Mitä peliä pelaat tällä hetkellä?

Foorumin päävalikkoonPelittääkö? › Mitä peliä pelaat tällä hetkellä?

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

23.02.18 klo 19:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tällä hetkellä testailen komppanian johtamistaitojani Socom 3: U.S Navy Seals (PS2) pelissä. On aivan selvää, että olisin todella paska armeija päällikkö, kun tilanteisiin rynnitään "shoot to kill" asenteella rynkyt laulaen, singot paukkuen, granaatit lentäen... ja antautuneille ei anneta minkäänlaista armoa. Nyt on ensimmäinen kerta kun tätä peliä pelaan tosi ajatuksella ja olen kiinnostunut tästä. Peli on ollut minulla pitkään... mutta olen aina lopettanut todella äkkiä, alun jäykkien pelikontrolleihin totutellessa. Nooh... nyt kun on päästy veren makuun niin en voi lopettakaan.

"FIRE AT WILL!"

Brutus
Käyttäjä
989 viestiä

23.02.18 klo 19:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Civilization 4 taas uusi kampanja käynnissä. Realism Invictus -modi päivittyi taas viime kuun lopulla ja piti päästä heti vähän testailemaan.

Tämänkertaisessa kampanjassa pelaan Napoleon Bonaparten Ranskalla ja peli alkoi pieneltä mantereelta Inkojen valtakunnan kanssa. Heti ensitöikseni hoitelin kilpailijan pois pelistä ja kasvatin kaikessa rauhassa teknologista johtoani siihen pisteeseen, että sain merikelpoisia laivoja ja aloin kolonisoimaan koko maailman autioita saaria ja tuntemattomia mantereita.

Nykyajan lähestyessä olikin melkein kolmannes maailmasta omassa hallinnassa. Kun saan lentokoneet niin niitä hajallaan olevia kaupunkeja voi käyttää tukikohtina ja aloittaa täydellisen salamasodan koska tahansa ja missä tahansa. Peli ratkeaa mukavasti ennen kuin viholliset saa edes tankkeja.

Tämä strategia toimii aina.

John117
Käyttäjä
127 viestiä

13.03.18 klo 11:39 - linkitä tähän kommenttiin: #

Flunssan ja kurkkukivun kourissa käsittelyssä on Age of Empires II ja menossa frankkien Joan of Arc kampanja. Vanha kiekko kyllä löytyy, mutta joka käynnistyksen yhteydessä antoi saman haista paska virheilmoituksen. Onneksi löysin Huuto.netistä kympillä latauskoodin uudemmille käyttöjärjestelmille optimoituun versioon. Hyvin näyttää pyörivän. Fonttikoko vaan vaatii totuttelemista, sen verran pientä kärpäsenpaskaa verrattuna vanhaan originaaliin versioon.

Brutus
Käyttäjä
989 viestiä

14.08.18 klo 06:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yhden kaverin kanssa tullut viimeinen kuukausi hakattua yhtä Neverwinter Nightsin reippaasti kustomoitua serveriä ja hauskaa on ollut kuin mikä. Ollaan koluttu lähinnä niitä pahimpia paikkoja ja tehty sisäänrakennettuja tehtäviä. Päätavoitteena tuossa on saavuttaa hahmolle kuolemattomuus, avata uusia pelattavia rotuja (kymmeniä/satoja) ja lopulta ilmeisesti saavuttaa omalle hahmolle jonkinasteinen jumaluus.

Kaverilla onneksi pelistä useampi kopio eri läppäreillä niin saa tiimiin vähän ylimääräistä tulivoimaa, tuo on nimittäin hifistelymielessä suunniteltu ihan pahuksen haastavaksi. Pelimekaniikka pitää ehdottomasti tuntea ja taitopisteet sun muut pitää laskea ja suunnitella tarkkaan jos tuossa meinaa vähänkään pärjätä alkua pitemmälle. Mutta pääasia että on hauskaa.

Miihkali
Moderaattori
2625 viestiä

15.08.18 klo 12:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pelailen tällä hetkellä Conan Exilesiä. Eihän se mikään mestariteos ole, ja jyystöä on liiankin kanssa, kun pientäkin rakennusta varten tarvitsee kerätä tuhat keppiä ja kaksituhatta kiveä. Kaverin kanssa netissä höpötellessä aika kuitenkin kuluu rattoisasti. Pidän erityisesti siitä, ettei pelissä ole mitään erityisiä tavoitteita, mutta se palkitsee uusien asioiden tekemisen ja löytämisen. Luonnollisesti myös pelin aihe on tällaiselle elämäntapabarbaarille lähellä sydäntä.

Miihkali
Moderaattori
2625 viestiä

19.04.19 klo 10:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen muissa [www.leffatykki.com] yhteyksissä [www.leffatykki.com] mainostanutkin Street Fighter EX -sarjaa. Ne olivat 1990-luvun loppupuolella julkaistuja spin-offeja, joissa oli aidosti kolmiulotteinen grafiikka. Itse pelasin niitä lapsena Pleikkarilla.

Viime vuonna julkaistiin pitkän odotuksen jälkeen Fighting EX Layer. Kummallinen nimi, tai olisi ainakin, jos tekijät eivät olisi Japanista. Harmi vain, ettei nimi ollut Fighting Layer EX eli lyhyemmin FLEX — se olisi sopinut tappelupeliin kuin nyrkki silmään.

Kyseessä on itsenäinen, Unreal-moottorilla pyörivä peli, jossa ovat mukana kaikki SFEX-sarjan omat hahmot. (Yhtä lukuunottamatta, ilmeisesti tulossa DLC:nä.) FEXL julkaistiin ensin Pleikkari 4:lle, mutta herrarotuun kuuluvana pelaan sitä Steamin kautta PC:llä. Siihen nähden, että peliä piti odottaa lähes kaksi vuosikymmentä, pettymykset ovat olleet hämmentävän harvassa. Itse asiassa FEXL on älyttömän kova peli, mikä oli kengännauhabudjetin huomioon ottaen suuri yllätys.

Grafiikassa pieni budjetti näkyy, mutta tappelupelissä actionfiguuriestetiikka toimii. Tappeleminen on yhtä hauskaa kuin aina ennenkin, ellei jopa vähän hauskempaakin. Komennoista voi valita joko Classicin tai Progressiven, joista jälkimmäinen yksinkertaistaa näpytyssarjoja niin, ettei niiden tekeminen ole fyysisesti hankalaa vaan pelkästään ajoituksella on väliä. Hyvä.

Hahmoja on uudistettu maltillisesti, lähinnä parempaan suuntaan. Muutamat alkuperäisissä SFEX-peleissä latteahkoiksi jääneet hahmot (Cracker Jack ja Allen Snider) ovat hienovaraisilla muutoksilla likimain syntyneet uudestaan. Olisi tosin hauska, jos mukana olisi mahdollisuus pelata alkuperäisillä kostyymeillä. Toinen näkyvä uudistus on Gougi-systeemi. Hahmot avaavat taistelun kuluessa ”päivityksiä” suorittamalla pieniä tehtäviä. Esim. väistelemällä vastustajan iskuja 12 sekuntia saa kyvyn muuttua näkymättömäksi.

Jos jostain pitäisi valittaa, niin ehkä musiikeista. Ne ovat periaatteessa ihan hyvät, mutta olisin toivonut, että Street Fighterin uudempien versioiden tavoin myös FEXL olisi käyttänyt remixejä hahmojen totutuista tunnusmusiikeista. Samoin olisi ollut kiva, jos hahmojen kotikentät olisivat pysyneet entisellään, paremmalla resoluutiolla toki. Nyt kenttiä on vain muutama ja ne ovat jokseenkin mielikuvituksettomia.

Hauskinta SFEX-peleissä oli kaikenlaiset älyttömät jutut, joita hahmoilla pystyi tekemään. Loputtoman pitkiä comboja, jotka vievät kerralla kaksi kolmasosaa vastustajan elämästä. Myös osa hahmoista oli sopivan absurdeja, esim. intialainen painija Darun Mister, joka kykenee pompottelemaan vihollista vatsansa päällä [www.youtube.com]. Nämä ovat mukana myös FEXL:ssä. Toisaalta sarjan päähenkilöt ovat animetyyliin haudanvakavia synkistelijöitä ilman pienintäkään itseironiaa. Siistiä sekin.

ninnuu
Käyttäjä
2 viestiä

11.09.19 klo 18:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itselläni työn alla tällä hetkellä NHL19 PS4:llä. Noihin änäripeleihin ei vaan meinaa millään kyllästyä. On tullut NHL93:sta lähtien tuota pelisarjaa pelattua, ensin PC:llä ja viime vuosina sitten PS4:llä. Pääsee lähimmäksi omaa jääkiekkoammattilaisuuttaan tuota tahkoamalla. :)

Nettipeleistä tulee tällä hetkellä pelattua eniten hedelmäpelejä, joita tahkoan n.20 [www.casinogorilla.com] eurolla joskus viikonloppuisin. Yleensä talletan n. 50 euroa kuukaudessa, joten ei kovin suurta lovea tee omaan budjettiini. Isoin voittoni on sieltä yli 10 000 euroa, joten olen aika hyvin toistaiseksi plussalla. *koputtaa puuta*

Juki
Käyttäjä
1517 viestiä

14.03.20 klo 10:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tällä hetkellä pelattavana on siis viime syksynä ostamani XBOX 360 -konsolin peli Alan Wake, joka on Max Payne 1 & 2 -pelien tekijöiden (Remedy Entertainment) kehittämä psykologinen toimintatrilleri. Peli on todella mielenkiintoinen, upeasti toteutettu ja erittäin koukuttava. Peli etenee tv-sarjamaisesti ja se on tv-sarjojen tyylisesti jaettu useampaan jaksoon. Päähahmon mallina on toiminut näyttelijä Ilkka Villi. Tähän mennessä olen päässyt jaksoon 4.

Peli sijoittuu kuvitteelliseen Bright Fallsin pikkukaupunkiin jossain Yhdysvaltojen luoteisosassa. Pelissä ohjataan Alan Wake -nimistä kirjailijaa, joka kärsii kirjoitusvaikuksista. Wake saapuu kaupunkiin lomailemaan vaimonsa kanssa. Kesken kaiken vaimo katoaa ja Wake tempautuu keskelle painajaista joka perustuu kirjaan, jota Wake ei muista kirjoittaneensa. Pelin edetessä pelaajan pitää muiden tapahtumien selvittelyn ohella poimia löytämiään käsikirjoituksen sivuja. Pelissä valo on tärkeässä roolissa, sillä pimeydessä Waken kimppuun hyökkää yleensä ihmisiä ja joskus jopa koneita, jotka ovat joutuneet pimeyden valtaan. Pelaajalla on käytössään taskulamppu, jonka avulla hahmoista voi karkottaa pimeyden. Lisäksi käytössä normaaleja aseita sekä soihtuja ja valopistooli. Lisäksi pelistä löytyy myös slow motion -efekti, joka aktivoituu esim. silloin kun pelaaja tekee väistöliikkeen jonkun hyökätessä kimppuun. Pelin grafiikka on todella upeaa, aivan kuin suoraan jostain tv-sarjasta tai elokuvasta. Maisemat, rakennukset, ajoneuvot ja hahmot on mallinnettu upeasti. Myös ääninäyttely on erinomaista. Pelin tapahtumat tuovat myös ajoittain mieleen Remedyn aiemmat pelit Max Payne 1 ja 2. Pelin inspiraation lähteenä ovat toimineet mm. tv-sarjat Twin Peaks ja Lost sekä useat Stephen Kingin teokset.

Grafiikka:
Idea:
Toteutus:
Pelattavuus

John117
Käyttäjä
127 viestiä

24.03.20 klo 12:44 - linkitä tähän kommenttiin: #

Steamista sai tänään kello 9 asti ilmaiseksi Tomb Raider vuodelta 2013, joka käynnisti kolmiosaisen "prequel" sarjan Laran nuoruusvuosista. Ihme kyllä, pelasin jatko osan Rise of the Tomb Raider(2015) pari vuotta sitten ensimmäisenä tästä uudesta stoorista. Perusviihdyttävä seikkailumättö jossa vihulaisten tekoälylle sai jälleen paikka paikoin nauraa makeasti, ainakin tuolta osin odotukset suht positiivisen puolella.

Lähitulevaisuudessa olisi suunnitelmissa imutella Xbonelle Ori and the Will of the Wisps, joka on jatkoa vuoden 2015 esikoispelille. Tuo uusi näyttäisi olevan laajennetulla väriavaruudella(HDR) ja 60fps taajuudella, eli mehukasta silmäkarkkia ja vaativaa tasopomppimista jälleen tiedossa.

Parin viikon päästä iskee viikon mittainen pakkolomautus, eiköhän ainakin sitten ole aikaa istua konsolin ja koneen ääressä pidempiäkin sessioita.

Keskustelut