John117

John117

Käyttäjä, 12 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (314)

21.05.2018 klo 22:01

Kauhun yö

Komedian aineksia ohut määrä, vaikka tähän linjaukseen pyritään parodioimalla klassikko kauhuja. Monesti ei saa selkoa ovatko kohtaukset huumoria taikka eivät. Pitikö hymähtää? Nää.. Visvaa pursuaa ilahduttavat määrät, musiikkiraita ja maskeeraukset vetävämpiä voimia sekä alfa vampyyrin tulkinta onnistunut. Puvustuksesta löytyy myös hauskoja viittauksia Hammer-sarjan Dracula leffoihin.

Oliko myös tarkoituksenhakuista seikka että vampyyri ei kärsi elokuvan alussa auringonvalosta koska ihmissuhteita pohjustetaan, mutta lopussa ikkunan raosta pilkahtava hämärä aamun valo on sensijaan suoraa myrkkyä verenimijöille kuten asiaan kuuluu? Idk.

rating 50,000

14.05.2018 klo 00:13

Annabelle

Vahvan The Conjuringin jälkeen väsätyssä jatko-osassa ei päästä miltään osiin samoihin sfääreihin ja yhtä pimeään tunnelmointiin. Kliseitä pursuava, ennalta-arvattava, jump scareilla herkutteleva sisällötön kauhistelu.

Psykedeeliset nuket ovat silloin pelottavia kun niistä paljastetaan mahdollisimman vähän ja säästeliäällä, kiusoittelevalla temmolla, eikä toisinpäin.

rating 40,000

10.05.2018 klo 23:25

Coyote Ugly

Onpas merkillinen tapaus. Ei tästä ota selvää onko kyseessä omena vai appelsiini. Vakavamielistä Teen draamaa ja ihastusta, toisaalta komediaakin yritetään puristaa ulos ja harmittavan mielekiinnotonta kasvutarinaa ja vaikeaselkoisia suhteita henkilöistä, joihin ei saa mitään otetta. Noo, muutamat hauskat kommellukset löytyvät ja leffan käsittelemä miljöö ja teema toimivat hyvänä pohjana mutta kokonaisuus jää aikalailla pinnalliseksi.

rating 40,000

08.05.2018 klo 22:43

Ghostbusters

On yksinkertaisesti hyviä, lähdeteoksiaan kunnioittavia bootteja ja sitten on huonoja, aivan karmaisevia uudelleenlämmittelyjä. Uusi Haamujengi edustaa jälkimmäisen ryhmän kaukaisinta ääripäätä.

Tästä saisi jo kirjankin aikaiseksi missä kaikessa pikkuriikkisessäkin seikassa mentiin vikaan. Niin lähellä täydellistä paskaa tämä on. Sen sijaan että leffa pyrkisi päivittämään ideaan tuoreita ja uusia näkökulmia, suurin keskittyminen fokusoidaan alkuperäisten leffojen pilkkaamiselle( myös Bill Murrayn cameolla!), tekosyitä eksyksissä kulkevan juonen olemassaololle ja totaalisen ideaköyhään huumoriin. Tehostenikkaroinnissa hävitään niin tarkoituksen kuin visuaalisen annin kannalta yli 30 vuotta vanhalle isukille at any day. Periaatteella "kun voidaan, niin lisätään tuommoinenkin" ollaan pikselöinti tähän toteutettu. Muutamat hienot kummitukset pällistelivät ruudulta, muutoin liian ohut oljenkorsi visuaalisella saralla. Kun ympätään tähän vielä täysin sieluton, uusi paranormaali hassuttelu porukka, ei jäljelle jää muuta kuin sitä ihteään ja kuset päälle. Alkuperäisleffojen ehdoton selkäranka ja tukipylväs on yhteen pelaavien kaverusten saumaton yhteistyö valkokankaalla, jota tämä seksistinen kikkarointi pyrkii jäljittelemään tooodella huonolla menestyksellä. Ei sellaista voi kopioida, uusia ideoita kiitos!

Niin ja Chris Hemsworthin tarkoitus on esittää leffassa jälkeenjäänyttä isoa miestä. Ihan oikeasti.

En kyllä millään keksi edes pientä syytä tämän elokuvan olemassaololle tai miksi kukaan haluaisi tulevaisuudessa katsoa tätä ennemmin kuin oikeaa Haamujengiä. Parodiaakaan tämä ei ilmeisesti ole, niin ei vain ymmärrä. Mitähän helvettiä mahtoi liikkua ohjaaja/käsikirjoittaja Paul Feigin päässä? Tuskin täysin selvänä tällaista kykenee kukaan tuottamaan.

rating 20,000

03.05.2018 klo 22:30

Yön painajainen

Ihan ok. Verkkaisesti jännitystä rakentava, tasainen trilleri ja kertomus äärimmäisestä pakkomielteisestä kiintymyksestä ja toisen tukahduttamisesta. Tarinan keskivaiheilla on liikaa ilmaa ja leffa käytönnössä petaa 10-15min. ajan haukotuksia aiheuttavilla skeneillä vääjäämätöntä loppukoitosta. Jessica Walter hoitaa homman hyytävän onnistuneesti skitsofreenisenä Evelyn stalkkaajana. Siinäpä se.

"Play Misty for me"

Kerran katsottava.

rating 60,000

02.05.2018 klo 23:15

Hurjapäät: Tokio Drift

Pitipäs tulla hienosäätämään arvosana todelliselle tasolle. No, hauskinta tässä taitaa olla seurata kuka osaa vääntää kovimman badass katseen kovimmalla dialogilla. Keppiä vatkataan jälleen ilahduttavan useasti(jopa suoralla) ja löytyy jälleen iloksi minihameiset varikkotytötkin. Lucas Black pääroolissaan Sean ongelmanuorena on mitä on..

rating 50,000

02.05.2018 klo 14:52

Tarzan, apinamies

Löytyy älytön kohtaus jos toinenkin mutta on tässä jotain kivaa, vinksahtanutta charmia. Villieläimet ovat kaikki aitoja koulutettuja viidakon asukkeja, kuvauspaikat komeita ja Richard Harrisin luonteva ylinäyttely kajahtaneena James Parker tutkimusretkeilijänä on rainan valttikortti.

Hieman erilainen "Sinisen Laguunin" Tarzan.

rating 60,000

02.05.2018 klo 14:39

Miss Farkku-Suomi

Ei oikein kolahtanut. Rempseä juoni lupailee hyvää, mutta loppujen lopuksi aikamoinen mahalasku. Tarinassa ei oikein anneta mitään porkkanoita katsojan mielenkiintoa kohtaan ja tästä syystä tämä jää jopa mitäänsanomattomaksi katselukokemukseksi. Näyttelijäkaarti myös tasaisen harmaata massaa, poisluettuna Mikko Neuvosen Välde rokkari, joka kaikessa masentavuudessaan ja itsesäälissään eroaa muista edukseen.

rating 50,000

29.04.2018 klo 22:52

Avicii - True Stories

Asiallisesti koottu, kronologisessa aikajärjestyksessä etenevä katsaus Tim Berglingin tarinaan. Mitään elämää suurempaa dokumenttia ei tämä tarjoa ja itse olisin kaivannut enemmän selkeytystä ja konkreettisia esimerkkejä miksi Aviciista tuli niin suuri mitä lopulta tuli, esimerkiksi kertojan säestyksellä.

DJ:n persoonallisuuteen ja ajatuksiin perehtymisessä sensijaan onnistutaan varsin hyvin. Moiseen ihmiskärrynpyörään joutuminen polttaa lopulta kenet tahansa loppuun, puhumattakaan introvertistä henkilöstä, joka viihtyi enimmäkseen omissa oloissaan. 24/7 bailaaminen, juominen, työ siinä ohella ja naruja vetelevät managerit sun muut häärimässä jatkuvasti ympärillä.. Kaveri ei aina ennen keikkaa edes tiennyt missä päin maailmaa ollaan, kertoo jo jotain kuinka terveellistä moinen tahti on ollut.

Dokumenttina aika basic tasoa jonka paras anti on valottaa minkälainen ihminen Aviciin takaa löytyy. Varsinaiseen EDM musabisnekseen ei niin innokkaasti porauduta.

rating 60,000

27.04.2018 klo 14:42

Samurai Cop

Tämä on yksi niitä harvoja perseilyleffoja, joita voi katsoa uudestaan ja uudestaan. Tässä kohotaan surrealistisessa huonoudessa jo niinsanotusti nextille levelille. Helposti yksi parhaista direct-to-video julkaisuista.

rating 70,000

27.04.2018 klo 14:27

Steel - mies täyttä terästä

Todellinen DC:n kultakimpale. No ei oikeasti, mätäpaisehan tämä on. Aikamoista apinointia, joka pursuaa huonolla maulla lisättyä väkinäistä "huumoria." O`Nealin kompurointia teräsromusta kasatussa tinapurkki haarniskassaan seuraa myötähäpeän ja huvituksen sekoittamassa tilassa. Mikä hitto se sormitervehdys/kosketus juttu on. Ehkä moista voisi odottaa esikouluikäisiltä, mutta että aikuisilta? Kuka keksii moista? Noh, muutamat hampaiden irvistelyt aiheuttaa ja loppu onkin Ö-luokan tasoista sirkuspelleilyä.

rating 40,000

25.04.2018 klo 23:19

Project X

Eikös tämä perustu löyhästi johonkin tosimaailman vastaavanalaisiin Australialaisiin juhliin? Jokatapauksessa helvetin komeat pippalot, jotka tuntuvat ja näyttävät hämmentävän realistisilta. Elikkä elokuvan tavoite saavutetaan, kuppia kallistetaan ja meininki on mieletön.

On sitä itse oltu kovemmissa bileissä, hehhee.

rating 70,000

24.04.2018 klo 23:36

Maciste ja manalan valtiatar

Tällä kertaa Macisten roolia toimittaa (jälleen) Yhdysvaltalainen kehonrakentaja Mark Forest. Ongelmia aiheuttaa maan uumenissa asustavat, kulttiheimoa muistuttavat ja orjuutta harjoittavat myyräihmiset. Kyllä, sen nimisiä ovat elokuvassa. Perinteista hilpeää hupsankeikkaa ei tästä niin paljoa löydy, raippa laulaa säälimättömällä tahdilla ja pahisten harjoittama tumma uskonnollinen toiminta ylipappeineen muistuttaa myöhempien barbaarielokuvien lahkoleikkejä elokuvan alkuvaiheilla.

Näiltä leffoilta sopii toki aina odottaa kursailematonta valkoisen muskelimiehen ylivallan korostamista, eikä tässä seikassa tulla pettymään Manalan valtiattaren kohdallakaan. Kaikki kauneimmat naiset parveilevat ensi näkemällään Macisten luo ja Maciste on aina se komein ja halutuin mies kauniimman sukupuolen silmissä. Jotta Macisten alfamaisuus ei varmasti jää epäselväksi, on äijän sidekick saapastakin tyhmempi ilmestys ja aivan "sattumalta" myös ainut tummaihoinen mies koko rainassa. Tässä tapauksessa mauttomuuden maksimoiminen tyypillisten ominaispiirteiden kohdalla on jo itsessään hekottamisen arvoinen asia.

Ääh, eihän näitä pidäkään liian vakavasti ottaa. Tekovuosi, aikakausi ja kaikki..

rating 60,000

24.04.2018 klo 23:29

Voittamaton Herkules

Heitetään Hercules roomalaiseen miljööseen Latinalaisilla termeillä höystettynä, vaikka kreikkalaisen mytologian oma muskelisankari seikkaili jo kauan ennen kyseisen valtakunnan olemassaoloa. Tai moisilla pikkutekijöillä ei tainnut olla tuon taivaallista väliä, camp-henkisyys ja taiteellinen vapaus on sen verran vahvasti läsnä.

rating 50,000

24.04.2018 klo 14:49

Maciste kauhujen maassa

Yhdysvaltalainen muskelisankari Gordon Mitchell pullistelee mahtisonni Macistena, jonka tehtävänä on pelastaa valtakunta ja vetää örrimöykkyjä lättyyn. Tämä oli herran neitsytmatka peplum elokuvien parissa ja englanninkieliset dubbaukset ovat sitä tuttua hilpeää katseltavaa ja kuunneltavaa. Oman tonttinsa merkkiteokseksikin tätä ollaan kutsuttu, joka myös antoi alksysäyksen tyylilajin siirtymisen B-tuotannon puolelle.

Käytännön tehostepuoli on yllättävän laadukkaan oloista, eikä tarinapuolessakaan sinällään mitään moittimista ole. Mutta, mutta on tämäkin vain aivan mahdottoman hölmö tekele jossa piilee sen suurin viihdearvo, ei siitä pääse mihinkään.

rating 60,000

24.04.2018 klo 14:35

The Giants of Thessaly

Tästä kolme vuotta myöhemmin ilmestynyt Jason and the Argonauts on ihan kelle tahansa rutkasti parempi katseluvaihtoehto. Ei tätä oikein voi suositella kuin kovimmille tyylilajin ystäville. On tässä omanlaista tahattoman huonouden tuomaa vetovoimaa, mutta niin vain sekalaista ja kömpelöä settiä, että huh huh. Muutamat hienot miekkailukalistelut ansaitsevat yhden extra pojon.

rating 40,000

23.04.2018 klo 23:32

Transporter 3

Ei kolmaskaan Kuljettaja mitään toimintaelokuvien eliittiä edusta, mutta toimii hyvin nopeana ja helppona paukuttelu leffana. Parantaa kakkosesta kypsemmällä toteutuksellaan. Eikä leffa ota itseään liian vakavasti ja tiedostaa tämän seikan varsin hyvin. Juoni on taas överiäkin överimpi ja joidenkin toimintakohtausten hyperventilointia muistuttava leikkaus saa silmät putoamaan päästä, mutta ah, niin aivot narikkaan viihdyttävää kuin olla ja voi. Kyllä maailma tällaisiakin leffamaailman pikaruoka tapauksia tarvitsee ja katseleehan näitä paljon mielummin kuin uusia Fast&Furious leffoja, heh heh.

rating 60,000

23.04.2018 klo 23:24

Kirottu

Hyvin mukiinmenevää meininkiä, josta tulee osittain mieleen old school tyyppisten kauhuelokuvien pelottelukeinot ja temput. Överiin karnevaalisäikyttelyyn ei onneksi sorruta, kuten lajityypin 2010-luvulle on harmillisen ominaista vaan tunnelma on tasaisen ahdistavaa ja onnistuneen rosoista. Tässä tapauksessa olisi voinut odottaa näyttelijöiden osalta vielä sitä ylimääräistä puristusta ja uskottavampaa eläytymistä. Anyways, yksi harvoista positiivisessa valossa mieleen jäävistä uusista kauhuista.

rating 70,000

23.04.2018 klo 20:35

Ringu

Varmasti tätä alkuperäisfilmatisointia tunnetumpi on jenkkiversio The Ring vuodelta 2002. Tästä huolimatta(kuten ehkä odottaa saattaa), laittaa alkuperäisleffa jauhot suuhun lähes joka osa-alueella uusioversioinnille. Liikaa ei paljasteta eikä näytetä, millään turhalla ei lähdetä mässäilemään, vaan antaa tarinan ja kerronnan hoitaa hommansa. Musiikiraitaa käytetään säästeliäästi, mutta juuri oikeilla hetkillä kun tarve vaatii ja pulssi lisääntyy. Eritoten viimeisestä neljänneksestä löytyy uudemman kauhun tyylikkäimpiä ja selkäpiitä karmivia hetkiä.

Ehkä ihan vähän pelottaa tänään sulkea telkkari illalla ja katsoa heijastavaa kuvaa ruudulta. Ihan vähäsen vaan.

rating 80,000

19.04.2018 klo 01:02

Tuhansien himojen luostari

Mitähän vattua taas.. Kunnon pirkkatason pätkä ihmiskunnan pohjamudista. Kuka sanoi ettei saksalaisilla ole huumorintajua?

rating 20,000

18.04.2018 klo 15:36

Kätketty linnake

Kurosawan Seitsemän Samuraita on epäilemättä ohjaajan paras elokuva, mutta ei Kätketyn Linnakkeen kohdalla paljoa jälkeen jäädä. Kurosawan ikonisesta, taitavasta kameratyöskentelystä saa tässäkin nauttia ja elokuva käsittelee moraalisiakin kysymyksiä pohdiskelevalla ja samalla kepeälläkin tavalla. Jotain pientä tyhjäkäyntiä siellä täällä, mutta ei haittaa kokonaisuutta liikaa.

rating 80,000

17.04.2018 klo 23:35

Kreivi

Aikamoinen kielimes, epeli ja Casanova on Pertti Ylermi Lindgren ollut jos moisella paskanjauhannalla ja loputtomalla korulauseiden tulvalla ollut 76(?) kertaa kihloissa. Totuus voi tietenkin olla värittömämpää tekaistuine titteleineen kaikkineen, mutta löytyypä tästä vanhoja kunnon lavatansseja ja kauniita, pahaa aavistamattomia leidejä. En tiedä voiko tätä elämäkerta/draama pätkää varsinaiseksi elokuvaksi kutsua, kyseessä on enemmänkin liuta irtonaisia tapahtumia koottuna yhdeksi puolentoista tunnin kasaksi.

rating 40,000

17.04.2018 klo 14:38

Taistelukenttä Maa

En ollenkaan ole yllättynyt, että tämä perustuu skientologia sirkuksen perustaneen Ron Hubbardin romaaniin. Aivan uskomattoman surkea tekele, joka ollaan ilmeisesti aivan vakavalla naamalla väännetty? Leffa ottaa itsensä liian dramaattisesti ja kunnianhimoisesti, aivan kuin tässä oltaisiin yritetty luoda jotain eeppisintä scifiä koskaan.

Pelkkä juoni itsessään on aivan absurdi ja ristiriidassa valitun kerrontatavan kanssa. Juu varmasti tellukselta löytyvä kulta on universumin arvokkainta metallia(hahhaa), jonka vuoksi kaukaa matkustavat muukalaiset tulevat sitä tänne louhimaan. Oikeasti? Tähän vielä ympätään kaikki muut mahdolliset tekijät jotka voivat vaan pieleen mennä, niin paketti on valmis nautittavaksi.

rating 20,000

17.04.2018 klo 00:09

Transporter 2

Ei likimainkaan samalla tasolla kolmosen kanssa, mitä nyt häilyvästi muistan. Juoneen ollaan ympätty todella kiitettävällä määrällä chlichèitä vuosikymmeniä aikaisemmin ilmestyneistä rikos/huumepomojen ympärillä pyörivistä stooreista. Tässä vielä jopa niin yksinkertaisella tavalla, ettei oikein mistään(ilmeisesti) tärkeistä tarinan osista oikein jaksa kiinnostua. Dialogin taso ei sekään päätä huimaa ja erikoistehosteet sitäkin vähemmän.

Komeaa menoa olympia ifalla ja onhan Jason Statham mies paikallaan tällaisiin rooleihin. Kässärin luonne aivan liian helppo ja laiska.

rating 40,000

16.04.2018 klo 16:14

Space Jam

Michael Jordan, yksi historiamme suurimmista urheilijoista palloilee ja sekoilee Looney Tunes hahmojen kanssa tässä sekavassa "klassikko" piirretyssä.

Löytyyhän sieltä muutamia röhötys hetkiä. Ja lopun koripallomatsi elämästä ja kuolemasta täydellisestä älyttömyydestään huolimatta muistuttaa nippa nappa tuttua Looney Tunes meininkiä.

Näkyvyyttä Niken kuuluisille Sneakkereille ja logoa vilahtaa taatusti tarpeeksi. Onhan tämä yksi parhaimmista mainoksista kautta aikain?

rating 50,000

14.04.2018 klo 12:25

Night Creatures

Kelpo alkoholisjuomien salakuljetukseen liittyvää kissa-hiiri leikkiä ranskalaisten ja engelsmannien välillä 1700-luvun Englannissa. Varsinaiset kauhun viitteet ovat vähän niin ja näin, mutta sitäkin tärkeämpää on onnistunut tarinarakenne; kuinka lenkkiä kiristetään pikkuhiljaa jokaisen hahmon kohdalla eri näkökulmasta. Tätä on jo kuultu, mutta todettakoon jälleen kerran Peter Cushingin tuovan huomattavan lisäarvon Captain Cleggiin.

Yleisilme jää kuitenkin jostain selittämättömästä syystä harmittavan puisevaksi. Jotain olisi kaivattu lisää.

rating 70,000

13.04.2018 klo 12:22

Paul

Ajatus rivouksia latelevasta, coolista muukalaisesta on ihan kiva. Eikä kokonaisuus jää onneksi pelkästään ajatuksen tasolle. Kevyt, hyvällä maulla tehty huumori toimii ja tuntuu luonnollisesta. Tästä on kiittäminen brittiläisiä herrasmiehiä Simon Peggiä sekä Nick Frostia, jotka istuvat nörttimäisten, kiusaantuneiden miesten rooliin jopa huvittavan onnistuneesti. Vitsien ajoitukset osuvat myöskin nappiin tavanomaista paremmin. Alan tunnettu pellehermanni veteraani Jason Bateman tuo myös hänkin omanlaisen panoksensa ylivakavan FBI pukumiehen muodossa ja CGI:nä toteutettua pössyttelevää Paul muukalaista katsoo ja kuuntelee mielellään.

Elokuvan suurin puute taitaa olla se, että se on vain "ihan ok." Se ei ole erityisen hyvä, eikä huonokaan. Helposti unohdettava. Komediana perushyvää settiä, jossa ei lähdetä turhia kikkailemaan.

rating 60,000

10.04.2018 klo 18:57

Flash Gordon

Enpä ihan oikeasti muistanut Timothy Daltonin osallisuutta tähän kulttiklassikko naamiaisasu action töräykseen. Väistykää Arskat, Stallonet ja Van Dammet, Sam J. Jones on todellinen kasaritoiminta stara! Kyllä näin on. Täydellisyyttä hipova scifi, jonka maailma voisi olla suoraan kaivettu sieniä nauttivan hipin päästä.

rating 80,000

10.04.2018 klo 01:49

Metropolis

Tulipa jo viimein katsottua. Metropolis on myös käynyt ensinäytöksensä jälkeen useasti leikkauspöydän ääressä ja juutuupista löytyi palautettu, englanninkielisillä teksteillä varustettu versio. Kriittinen katselma eri yhteiskuntaluokkien välisestä, ikuisestakin skismasta ja alati muuttuvan maailman tuomista uhista ja mahdollisuuksista. Näyttelijät, huipputasoa kautta linjan. Koneellisen maailman yhteys ihmisyyteen on ollut tähän päivään saakka eräs suurimmista keskustelun aiheista ja sitä se tulee varmasti olemaan tulevaisuudessakin.

Eittämättä eräs upeimmista sikariporras versus työväenluokka filmatisoinneista koskaan, jonka keskiössä ei milloinkaan unohdeta sitä, mikä tekee meistä ihmisiä.

rating 100,000

09.04.2018 klo 19:31

Taistelu kultaisesta taljasta

Elokuva noudattelee ajalleen totutusti tyypillisten sandaalimiekkailujen kaavaa. Niin hyvässä kuin pahassa. Thessalian oikeutettu perijä Jason on palannut ja tarkoin valitun valiojoukon, Argonauttien kanssa Jason lähtee kaukaisille maille noutamaan kultaista taljaa, nälänhädän poistajaa ja jumalten lahjaa ihmisille. Matkan varrella kohdataan ongelma jos toinenkin, unohtamatta kreikkalaiseen mytologiaan kuuluvia hirviöitä. Poseidonin mahtailu ahtaassa kanjonissa, klassiset kalisevat luurangot ja yleisestikin visuaalinen puoli mukavan lämminhenkistä ja laadukaasti väsättyä. Genren ystäville ja lapsenmielisille mitä mainiointa viihdettä, muutoin tarinankerronnallisesti melko tasapaksua ja jopa yllätyksetöntäkin menoa.

rating 70,000

08.04.2018 klo 19:50

Ben Hur

Erittäin korkeatasoinen, spektaakkelimaisen skaalan omaava Jeesus seikkailu. Raamatullisen tarinapohjan liittäminen kohtalon ivaa kokevaan Juudaan elämään on harvinaisen tiivis ja tapahtumarikas, jos tähän huomoidaan elokuvan mammuttimainen kesto ja aihepiiri. Kerettiläisyys se on hävityksen alku, jonka saavat roomalaisetkin tässä tuntea. Ja loppukliimaksi, Nasaretilaisen ristiinnaulitseminen puhuu omaa kieltänsä kansan puolesta lähes neljätuntisen tarinan päätteeksi ja yhteenvedoksi.

rating 80,000

03.04.2018 klo 22:46

21 tapaa pilata avioliitto

Kuulemma noin 40% avioliitoista päättyy eroon. Kuten arvata saattaa, tämä leffa pyrkii selvittämään, miksi näin on asian laita. Parisuhdevänkyröistä statistiikkaa tekevän Sannan(Armi Toivanen) itseironinen huumori toimii leffan kannalta positiivisella ja luonnollisella tavalla. Ilmaa löytyy kuitenkin juonen keskivaiheilta harmittavan paljon. Lopussa paljastettava 21. tapa summaa juonen kekseliäästi yhteen.

rating 60,000

03.04.2018 klo 22:32

Tulen valtakunta

Post-apokalyptinen Lontoo. Panssarivaunuja, kuumaa lyijyä ja lohikäärmeitä. Yhdysvaltalaissotilaat machoilevat saarivaltiossa syyllä jolle ei löydy selitystä. Elokuvan maailma ei vain toimi. Fantasian ja modernin sotimisen yhdisteleminen on yhtä viisasta kuin viinin lantraus oluen kanssa. Ei pelitä. Pojot muutamista komeista toimintakohtauksista hyvin animoituja lohiksia vastaan.

rating 40,000

02.04.2018 klo 14:13

Wonder Woman

Tässä on jo yritystä verrattaen moneen ja moneen supersankarileffaan vuosien varrella. Huolimatta siitä että juoni on kyllä melkoisen jäätävää tekopyhyyden syvintä olemusta ja naissukupuolen ylivertaisuuden räikeää korostamista. On tässä jälleen liuta muutakin piiloviestintää sokerihumalaisten teinikatsojien pään menoksi. Joo joo leffa on Wonder Woman, mutta silti jotain rajaa, kiitos. Sodan jumala Ares muistuttaa erehdyttävän paljon Shao Kahnia, enkä oikein välittänyt Chris Pinen tavaramerkki vessa huumorista. Mutta palikat olivat kasassa, vielä kun saisivat oikein kunnolla suodatettua kaiken ylimääräisen ja turhan tavaran veks.

rating 50,000

02.04.2018 klo 13:54

Arachnoquake

Hyvää elokuvassa on itsensä pornotähden näköiseksi meikanneen Olivia Hardtin selviytyminen loppuun asti.

rating 20,000

28.03.2018 klo 23:48

Possession

Muutinpas nyt pienen sulattelun ja pohdiskelun jälkeen täyteen pisteytykseen. Huhhuh, mitä tuli nähtyä. Taiteellisen tyylikäs, ahdistava, mahdottoman sykkivä ja pelottava draamallinen kauhuelokuva parisuhteen totaalisesta ja lopullisesta karikosta. Tässä on jo sen luokan meininkiä, ettei varmaan tulla koskaan näkemään ainakaan tällaisella intensiteetillä. Isabelle Adjani tekee erään, jossei jopa parhaimman roolisuorituksen missään kauhuelokuvassa ikinä. Kertakaikkisen mahtavaa psykologista terrorisointia katsojan kustannuksella. Hyvin raskasta katseltavaa, mutta ei tässä tapauksessa ole kuin yksi vaihtoehto arvosanalle.

rating 100,000

27.03.2018 klo 23:45

The Blair Witch Project

Hei, otetaan 16mm kamera metikköön kolmen kaverin voimin, juostaan ympäri korpea kuin päättömät kanat ja huudetaan kadonnutta Joshia säkkipimeän yön syleilyssä. Päivällähän se olisi liian viisasta. Yöllä teltan ympärille on tuotu kivikasoja. Metsästä löytyy taiteellisia risukoristeita. Ja heilutetaan kameraa vielä lisää varmuuden vuoksi, jotta kukaan ei varmana saa mistään mitään selkoa. Kaikki riitaantuvat(yllättäen) keskenään ja yksi valopää päättää heittää kartan jokeen. Ihan oikeasti?

Siinä elokuva pähkinänkuoressa. Epäselvä, pahoinvointia aiheuttava dokumentaarinen tärisevä kuvaus on synonyymi uudelle pelottavalle kauhulle, hei. Viimeiset 5 minuuttia sisältävät mehukasta kuvastoa, muutoin täyttä ajanhukkaa. Tässä tapauksessa pieni budjetti ei takaa sisältörikkaita tapahtumia. Puhumattakaan selvällä järjellä ajattelevista, edes vähääkään mielenkiintoisista ihmisistä. Tapahtumaköyhyys antaa vapauksia katsojan mielikuvitukselle, mutta perhana kun yleisilme on näinkin kuivaa, ajatus alkaa harhailemaan epäolennaisiin asioihin. Kuten siihen, piteleeköhän sitä kameraa aina vieroitusoireista kärsivä henkilö..

Kuka tulee mukaan Turun saaristolle kuvaamaan kännyn kameroilla neljän hengen voimin leffaa ja yksi henkilö saa kunnian päästellä pelottavia ääniä yöllä niin ylistys "dokumentaarisesta" kauhuelokuvasta on taattu, hei? Leffan nimeksi voisi tulla "Hunt for the mysterious archipelago fisherman."

Onko tämä pökäle käsitys laadukkaasta, palkintojen arvoisesta kauhusta 2000-luvun kynnyksellä? Voi jessus enpä vain ymmärrä, lähinnä tekotaiteellisuuden kiteytymä tulee tästä mieleen.

rating 20,000

26.03.2018 klo 22:19

Who Killed Captain Alex?

Ugandan ensimmäinen täyspitkä action-pätkä. Ohjaaja Nabwana I.G.G ei ikinä uskonut kenekään kylänsä ulkopuolella näkevän tätä elokuvaa ja jälkeenpäin masteroituun versioon ollaan lisätty englanninkieliset tekstitykset sekä kertojaääni.

"Who Killed Captain Alex? The best action movie ever!"

Mukana myös Ugandan oma Brule Lee eli tuttavallisemmin Bruce U.

Intohimo ja tekemisen halukkuus huokuvat elokuvasta, jonka budjetti on ollut vajaat 200$.

rating 80,000

26.03.2018 klo 20:21

Aistien valtakunta

Kieltoleima varmasti tullut loppunsa takia, muutoinhan tositapahtumiin perustuva Nagisa Oshiman elokuva tarjoilee hieman rajumpia eroottisia leikkejä sensuroimattomana koko kestonsa ajan ja toimi eräänlaisena pioneerina omassa tyylilajissaan. Tarina pyörii nymfomaanitytön ja ravintolan "isännän" välisessä epänormaalissa seksisuhteessa ja leffa tutkiskeleekin ihmisluonnon pimeämpää puolta kiitettävän rohkeasti. Hyvin yksinkertaisestakin juonesta saadaan harvinaisen voimakas oikeanlaisella ohjauksella, joten pisteet siitä.

rating 60,000

25.03.2018 klo 23:08

Doctor Strange

Missähän lie sienihuuruissa Lee on tätäkin väsännyt? Multiversumia ja toisia ulottuvuuksia hyödyntävä juoni Tohtori Oudon seikkailuista on kevyesti sanottuna itseensä kompastuvaa tuubaa. Parkouria tässähän nähdään vaikka millä mitalla(vai olikohan se toimintaa..), ennennäkemättömän glorifioitua tehosteiden käyttöä ja sokerina pohjalla päätön sekä yllätyksetön juoni. Marvelismi lataa jo alkuminuuteilla hahmoille kivenkovat plot shieldit ja pitää huolen ettei katsoja varmana tunne yllätyksellisyyden tai epävarmuuden tunteita missään vaiheessa. Tässä oli jo sen tasoista hokkus pokkus touhua, etten muista koska elokuva on tuntunut näin tylsältä koska jatkuvasti tuntuu että hahmot voivat tehdä mitä vaan ja mitä huvittaa ja selvitä mistä vaan. Kai tämäkin on tuottanut vähintään satoja miljoonia lipputuloja, huoh..

rating 20,000

25.03.2018 klo 01:14

Titanic

Varmaankin tullut nähtyä Titanic viimeksi 10-15 vuotta sitten, eikä mielipide ole juurikaan elokuvasta muuttunut vuosien saatossa.

Rakkaustarina yhdistettynä legendaarisen risteilyaluksen neitsytmatkan uppoamiseen on toteutettu harvinaisen tyylipuhtaasti. Nyyhkyä, Cèline Dionia sekä nuorta Leksaa ja Winslettiä. Mitä muutakaan siirappia pursuavalta romanttiselta draamalta voi pyytää? Titanicin varsinainen uppoaminen on edelleen mielettömän upeaa katseltavaa, sekä kasvava hysteria ja itsepäisyys lisäävät tarvittavia kierroksia koneeseen.

Nostalginen nyyhkydraama paukku parhaimmasta päästä.

rating 80,000

23.03.2018 klo 19:22

Nakertajat 2

Näin pääsiäisen alla on hyvä katsoa myös vuodenaikaan sijoittuva kauhukomedia pirullisten nakertaja palleroiden paluusta. Karvapallerot ovat aivan yhtä suloisia kuin ensimmäisessä osassa ja loppukliimaksina nähdään erinomaisen yliammuttua kauhukomediaa. Tarina on tiivis, suoraviivainen ja kestoa hieman yli 120 minuuttia, joka on juuri sopiva määrä tämänkaltaiselle ei itseään liian vakavasti ottavalle holiday elokuvalle. Mukana on myös 80-luvun eksploitaatio ja kauhuelokuvista tunnettu entinen Playboy malli Roxanne Kernohan, joka pyörii tissit paljaana ympäri kylänraittia ampuessaan nakertajapalleroita naurettavan kokoisella tussarillaan. Hienoa tavaraa.

rating 70,000

21.03.2018 klo 17:28

Bram Stokerin Dracula

Verenhimoisten petoleffojen keskikastia. Jokin tässä ei klikkaa tavalla, jota Bram Stokerin Dracula novellin filmatisoinnilta odottaisi. Kukaan päähenkilöistä ei tunnu olevan kotonaan roolitusten puolesta ja taiteellisempi, melodramaattinen tyylisuuntaus ei vain istu kokonaisuuteen riittävän hyvin.

Vampyyri/Dracula leffoista hakkaa tämä silti hirvittävät Twilightit tai Dracula Untoldit mennen tullen.

rating 70,000

19.03.2018 klo 16:06

Life

Liiankin tasapaksu, mutta löytyy vaikuttavat, intensiiviset hetkensä. Alien kopioksikin tätä on kutsuttu ja kieltämättä ajatus hiipi myös omaan mieleeni. Mustekalamaisen olennon riehuminen avaruusasemalla on auttamatta liian ennalta-arvattavaa, mutta ammattimaisen miehistön ongelmanratkonta ja muutamat vulgaarit, epäonnekkaat kohtalot pelastavat jo aika paljon.

rating 60,000

19.03.2018 klo 15:54

Haihurrikaani 5

Näin ensimmäisen Haihurrikaanin 2013 ja ei voi kuin hattua nostaa kavereille jotka ovat viitsineet tehdä näitä vuosi toisensa jälkeen.

Ja ei hyvät ja naiset ja herrat, tämä ei ole viimeinen Haihurrikaani.

rating 20,000

14.03.2018 klo 20:22

Big Stan

Sohvalle pötköttämään, aivot narikkaan ja leffa pyörimään. Komediallisilla ansioilla elokuva väläyttää hilpeästikin siellä sun täällä ja joukkoon mahtuu myös liuta ei-niin loppuun asti mietittyjä ratkaisuja. Hauskaa on ja Rob Schneider toki oman tonttinsa guru, mutta töksähtelevä toteutus taitaa selittyä Big Stanilla ja The Chosen Onella, jotka ovat miehen ainoita täyspitkiä elokuvaohjauksia.

Leffa kertoo siis petossyytteen saaneesta miljonääristä, jota karuun vankilaelämään ja peräpenetraation välttämiseen alkaa valmentamaan yksinkertaisesti "Mestari." Tarinapohjalta ei kenties eettisesti sieltä miellyttävimmästä päästä, mutta tämänkaltaisesta kakkosluokan tuhnu juonesta ei kyllä kannata vetää hernettä nenäänsä. Kill Billin Billiä parodioivaa Mestaria esittää luonnollisesti itse karismaattisen veikeä David Carradine, jota ilman humoristisesti rikkaimmat hetket jäisivät hyvin vähäisiksi.

rating 40,000

13.03.2018 klo 23:33

Tissit

Tissit pikavipillä. Syvällistä, puhuttelevaa, taiteellista..

rating 30,000

13.03.2018 klo 12:11

Voittamaton kostaja

Muskelimies, joka tunnetaan myös "Beastmasterina", lähtee villieläinten avustuksella vetämään porukkaa lättyyn ja kostamaan läheisilleen ja kyläläisille tapahtunutta joukkolahtausta. Tämä on niitä elokuvia, jotka parantuvat mitä pidemmälle juoni etenee. Ensihetkistä tarina vihjailee noudattelevan hyvin perinteistä Vääryys-kosto-voitto akselia, mutta elokuva esittää mielenkiintoisia kohtaamisia ja ratkaisuja, joilla tarinaa kuljetetaan eteenpäin. Lisäksi eläinten tuominen juoneen tällä tasolla harvoin toimii, mutta kyllä vain tässä tapauksessa jostain kumman syystä toimii. Hyvin tiivis ja miellyttävä 80-luvun barbaariseikkailu.

rating 80,000

12.03.2018 klo 01:05

L'Inferno

Ihmisen kadotusta ja helvetin syövereitä italialaisella tyylikkyydellä. Tässä kosketellaan jo paholaisen nielurisoja, niin armottoman raakaa ja säälimätöntä on helvetin kiertoajelu Giuseppe De Liguoron komennossa. Harmillisesti kärvistelin itsekseni jälkeenpäin lisätyn, tarpeettoman musiikkiraidan kanssa.

rating 80,000

09.03.2018 klo 22:51

Vartija

Kokonaisuutena harmaan mitäänsanomaton ja puiseva tekele. Jännitystä yritetään rakentaa aivan liian verkkaisella tahdilla ilman riittävää määrää juonikoukkuja. Naapurit puhuvat kummia reilun tunnin ajan ja siinäpä alkuosan mehukkain anti. Tarina polkee kunnolla paikallaan ensimmäisen kolmanneksen ja täräyttää kaiken katsomisen arvoisen viimeiseen pariinkymmeneen minuuttiin. Joka on kieltämättä erinomaista 70-luvun horroria kun merkillisiin tapahtumiin saadaan lopulta selitys.

rating 40,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot