GTA IV

Foorumin päävalikkoonPelittääkö? › GTA IV

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

29.04.08 klo 21:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jaahas. Mahtipeli on ilmestynyt ja itse sain hommattua XBOX360-version tänään aamutuimaan. Johan oli isossa G:ssä jonoja ja kaikilla GTA-lätty kädessä. Pelin pariin en ole vielä päässyt. Onko muita pelin hankkineita tai joilla on peli hankintalistalla? Joko on keretty aloittaa? Mitkä on ensifiilikset?

Pate
Käyttäjä
35 viestiä

29.04.08 klo 22:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ennakkotilauksella tuli ja tänään kävin hakemassa kotiin.
Pari tuntia tuossa koitin ja täytti kyllä odotukset. Grafiikka ei ollu kyllä mitään niin huippua kuin olisi voinut odottaa, esim. vähän sahalaitaisuuttakin jossain. Mutta äärettömän tunnelmallinen toi kaupunki silti on ja vesi on hienoa. Yöllä kaikki näyttää paljon paremmalta kuin päivällä. Näin isoksi peliksi hyvä grafiikka ja pakko tässä olla vähän heikompi ulkoasu kuin vaikka jossai putkiräiskinnässä.

Ihmiset liikkuvat joukoissa kaikki melko eri lailla luonnollisesisen näköisesti mutta pieniä epäloogisuuksiakin niiden käyttäytymisessä on. Jos joku kantaa vaikka jotain esinettä ja sitten lyö, niin toi henkilö pudottaa sen esineen ja jatkaa sen jälkeen silti ihan normaalisti kävelyä. Veri lentää suht realistisesti eikä tuu mitään kökköjä lammikoita niin kuin edellisissä osissa.

Mukavaa tässä on se että on hiukan myös omaa valinnanvaraa että voi valita kahden tehtävän väliltä. Tai jossai tehtäväs voi päättää et mitä tekee sen suhteen.

Ihan pintaraapaisu tää mun pelailu oli. Ja kun pelasin niin en jaksanut mitenkään kauhean kriittisesti suhtautua, sillä virheitä tästä kyllä varmasti löytyy riittämiin.

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

03.05.08 klo 00:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vähän enemmän kun peliä on pelannut niin tuohon pienoiseen ysäripeligrafiikaan on alkanut tottua, vaikka se olikin alkuun pienoinen pettymys. Peli on tosiaankin laaja ja on tuttuakin tutumpaa GTA-perusmeininkiä.

Nyt on lähikorttelien tehtäviä suoritettu, tyttöystävä hankittu ja käyty hänen kanssaan keilaamassa. Kostea iltakin tuli vietettyä äijäporukassa. Jo muuttui pelihahmo hankalaksi ohjata, edes taksiin ei päässyt kun alkoi tasapaino sen verran heitellä...

PItäähän tuo koluta tässä ajan kanssa pikkuisen kerrallaan. Vähemmän tulee pelailtua nykyaikana, mutta muutama peli tulee vuodessa, joihin syttyy pelaamaan. Tämä lienee niistä yksi.

kerpele
Käyttäjä
3486 viestiä

03.05.08 klo 08:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pari tuntia olen ehtinyt vasta peliä tahkota, mutta näin ensituntumalta tuntuu ihan hyvältä. Toki autolla ajaminen on välillä yhtä liukastelua ja kameran kanssa joutuu säätämään, mutta aito GTA-tunnelma on messissä. Olisin toivonut, että San Andreaksessa alkaneet gangstameiningit olisivat jatkuneet itärannikon tyyliin, mutta eiköhän tähän itäblokin mafiosotoimintaankin totu. Protagonisti Niko on ainakin ihan symppis gangsta.

Graffit
Käyttäjä
52 viestiä

04.05.08 klo 18:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kateeks käy teitä jotka omistatte kyseisen pelin jo. Mutta kyllähän se on pakko ostos heti kun rahaa tulee tarpeeksi. Mitä mieltä olette pelistä tähän mennessä?

Jasseri
Käyttäjä
180 viestiä

06.05.08 klo 14:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

35 tuntia tahkoamista takana ja noin 35% pelistä suoritettuna, joten kootaanpa muutamia ajatuksia. Kaupunki on niin laaja että vieläkin joutuu tasaisin väliajoin turvautumaan karttaan. Tavallaan edelleen ikävä Vice Cityn räikeitä värejä. Liberty Citystäkin löytyy toki varsinkin yöaikaan aikamoinen valomeri, mutta välillä betoniviidakko tuntuu tukahduttavalta. Yksityiskohtia on mieletön määrä ja tähän saa luultavasti tärvättyä helposti yli sata tuntia jo vain antaa pelin viedä mukanaan. Hahmot ovat kaksiteräinen miekka. Osa hahmoista on kärkiryhmää GTA:n historiassa, kuten Niko, Roman, Vlad, Brucie, Faustin mutta myös joojoo-osastoa löytyy, joille tekisi mieli laittaa betonikengät jalkaan ensitapaamisella. Ajoneuvojen ohjaaminen on hieman haastavampaa kuin aiemmissa osissa, mikä on ainostaan positiivinen muutos. Nyt auto ei käänny tasan 90 astetta kun isket käsijarrun pohjaan täydestä nopeudesta (paitsi tietenkin jos olet pirun kova kuski :) ). Tehtävät ovat sitä tuttua GTA-tyyliä, uuden mausteen tuo kännykkä, jolla leikitään joissain tehtävissä. Radiokanavat ovat myös erittäin laadukkaita, varsinkin keksuteluohjelmien jutut ovat hauskoja. Huumoria on tungettu tarinaankin aiempaa enemmän ja hauskojahan suurin osa vitseistä onkin.

Asuntoja tässä ei taida pystyä ostamaan, kuten Vice Cityssä ja San Andreaksessa, sen ominaisuuden olisin halunnut mukaan. Autojen tuunaminen olisekin hauskaa SA:ssa, sitäkään tässä ei taida olla. Grafiikka on mielestäni pelialueen kokoon nähden hyvää, GTA-peleiltä en ole ikinä odottanutkaan sen hetken parasta grafiikkaa. Täytyy hakata peli läpi ennen lopullista arvosanaa, mutta loistava kokemus jo tähän asti.

kerpele
Käyttäjä
3486 viestiä

09.05.08 klo 02:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

30 tuntia pelaamista takana ja 66,67% suoritettuna. Storylinen viimeinen tehtävä olikin yllättävän helppo, olin jo henkisesti valmistautunut tahkoamaan sitä läpi yön. Ihan ekalla ei mennyt läpi, mutta jo kolmannella suht helposti. Ihan siistiä, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa melko paljon pelin kulkuun. Kuten Jasserikin jo totesi, grafiikat tosiaan eivät ole mitkään tajunnanräjäyttävät, mutta kelpaavat kyllä ainakin itselleni. Periaatteessa kaikki toimii niin kuin pitääkin, mitä nyt välillä automaattitähtäys tähtäilee siviilejä päin, kun pitäisi listiä Kalashnikoveilla selkään räiskiviä pahisrosmoja. Autojen ohjaus on ottanut askeleen realistisempaan suuntaan, mikä on ihan jees. Itse matkustan enimmäkseen taksin takapenkillä, joka on aikaisempiin osiin nähden hyvä lisäys. Ainakin itse koen sen ees taas ajelun suht rasittavaksi, varsinkin kun kartta näkyy suht pienenä. Aseita olisin ehkä kaivannut useammanlaisia, mutta meneehän se toki noilla vanhoillakin. Vaimennettu pistooli olisi ollut rautaa. Tähtäys/suojautumis-systeemistä plussaa. Loistopeli ja hienon GTA-sarjan kirkkain tähti, niin tarinaltaan kuin pelattavuudeltaan.

Graffit
Käyttäjä
52 viestiä

12.05.08 klo 16:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Wuhuu tänään sain ostettua. Loppu ilta meneekin sitten varmaan pelaillessa :p

Tumppimies

15.05.08 klo 14:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olenko ainoa, koska peli ei ole täysin vastannut odotuksiani. Kovan hieomisen jälkeen käteen jäi keskinkertaisella grafiikalla varustettu peli, joka on vain löyhä päivtys edellisiin osiin. Jossain asioissa otetaan jopa takapakkia.

Ehkä tämä olikin vain kokeilua ja seuraavaksi on luvassa massiivisella alueella varustettu peli, jossa on myös ne hyvät piirtet jotka loistivat San Andreaksessa, mutta jostain syystä ovat poissa GTA IV:stä.

Toivotaan nyt, että nettipeli ja juonellinen osuus jaksavat vielä herättää kiinnostukseni paremmin. Muuten alan jo kääntämään katseeni kesäkuun 12. päivään ja MGS 4:ään. Kojima ei ole koskaan pettänyt enkä usko niin käyvän nytkään.

Graffit
Käyttäjä
52 viestiä

15.05.08 klo 22:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Omasta mielestäni tämä on San Anreasta paljon parempi. Itse en pitänyt siinä lähellekkään niin paljon henkilö hahmoista kuin tässä. Kyllähän pelistä on karsittu joitakin asioita SA:sta kuten auton tuunaus, mutta onhan peliä hiottu niin paljon kuten ampuminen oli ennen täyttä kärsimystä joka on nyt viihdyttävää ja autojen ajotuntuma on myös parempi.

Mutta toivottavasti tuo MGS 4 hakkaa kaikki vuoden pelit, sillä kyllähän se on se kaikkien aikojen kovin peli sarja ;)

Cuomi
Tähtääjä
2684 viestiä

17.05.08 klo 12:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eilen tuli kaverin luona vähän tuota uusinta kokeiltua, ja vaikuttihan tuo ihan lupaavalta vaikka en ole gta-saagan yletöntä hehkutusta koskaan edes ymmärtänyt.
Edellisessä osassa rupesi jo ajan kanssa nyppimään tuo niggaz4life-meininki joten tällainen rupisempi ilmapiiri on kieltämättä freshi. Mutta täytyy vielä lisää hakata tuota niin saa vähän paremman kuvan kokonaisuudesta.

^Ja MGS on muuten kovin, se on totta.

Mr pompeiji
Käyttäjä
84 viestiä

19.05.08 klo 20:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Juuri vedetty läpi. Pakko sanoa, että parasta tarinankerrontaa pelissä ikinä. Kyllä ne Rockstarin pojat osaa tehdä laadukasta dialogia, ja ihania juonenkäänteitä. Mielestäni pelinä se ei ole niin hyvä kun odotin, mutta juonipohjaisena elämyksenä aivan huippuluokkaa.

RanmaConan
Käyttäjä
5 viestiä

20.07.08 klo 22:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pohjimmiltaan samanlaisia tehtäviä joka GTA:ssa: Ajetaan autolla paikasta toiseen, mennään jonnekkin ja tapetaan kaikki, suojellaan joitan kohdetta tietty aika yms... ihan kiva muuten. Onko aitoa, että kolaroidessaan Niko lentää pari sataa metriä, ja sitten melkein aina myös selviää siitä :D... Ei aidoksi ole varmaan tarkoitettukaan...

Western
Käyttäjä
32 viestiä

12.12.08 klo 20:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ensimmäinen GTA jonka omistan, kyllähän tuota pelailee.

Storyteller

13.12.08 klo 02:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse kun olen pelannut jokaisen GTAn muistaakseni heti toisesta osasta lähtien läpi (San Andreasta lukuunottamatta), täytyy mainita että tämä on kaikinpuolin parasosa, joka on kuitenkin pilattu osittain hiomattomilla asioilla.

Autolla ajaminen on tasan samanlaista kuin ajaisi venettä ja pidemmän päälle se käy todella ärsyttäväksi. Grafiikka on loistavaa, pienien yksitiyskohtien ansiosta. Kamera toimii suurimmissa osin hyvin, mutta joskus saa hieman vääntää kättä. Pelialue on valtava ja samoin peliaika - ehdotonta plussaa, vaikkei minulla olekaan näin pitkää peliä aikaa pelailla läpi nyt heti. Tarina on loistavasti kerrottu, muttei parasta kuitenkaan. MGS on edelleen top 1 tarinankerronnassa.

Annoin tälle pelille Gamespotissa muistaakseni 9/10.

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

13.12.08 klo 12:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei kenelläkään ole henkilökohtaisia kokemuksia IV:n PC-versiosta? Itse olen tätä hankkimassa kunhan tuo uusi mylly vaan tulee. Onko mistään kotoisin? Siis eihän ole pelaamiskelvottoman buginen ja sitä rataa? AInakin raskas se kuulemma on kun on suora konsolikäännös.

Storyteller

13.12.08 klo 16:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Mitä noita gamespot kommentteja luin, niin tälläisiä jollakin ollut:

SLI gtx280 (1st PC) & game runs like on 8800GTX (2nd PC), pathetic. Some achivement can't be unlock online (playing without codes), like Chain Reaction, king of CUB3D, but on my sec. PC i can unlock some, but i can't unlock another. patch should have fix to achivements. game crash every hour on my 2 PCs. i got 15 fps sometimes on SLI gtx280. ths game see onlu 1GB memory but should see 2GB couse i got SLI. Game is OK

Ja sitten vielä...

in a bid to stop piracy they have gone windows live ... i.e you can only save ur progress if you have 'live'

lets break it down shall we -

windows live = internet connection
no internet connection = no saves
no saves = unplayable

Toki kehumis kommentteja löytyy enemmän:

Performance
I see a lot of people complaining about the performance. Well, it runs smoothly on my PC (Radeon HD 4850, Intel E7200) with High details (an average of 35 FPS). Since I have no reason to be frustrated by technical issues, I will not insist on this.

Graphics
The game looks awesome, except for the creepy shadow filtering. R* worked a lot to make the game look that good even on medium/low details (since everyone agreed that GTA 3 series did not have top graphics). The rain, fog and lighting effects (especially at night) are quite outstanding and unexpected. The game physics are far beyond any other game on the market (that's why the CPU performance is crucial in this game), and the graphics does the job to illustrate it.

Sounds
Excellent for the previous GTA titles, the soundtrack remains quite impressive in GTA 4. The voice acting is superb (and the facial animation too) - like expected. The various radio stations are great and for all tastes. The talk-shows are funny and ironic, and the commercials are almost insane. The new TV addition is also an interesting thing to spend your game time with.

Liberty City
The city looks more authentic than ever. Everything contributes to the town atmosphere, the people, the cars, the police, the traffic conflicts, the fights, everything is designed so credible and with high respect for details. There is so much to do in this town.

Gameplay
Well, this is where the game looks more serious than other GTA Games. There are no more TheSims-like statistics, which some people (not me) may miss. The mobile phone is an excellent addition and keeps you in touch with every friend. The leisure activities are fun, but not as diversified as expected. Anyway, the virtual Internet is great, much fun and holds much irony against this century's virtual strange habits. The big question mark is why the planes are not available anymore? It is a terrible lack of gameplay from my point of view. Maybe a future add-on for this?

Storyline
The action is quite good quality. The characters are very well individualized and memorable. The story is immersing, but some missions tend to repeat themselves and to become boring. San Andreas was much more interesting from this point of view. Unfortunately, the story is the only thing that keeps you connected to the game. You have the freedom to explore the city, but well, there is not much to do except for the police fights. The city looks greater than ever, but too bad there is not so much content as I expected. In the previous GTA games, there was plenty to do after finishing the main story.

Multiplayer
I'm not a fan of online gaming so I was not tempted to test this feature yet.

Conclusion
GTA 4 is a big step forward for the series. The physical and graphic engines are quite brilliant, the town looks excellent. Most of the childish features of the past have been removed and that makes the game more serious, more mature (and for some people less fun). My only regrets are the lack of post-ending content and the lack of the airplanes. Anyway, R* did a great job with GTA 4 and, apart from some technical issues people complain about, I have to congratulate them for a great PC title.

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

13.12.08 klo 16:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitokset. Itselläni ainakin koneen puolesta pitäisi pelata (kokoonpano muuttui hieman ja on seuraavanlainen: HD4870X2 2GB, Q9550 ja 1066 MHz 4GB DDR). Toivottavasti Rockstar julkaisee jotain päviitystä tuohon pian. Korjaantuisi mahd. ne bugit mitä sisältää.

wisec
Käyttäjä
53 viestiä

18.12.08 klo 00:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mainiolta peliltä vaikuttaa...näin 30 tuntia pelanneena. Parempi tämä on kun San Andreas jota en ole vieläkään jaksanut pelata loppuun. Gta IV kilpailee Vice City kanssa sarjan parhaasta pelistä.Kännykkä tuo lisää realistisuutta pelimaailmaan, samoin netti ja emailit =) Aika raskas pelihän tämä on... Rockstarit pojat ollu laiskoja tehdessään PC-versiota. Itsellä peli pyörii low detaileilla.... ehkä vois näyttiksen itte uusia.. nyt nvidia Geforce 8800GTS OC 320mb... resoluutiota en saa 1024*768 suuremmaksi.. pistää toi näyttiksen muisti vastaan. Ihan ok tasoa noi graffat tollakin resolla.

Keskustelut