tiettyjen tapahtumien tärkeyttä. Nice touch! Puolikas tähti täytyy rokottaa terävimmän uutuudenviehätyksen kaikkoamisesta sekä pienen kierrätyksen maun johdosta. Eipä siinä, enpä olisi ikinä uskonut seuraavani Britannian kuningasssuvun elämää moisella mielenkiinnolla jaksosta toiseen.

rating 90,000

10.02.2018 klo 00:27

Angry Video Game Nerd - 1. Season

He's gonna take you back to the past
To play the shitty games that suck ass...

"You know what? FUCK THIS GAME!!"

-James Rolfe

rating 80,000

05.02.2018 klo 15:39

Bonanza

Legendaarinen alkutunnari ja huvittavat heiluvat kulissit ja lavasteet. Nostalgia arvoa- ja ajalle sopivaa hyväntuulista länkkäri meininkiä.

rating 70,000

04.02.2018 klo 13:37

Muumilaakson tarinoita

Lasten animaatiosarjojen kiistaton kunkku. Käsin piirretty sarja näyttää kuin elävältä maalaukselta, piirrostyö on yksinkertaisesti silmiä hivelevää. Ikimuistoiset seikkailut ja jännittävät tarinat ovat aivan toista maata niin sisällön kuin opettavaisuudenkin kannalta verrattuna moskaan mitä lapsukaisille tänä päivänä näytetään. Mystinen taikuri, musiikit, Mörkö, Pikku Myy, Haisuli.. Simply Perfection.

rating 100,000

21.01.2018 klo 15:49

South Park: 1. tuotantokausi

Eräs parhaimmista satiiriohjelmista joita on koskaan tehty. South Parkin hienous piilee siinä että se näyttää samalla aivan saatanan typerältä paperiliimatulla animaatiollaan mauttomine vitsineen ja esittää materiaalia sekä kielenkäyttöä, jota ei kehtaa omalle mummolle näyttää kuuna päivänä. Mutta kaiken paskahuumorin takana sarja ottaa kantaa vahvasti sen ajan ajankohtaisiin idioottimaisiin ilmiöihin eikä pelkää tehdä pilkkaa mistään tai kenestäkään. Ideoille ei näy loppua ja välillä sitä miettiikin mistä ihmeen idealaarista tekijät repivät tällaista kamaa uudelleen ja uudelleen.

rating 90,000

10.01.2018 klo 19:59

Narcos: 1. tuotantokausi

Intensiivinen tositapahtumiin perustuva Narcos kertoo kuuluisan Medellin kartellin noususta 70- ja 80-luvun Kolumbiassa, jolloin kokkeli oli kuuminta hottia varsinkin Yhdysvalloissa. Autenttisen kuvamateriaalin käyttö antaa ripauksen realistisuutta kuvaamaan tuon ajan Kolumbian järjetöntä sotimista ja epäjärjestystä.
Pablo Escobar vetosi älykkäänä kansanmiehenä maan köyhään enemmistöön ja sai jo tuntuvasti jalkaa oven väliin poliittista uraa ajatellen. Huumeparoni sai tietyissä piireissä lempinimen "Robin Hood", joka vapahtaa maan jo pitkään vaivanneesta korruptoituneesta hyvävelijärjestelmästä ja toisille taas hän oli aikansa rikollisnero ja tyranni pahinta mahdollista laatua.
Vuosia Escobaria jahdanneet DEA:n agentit Steve Murphy ja Javier Pena ovat auttaneet sarjan luomisessa ja tapahtumien kartoittamisessa. Laadukkaasti toteutettu kokonaisuus, jossa jonkin verran otettu taiteellisia vapauksia värittämään tositapahtumia.

rating 80,000

10.01.2018 klo 16:33

Salaiset kansiot: 1. tuotantokausi

Lapsuusaikojen kulttiklassikko, jossa taso pysyy korkealla tutantokaudesta toiseen.

rating 80,000

30.12.2017 klo 20:25

Ketonen & Myllyrinne: 1. tuotantokausi

Muistaakseni tämä taidettiin näyttää noin 10 vuotta sitten ekaa kertaa telkkarissa. Kummelien ja Vintiöiden jälkeen toistaiseksi viimeinen laadukas suomalainen sketsisarja.

rating 80,000

09.12.2017 klo 22:47

The Joulukalenteri

On siitä aikaa kun The Joulukalenteria tullut viimeksi katsottua, mutta onneksi tulee jälleen teeveestä. Suomi klassikoihin kuuluu ehdottomasti. Seikka on saletti.

rating 90,000

10.11.2017 klo 12:56

Stranger Things: 2. tuotantokausi

Kummalliset tapahtumat jatkuvat tuppukylämäisessä Hawkinsin piirikunnassa. Tämä kausi on tiivistunnelmaisempi, laajempi ja joltain osin jopa parantaa ensimmäisestä kaudesta. Halloween teema sopi kuin nenä päähän merkillisten tapahtumien kanssa ja julkaistiinhan koko rotja kerralla pyhäinpäivän tienoilla.

Kyllä tämäkin kausi olisi ollut täyttä 5 tähden tavaraa ilman jo surullisen kuuluisaa seitsemättä jaksoa, jolloin Stranger Things teki lähes täydelliset Suicide Squadit. Sarjaa katsellessa tämä ei niin häirinnyt, mutta nyt jo pienen "sulattelun" jälkeen jakso tuntui turhan irralliselta ja katkaisi harmittavasti loistavasti rakennetun jännityksen kuudennen ja kahdeksannen jakson välillä. Ilman Elevenin kasvutarinaa ja itse etsintää mitään oleellista ei olisi tarinankerronnallisesti hävitty jollei koko jaksoa olisi ollut olemassakaan. Omissa kirjoissani tämä oli ainut asia, joka esti jakson olevan kokonaan pannukakku.

Siinä ainakin itselle ainoa mainittavan arvoinen risu tässä kaudessa. Tarinan tunnelma on edelleen käsin kosketeltavissa alusta loppuun eikä ole ennalta-arvattava missään vaiheessa. Tämä on eräs asia, jonka ST hoitaa jopa hämmentävän hienosti jaksosta toiseen. Kauden avaus kutittaa jo retro nappulaa sillä voimalla että alkaa heikompaa hirvittämään. Tuotantoarvot ovat myös nousseet, joka näkyy hiotummassa efektien käytössä.

Tähän kauteen esiteltiin myös liuta uusia hahmoja, jotka jokainen hoitavat leiviskänsä kiitettävällä tavalla siinä missä vanhakin kaarti. Erityismaininta uusista kasvoista täytyy antaa Dacre Montgomerylle, jonka Billy hahmo on yksi ällöttävimmistä tyypeistä jota vähään aikaan olen nähnyt ja juuri sen oloinen munapää joka saattaa vetää turpaan ilman syytä jos satut eksymään vaikka samaan bussiin tämän öykkärin kanssa. Dustinin ja Stevenin yhteiset äijä hetket ovat täyttä kultaa. Sean Astin lupsakkaana ja teknillisesti lahjakkaana Bobina toi isähahmon lämpöä Buyersien perheeseen. Noah Schnappin näytteleminen on jo palkinnon arvoinen suoritus.

Kakkosausi on jälleen erinomaista tieteisjännäriä, johon on sekoitettu kauhua, vahvoja henkilöhahmoja ja suhteita jotka nivoutuvat harvinaisen toimivaksi kokonaisuudeksi. Sarja jättää silti monia kysymyksiä avoimiksi. Lopetus vihjaa jo lähes varmasta jatkosta, joten saa nähdä löytyykö Dufferin pojilta vielä uusia ideoita kolmanteen kauteen.

rating 90,000

09.09.2017 klo 22:16

Game of Thrones: 7. tuotantokausi

Kuten edelläkin mainitaan, GOT:in seitsemäs kausi kärsii jo pahasti Hollywoodmaisuudesta. Syynä tähän on yksinkertaisesti käsikirjoittajien oma vapaus koska GRRM ei ole saanut tekstiä riittävästi valmiiksi ja näin ollen tuntuu kuin nyt mentiin siitä mistä aita on matalin. Toisin sanoen, ei ole materiaalia mistä ammentaa ja se näkyy lopputuloksessa.

Aiemmista kausista tuttu rauhallinen ja nokkela tarinankerronta loistaa possaolollaan melkeinpä kokonaan seitsemännessä kaudessa. Ensimmäisen kerran kausi sisältää vain 7 jaksoa ja juoni eteneekin melkoista vauhtia. Oikoteitä käytetään aina kun mahdollista ja nyt huomaa jo tarinan lähestyvän loppuaan.

Ei tämä kausi silti missään nimessä huono ole. Erinomaisista kohtauksista saa toki edelleen nauttia ja kuvasto on silmiä hivelevän kaunista, mutta kivenkovan aiempien kausien tasolle ei päästä. Toivottavasti käsikirjoittajat huomioivat selvät puutteet ja ottavat itseään niskasta kiinni viimeisellä kaudella. Kyllä tämä sarja ansaitsisi arvoisensa päätöksen.

rating 70,000

04.08.2017 klo 10:26

Castlevania: 1. tuotantokausi

Enpä olisi ikinä uskonut että Castlevania pelisarjasta kyhätään joku päivä tv sarja. Ja kuinka hyvin homma toimiikaan.
Castlevania pelisarja kuuluu 80 ja 90-luvun kovimpiin tasohyppelypeleihin ja tämä sarjasovitus on saanut suurimmat vaikutteensa Dracula`s Curse osasta, joka julkaistiin vuonna 1989.
Sarja seuraa Belmontin klaanin Trevoria, jonka tehtäväksi tulee suojella Vallakian lääniä Draculalta ja tämän herättäviltä helvetin olennoilta. Richard Armitagen syvä ja tumma ääni sopii erinomaisesti möttiäisiä tuhoavan sankarin olemukseen.
Toisin kuin alkuperäisteoksensa, tv sarja ei ole sivusta kuvattua tasohyppelyä, vaan animointi näyttää erinomaiselta ja kauniilta jossa ollaan selvästi kunnioitettu Symphony of the Nights peliosan visiota Japanilaisesta action animesta. Toiminta on erittäin graafista, mutta tehokkaasti kuvattua.
1 kauteen kuuluu neljä jaksoa, joista jokainen kestää karvan verran yli parikymmentä minuuttia. Kokonaisuus on puristettu tiiviiksi paketiksi, jossa tarinankerronta on hyvin lineaarista. Nopeasti etenevää juonta on helppoa ja mielenkiintoista seurata.
Ehkäpä Trevor Belmontin hahmoa oltaisiin voitu valottaa enemmän, mutta tämäkin toteutus palvelee sarjan tarkoitusta onnistuneesti. Tumma, raaka, mystinen ja mielenkiintoinen anime sarja.

rating 80,000

17.07.2017 klo 09:17

The 100: 2. tuotantokausi

Parantaa ensimmäisestä kaudesta, joka itsessään oli jo pikkuvikojensa kanssa erinomaisesti toteutettua scifiä. Avauskauden pari ensimmäistä jaksoa eivät anna todellista osviittaa tuleville tapahtumille, sillä kerronta ja käsikirjoitus ottavat itseään niskasta kiinni toden teolla tarinan edetessä.

Onhan mukaan mahtunut muutama korni, jopa kliseinenkin sciene fiction hetki, mutta kokonaisuus on tällä kertaa todella huolella mietitty. Piilevää sotaa kahden liittouman välillä pohjustetaan juuri oikeita naruja vetämällä. Juoni muuttuu arvaamattomaksi, henkilöiden motivaatiot eivät välttämättä ole aina niin selviä miltä vaikuttavat.

Hahmokehitys on yksi tämän sarjan ehdoton suola. Tässä seurataan montaa eri hahmoa lähietäisyydeltä, mutta katsominen on silti helppoa suoraviivaisen ja vahvan kerronnan ansiosta. Päähenkilöt säilyttävät mielenkiintonsa loppuun asti.

Tästä kaudesta ei paljoa valittamisen aihetta löydy. Paketti on kasattu kakkoskaudella erittäin viihdyttäväksi scifi kokonaisuudeksi, jossa menoa hidastavasta turhasta juonitäytteestä ollaan päästy onneksi eroon.

rating 90,000

24.04.2017 klo 13:55

The Crown: 1. tuotantokausi

Ystäväni suositteli tätä sarjaa, enkä kuuna päivänä olisi uskonut että Kuningatar Elisabet II:n tarinasta saataisiin näin mielenkiintoinen ja huippulaadukas paketti aikaiseksi.
Claire Foy voittikin parhaan naispääosan Golden Bloben täysin ansaitusti. John Lithgow Winston Curchillin roolissa ansaitsee myös erityismaininnan. Suoraan sanottuna kaikki castingit suorituksia myöten ovat parasta A-luokkaa tässä sarjassa.
Sarja on visuaaliselta osaltaan myös erinomainen. Pidin erityisesti jaksosta, jossa Lontoon kuuluisa smog-savusumu oli peittänyt koko kaupungin eikä päivää ja yötä meinannut erottaa enää toisistaan. Kristallinkirkkaaksi kuvattu sarja on todellista herkkua silmille.
Politiikka on hoidettu tarinassa mallikkaasti ja juonen kannalta oleellisella tavalla, eikä puiseviin haukotuksia aiheuttaviin hallintokeskuteluihin sorruttu, jota kieltämättä pelkäsin. Sarjan ydin on tietenkin itse nuori kuningatar ja hänen kehittyminen ihmisenä. Kiitos Claire Foyn, tasapainottaminen yksityiselämän ja Englannin kuningattaren roolin välillä on kerrottu suorastaan mestarillisesti.
The Crown tarjoaa huippulaadukasta draamaa teknisesti vahvalla ja upella otteella.

rating 100,000

24.04.2017 klo 13:17

Stranger Things: 1. tuotantokausi

Tämä oli yksi positiivisimpia yllättäjiä tv-maailmassa vuonna 2016. Netflix on nyt viimeistään todistanut kuuluvansa suurimpien kaapelitelevisioverkkojen kanssa samalle lähtöviivalle tv sarjojen laadun osalta.
Dufferin veljesten luomassa tarinassa kasarihenki on toteutettu laadukkaasti tunnaria myöden ja sarjaan on selvästi otettu vaikutteita Stephen Kingin ja Steven Spielbergin tuotannoista. Juoni tempaisee katsojan välittömästi mukaansa. Tiivis, maltillisesti kiihtyvä käsikirjoitus sisältää vain 8 jaksoa.

Näyttelytyö on huipputasoa kautta linjan. Winona Ryderin ja David Harbourin yhteistyö pelaavat uskottavalla tavalla. Parhaimmat ja samaistuvimmat suoritukset tulevat kuitenkin lapsinäyttelijöiden osalta. Kaverukset pelaavat maratonina Dungeons & Dragons roolilautapeliä Miken kellarissa, joka on juonen kannaltakin tärkeämmässä roolissa mitä heti olettaa saattaa. Lautapeli. Nerokasta. Loistavan näyttelytyön ja käsikirjoituksen ansiosta poikien ystävyydestä huokuu elämänmittainen tarina, ja tämä antaa tottakai lisää merkitystä ja painaoarvoa sarjan tapahtumille. Yliluonnollisia kykyjä omaavan Elevenin ilmaantuminen kuvioihin outojen seurausten saattelemana sekoittaa pakkaa entisestään.
Tästä sarjasta on todella vaikea löytää todellisia puutteita. Kokonaisuus on niin viimeisen päällee hiottua jännitystieteisdraamaa, että turha alkaa suurennuslasilla etsimään. Ei tämäntyyppistä sarjaa ole tullut todella pitkään aikaan. Onneksi on kakkoskausi tulossa.

rating 100,000

24.04.2017 klo 12:24

Madventures: 1. tuotantokausi

Kaikki tarvittava on tästä jo sanottu. Yksi parhaimmista matkailusarjoista koskaan, jossa kohteena eivät ole tyypillisimmät turistirysät.

rating 100,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot