James_Bond

James_Bond

Käyttäjä, 32 fania

Parhaat Soundtrackit

1

Salainen agentti 007 ja tohtori No (1962)

Bondin debyytti on hyvä ja onnistunut. 007-fanina pakko antaa täydet pojot. Sean Conneryn Bondeista neljänneksi paras.

Salainen agentti 007 ja tohtori No rating 3,55

2

Terminator 2 - Tuomion päivä (1991)

Näkemistäni Arnold Schwarzeneggerin leffoista tämä on hänen elokuvauransa paras elokuva. Näkemistäni James Cameronin leffoista tämä on hänen paras elokuvansa. Kaikki toimii komeasti ja tämä eräs kaikkien aikojen parhaista ellei peräti paras toimintaleffa on niitä leffoja, jotka pelastavat kerta toisensa jälkeen tylsän illan ja tarjoavat actionia ja loistokasta tarinankerrontaa parhaimmillaan. Kliseet hukkuvat kaiken mestarillisuuden alle.

Terminator 2 - Tuomion päivä rating 4,44

3

12 apinaa (1995)

Juoneltaan moniulotteinen ja raskas, mutta kun tähän pääsee sisälle, niin sitten leffasta muodostuukin melkoinen kokemus. Ja soundtrack on erittäin hyvä ja sopiva.

12 apinaa rating 4,07

4

Unelmien sielunmessu (2000)

Siinä, missä Sara jää koukkuun pillereihin, ei irtoa elokuva katsojan päästä varmaan milloinkaan. Kyllä tämä on loistava, shokeraava ja tunteita mainiosti kuohuttava draama siitä miten pari pilleriä voi heittää koko elämän uudelle mallille. Näkemisen arvoinen kokemus, eikä aikakaan käy yhtään pitkäksi. Ja musiikki hipoo huippuluokan soundtrackia.Kamaa tulee ja menee, mutta se ei ole vaikuttavaa yksinään, vaan se miten tuo kaikki on toteutettu arvaamattoman mestarillisesti. Inhimillistä, todellista kauhua äärimmillään. Sairas leffa, joka ei ole kaikille.

Unelmien sielunmessu rating 4,47

5

Ennustus (1976)

Loistava uskonnollinen kauhuelokuva, jossa musiikki toimii moitteettomasti. Näyttelijät ja juoni ovat loistavia. Kauhuelokuvien parhaimmistoa. Jatko-osissa selitetään Damienin myöhempää elämää. Ne eivät ole yhtä hyviä, mutta tärkeitä osia täydentämään tätä ensimmäistä.

Ennustus rating 3,89

6

Kadonneen aarteen metsästäjät (1981)

Mainio seikkailuelokuva, hauska ja toiminnallinen. Harrison Ford elämänsä roolissa arkeologi Jonesina. Mahtava soudtrack ja näyttelijät. Ikimuistoinen ja ajaton klassikko.

Kadonneen aarteen metsästäjät rating 4,20

7

Tähtien sota (1977)

Tätä ei tulla koskaan unohtamaan elokuvahistoriassa millään vuosisadalla, tai ainakin toivon niin. Kaiken kaikkiaan mahtava, suuri ja loistelias klassikko.

Tähtien sota rating 4,16

8

2001: Avaruusseikkailu (1968)

2001: Avaruusseikkailu on elämää suurempi visuaalinen kokemus, jonka vaikutus tieteiselokuviin on korvaamaton.

2001: Avaruusseikkailu rating 4,20

9

The Shining - Hohto (1980)

Modernin kauhuelokuvan kenties suurin merkkiteos ja sellaisena genrensä monipuolisimpia edustajia.

The Shining - Hohto rating 4,15

10

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta (1994)

Pidän tämän hauskahkon ohjaajan, Quentin Tarantinon tyylistä, jota hän tuo elokuviinsa. Kunnon dialogia. Hyvä näyttelijäkaarti! Samuel ja Travolta!

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta rating 4,43

11

Rocky (1976)

Onhan tämä Rocky todella upea elokuva, en sitä lähde alkuunkaan kiistämään. Arvostan elokuvaa kuitenkin draamana, en nyrkkeilypätkänä ja hakkaamisen vuoksi. Välillä Stallone ja satama toivat jokseenkin mieleen Marlon Brandon Alastomassa satamassa. Kuin raivo härkä on ehdottomasti parempi kuin tämä, mutta tämän parissa viihtyy kenties paremmin ja leffasta huokuu mukavalla tavalla ihailtavaa inhimillisyyttä, joka takaa positiivisen katselutuokion. Huumoriakin on kivasti mukana.

Rocky rating 4,17

12

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini (1971)

Katsoin elokuvan, enkä enää tiedä onko Alex tätänykyä hyvä vai paha?No, on tämä kyllä erittäin omalaatuinen kulttifilmi.

Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini rating 4,16

13

Batman (1989)

Mielenkiintoinen ja paras versio Batmanista verrattuna synkkään Christopher Nolanin ja hupaisaan 60-luvun versioon. Jack Nicholson on roolissaan jälleen uskomattoman loistava ja soundtrack on suorastaan mahtava. Kyseessä on eräs parhaita supersankari-elokuvia ja näyttelijät tekevät hienoa työtä.

Batman rating 3,94

14

Halloween - naamioiden yö (1978)

Ohjaaja John Carpenterin ainoa teos, joka ansaitsee kuin ansaitseekin täydet pisteet. Tunnelma ja kuvakulmat ovat kohdillaan, samoin juoni ja ehkä mysteerinenkin loppukohtaus. Myös musiikki edustaa genrensä parhaimmistoa. Tämänlaisia ei enää osata tehdä.

Halloween - naamioiden yö rating 4,14

15

Kummisetä (1972)

Lajityypissään poikkeuksellinen Kummisetä kuuluu amerikkalaisen elokuvan suurimpiin hetkiin.

Kummisetä rating 4,34

16

Hyvät, pahat ja rumat (1966)

Kuvaustyyli ja musiikki ovat selkeästi pelastaneet elokuvan ja niittäneet sen mainetta 60-luvulta aina tähän päivään asti. Toki kaikki tuo on yhdessä vaikuttavaa ja hyvääkin katseltavaa, mutta onko loppujen kyse yliarvostetusta klassikosta vai upeasta länkkäristä? Mielestäni tämä on mainiosti toteutuksellaan pelastettu klassinen kertomus aarrejahdista. Loistava, mutta ei täydellinen. Oikeastaan legendaarinen loppukohtaus on täydellinen, mutta muuten valitettavasti vain 4:n tähden arvoinen.

Hyvät, pahat ja rumat rating 4,56

17

Barry Lyndon (1975)

Visuaalisesti erinomainen teos. Kuvaus ja ohjaus on Kubrickin tapaan mestarillista. Kyse on puhtaasta taiteesta, jossa on mahtavaa taustamusiikkia sekä unohtumattomia maisemia. Poikkeaa monessakin asiassa muista Kubrickin elokuvista, mutta on joka tapauksessa uskomaton. Kubrick itse ja Martin Scorsese pitävät tätä ohjaajan parhaana elokuvana. Tää on kyllä jotakin aivan ainutlaatuista ja taatusti lähimmäksi kuvataidetta yltänyt elokuva, jonka olen koskaan nähnyt. Teos on niin maalauksellinen ja hyvin valaistu, että mikä tahansa nykyajan digitaalikamera tai sähköllä "valaisu" tuhoaisi tämän suuruuden. Valolla oli muutenkin elokuvissa ennen niin suuri merkitys ja hienous, sitä ei sähkö pysty millään korvaamaan. Siksi ja muutenkin vihaan nykyajan teknologian huimaa nousukautta.

Barry Lyndon rating 4,09

18

Blade Runner (1982)

Täydellinen elokuva.

Blade Runner rating 4,07

19

E.T. (1982)

Maailman parhaimpia, ellei paras perhe-elokuva, jonka viattomuus ja hauskuus kietoutuvat täydellisesti toisiinsa. Tämänlaisia helmiä tarvittaisiin nykypäivinäkin.

E.T. rating 3,47