CorporalCauliflower

CorporalCauliflower

Käyttäjä, 8 fania

2009

1

Terminator - Pelastus rating 3,09

2

Star Trek (2009)

En tiedä onko minusta oikeasti tulossa joku fakkiintunut taide-elokuvahörhö, mutta en tästäkään erikoistehosterymistelystä saanut samanlaisia kiksejä kuin (näköjään) suurin osa muista. Kyllä, teatterissa katsottuna elokuva on varsin hauskaa katsottavaa, mutta en voi rehellisesti pisteyttää elokuvaa kovin korkealle kun puoli vuotta katselemisen jälkeen ainoat muistikuvat alkavat olla luokkaa: "Niin, olihan siinä aikamatkustusta, se yksi Heroes -veijari Spockina ja ihan kivoja räjähdyksiä." En tiedä syyttääkö muistiani, elokuvan mitäänsanomattomuutta vai mahdollisesti olematonta menneisyyttäni Star Trek -franchisen kanssa, mutta lopputulos on kaksi ja puoli tähteä.

Star Trek rating 3,53

3

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Kieltämättä viihdyttävä, mutta ei tämä viimeisin X-Men installaatio kykene tuomaan mitään uutta hiukan väljähtäneeseen genreensä. Vastaavanlaisia kostotarinoita löytyy 12 tusinasta ja kaikki elementit tuntuvat niin pirun "käytetyiltä". Jos hakee elokuvilta pelkkää viihdykettä sunnuntaipäiville, voisi sitä huonompiakin valintoja tehdä, mutta tuskinpa tästä muistaa juuri mitään parin viikon kuluessa.

X-Men Origins: Wolverine rating 3,18

4

Vaaleanpunainen pantteri 2 (2009)

Peter Sellersin Clouseau -leffat kuuluvat olennaisesti lapsuudenmuistoihini. Miehen käsittämättömiä toilailuja tuli naurettua vuosi jos toinenkin, ja laskisinkin pari keskeisintä Clouseau -elokuvaa komediaelokuvan riemastuttavimpiin klassikoihin. Lähtökohdan ollessa näin armoton, minun olisi pitänyt ymmärtää, että tämä Steve Martinin kammottava uudelleenlämmittely aiheuttaisi lähinnä myötähäpeän ja ankarien vilunväristysten (ei hyvässä mielessä) aaltoja minussa. Kaikki roolitukset on vedetty aivan päin haitaria, näyttelijöiden aksentit about yhtä hauskoja kuin Tsernobylin ydinonnettomuus ja ne parit lievästi humoristiset tilanteet onnistuttu tunaroimaan törkeällä ylinäyttelemisellä. Plaah, todella ala-arvoinen tekele! Lisää tähdenpuolikas jos et tiedä paremmasta.

Vaaleanpunainen pantteri 2 rating 2,67

5

Watchmen (2009)

Watchmen rating 3,76

6

Tieto (2009)

No voe helvettär, mitähän sitä tuli taas tuijotettua? Ensimmäinen tunti kului ihan passelisti viihtyisän sci-fi -mysteerin parissa, mutta tässä kohtaa käsikirjoittajien kahviin ilmeisesti ujutettiin roppakaupalla hallusinogenisiä huumausaineita ja lopetus kaikkine skientologisine viittauksineen saavuttikin melodramaattisessa typeryydessään ennennäkemättömiä tasoja elokuvan saralla. Nicolas Cage näyttelee yhtä eloisasti kuin lahonnut puu, mutta tästä huolimatta intensiteettiä onnistuttiin nostattamaan ihan taidokkaasti tiettyyn pisteeseen saakka. Siksi olikin harmi, että kohtalaisen mielenkiintoisena alkanut tarina koki todellisen rimanalituksen päätepisteeseen saapuessaan. Säälittävää.

Tieto rating 2,99

7

Postia pappi Jaakobille rating 3,70

8

Miehet jotka vihaavat naisia rating 3,93

9

Tyttö joka leikki tulella rating 3,65

10

Dead Snow (2009)

Höhö. Sisäinen pikkupoika alkaa väkisinkin heräilemään talvihorroksestaan elokuvan luvatessa hillittömän nopeita natsizombeja ja niihin kohdistuvia mielikuvituksellisia lahtauskekkereitä. Dead Snown premissistä ei kuitenkaan onnistuta luomaan mitään kovin omaperäistä tai edes jännittävää. Natsizombeja ei osata hyödyntää tarinassa millään tavalla ja kyseisiä herrasmiehiä ei erotakaan tavallisesta zombiesta kuin sotavarusteista. Elokuvan alussa pörrätään ainakin näennäisen vakavina, mutta tämänkaltaiseen tarinankerrontaan ei ohjaajan rahkeet riitä. Dead Snow pääseekin kunnolla vauhtiin vasta puolivälissä järjen lentäessä romukoppaan, mutta sen jälkeen splatteria kaipaavat tuskin pettyvät. Vanhoja kauhuklassikoita muistetaan kunnioittaa ja elokuva tarjoilee muutamia hauskoja irto(raaja?)vitsejä, mutta mutta... olisi tästä paremmankin voinut saada. Sattuneesta syystä, "todellinen" kauhuelementti on aika nollassa ja huumoripuolta olisi kaivattu lisää - etenkin alkuun. Tästä kaikesta huolimatta, ihan siedettävä leffa.

Dead Snow rating 3,36

11

Drag Me to Hell rating 3,17

12

Mammutti (2009)

Mammutti rating 3,86

13

Kuu (2009)

Kuu rating 3,75

14

District 9 (2009)

Annoin erehdyksessä IMDB -arvosanan vaikuttaa odotuksiini ja huonostihan siinä kävi. Ei District 9 mikään katastrofi ole, mutta en nyt ihan tajua mikä tässä on niin vallankumouksellista. Pätevä idea, ihan katsottava toteutus, mutta alun dokumentaarisuutta lukuunottamatta, täysin tavanomainen 2000-luvun scifi/action-pläjäys. Pääosaa vetävä Sharlto Copley on liian kiireinen toistaessaan monotonisesti: "fuck, I'll kill you all" kaikille vastaantuleville vaivatakseen itseään kunnollisella näyttelijätyöllä. Elokuvaa on ylistetty sen 'hienovaraisista' apartheid -viittauksista, mutta kun tätä aspektia ei seurata juuri alkua pidemmälle, ei sille jää juuri muuta kuin kuriositeettiarvoa. Viihtyvyysarvo on ihan hyvä ainakin teatterissa katsottuna, mutta ei tästä paljoa käteen jäänyt.

District 9 rating 3,75

15

G.I. Joe: The Rise of Cobra rating 2,57

16

Särkyneet syleilyt rating 3,35

17

Antichrist (2009)

Antichrist rating 3,51

18

Kauhea kankkunen rating 3,73

19

Gamer (2009)

Gamer rating 2,80

20

Kohti uutta (2009)

Kohti uutta rating 3,18

21

Taking Woodstock rating 3,32

22

Ilmiantaja! (2009)

Hilpeän humoristinen tositarina miehestä, joka painostuksen edessä päättää käräyttää moraalisesti arveluttavan työnantajansa elintarvikealan kartellista. Matt Damon tekee kenties uransa monipuolisimman roolin hiukan yksinkertaisen kuvan itsestään antavana, mutta kuitenkin ilmeisen älykkäänä Mark Whitacrena. Mies sekoittaa pakkaa ihan tosissaan FBI:n ja työnantajan ihmetellessä erikoisia käänteitä. Soderberghille tyypilliseen tapaan, viihdearvot ovat kunnossa (ainakin jos on yhtään kiinnostusta aihepiiriä kohtaan) ja kerronnallisesti edetään sopivassa tahdissa päätepisteeseen saakka. Ei Ilmiantaja! välttämättä klassikkoainesta ole, mutta kyllä tällä Soderberghin tuotannon kärkipäähän mahdutaan.

Ilmiantaja! rating 2,95

23

Ottolapsi (2009)

Ottolapsi rating 3,60

24

Lainkuuliainen kansalainen (2009)

Olipas pirullisen keskinkertainen leffa. Ammattimainen tuote, jonka kaikki osa-alueet ovat ihan komeasti balanssissa, mutta jo alkuteksteistä lähtien on selvää, ettei yksikään tekijöistä ole suhtautunut elokuvaan erityisen intohimoisesti. Sama kohtalo odottaa myös katsojaa. Kyllä tämä nyt kerran viihdyttää, mutta ei tulisi mieleenikään katsoa tätä enää uudestaan. Tuttua ja turvallista Hollyhuttua.

Lainkuuliainen kansalainen rating 3,46

25

The Box (2009)

The Box rating 2,50

26

Air Doll (2009)

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä elokuva pumpattavasta seksinukesta, joka eräänä päivänä herää eloon omistajansa tietämättä. Nukelle/naiselle kehittyy sydän ja pian hän löytääkin ystäviä ja työpaikan läheisestä videovuokraamosta. Du-na Bae tekee erinomaisen roolin aluksi ihmiselämän mahdollisuuksista haltioituneena, mutta lopulta tavallisen tallustajan kyynisyyteen taipuvaisena nukkena. Air Doll alkaa toiveikkaana ja sympaattisena, mutta muuttuu loppua kohden surulliseksi ja tarpeettoman kyyniseksikin kuvaukseksi modernin elämän tyhjyydestä. Tämä kaksijakoisuus jättääkin hiukan erikoisen jälkimaun. Aasialaisen art-house meiningin ystäville.

Air Doll rating 4,22

27

Thirst (2009)

Thirst rating 3,54

28

Sherlock Holmes rating 3,53

29

Vuohia tuijottavat miehet (2009)

Hulvaton idea, joka olisi ollut omiaan esim. Coenin veljesten maagisissa näppysissä. Nykyisellä "kokoonpanolla" toteutus jäi kovasti vajaaksi. Elokuvan suurimmaksi ongelmaksi muodostuu Peter Straughanin käsikirjoituksen puutteellisuus. Tähtikaarti hoitaa hommansa mallikkaasti ja yleisön viihtyvyyteen on selkeästi panostettu, mutta siinä samassa unohdettu kietaista tarina pätevän kehyksen ympärille. Vuohia tuijottavat miehet on poliittinen satiiri ilman sanomaa, komedia ilman älyllistä piikikkyyttä, kiehtova idea ilman tarvittavaa suuntaa. Elokuvan päätyttyä päällimmäiseksi ajatukseksi jäi: mikä helvetti tämän kaiken pointti oli? Hukattua potentiaalia.

Vuohia tuijottavat miehet rating 2,85

30

Profeetta (2009)

Profeetta rating 3,96

31

Whatever Works rating 3,23

Profiilin tiedot

TOP-listat