Jaloviina

Jaloviina

Käyttäjä, 2 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (190)

16.03.2020 klo 13:24

In the Tall Grass

Yllättävän hyvä kauhupläjäys. Tosin kauhun tilalla leffassa on enemmän jännitys. Pudottaisin kuvauksesta kauhun kokonaan pois ja jättäisin trillerin ja draaman jäljelle.

Leffa alkaa mielenkiintoisesti ja alkuun tuleekin melkoiset Children of The Corn. Se, onko tämä hyvä vai huono asia, jääköön jokaisen itsensä päätettäväksi.

Yllätyin siitä, että vaikka jo hyvissä ajoin mietin, miten leffa päättyy, että olinkin väärässä. Sikäli ei siis niin kovin ennalta-arvattava leffa.

Näyttelijöistä Patrick Wilson on kyllä ehdoton kunkku. Vetää erittäin hyvin roolinsa. Muista ei oikeastaan voi sanoa samaa, vaikka ihan mukiinmenevästi hekin rooleistaan suoriutuvat.

Kokonaisuutena ihan hyvä, katsottava pläjäys. Hivenen jäi kuitenkin ontto fiilis, sillä juonesta olisi ollut enemmänkin irtiotettavissa.

PS. Kirjaa en ole lukenut, joten siihen en osaa verrata.

rating 50,000

08.08.2019 klo 12:13

Down a Dark Hall

Mukiin menevä kevyehkö kauhupläjäys.

Down a Dark Hall ei tarinaltaan mitään uutta keksi. Ryhmä ongelmanuoria sijoitetaan oppilaitokseen keskelle ei-mitään, jossa kaikki ei ole ihan kondiksessa.

Visuaalisesti Down a Dark Hall on viihdyttävä. Pimeä, syrjäinen kartano luo hyvin tunnelmaa. Tunnelma onkin leffan parasta antia, sillä juoni ei juurikaan uutta tarjoa ja jääkin lopulta mitään sanomattomaksi. Vaikka juoni eteneekin hyvää tahtia, ei se hirveästi leffan pisteitä nosta.

Uma Thurman ja AnnaSophia Robb ovat rooleissan hyviä. Eikä muidenkaan näyttelijöiden roolisuorituksissa moitittavaa ole.

Loppujen lopuksi ihan kelpo, kerran katseltava leffa. Mitään isoja moitteita tarinan mitäänsanomattomuuden lisäksi leffalle ei voi hirveästi antaa.

rating 50,000

09.05.2019 klo 13:39

The Silence

Kerran katsottava leffa.

Tarina on ihan ok, mutta siitä olisi saanut todella paljon enemmän irti. Harmi. Nykyään tuntuu olevan muotia se, että mennään ns. sieltä mistä aita on matalin eikä tarinan täyttä potentiaalia saada irti. Muuten juonesta sanottava sen verran, että jälleen kerran elokuvan paha ei ole se, minkä alussa voisi olettaa.

Efektit on kyllä hienoja ja siitä ei leffaa voi moittia. Visuaalisesti elokuva on muutenkin mieluisaa katsottavaa.

Näyttelijäkaarti on ainakin itselleni hivenen tuntematon. Stanley Tucci oli ainut äkkiseltään tuntumpi nimi ja mies onkin roolissaan hyvä.

Kaikkinensa ihan katsomisen arvoinen pätkä. Mitään järisyttävää leffalta ei kannata odottaa. Juoni ei ole kuitenkaan huono, joten mikäli tylsyys iskee, eikä muuta katsottavaa keksi, niin tämä on ihan katsomisen arvoinen pätkä. Netflixin tuottamia leffoja on paljon huonompiakin.

03.03.2019 klo 18:52

Johnny English iskee jälleen

Kaksi ekaa osaa nähty, niin pitihän tämäkin sitten katsastaa. Odotukset eivät olleet korkealla, mutta upposi meikäläiseen.

Juoni nyt ei kovinkaan yllätyksellinen ollut. Rowan Atkinson on kuitenkin sen verran kova koomikko, että teki tästäkin hauskan. Hyvä agenttiparodia sai arvoisensa jatkon.

Kolmonen on sen verran hyvä, etten yllättyisi josko Atkinson ja kumppanit väsäisivät vielä neljännenkin osan.

rating 80,000

18.09.2018 klo 17:30

Deadpool

Harvoin tulee katsottua supersankari-leffoja. Deadpoolia on niin paljon hypetetty, että pitihän se katsastaa, kun kerta ihan televisiosta tuli. Olisi voinut ehkä jättää välistä.

Ei naurattanut sitten yhtään. Roolisuorituksissa ei sinänsä löytynyt mitään vikaa, mutta leffan vitsit eivät toimi. Ehkä tämä johtuu osaksi siitä, että tämän tyylin leffoissa tykkään enemmän toiminta + draama kombosta kuin komediasta. Väitän, että tämäkin leffa olisi toiminut paremmin draamana kuin komediana.

Ei tämä mikään floppi ole. Ajoittain ihan viihdyttävää meininkiä, mutta paljon jäi uupumaan.

rating 40,000

18.09.2018 klo 17:20

The Lodgers

Yleensä nämä Netflix Originalit ovat heikkoja tapauksia, mutta The Lodgers tekee tässä poikkeuksen.

Juoni etenee hitaasti, mutta luontevasti, eikä jää junnaamaan paikoilleen. Juonen luoma "mysteeri" paljastuu kunnolla vasta leffan loppupuolella ja tämä pitääkin katsojan hyvin otteessaan. Pakko tosin todeta, että tästä juonesta olisi saatu enemmänkin irti.

Leffan kolme päähahmoa on hyvin kirjoitettu ja varsinkin Bill Milner vetää todella hyvin ajoittain hyvinkin "creepynä" Edwardia. Charlotte Vega ja Eugene Simon komppailevat hyvillä hahmoillaan täydentäen tarinaa.

The Lodgers on hyvä kauhumysteeripläjäys, jota voi suositella etenkin niille, jotka ovat kyllästyneitä 2000-luvun splattermeininkiin. Plussaa siitä, että tarina on ajoitettu ensimmäisen maailmansodan aikakauteen.

rating 60,000

18.09.2018 klo 17:09

Usva

En tiennytkään, että tämä on remake John Carpenterin yhdestä klassikoista. Jotenkin olen onnistunut alkuperäisen missaamaan, vaikka herran monia leffoja olenkin katsonut.

Juoni on hyvä, mutta yllättäviä käänteitä ei ole oikeastaan yhtään. Ennalta-arvattavaa, mutta silti ihan viihdyttävää huttua tämä on. Näyttelijät ja hahmot ovat ok, vaikkei niihin pahemmin leffan aikana syvennytä.

Kyllä tätä voisin suositella, mikäli ei ole alkuperäistä The Fogia nähnyt. Muussa tapauksessa kannattanee skipata, sillä eipä nämä remaket koskaan alkuperäistä versiota voita.

rating 50,000

07.04.2018 klo 20:51

The Open House

Paskinta paskaa, jota olen viime aikoina katsonut.

Ekan puolen tunnin aikana ihan mielenkiintoinen leffa. Sen jälkeen vaan odotellaan ja koko meno lässähtää.

rating 10,000

08.12.2017 klo 12:43

[REC] 4: Apocalypse

Hyvää jatkoa elokuvasarjan toiselle osalle. Kolmas osa oli todella surkea tapaus, mutta Rec 4 palauttaa leffasarjan sinne minne se kuuluukin.

Jälleen kerran Manuela Velasco vetää todella hyvän pääroolin Angelana. Lisäksi Ismael Fritschi on todella hyvä sympaattisessa Nicin roolissa.

Kaiken kaikkiaan todellakin katsomisen arvoinen elokuva, varsinkin, jos aiemmat Recit ovat kolahtaneet. Elokuva jättää vielä mahdollisuuden jatko-osalle, mutta saas nähdä.

rating 70,000

14.11.2017 klo 14:41

Amateur Night

Ihan jees leffa.

Juoni alkaa hivenen hitaasti ja alkuun meinasinkin jättää leffan kesken. Pikku hiljaa kuitenkin kun aikaa kuluu, niin juoni osoittautuukin loppujen lopuksi todella hyväksi. Valitettavasti kuitenkin lopuksi jää tunne, että olisi tuosta enemmänkin saanut irti.

Leffassa on oikeastaan vain kaksi hahmoja, joihin todella keskitytään. Jason Biggsin näyttelemä Guy sekä Janet Montgomeryn Nikki. Näihin kahteen tuo koko leffa oikeastaan sitoutuu. Tästä huolimatta leffa oli hyvä. Sivuhahmot pidetään sivuhahmoina ja päähahmoihin panostetaankin sitten senkin edestä.

Kaiken kaikkiaan viihdyttävä leffa, jossa on myös hivenen draaman aineksia saatu henkilöhahmoihin mukaan.

rating 70,000

27.09.2017 klo 23:42

The Invitation

Alkuun vaikutti hyvältä ja mielenkiintoiselta leffalta ja leffa pitääkin otteessaan. Lopussa tarina tosin lässähtää ja aukkoja jää vähän liian paljon katsojan mielikuvituksen varaan täytettäviksi.

Näyttelijäkaarti sentään oli hyvä. Mutta kokonaisuutena leffa oli aika keskinkertainen. Ehkäpä tämä psykologinen trilleri joihinkin uppoaa, mutta meikäläiseen ei kolahtanut.

rating 40,000

27.09.2017 klo 00:45

The Possession

Hyvä leffa.

Jeffrey Dean Morgan ja Natasha Calis vetävät tosi hyvin roolinsa. Calis osaa olla kyllä ajoittain hyvin karmiva tuossa riivatun roolissa.

Juoni etenee hyvään tahtiin ja tempaa katsojan heti mukaansa. Tarinasta olisi kyllä enemmänkin voinut saada irti, mutta kokonaisuutena The Possession on ihan onnistunut manauskauhu.

rating 60,000

18.09.2017 klo 14:23

Bodom

Pitihän tämä leffa katsastaa, kun Bodomin murhat jo aihepiirinä kiinnostaa. Siihenpä ne yhtäläisyydet Bodomin murhien kanssa jääkin, nimeen.

Leffan visuaalinen puoli on oikeastaan ainoa hyvä puoli. Kaikki muu onkin sitten enemmän tai vähemmän pielessä.

Tuntuu, että leffaan on laitettu kaikki kauhuleffojen kliseisyydet. Eikä juonessakaan tunnu olevan sitä punaista lankaa. Tuntuu lähinnä siltä, että juonessa yritetään matkia joitain tiettyjä leffoja, mutta itse käsikirjoittajatkaan ei tiedä mitä.

En suosittele kenellekkään. Harmi, että näinkin hyvä aihe, josta saisi oikeasti hyvän elokuvan tehtyä, on täysin raiskattu. Yksi tähti visuaalisuudesta.

rating 20,000

18.09.2017 klo 01:19

Hölmö hullu rakkaus

Kyllähän tämä leffa ansaitsee korkeat pojot.

Näyttelijäkaarti on loistava. Steve Carellista tuntuu olevan rooliin kuin rooliin. Eikä sivuosien esittäjätkään ole mitään tuntemattomia b-luokan näyttelijöitä.

Juoni on todella mukaansa tempaava ja vaikka leffa onkin kaksi tuntinen, niin tylsiä hetkiä ei leffan parissa tule. Tuntuu jopa siltä, että juonesta olisi saanut vielä enemmänkin irti.

Jos jotain negatiivista pitää hakemalla hakea, on pakko mainita komediaosuuksien vähyys. Leffaa myydään draamakomediana, mutta kyllähän tämä 95% draamaa on. Harmi sikäli sillä Steve Carell jos joku osaa olla oikeasti hauska. Nyt leffan hauskuus jääkin lähinnä vain Steve Carellin esittämään tragikoomiseen päähahmoon harteille.

Kaiken kaikkiaan leffa on todella laadukas draama, jonka juoni vie mukanaan. Tarina etenee jouhevasti ja ehkä hivenen yllättävätkin juonenkäänteet takaavat sen, ettei katsoja ehdi kyllästyä. Steve Carellin hahmo tuo tragikoomisuudellaan mukaan hivenen komediaa ja tämä onkin leffan parasta antia.

rating 80,000

11.07.2016 klo 14:17

Star Wars: The Force Awakens

Ihan hyvin onnistunut Star Wars pätkä.

Leffassa on sopivasti vanhaa ja sopivasti uutta. Han Solon ja Luken näkeminen oli erittäin mukavaa.

Kylo Renin hahmosta jäi jotenkin muovinen vaikutelma. Köyhän miehen Darth Vader ja oli hienoinen pettymys. Näyttelijät ja hamot olivat kyllä muuten erittäinkin onnistuneita.

Loppu oli pettymys. Toki tuo oli odotettavissa, sillä kyseessä on trilogia. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä Star Wars. Jatkoa odotellessa.

rating 70,000

18.05.2016 klo 12:59

Mr. Jones

Yllättävänkin hyvä kauhupätkä.

Ajoittain leffan kuvaustyylistä tulee mieleen Blairwitch Project ja se kyllä lämmittää mieltä.

Tarina itsessään on "ihan ok" tasoa. Ei häikäise, mutta jättää paljon katsojan oman mielikuvituksen ja päättelyn varaan. Juoni vaikuttaa ajoittain hivenen sekavalta, mutta kun tarinaan pääsee sisään, tarjoaa se katsojalle mielenkiintoisen katselukokemuksen.

Hyvää leffassa on myös se, että tämä pätkä osaa olla ajoittain jopa omalla tavallaan pelottava. Pääpahiksesta, kun ei tiedetä juuri mitään ja se luo oman fiiliksensä leffalle.

Näyttelijät eivät häikäise, mutta se ei minun katselukokemusta häiritse. Mitään ärsyttäviä kohtia en näyttelijöissä havainnut.

Katsomisen arvoinen indie-leffa, jossa on häivähdys mindfuckia.

rating 60,000

16.05.2016 klo 11:33

Kauna 3

Kauna-sarjan huonoin osa.

Näyttelijöistä parhaimman osan tekee Johanna Braddy. Muut ovatkin sitteen perustäytettä, eivätkä loista millään osa-alueella.

Jonkinlaisen kunnon lopetuksen tälle tarinalle olisin halunnut. Nyt asiat jätetään leijumaan. Jos jotain hyvää tästä päätösleffasta pitää sanoa, niin kahdesta ekasta osasta tuttu tarinan pomppiminen on tyystin poissa ja siitä plussaa.

rating 40,000

15.05.2016 klo 13:11

Kauna 2

Homma jatkuu siitä mihin ykkösessä jäätiin. Edellisestä osasta pomppivalla tarinan kerronnalla jatketaan ja se laskee leffan pisteitä.

Tarina on hivenen enemmän teinikauhuilua ja muutama teinileffojen klisee löytyy, mutta muuten ihan toimiva jatko-osa.

rating 60,000

15.05.2016 klo 13:08

Kauna

Ihan toimivaa yliluonnollista kauhuilua. Alkuperäisiä Ju-On leffoja en ole nähnyt, mutta jenkkiversion perusteella ne eivät ole ainakaan huonoja.

Juoni on hyvä. Tosin tarinan tietty pomppiminen aiheuttaa välillä fiiliksen, että mistäs nyt onkaan kyse. Hivenen enemmän yhtenäisyyttä juoni kaipaisi.

rating 70,000

24.04.2016 klo 11:42

Pirun pikku apuri

Todella huono kauhukomedia. Odotukset olivat korkealla, koska tätä on kehuttu, mutta tämä leffa ei vaan toimi.

Leffan ainoa hauska puoli on leffan pahis, saatanaksi pukeutunut murhaaja. Hän tarjoaa parit naurun hymähdykset, mutta mitään muuta hauskaa tässä leffassa ei ole.

Kauhussakaan tämä leffa ei onnistu, vaikka sitä voisi odottaa, kun komedia puoleen ei ole panostettu laisinkaan. Elokuvan huonouden kruunaa "loppuratkaisu."

Yhden tähden voi antaa elokuvan pääpahiksesta, mutta muuta tässä leffassa ei sitten olekaan. Jos kauhukomediaa haluat katsoa, niin tämä leffa kannattaa kiertää kaukaa.

rating 20,000

08.01.2016 klo 23:22

Shaun of the Dead

Pakko sanoa, että petyin. Leffaa kohtaan oli kovat odotukset, kun niin moni on tätä kehunut.

Ei onnistunut naurattamaan kuin parissa kohtaa. Parodioi kyllä hyvin zombie-elokuvia ei siinä mitään, mutta kyllä tästä se komedia osuus loistaa meikäläisen mielestä täysin poissaolollaan. Leffan jälkeen päällimmäiseksi tunteeksi jää latistunut fiilis. Noh, kyllähän tämä joillekin uppoaa, mutta mulle ei.

Näyttelijät olivat hyviä ja roolihahmot hauskoja. Ettei tätä leffaa täysin voi lytätä.

Roolisuoritusten onnistumisesta huolimatta leffa jää silti valitettavan ontoksi. Harmi, koska ainesta parempaankin olisi ollut.

rating 40,000

05.01.2016 klo 13:55

Kuoleman sadonkorjuu

Kauhua? No ei sinne päinkään. Jotkut ns. "taviskatselijat" saattavat parissa kohtaa säikähtää, mutta eipä muuta. Enemmänkin tämä muistuttaa draamaa tai trilleriä.

Tarina on mielenkiintoinen ja onkin ihan ok siltä osin. Alun tunnelma on hyvä. Loppua kohti meno valitettavasti lässähtää ja juoni tulee päätökseen nopeasti. Pikkusen pidempi kesto ja loppuun oltaisiin voitu panostaa enemmän.

Näyttelijäpuoli on ihan okei. Ei tuolta tosin oikein kukaan nouse esille, vaan henkilöhahmot jää valitettavan ontoksi.

Aika pitkälti tusinakamaa. Kyllähän tämän kerran katsoo, mutta ei tämä huono ole. Kauhua ja jännitystä tästä ei kannata hakea, sillä The Reaping on enemmän draama kuin kauhu.

rating 40,000

28.12.2015 klo 01:33

Miljoona tapaa kuolla lännessä

Olihan tämä hauska leffa. Vähän enemmän olisi saanut olla hauskoja kohtia, sillä niissä muutamassa kohdassa onnistuttiin hyvin. Enempäänkin olisi ollut potentiaalia.

Näyttelijät ovat hyviä ja Charlize Theron onkin leffan parasta antia, joka osa-alueella. Seth MacFarlanekin osasi olla yllättävän hyvä. Eikä muutkaan huonoja olleet.

Westerneistä en juurikaan pidä, mutta tämä oli ihan hyvää meininkiä.

rating 60,000

29.11.2015 klo 00:17

Uinu, uinu lemmikkini

Tämä klassikko on tullut useampaan kertaan katsottua, niin kaipa tästäkin voi sanasen sanoa.

Hyvä leffa kyseessä. Stephen Kingin kirjoihin perustuneet leffat on olleet pääsääntöisesti meikäläisen makuun ja Pet Semetary ei ole poikkeus tässä.

Näyttelijäpuolelta mieleen painuvin rooli on Fred Gwynnellä sympaattisena vanhana Juddina. Muut eivät mieleen jää, vaikka Dale Midkiff on tässä leffassa ihan ok.

Kyllähän tämä klassikko täytyy jokaisen kauhufanin nähdä.

rating 80,000

04.11.2015 klo 20:49

Captivity

Ei huono.

Tarina on hyvä ja leffa alkaakin mukaansa tempaavalla pienellä verellä mässäilyllä. Tämä tosin on harhaa, leffa on verellä mässäilemätön ja keskittyy olemaan enemmän psykologinen trilleri.

Leffan arvosanaa syö pahasti ennalta-arvattavuus. Pari kohtaa on selkeästi ennalta-arvattavia ja aiheuttavat juonen lässähtämisen.

Näyttelijäpuoli on kunnossa. Elisha Cuthbertiä katsoo aina mielellään ja roolisuoritus onkin hänellä hyvä. Daniel Gillies ja Pruitt Taylor Vince hoitavat myös homman kunnialla.

Juonen ennalta-arvattavuudesta huolimatta Capativity on mukavaa katseltavaa. Mitään tajunnan räjäyttävää on turha odottaa ja leffa meneekin sellaisena keskitason pätkänä, joka ei vaadi katsojalta liikaa keskittymistä.

rating 60,000

23.10.2015 klo 23:52

Year One - kaiken alku

Alempaa keski-tasoa. Ei tää leffa sitä huonointa kastia ollut. Voisi olla parempikin. Idea on kuitenkin sen verran hyvä, että aineksia parempaankin olisi ollut. Sellaista "aivot narikkaan" tasoa tämä leffa on.

Näyttelijäpuoli on hyvä. Jack Black ja muut suorittavat tehtävänsä hyvin. Ilman näitä kyseessä olisi B-luokan raina, jota ei katsoisi kukaan.

Juonesta nyt ei hirveästi sanottavaa ole. Alkuasukkaita ja laitetaan vähän juttuja raamatusta mukaan ja that's it. Ei säväytä. Onhan tässä pari hauskaa kohtaa, mutta joo. Niin ja näin. Ei ihan nyt kyllä natsannut meikäläiselle.

Ilman kunnollisia näyttelijöitä arvosana olisi paljon huonompi. Mutta kun edes se puoli on kunnossa, saadaan leffasta tehtyä edes pikkuisen parempi.

rating 50,000

04.10.2015 klo 13:30

Dirty Movie

Karmeeta kuraa. En suosittele kellekkään.

Näyttelijät ovat jotain c-luokan porukkaa. Yhtäkään en tunnistanut. Pääosan näyttelijä Christopher Meloni on roolissaan todella surkea ja osaa lähinnä aiheuttaa katsojassa vain ärtymystä.

Leffa toimisi ehkä paremmin puolituntisena vitsipläjäyksenä, mutta nyt onnistuu olemaan vain myötähäpeää ja ärsytystä aiheuttava "komedia." Muutama hyvä vitsi on siellä täällä, mutta pääosin vitsit ovat vanhan kierrätystä ja toteutettu todella huonosti.

En suosittele kenellekkään, mikäli et halua sitten kiduttaa itseäsi. Parista hyvästä vitsistä tää leffa saa puolikkaan tähden.

rating 10,000

02.10.2015 klo 14:47

John Dies at the End

Hyvä leffa. Vasta jälkikäteen huomasin, että genrenä on myös komedia ja kyllä viimeisen 20 minuutin aikana sai parit naurut.

Juoni on aika sekava, mutta eipä tuo haittaa. Tässä on kunnon mindfuck meininkiä ja katsoja ei pysty loppuratkaisua juurikaan päättelemään. Harmillisesti loppuratkaisu jättää paljon katsojan mielikuvituksen varaan.

Hahmoista Glynn Turmanin hahmo on kaikkein parhaiten tehty. Turman osaakin luoda hahmostaan jopa hivenen ahdistavan. Leffan paras roolisuoritus on selkeästi hänen. Williamson ja Mayes ovat varsinaisissa päärooleissa, mutta molemmat jäävät Turmanin varjoon. Muut ovatkin sitten vain täytehahmoja.

Juonen ajoittaisesta "sekavuudesta" huolimatta siltikin hyvä leffa. Toista katselukertaa tämä leffa ei tosin kestä. Se vika näissä mindfuck leffoissa on. En kuitenkaan suosittelisi tätä leffaa kenelle tahansa. Mindfuck juonet jakavat katsojat kahteen kastiin, joko tykkää tai sitten ei tykkää yhtään. Leffa kannattaa katsoa varauksella.

rating 60,000

29.09.2015 klo 20:56

The Hot Chick

Aluksi ajattelin, että tää on taas tämmöinen perus teinityttökomedia, mutta onneksi olin väärässä. Tämähän on oikeasti hyvä leffa.

Kahden tyypin kropat vaihtuu. Vähän tylsähkö aihe joo, mutta Rob Schneider on roolissaan kerrassaan loistava. Ilman Schneiderin roolisuoritusta leffa olisi huomattavasti tylsempi. Rachel McAdamsia ei leffassa onneksi paljoa nähty, mutta leffan loppupuolella onnistuu olemaan ihan hyvä, kun ei ole ärsyttävän bimbon roolissa.

The Hot Chick antaa monet hyvät naurut. Aivot narikkaan ja nauttimaan Rob Schneiderin showsta. Pienessä sivuroolissa nähdään myös Adam Sandler ja onnistui kyllä pienet naurut kirvoittamaan hänkin.

rating 70,000

29.09.2015 klo 20:49

Annabelle

Alemman keskitason kauhu. Ei pelästytä eikä aiheuta jännän fiiliksiä. Juoni on simppeli, eikä pääse yllättämään.

Pääosan näyttelijät Annabelle Wallis ja Ward Horton ovat hyvä valinta pääosaan. Molemmat vetävät uskottavan roolisuorituksen. Sivurooleista pitää mainita Tony Amendola, joka onnistuu myös omassa pienessä roolissaan.

Loppupeleissä tämä leffa on sellainen, jonka katsoo paremman puutteessa. En pettynyt, mutta en saanut tästä leffasta sen kummemmin mitään erityisen positiivisiakaan väristyksiä. Leffan alussa oli pelko, että on apinoitu liikaa Child's Play -leffasarjaa, joka itsessään on erittäin hyvä. Mutta tähän ei onneksi sorruttu.

En mä tälle kuitenkaan kolmea tähteä voi antaa. Hyvät fibat jäi puuttumaan. Joten menköön näin.

rating 50,000

27.09.2015 klo 15:58

Epic Movie

Kerrassaan surkea leffa.

Pari semi tuttua näyttelijää, mutta siinä se. Todella surkeat roolisuoritukset ja "hauskaa" huumoria. Ei naurattanut yhtään.

Parodioita on todella hyviäkin, mutta Epic Movie on sellainen riman alitus, että en suosittele kellekkään. Ei näin.

Carmen Electrasta yksi tähti.

rating 20,000

03.09.2015 klo 04:29

Juomahemmo

Adam Sandlerin faneille leffa, joka on pakko katsoa. Mulle myös.

Juoni on simppeli. Sandler on futisjoukkueen huoltaja, jonka homma on jakaa pelaajille vettä. Noh, alkuun homma ei natsaa. Kiltille Bobbylle vittuillaan huolella ja kenkää tulee. No, ei se onneksi tähän pääty.

Sandler vetää tässä ihan oikeasti todella hyvän roolin. Hahmonsa osaa olla hyvin sympaattinen. Lisäksi muutkin isossa osassa olevat ovat hyviä.

Sandler-faneille on pakko sanoa. Tässä leffassa vilahtaa muutama näyttelijä jotka ovat Sandlerin myöhemmissä leffoissa isossa roolissa.

Todellinen hyvän mielen leffa.

rating 60,000

30.08.2015 klo 13:29

Tucker and Dale vs Evil

Todella hauska kauhukomedia.

Juoni on hyvä ja komedialliset kohtaukset ei ole väkisin leffaan tungettuja muka hauskoja juttuja. Leffa tarjoaa hyvät naurut.

Päähahmoista on onnistuttu tekemään sympaattisia ja uskottavia hölmöjä. Tältäkään osin ei voi valittaa.

Kauhuahan tässä ei ole kuin alussa, kun luodaan eräänlaista tunnelmaa ja ennakkoluuloja. Tämä ei haittaa pätkän vertaa, sillä juonessa ja komediassa on onnistuttu. Pakko myös mainita, että juoni lopetetaan onnistuneesti. Mitään ei jätetä arvailujen varaan vaan kaikki kerrotaan katsojalle.

Parhaimpia kauhukomedioita, mitä olen nähnyt hetkeen. Suosittelen kaikille, joita kauhukomediat kiinnostaa. Ette tule pettymään.

rating 90,000

18.12.2014 klo 19:10

Scream

Alempaa keskitasoa oleva "kauhupätkä."

Eihän tämä pelota edes vähää alusta ja juoni on itsessään todella tylsä. Eikä edes jaksa naurattaa. Ehkä huonoin näkemäni Wes Cravenin ohjaama elokuva.

Näyttelijät ovat harmaata massaa, eikä kukaan esiinny edukseen. Kohtuulliset suoritukset, muttei tästä ketään jää mieleen.

Leffasta tehty parodia, Scary Movie 1 on huomattavasti parempi leffa kuin tämä, johon Scary Movie perustuu.

En suosittele kenellekkään. Tämä pätkä menee lähinnä vain taustameluna, jota katsoo sivusilmällä.

rating 40,000

17.12.2014 klo 20:40

Cast Away - tuuliajolla

Loistava leffa.

Tom Hanks loistaa roolissaan ja tämä on yksi parhaita suorituksia, mitä olen Hanksilta nähnyt. Mies on todella moniulotteinen näyttelijä.

Elokuva on pitkä ja hidas tempoinen. Tällaisessa tarinassa se ei haittaa yhtään. Pitkä kerronta luo hyvin syvyyttä selviytymistarinalle.

Näyttelijöistä ei hirveästi voi sanoa. Tämä leffa on suurimmaksi osaksi Tom Hanksin näytöstä alusta loppuun. Muut hahmotkin toki olivat hyviä, muttei heistä voi tässä leffassa paljoa mainita.

rating 80,000

16.12.2014 klo 22:28

Stuck in Love

Ehkäpä paras näkemäni draama koskaan. Jos ei koskaan, niin vuosiin.

Juoni on erittäin todentuntuinen. Siinä on selkeää elämän makua ja leffa luo katsojalle kuvan, joka voisi aivan hyvin olla täyttä totta. Juoni on täynnä kiehtovia ja dramaattisia ihmissuhdekoukeroita, jotka pitävät katsojan otteessaan.

Näyttelijäpuoli toimii erittäin hyvin. Jokainen näyttelijä tuntuu olevan kuin nakutettu rooliinsa pääosanäyttelijöistä sivuhahmoihin.

Kaiken kaikkiaan juoni on todella onnistunut. Draamaa on paljon, mutta koko draaman kaari käydään läpi alusta loppuun asti.

rating 90,000

15.12.2014 klo 19:57

Hobitti - Viiden armeijan taistelu

Viihdyttävää mättöä tämä on.

Taistelukohtausten runsaus syö vähän leffan juonta. Tuntui, että osa taistelukohtauksista oli hivenen turhia ja niitä olisi voitu karsia. Tiiviistämällä näitä ja lyhyentämällä sitä kautta leffan kestoa, olisi katselukokemus ollut hivenen miellyttävämpi. Nyt taistelukohtaukset veivät lähes koko lopun leffan kestosta ja leffa päättyy vähän kuin seinään.

Mutta ei sillä. Ihan hyvä päätös tämä on trilogialle. Noin muutenkin trilogia kokonaisuutena oli mielestäni vähintään onnistunut. THS:iä en ole katsonut, mutta nämä kaikki Hobitit on ollut pakko katsoa suoraan teattereissa.

Viimeinen osa:
Trilogia kokonaisuutena:

rating 80,000

10.12.2014 klo 19:44

Zohan - Lupa saksia

Adam Sandler vetää loistavan roolisuorituksen Israelilaisena ex-sotilaana.

Leffa on kerrassaan todella hauska. Jopa yllättävänkin hauska. Juoni on herättänyt mussa aiemmin ennakkoluuloja, jonka vuoksi olen vältellyt tämän katsomista. Jostain syystä päätin nyt katsoa tämän ja voin sanoa, etten kadu. Kerrassaan loistavaa viihdettä.

rating 70,000

09.12.2014 klo 18:18

22 Jump Street

Ei yllä 21 Jump Streetin tasolle mutta ei siltikään ole huono. Tällä kertaa leffa on enemmän toiminnan puoleen painottunut.

Tarina on valitettavan tyhjä. Ajoittaiset tyhjäkäynnit latistavat leffan tunnelmaa aivan liikaa. Hauskimmat kohdat ovat alussa ja lopussa. Keskivälin kohtauksia oisi voinut ihan hyvin lyhentää. Näin leffa olisi paljon ehjemmän tuntuinen. Nyt katsojalle saattaa leffaa katsoessa tulla tunne, että onko kyseessä todella huono pätkä.

Positiivista tässä leffassa on Ice Cuben astuminen isompaan rooliin. Mies on tässä leffassa paljon parempi kuin ekassa ja täydentääkin hyvin Hill & Tatum kaksikkoa.
Ice Cuben tasonnostosta tulee yksi lisä tähti lisää. Ilman sitä leffa olisi paljon huonompi.

rating 60,000

09.12.2014 klo 18:12

21 Jump Street

Yllättävän hyvä komedia.

Jonah Hill tuntuu olleen parhaimmillaan leffoissa, joissa mukana on myös Seth Rogen. Tämän takia Hillin erinoimainen roolisuoritus pääsi yllättämään. Toisen pääosanäyttelijän Channing Tatumin kanssa Hill on leffan ehdotonta kärkeä.

Juoni vaikuttaa vähän epäilyttävältä, mutta leffa onnistuu naurattamaan useassakin kohtaa. Kaiken kaikkiaan juonen osalta on onnistuttu aikalailla erinomaisuuteen.

Komediallisen puolensa lisäksi 21 Jump Streetissä on sopivasti toimintaa mukana. Itse en nykyään liiemmin toimintaleffoista välitä, mutta tällainen toiminnallinen komedia yllätti positiivisesti.

rating 80,000

03.12.2014 klo 22:06

Vaihtamalla paranee

Yllättävän hyvä leffa.

Onhan tämä juoneltaan hivenen ennalta-arvattava, mutta tarinaan uppoudutaan huolella, eikä mitään jätetä arvailun varaan.

Bateman, Goldblum ja Aniston ovat tässä leffassa erittäin loistavia. Eikä muukaan poppoo kalpene heidän rinnallaan, mutta nämä kolme ovat kerrassaan loistavia.

The Switch antaa katsojalle 101 minuutin edestä mielenkiintoista katsottavaa. Tylsää hetkeä ei tule, vaan leffa pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti.

rating 70,000

03.12.2014 klo 19:09

Lomaterapiaa

Ihan jees komedia. Ei mitenkään erityisen hauska, mutta sellaista sopivaa viihdettä tylsään arki-iltapäivään.

Tarina sisältää ajoittain turhia hetkiä varsinkin elokuvan alkupuolella. Tästä tuli vähän fiilis, että onko tämä sittenkin huono elokuva. Loppua kohti leffa kuitenkin parantaa juoksuaan kuin sika konsanaan ja tarjoaa sittenkin miellyttävän katselukokemuksen.

rating 60,000

02.12.2014 klo 19:28

Aivan liian hotti

Kliseinen, mutta silti ihan hauska aivot narikkaan tyylinen komedia. Juonenkäänteet ovat varmasti monille tuttuja ja ei ihme. Hyvää tässä leffassa tosin on, ettei tässä edes yritetä olla tosikkoja vaan luodaan viihdettä katsojille. Tämä onkin leffan parhaita puolia, sillä väkisin väännetty huumori on huonointa, mitä voi olla.

Näyttelijäkaarti on tämmöiselle ns. B-luokan leffalle todella hyvä. Kaikki hoitavat roolinsa hyvin.

Mikäli etsit vakavahenkistä ja syvää luotavaa komediaa, niin kannattaa skipata tämä leffa. Jos haluat kevyttä iltaa keventävää hömppää ja muutamat hauskat naurut, niin tämä voi olla sinun valinta.

rating 50,000

01.12.2014 klo 19:05

Old School

No jaa. Hyvällä juonella varustettu leffa, mutta eipä tämä oikein tarjoa hauskoja hetkiä. Juoni sinänsä on ihan okei, mutta toteutus on kökköä. Moni muu poppoo olisi saanut tästä enemmän irti.

Näyttelijäpuoli on ihan kunnossa. Pahoja aivopieruja ei ole valintojen osalta ole. Harmi kuitenkin, että kaikki hahmoy jäävät pintapuolisiksi. Minkäänlaista otetta hahmoista ei saa ja se häiritseekin katselukokemusta.

Leffan ajan odotti, että josko jotain mullistavaaa tapahtuisi. Valitettavasti leffa on pitkälti päämärätöntä koohotusta ja kun loppu lähenee, niin jää leffasta aika laimea maku suuhun.

PS. Plussaa pitää ehdottomasti antaa Elisha Cuthbertistä, joka on aina yhtä kaunis. :)

rating 40,000

27.11.2014 klo 16:51

That's My Boy

Ei parasta Sandleria, mutta silti ihan onnistunut tekele.

Sandler näyttelee miestä, joka oli teininä melkoinen hulivili, joka saikin sitten lapsen ollessaan vielä itsekin lapsi.

Vaikka leffassa edetäänkin pääosin huumoriin nojaten, niin jo alku lupailee, että jonkinlaisia draaman hetkiä leffassa koetaan. Draama ei sitten oikein toimikaan tässä leffassa. Alkupuoli on todella hyvä ja hauska. Loppuakohti kuitenkin tulee draamaa, jossa ei mielestäni kovinkaan hyvin onnistuta.

rating 50,000

27.11.2014 klo 16:46

The Sessions

Erittäin hyvä ja koskettava draama!

Mark Hawkes näyttelee invalidia, jonka elämä on täysin avustajiensa varassa. Tästä huolimatta miehen elämä tuntuu olevan ajoittain hyvinkin rikasta ja kokemuksia täynnä.

Eräänä päivänä Mark pääsee tekemään artikkelia invalidien seksielämästä. Tästä alkaa tarina, joka on koskettava ja täynnä seikkailuja. Enempää juonesta ei viitsi paljastaa, ettei katselunautinto kärsi.

Leffa on täyttä draamaa alusta loppuun ja pistää katsojan miettimään omaa elämäänsä. Leffa on aika raadollinen, mutta aihekin on sellainen, joka vetää vakavaksi.

rating 60,000

24.11.2014 klo 21:44

The Hungover Games

Yllättävän hyvin onnistunut parodia elokuvista Nälkäpeli, Kauhea Kankkunen ja Ted.

Parodioissa parasta on se, että useimmiten ne vedetään tahallaan kunnolla överiksi. The Hungover Games ei tee tässä poikkeusta vaan riman alta mennää huolella ja hauskoja hetkiä tarjotaan paljon.

Näyttelijävalinnat on menneet nappiin. Muutama hahmo näyttää hyvin paljon oikeilta "esikuviltaan." Näistä on pakko mainita Zach, Katnip sekä Ed. Tämä puoli on kunnossa.

The Hungover Games tarjoaa hyvät naurut. Välillä leffa tosin tuntui etenevän hitaasti, joten se laskee leffan pisteitä. Jos pidät parodioista, niin tämä leffa kannattaa katsoa.

Niin ja joo, nähdään leffassa myös muuan Sophie Dee.

rating 50,000

20.11.2014 klo 21:49

Roolimallit

Erittäin hauska "aivot narikkaan" komedia. Katsojan ei tarvitse kiinnittäytyä juoneen 120 prosenttisesti vaan voi nostaa jalat sohvapöydälle ja nauttia hauskasta viihteestä.

Paul Rudd on erittäin hyvä tässä elokuvassa. Sean Williams Scott komppailee hyvin taustalla. Mutta Ruddin jälkeen leffan tähdeksi nostaisin Mintz-Plazzen, joka on tässä leffassa yksi parhaista.

Kerrassaan kelpo viihdettä, kun kaipaa hyvää viihdettä ilman sitä, että leffaa pitäisi ajatella liian syvällisesti.

rating 70,000

20.11.2014 klo 19:24

40 v. ja neitsyt

Mainio komedia!

Tarina vaikuttaa siltä, että leffassa olisi pelkkää alapäähuumoria, mutta leffasta löytyy jonkun verran myös draamaa.

Näyttelijäkaarti on silkkaa timanttia. Carell, Rudd, Rogen ja Keener. Kaikki olivat todella hyviä rooleissaan. Ja hyvät sivuhahmotkin oli leffaan saatu.

Ei nyt välttämättä räjäytä nauruhermoja kunnolla, mutta onnistuu olemaan hauska. Sopivasti draamaa mukaan, eikä juonta vedetä överiksi, niin kyllähän tämä on tähtensä ansainnut.

rating 80,000

18.11.2014 klo 22:26

Dinner for Schmucks

Tämähän on kerrassaan loistava. Lähes kaksi tuntia pitkä elokuva tarjoaa naurua lähes joka kohdassa ja sympatiafiiliksiäkin muutama hahmo saa aikaan.

Tarina on kerrassaan hyvä. Tim halajaa ylennystä. Kun mahdollisuus tähän aukeaa, Timille selviää, että joutuu osallistumaan erikoiseen illallisviettoon. Tästä alkaa nauruhermoja kutkuttava seikkailu.

Steve Carell ja Paul Rudd ovat aivan loistava parivaljakko leffan pääosassa. Miesten roolihahmot eroavat hyvin paljon toisistaan, mutta miehet osaavat eläytyä rooleihinsa ja täydentävät toisiaan. Tässä elokuvassa nämä herrat ovat ns. match made in heaven.Taustalla hyvät roolit vetää muuan Zach Galifianakis, Stepahnie Szostak sekä Lucy Punch, joista kaksi viimeistä tuovat erittäin hyvän suorituksen ansiosta myös mukavaa naiskauneutta leffaan. Eikä voi myöskään unohtaa Jemaine Clementiä imelän ja omalaatuisen Kieranin roolissa.

Onko tässä leffassa sitten mitään virheitä? No, mun mielestä ei. Tarina kolutaan alusta loppuun asti todella hyvin läpi. Sympaattiset ja hauskat hahmot takaavat sen, että leffa on rautaista komediaa alusta loppuun asti. Kaiken lisäksi myös elokuvan lopputekstejä ennen selviää, että "mitä sitten tapahtui."

En usein anna leffalle viittä tähteä, mutta nyt on pakko. Naurua ja hupia alusta loppuun asti. Juoni tarraa mukaansa ja se on menoa.

rating 100,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot