Hiisi

Hiisi

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (401)

19.02.2012 klo 10:58

Führerin kasvot

Mielenkiintoista että Tumppimes ja Kurkkuharja saattavat kehua moraalisesti ties kuinka arveluttavaa roskaa, mutta amerikkalaisuutta ylistävää filmiä ei voida arvioida asiallisesti. Ja onko natseista muka väärin tehdä pilaa? Sota-aikana tämänkaltainen propaganda on ollut hyvin perusteltua ja täytyy muistaa että Aku ei vielä noina aikoina ollut pelkästään lapsille tarkoitettu hahmo.

Ja tämä animaatio on sitäpaitsi todella hyvin tehty. Akun riehuminen natsina samaan aikaan hauskaa, että painajaismaista. Myös hypnoottinen tunnuskappale jää päähän soimaan. Propagandana tämä on niin häpeilemätöntä että pakko tykätä. Yksi hienoimpia natsiparodioita.

rating 90,000

17.01.2012 klo 08:12

Konttorirotat

Osuva pienimuotinen satiiri työelämästä. Vakavista aiheista huolimatta leffa jättää hyvän mielen. Mukana ei ole yhtään tähtinäyttelijää, mutta henkilöhahmot ovat silti hyvin onnistuneita.

rating 80,000

31.01.2011 klo 15:50

Ratkaiseva isku

Aluksi Ratkaiseva isku vaikuttaa erinomaselta. Mihin tahansa Harry menee, ruumiita tulee. Poliisit huutavat, mutta Harry vain vittuilee takaisin. Lopulta Harry pistetään pakkolomalle, mutta silloin syntyy vain lisää ruumiita.

Hauskasti alkava leffa lässähtämään siinä vaiheessa kun Harryn hahmo rupeaa saamaan sankarillisia piirteitä. Eastwood on ohjannut elokuvan mukavan karulla otteella, mutta ei näköjään ole malttanut pitää hahmoaan puhtaana antisankarina. Loppu on jo aika tavanomaista huttua.

rating 50,000

31.01.2011 klo 15:29

Lihaa ja verta

Paul Verhoevenin ensimmäinen jenkkileffa Lihaa ja Verta on jäänyt melko pienelle huomiolle, mutta osoittautuu nyt katsottuna yllättävän mukiinmenväksi. Seikkailu poikkeaa ronskiudessaan mukavasti monista romanttisista ja sliipatuista ritarielokuvista. Kaunistelematonta väkivaltaa ja erotiikkaa sisältävä keskiaikakuvaus viihdyttävää hyvin pari tuntia, vaikka kokonaisuus jääkin tyhjänpäiväiseksi.

rating 50,000

31.01.2011 klo 15:01

Sodoman 120 päivää

Pasolinin viimeinen työ Salo mainitaan usein maailman vastenmielisimpien ja shokeeraavimpien elokuvien joukkoon. Vastenmielinen elokuva se onkin, mutta silti sen maine tuntuu liioitellulta. Lopun lyhyttä lahtauskohtausta lukuunottamatta elokuvasta ei löydy kovinkaan raakaa materiaalia. Paskansyönti ja huorien kertomat perversit tarinat ovat toki etovia, mutta melko vaisua matskua leffan maineeseen nähden.

Hyvällä tahdolla Saloa voi pitää härskinä satiirina fasistisesta vallan käytöstä, mutta syvällistä, tai nerokasta ei tämäkään näkökulma siitä tee. Teknisesti leffa on toki Pasolinin tapaan hyvää työtä ja lopussa kuultava Carmina Burana on erittäin hieno sävellys. Siitä huolimatta Salo jää mielestäni tylsäksi ja tyhjänpäiväiseksi elokuvaksi, jonka hienous piilee pitkälti siinä kuinka se on se on pystynyt provosoimaan katsojia jo yli 30 vuotta. Tästä Pasolini olisi varmaan ollut tyytyväinen.

rating 40,000

28.10.2010 klo 15:56

Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin

Sisältää yhden klassikkokohtauksen, eli kun tarjoilija vetää kossupullon kerralla naamariin. Muuten ei oo kehumista. Vesku pukeutuu taas kerran mekkoon ja sen pitäisi jaksaa naurattaa. Jonkun olisi pitänyt auttaa Spedeä käsikirjoituksessa, tarina sohii sinne tänne ilman kunnon ideaa.

rating 30,000

24.10.2010 klo 15:11

Käpy selän alla

Käpy selän alla on oman aikakautensa merkkipaalu, mutta en usko että aukeaa nykynuorisolle kovin hyvin. Leffassa tavoiteltiin spontaaniutta ja suurin osa dialogista on näytelijöiden itsensä improvisoimaa. Varmaan tästä syystä replikointi ja dialogi on välillä aika kömpelöä. Elokuva kuvasi aikansa seksuaalista vallankumoista ja nuorison asenteita uudella tavalla, mutta aika kiltiltä se tänäpäivänä tuntuu. Niimpä itselleni hyvät hetket rajoittuvat The Creatures yhtyeen esiintymiseen ja Kristiina Halkolan pomppimiseen yläosattomissa.

rating 40,000

24.10.2010 klo 14:56

Factotum

Liian siisti ja hillitty Bukovski-sovitus. Romaanin on irtonainen juoni on sovitettu ihan hyvin elokuvaksi, mutta yleistunnelma on vaisu. Matt Dillon on ainoa mielenkintoinen hahmo koko elokuvassa. Olisin kaivannut lisää rähjäisyyttä ja pimeempiä henkilöhahmoja.

rating 40,000

15.10.2010 klo 22:18

Kesä Monikan kanssa

Höttöisempi leffa Bergmanilta, joka kuitenkin tehoaa just yksinkertaisuudessaan. Kesäleffana mainio, vaikka onkin paljon surullisempi kuin aluksi voisi olettaa. Joitain Bergmanin leffoja vaivaa teatraalinen jähmeys, mutta tästä se puuttuu kokonaan.

rating 80,000

15.10.2010 klo 22:08

Klaani: Tarina Sammakoitten suvusta

Mika Kaurismäki kunnianhimoinen rikoselokuva, joka on kuitenkin jotenkin helposti unohdettava. Eniten hommaa vesittävät vaisuiksi jäävät nuoret päähenkilöt. He jäävät täysin Juhani Niemelän juopon isän, tai Lasse Pöystin poliisin varjoon. Hienoimmat hetket ovat Soli Labbartin ja Pöystin vetämät tiukat monologit. Myös visuaalisesti Klaani on harvinaisen kauniin näköinen suomielokuva, mutta tarinasta ei saatu aivan kaikkea irti, vaikka kelpo suoritus tämä näinkin on.

rating 60,000

06.10.2010 klo 11:27

Baarikärpänen

Bukovskin kirjojen muuntaminen elokuviksi ei luulis olevan helppoa, koska niistä ei löydy pahemmin juonta, tai draamaakaan. Baarikärpänen onnistuu kuitenkin erinomaisesti taltioimaan kirjailijan rappioromantiikan.

Leffan olemattomassa juonessa on juuri niin paljon tolkkua kuin on tarpeellista. On tietty makuasia pitääkö Mickey Rouken sekavaa jorinaa ja naurettavan näköistä köpöttelyä rähjäisessä miljöössä hauskana, vai masentavana. Itselleni jäi kuintenkin hyvä fiilis, esimerkiksi loppupuolen kohtaus jossa Chinaski tarjoaa baarikavereilleen ilmaiset viskit on hyvin kaunis.

rating 80,000

04.10.2010 klo 13:59

Tie

Synkkää, mutta viihdyttävää postapoa. Välillä meininki yltyy lähes koomisen depressiiviseksi, esimerkiksi Viggo Mortensen antaa tyynen rauhallisesti vaimoilleen luvan tehdä itsemurhan. Tulevaisuuden visio on toimiva, mutta kässärin ideat tuntuvat loppuvan kesken. Edes sentimentaalisista flashbackeista huolimatta leffa ei kosketa kovin syvälle. Kelpo settiä siis, mutta täytyy myöntää että joku Mad Max 2 pesee tän mennen tullen.

rating 60,000

30.09.2010 klo 20:16

The Darjeeling Limited

Andersonilla on ulkoiset tyylikeinot hyvin halussa, mutta ne ei täysin pysty peittämään sisällön laimeutta. Liian etäiseksi jätettyjen roolihahmojen takia ohjaajan kuiva huumori ei tule kovin hauskasti esille. Sujuvaa hengailua paikasta toiseen, mutta aika höttöistä settiä loppujen lopuksi.

rating 50,000

06.09.2010 klo 20:40

Kuulustelu

Donnerin comebackissa on vaikuttavan kolkko tunnelma, mutta jännite katoaa turhan monta kertaa. Kerttu Nuortevan ahdistava tilanne ei välity katsojalle aina tarpeeksi hyvin. Monet kohtaukset ovat upeasti kirjoitettuja, mutta aiheesta olisi saanut väkevämmänkin tulkinnan. Elokuva on melkein hieno, mutta viimeinen silaus jää puuttumaan. Perus Donneria siis.

rating 60,000

03.09.2010 klo 15:53

Lainkuuliainen kansalainen

Tyypillinen väkivaltasoppa mukanokkelalla juonella. Oikeasti kässäri on vain paska. Porukkaa kaatuu tasaiseen tahtiin ja sitä pitäisi jaksaa jännittää. Kostoralli yltää lähes surrealistisiin mittoihin, mutta tekijät ottavat juonen vakavasti. Tämä saa koko homman vaikuttamaan tahattoman hauskalta. Lainkuuliainen kansalainen tuntuu nimenä samanlaiselta vitsiltä kuin Väkivallan Vihollinen. Perseestä koko leffa.

rating 30,000

01.09.2010 klo 12:23

Viu-hah hah-taja

Ennen Turhapurojen sarjatuotantoa Spede tuotti varmaan omituisimman leffansa. Viu-hah hah-taja on kokonaisuutena kuraa, mutta sekopäisyydessään jaksaa kiinnostaa jonkun verran. Irtonaiset kohkaukset on leikelty yhteen kömpelösti ja rytmitys tökkii pahasti. Jo elokuvan nimestä käy ilmi, että Kokkosella ja Spedellä ei enää näyttänyt olevan tietoa siitä mikä on hauskaa ja mikä ei. Kuitenkin on vaikea olla repeämättä kun katsoo Leo Lastumäen riehuntaa. Myös omituinen elektroninen musiikki korostaa hyvin leffan vinksahtaneisuutta

rating 30,000

31.08.2010 klo 14:58

Köysi Kiristyy

Richard Tugglesta olis tämän perusteella voinut tulla erinomainen ohjaaja, mutta ura jäi jostain syystä lyhyeen. Visuaalisesti tehokas jännäri lähentelee tunnelmaltaan kauhuelokuvaa. Juonen palaset eivät kuitenkaan loksahda aivan kohdalleen ja myös hätäinen loppu jää harmittamaan muuten huolellisesti tehdyssä elokuvassa.

rating 70,000

31.08.2010 klo 11:49

Kalpea ratsastaja

Perus Eastwoodia, eli korutonta länkkärimeininkiä ja hyvin rakennettu kokonaisuus. Mystisistä elementeistä tulee väkisin mieleen Ruoska, mutta tämä ei ole yhtä surrealistinen, tai macho. Pikkuisen lisää omaperäisyyttä olisi voinut tuoda, niin kokonaisuus olisi ollut vaikuttavampi.

rating 70,000

28.08.2010 klo 19:15

Hassut hurjat hirviöt

Hassut hurjat hirviöt ei ole aivan tavanomainen lastenelokuva, mutta Spike Jonzen työksi yllätyksetön. Ohjaajan edellisten teosten absurdi sekoilu on vaihtunut yksitoikkoiseen hirviödraamaan. Voi olla, että en kuulu kohderyhmään, mutta epäilen elokuvan olevan useille lapsillekin liian raskas ja melankolinen. Pitkästyttävä raina.

rating 40,000

23.08.2010 klo 22:06

Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit

Ihan paska leffa, josta ei löydy paljon muuta hyvää kuin toimiva värikuvaus ja leopardikuvioiset housut. Käsikirjoitus on sekava puujalkavitsien paraati, eikä rytmitys, tai näyttelytyö pelaa liian hätäisen toteutuksen takia. Surullista, että Speden touhu etääntyi 80-luvulla lähes kotivideomaiseksi pelleilyksi.

rating 20,000

18.08.2010 klo 21:42

Korpraali McB

The Beguiled on Don Siegelin ja Eastwoodin suosikeita, mutta ei menestynyt aikoinaan häävisti, eikä sitä pidetä vieläkään isona klassikkona. Tämän on helppo ymmärtää, mutta katsomisen arvoinen leffa silti on.

Alussa ja lopussa kuultava sodan vastainen runo on hieno tunnelman nostaja, vaikka sota kumiseekin elokuvassa vain taustalla. Tarinasta voi löytää goottikauhun elementtejä, mutta toteutukseltaan se on enemmän nihilistinen melodraama. Henkilöhahmot ovat hieman yksiulotteisia, mikä on huono juttu henkilöpainotteisessa elokuvassa.

rating 70,000

14.08.2010 klo 21:05

Lottovoittaja UKK Turhapuro

Lottovoittaja UKK Turhapuro on niitä Uunoja, jossa oli vielä kekseliäitä vitsejä ja Veskun hahmossa pistävää anarkismia. Suuri plussa on, että siihen jaksettiin vääntää jopa jonkinlainen juoni. Lottovoitosta revitään yllättävän osuvaa huumoria. Uuno käyttää rahaa, sekä valtaan häikäilemättömästi hyväksi nöyryyttäessään appi ukkoaan ja törsäilee muutenkin uskomattoman yliampuvalla tavalla. Rähjäinen toteutus tuo tähän charmia, mutta silti jotkut luvattoman kömpelöt kohtaukset ja rasittava tyhjänkäynti pistävät vituttamaan.

rating 50,000

11.08.2010 klo 14:23

Sauna

Tää on kieltämättä pimee leffa. Sauna oli ilmestyessään positiivinen yllätys ja pettymys samaan aikaan. Juttu tusinakauhua paljon kunnianhimoisempi ja alku lupailee hyvää. Loistava lavastus ja puvustus tuovat oikeanlaista tunnelmaa. Näyttelijäsuorituksista pidin etenkin Ville Virtasesta ja Viktor Klimenkosta.

Harmi vaan, että Saunassa ei tunnu olevan kunnollista tarinaa ja palaset eivät loksahda lainkaan kohdalleen. Toivottavasti Aj Annilan lupaama Director-cut julkaistaan joskus, sillä tällaisenaan elokuva on todella epämääräinen, vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin.

rating 50,000

30.07.2010 klo 19:50

Uuno Turhapuro armeijan leivissä

Mua harmittaa, että yksikään uuno ei taida olla hyvä elokuva, vaikka potentiaalia näissä olisi vaikka mihin. Vesku on hyvä, mutta se ei pelasta jos kässärit on näin köyhiä. Teknisesti tämä ei ole aivan niin kökkö kuin ensimmäiset Uunot, mutta kunnon vitsejä löytyy vielä niukemmin. Ehkä naurattaisi enemmän jos olisi käynyt armeijan.

rating 40,000

30.07.2010 klo 19:34

Sunshine

Danny Boyle on noussut jo jonkilaiseen kulttimaineeseen, vaikka hän on ohjaajana tavanomainen. Tieteiselokuvien kliseitä löytyy aika paljon ja näyttelijät jäävät vaisuiksi. Verkkaiseen avaruusseikkailuun sopisi paremmin rauhallisempi leikkaus. Myös soundtrack on aika paska.

rating 40,000

29.07.2010 klo 23:12

Säpinää Chinatownissa

Ihan pimee leffa, jonka katsoo kerran aivokuoleman partaalla. Carpenter ohjasi toimintaa kämäsemmin kuin kauhua. Juttu on liian typerä, että sitä jaksaisi tosissaan jännittää ja komediaksi se ei ole tarpeeksi hauska. Kasarimaiset efektit ovat hyvää settiä ja etenkin yhtäkkiä ilmestyvät hirviöt ovat hyvä lisä. Kurt Russell on ok, mutta parempiakin toimintasankareita on nähty.

rating 40,000

29.07.2010 klo 23:04

Ruumiinryöstäjät

50-luvun scifi-kauhun tyylipuhdas edustaja. Melkoisen tiukka pätkä joka ei pelota, mutta painajismaiseksi tarinaa voi sanoa. Tahaton komiikka vältetään muutamaa täysin epäuskottavaa kohtausta lukuun ottamatta. Efektejä on todella vähän ja silloin kun niitä nähdään ne ovat oikein toimivia. Tässä näkyy, että hurjan scifi leffan tekoon ei tarvita suurta määrä rahaa ja efektejä. Alun perin tarinassa piti olla vielä synkempi loppu, mutta minusta tällä kertaa studion lisäämä lopetus on onnistunut, sillä muuten tarina olisi voinut olla liian masentava.

rating 80,000

10.07.2010 klo 18:46

Jussi Pussi

Poikkeaa paljon muista Speden nimellä kulkevista elokuvista. Muistuttaa enemmänkin aikansa uuden aallon elokuvia. Tässä kuvataan satiirisesti aikakautensa poliittisia aiheita ja myös seksuaalisuutta. Kokkonen onnistui yllättävän hyvin tehdessään jotain hieman vakavampaa.

Pikkutuhmaa huumoria viljellään jo hölmöstä nimestä alkaen, mutta hyvän maun rajoilla pysytään. Vesku on sympaattinen roolissaan ja elokuvassa on yksinkertainen, mutta selkeä juoni. Käsivarakuvaus on hyvää ja ainoat tekniset mokat ovat välillä heikosti nauhoitetut äänet ja joidenkin kohtausten tyhjänkäynti.

Hieno pieni elokuva, jonka perusteella Kokkosesta olisi saattanut olla kykyjä parempaakin mitä hän lopulta antoi.

rating 70,000

07.07.2010 klo 02:15

Uuno Epsanjassa

Muita Uunoja tää on visuaalisesti hienompi mukavien Espanja maisemien takia. Kokkosen ohjauskin on menevämpää kuin joissakin Uunoissa, mutta käsikirjoitus on hirveen tylsä. Veskun hahmokaan ei enää tässä vaiheessa ollut yhtä anarkistinen.

rating 40,000

07.07.2010 klo 01:51

Hirttämättömät

Karu komedia, jossa kierretään samaa sorakuoppaa edes takas. Kokonaisuus on liian löysä ja pöhkö jaksaakseen naurattaa kovin paljon. Loirin ja Speden ohjaus ei kauheasti poikkea Kokkosen työstä. Veskun riehuminen on tässäkin parasta.

rating 50,000

06.07.2010 klo 02:41

Valkoinen metsästäjä, musta sydän

Valkoinen metsästäjä, musta sydän piti tsekata jo hienon nimensä takia. Ideakin on mielenkiintoinen, mutta toteutus hetkittäin liian kuiva. Raina tekee eniten vaikutuksen hyvin rakennetun lopun takia. Simppeli viihde-pätkä jättää päätyttyään yllättävän melankolisen fiiliksen.

rating 70,000

06.07.2010 klo 02:29

Keskiyöllä otan sielusi

Arkku-Joe on vaikuttavan skitso hahmo. Keskiyöllä otan sielusi on selvästi väännetty pienellä rahalla, joten täytyy nostaa hattua sen visuaalisuudesta. Juoni sen sijaan roikkuu liikaa muutaman idean varassa. Tappokohtaukset ovat löysästi tehtyjä. Sen sijaan kohtaus, jossa Arkku-Joe huutaa vainajille, tai kohtaa viimeisen tuomionsa ovat vaikuttavia. Hetkittäin leffa tuntui silkalta roskalta, mutta muutamissa kohtauksissa päästiin lähelle kauhuelokuvien ydintä. Silti tämä on mielestäni lähinnä kuriositeetti kamaa.

rating 50,000

05.07.2010 klo 02:29

Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut

Tämä oli Speden ryhmän ensimmäinen teos, jossa oli myös vakavampia sävyjä, tosin vain hieman. Käsikirjoitus on idearikas, mutta lässähtää aina välillä. Töksähtelevän toteutuksen alta löytyy sympaattinen tv-satiiri. Leffa tuntuu kuitenkin paljon vanhentuneemmalta, kuin esim. samana vuonna ilmestynyt Pohjan tähteet.

rating 60,000

23.06.2010 klo 20:54

Rautakauppias Uuno Turhapuro - presidentin vävy

Hetkittäin ihan hauska Uuno, mutta luvattoman kömpelösti tehty. Rautakauppias-sketsin uudelleen lämmitys tuntui turhalta ja vähän olisi voinut juontakin keksiä. Vaikka monet vitsit eivät ole kummoisia, hyvät näyttelijät pelastavat jonkun verran.

rating 50,000

23.06.2010 klo 20:48

Leikkikalugangsteri

Näissä Speden vanhoissa elokuvissa on mukavaa kokeellisuutta ja päättömyyttä. Juoni sohii sinne tänne, mikä alkaa tosin loppua kohden jo hieman pitkästyttää. Veskun roolisuoritus ei ole hänen parhaimpiaan.

rating 50,000

20.06.2010 klo 23:30

Pähkähullu Suomi

Posketon farssi. Juonessa ei ole tolkun hiventä, mutta meininki on sitäkin kovempaa. Speden leffaksi tämä on teknisesti yllättävän hyvä nopeine leikkauksineen. Alku rullaa mukavasti, mutta loppua kohden homma hajoaa käsiin, jonka tekijät tosin itsekin myöntävät. Esko Salmisen hahmo rupeaa loppua kohden vituttamaan, sillä hänen hahmolleen on annettu liikaa tilaa.

rating 70,000

20.06.2010 klo 23:20

X-Paroni

Speden ensimmäinen pitkäelokuva on paremmin tehty kuin monet hänen myöhemmät tuotoksensa. Tämä oli herran ainoa elokuva, jossa mukana oli kaksi arvostettua ohjaajaa, eli Jaakko Pakkasvirta ja Risto Jarva. Luultavasti tämän takia leffa on yllättävän tasalaatuinen, mutta siitä puuttuu se irrottelu mitä Speden leffoissa parhaimmillaan on. Lopun takaa-ajo kohtaus on kankea, mutta muuten tämä on mukava, joskin kepoinen komedia.

rating 60,000

17.06.2010 klo 19:16

Pohjan tähteet

Hyvin aikaa kestänyt, yritteliäs Spede-leffa. Sujuvia kohtauksia katsellessa tulee miettineeksi mihin katosi tekijäjoukon kunnianhimoisuus Turhapurojen myötä. Tämä oli myös yllättävän tragikoominen pätkä. Lopussa ihan toivoo, että Vesku saisi sen himoitsemansa naisen. Kässäri etenee reippaasti vitseistä toiseen ja musiikkivideomaiset kohtaukset ovat onnistuneita. Pohjan tähteet saattaisi olla lähes täysosuma Speden-asteikolla, jolleivät tekijät pitkittäisi elokuvaa liikaa huippukohtauksien jälkeen. Vitsit silti toimivat alusta loppuun.

rating 80,000

06.06.2010 klo 23:48

Klassikko

Vaikea sanoa johtuuko tämän hajanaisuus ohjaajan kunnianhimoisuudesta, vaiko osaamattomuudesta. Hauskoja hetkiä löytyy, mutta kokonaisuutena tämä on vain tavallista oudompi b-luokan suomielokuva. Kirjan lukeneelle tämä saattaa aueta paremmin.

rating 50,000

05.06.2010 klo 17:22

Mitäs me sankarit

Yön saalistajien jälkeen useille tulee varmaan pettymyksenä, että Mäkisen muu tuotanto ei ole saman veroista. Toimintaa tästä ei kannata etsiä lopun koomista takaa-ajoa lukuun ottamatta. Ainoat särmät tulevat Tenho Sauren mainiosta konstaapelin roolista ja Leo Lastumäen koomisesta pahishahmosta. Kokonaisuutena leffa on niin turhanpäiväinen, ettei sitä osaa edes vihata. Plussaa myös karuista Porin maisemista.

rating 30,000

27.05.2010 klo 23:32

Yön saalistajat

Vakavasti otettavaa leffaa tästä ei saa millään, mutta onhan tämä todella viihdyttävä roskaelokuva. Teknisesti tämä oli aikoinaan harppaus Visa Mäkisen tuotannossa. Tarina on hölmö, mutta etenee hyvällä groovella sujuvan kuvauksen ansiosta. Monet näyttelijät ovat hyviä, mutta vetävät täysin yli. Monet vakaviksi tarkoitetut kohtaukset ovat luvattoman noloja, mutta Mäkinen on silti siirtänyt mielenkiintoisesti 80-luvun roskajännärien hengen suomalaiseen filmiin. Ihan kohtuu camppia.

rating 40,000

26.05.2010 klo 23:52

Aleksis Kiven elämä

Jari Halosen ohjaustyylille voi nostaa hattua omaperäisyyden takia. Näin karua ja vanhanaikaista suomifilmiä ei nykyään usein tule vastaan. En silti päässyt kunnolla sisälle filmin umpiteatraaliseen näyttelyyn. Eikö tämän pitäisi olla elokuva, eikä filmattua teatteria? Tyyli vedetään onneksi kunnialla loppuun, mutta hieman tunkkaista katseltavaa tämä on.

rating 50,000

25.05.2010 klo 13:24

Robocop 2

Robocopin jatko-osassa olisi ollut mahdollisuus syventää ykkösosan draamaa ja satiirisuutta. Yllättävää vaan, että Frank Millerin käsikirjoitus oli ihan hirveätä spedeilyä, joka lisäsi vain komedian ja räiskinnän määrä. Irvin Kerhner ei ole ohjaajana mikään neropatti saaman tästä sotkusta hyvää. Efekteissäkään ei ole kehumista. Esimerkiksi elokuvan lopputaistelu on niin käsittämättömän rumaa katseltavaa, että se on melkein vaikuttava.

rating 20,000

25.05.2010 klo 13:10

Krokotiilimies

Hirveätä huttua. Varmaan maailman turhanpäiväisin elokuva ja juuri siksi niin viihdyttävä. Näyttelijävalinnat ja rento kasaritunnelma ovat kohdallaan.

rating 60,000

25.05.2010 klo 12:58

Walk the Line

Todella helppoa, mutta myös yllätyksetöntä katsottavaa. Tässä ollaan pelattu niin varman päälle, että kovin säväyttäviä kohtauksia ei löydy. Onneksi Walk the Line etenee sujuvasti ja musiikki tuo vähän lisää potkua. Elokuvan kiltteys on helppo ymmärtää, koska se tehtiin heti Cashin kuoleman jälkeen. Katsoo paremman puutteessa.

rating 50,000

06.05.2010 klo 15:43

The Host

Aasialaiset eivät näköjään meinaa kyllästyä näihin hirviöelokuviin. The Host oli Koreassa todella suuri menestys ja onhan tää periaatteessa viihdepakettina menettelevä. Tarina yhdistelee komediaa, kauhua ja perhedraama. Ihan sujuvasti se käy, mutta ehkä juuri sen takia leffa ei ole tarpeeksi hyytävä, tai hauska. Visuaalisesti tää on ihan perus hyvää settiä, mutta ei mitään kummallista. Aika keskinkertainen maku tästä jää.

rating 40,000

04.05.2010 klo 16:29

Myrskyn ratsastajat

Tästä löytyy syvyyttä, huumoria ja iskevää toimintaa enemmän kuin tusinasta monia toimintafilmejä. Tarina käynnistyy rennosti, mutta ennen puolta väliä alkaa ilmestyä tiukkoja toimintakohtauksia ja dramaattisia käänteitä. Henkilökemiat ovat tarpeeksi uskottavia ja dialogi on hyvää. Kathryn bigelow näyttää osaavan tekevän fiksumpia elokuvia, kuin ex-miehensä James Cameron, vaikka Myrskyn Ratsastajien juoni onkin vähän pöhkö. Minuunkin elokuva iski viihteenä, mutta hyvä että pätkä ei myöskään ole aivoton.

rating 90,000

01.05.2010 klo 19:25

Legenda

Visuaalisesti Ridley Scott on aina tehnyt hyvän näköisiä leffoja. Sama pätee myös Legendaan, mutta muuta hyvää tässä ei ole. Cruisen ja kumppanien näyttely on suoraan sanottuna perseestä. Tämä johtuu varmaan siitä, että kaikki henkilöhahmot ovat karrikatyyreja. Hyvän ja pahan välinen raja on kuin maahan piirretty viiva. Elokuva näyttää monessa kohtaa olevan suunnattu lapsille, mutta siihen nähden se sisältään turhan pelottavia kohtia.

Legendasta saatava Director Cut voi olla ehkä parempi. Studiopomojen tekemien leikkausten vuoksi tämä alkuperäinen versio etenee hyppien, vaikka kässäri onkin todella yksinkertainen. Elokuvasta on myös versio, johon Tangerine Dream on tehnyt musiikit. Lyön vetoa, että ne päihittävät tämän version tylsän scoren.

rating 30,000

29.04.2010 klo 14:44

Robocop

Robocopin hahmo oli jo lapsena tuttu, mutta leffan näkemiseen meni kauan. Tämä näyttää myös olevan niitä leffoja joita pikkupojat salaa katselivat videolta ja järkyttyivät sen väkivallasta, vaikka kyseessä olikin saksittu versio.

Vaikka leffa on pohjimmiltaan on b-luokan toimintaelokuva, siinä on myös sisältöä. Satiirinen ote, sekä yksinkertainen draama ovat parasta antia. Surumieliseen tunnelmaa sopii, että Robocop on kömpelön näköinen. Osa näyttelijöistäkin tekee kelpo työtä. Murhyn (eli Robocopin) hahmo jää hieman etäiseksi, mutta se näyttää olevan tarkoituskin.

Valitettavasti toimintakohtaukset ovat jo menettäneet parhaan teränsä. Ne ovat toki brutaaleja, mutta myös usein kömpelöitä. Draama ja sci-fi puolta voitu tutkia vielä enemmän. Paul Verhoeven seuraavassa leffassa Total Recall oli satiirisuus ja draama vähentynyt, mutta toimintakohtaukset sitäkin munakkaampia.

rating 70,000

24.04.2010 klo 18:36

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa

Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa ei ole koskaan aiheensa puolesta kiinnostanut. Muut Terry Gilliamin leffat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta olleet erinomaisia, joten päätin tämänkin katsoa. Yllättävän paljon tämä oli sellainen kuin olin ajatellut.

Sekavaa kohellusta voi toki pitää satiirina menneestä aikakaudesta ja huumeista, mutta sellaisenaan se jää suppeaksi. Suurin ongelma kuitenkin on, että jatkuva kaman vetäminen, sekavien hourailu ja trippailu ei onnistu olemaan tippakaan viihdyttävää, tai hauskaa. Molemmat päähenkilöt ovat tylsiä hahmoja, jotka eivät kehity elokuvan aikana. Surrealistiset kohtaukset ovat ok, mutta mitään kovin nerokkaita ideoita en niistäkään löytänyt.

Monien mielestä Gilliamin mestariteos, mutta omasta mielestäni floppi.

rating 30,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat