CorporalCauliflower

CorporalCauliflower

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (59)

29.09.2009 klo 21:30

All the Boys Love Mandy Lane

Häh, yllättikö tämä "huima" käänne oikeasti ketään? Kaikki elokuvan kohtaukset antoivat viitteitä tästä äärimmäisen ennalta-arvattavasta ja katsojia aliarvioivasta lopetuksesta. Hetken aikaa uskalsin odottaa jotain oikeasti kekseliästä - olivathan moneet tahot ylistäneet elokuvan yllätyksellisyyttä - mutta nekin toiveet haihtuivat pian ilmaan. All the Boys Love Mandy Lane haluaisi kaiketi olla jotenkin poikkeuksellinen teinislasher -filmi, mutta puuduttavassa tavanomaisuudessaan se jää täysin keskinkertaiseksi genrensä edustajaksi.

rating 40,000

20.08.2009 klo 15:32

Ilopilleri

Juuri saapunut uutissähke: Amerikkalainen unelma olikin vain kulissia! Tiedäthän; valkoiset hampaat, täydelliset ydinperheet, iloiset grillibileet, isän ja poikien väliset pallon kopittelut jne... Tästä äärimmäisen originellista oivalluksesta pyrkii Ilopilleri kehittelemään jotain uutta ja jännittävää. Todellisuudessa se niputtautuu samaan kastiin American Beautyn, Donnie Darkon ja Täydellisten naisten kanssa, tarjoten vinksahtanutta satiiria nyky-Amerikan idyllisistä lähiöistä. Siinä missä American Beauty ja Donnie Darko tarjosivat omaperäistä ja tuoretta näkökulmaa tähän jokseenkin väsähtäneeseen aihepiiriin, Ilopilleri tyytyy kierrättämään kliseitä. Erikoisella juonenkuljetuksella ja (mukamas) kekseliäällä dialogilla pyritään nostamaan elokuvaa uudelle tasolle, mutta kirjoittajalta puuttuu tarvittavan terävä kynä. Hahmot ovat karikatyyrimäisiä, onttoja ja ennalta-arvattavia, eikä yksikään (ehkä Jamie Belliä lukuunottamatta) kykene nousemaan oman hahmonsa rajoitteiden yläpuolelle. Ei Ilopilleri aivan totaalinen junaonnettomuus ole, mutta odotuksiin nähden iso pettymys. En suosittele.

rating 50,000

18.08.2009 klo 19:11

4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää

Christian Mungiun brutaali ja inhorealistinen kuvaus 80-luvun totalitaristisesta Romaniasta on sekä pysäyttävä että masentava. Näin äärimmäistä realismia tavoittelevasta elokuvasta on hankala kirjoittaa mitään, koska ollaan aika kaukana perinteisen elokuvaviihteen lähtökohdista. Tärkeä, älykäs, kysymyksiä herättävä elokuva, joka varmasti ansaitsi palkintonsa Cannesissa, mutta tuskinpa tästä oikeasti pystyy ns. "nauttimaan".

rating 80,000

18.08.2009 klo 16:54

As Tears Go By

Kar-Wai Wongin debyytti on kunnianosoitus Hongkongin gangsteri/action -perinteelle. As Tears Go By on kieltämättä hiukan puolivillainen ja naiivi teos, miehen tuntomerkeiksi muodostuneet visuaaliset ja kerronnalliset tehokeinot ovat vasta kehitysvaiheessa, mutta hetkittäin miehen omaperäisyys puskee jo läpi tästä aasialaisittain konventionaalisesta action-pläjäyksestäkin. Miehen parhaimpien töiden magiaa on turha odottaa, mutta kyllä tämän parissa viihtyi varsin mainiosti.

rating 60,000

18.08.2009 klo 10:33

Väärä liike

Wendersin road movie -trilogian toisessa osassa liikutaankin jo huomattavasti korkeammissa atmosfääreissä. Goethen "Wilhelm Meisterin oppivuodet" -romaaniin perustuva elokuva avautuu varmasti helpommin niille jotka ovat lukeneet kyseisen teoksen. Elokuvassa seurataan aloittelevan kirjailijan, Wilhelmin - ja hänen jokseenkin erikoisen seurueensa - matkustelua. Mystistä, vaikeasti avautuvaa dialogia, hienosti kuvattua matkantuntua, eksentrisiä hahmoja, omituisia tapahtumia. Väärä liike on ehdottoman mielenkiintoinen teos, mutta minulle ehkä turhankin monia kysymyksiä herättävä. Nastassja Kinski nähdään elokuvassa debyyttiroolissaan.

rating 60,000

17.08.2009 klo 22:17

Night Watch - yövahti

Idealtaan mielenkiintoinen, mutta toteutukseltaan auttamattoman kömpelö ja sekava sci-fi-fantasia-sekamelska. Ihan kelpo viihdettä kohtuullisen omaperäisellä ja visuaalisesti vangitsevalla otteella, mutta potentiaalia olisi eittämättä ollut enempäänkin - onkohan jatko-osa järkevämpi?

rating 40,000

17.08.2009 klo 21:49

Alice kaupungeissa

Wim Wendersin road movie -trilogian ensimmäinen osa on äärimmäisen sympaattinen, mutta silti realistisuudellaan vakuuttava kuvaus aikuisen miehen ja nuoren tytön välisestä ystävyydestä. Kaunis ja vähäeleinen elokuva joka onnistuu väistämään Wendersin ajoittaiset ongelmat - dialogin keinotekoisuus ja liiallinen haastavuus loistavat poissaolollaan. Ei välttämättä Wendersin paras elokuva, mutta ehdottomasti yksi henkilökohtaisista suosikeistani.

rating 80,000

17.08.2009 klo 17:51

The State of Things

Wim Wendersin omiin kokemuksiin perustuva, visuaalisesti hieno, mutta sisällöltään hankalahko draama elokuvan tekemisen vaikeudesta. Hidas, filosofinen ja lähes juoneton tekele, joka onnistuu sekä kiehtomaan että tylsistyttämään. Wendersin parhaisiin töihin verrattuna, The State of Things on kuitenkin turhan jäykkä, harmaa ja kylmä.

rating 50,000

17.08.2009 klo 17:35

The Brothers Bloom

Vahvasti Wes Andersonin tuotoksien hengessä tehty komedia-draama-seikkailu kahdesta huijariveljeksestä. Nasevaa dialogia ja pätevää näyttelyä sisältävä elokuva kompastuu kuitenkin juonensa puutteellisuuteen ja tietynlaiseen päättämättömyyteen. Elokuva ei oikein osaa päättää ollako lintu vai kala, ensin mennään farssin puolelle ja lopussa ollaan elämää suurempien kysymysten äärellä. The Brothers Bloom on epäilemättä viihdyttävä, mutta liian itsetietoisen 'nokkela' ja sekava ollakseen oikeasti mieleenpainuva.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat