Ikimuistoisimmat pelimuistosi

Foorumin päävalikkoonPelittääkö? › Ikimuistoisimmat pelimuistosi

Eikka
Käyttäjä
2 viestiä

21.04.08 klo 17:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jaa, hyviä pelikokemuksia on paljon mutta paras taitaa olla se että meni Final Fantasy 8 läpi. Voi sitä iloa kun ultimecia kukistui 20 minuutin kamppailun jälkeen.

Toinen hyvä kokemus oli se että pääsi metal gear solid 3 läpi ilman yhtään hälytystä koko pelin aikana.

Doc
Käyttäjä
952 viestiä

21.04.08 klo 21:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Mitä hyvää tuosta jälkimmäisestä löytyy? Itsellä ainakin aiheutti enemmän harmaita hiuksia, kiroilua, närästystä ja vatsahaavan hommata Foxhound rank extremellä :P

yartsa
Käyttäjä
548 viestiä

22.04.08 klo 19:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Baldur's Gate saaga I ja II osa kaikkine lisäkilkkeineen on jättänyt sellaiset muistot, että pitää ostaa pelit uudelleen, kun ne nyt kätevästi saa dvd:llä [www.puolenkuunpelit.com]. Pelattavaa riittää ja varsinkin BG II ja sen lisäosa Throne of Baal ovat aikamoista menoa ja peliä tulikin pikkutunneille asti aikoinaan väännettyä. Pitää varmaankin myös tuo Icewind Dale paketti hommata, vaikka ei tainnut muistaakseni ihan BG:n tasoinen olla tarinaltaan.

Tietysti pitää mainita ne SSI:n AD&D kultalaatikkoroolipelit PC:lle, Amiga:lle ja C-64:lle joita tuli 80 - 90 luvun taitteessa pelattua useampiakin, kuten oma suosikkini sarjasta War of the Lance [www.the-underdogs.info], joka on fantasiateemastaan huolimatta täysverinen sotastrategiapeli ja oli yksi esikuvista myöhemmille fantasia-aiheisille sotastrategiapeleille.

Jurpo
Tähtääjä
1131 viestiä

03.05.08 klo 01:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

System Shock.

Kulttiklassikko ja sen roisto omaa kyllä melkoisen osuuden. Mielipuoli keinoäly SHODAN hirvittävine äänineen ei piristä mielialaa. Nerokas yhdistelmä äänitekniikkaa luo todella epäinhimillisen puheen mikä suorastaan huokuu pahansuovuutta.

Erityisen dramaattinen kohtaus oli kun olit lopulta kellistänyt mielipuolisen tekoälyn kaksi paholaismaista suunnitelmaa ihmiskunnan tuhoamiseksi ja lisäksi sulkenut hänet loukkuun ja valmistauduit pakenemaan ja vielä kellistit hänen suosikkikätyri Edward Diegon tulivoimallasi niin kas kummaa! SHODAN tyssää pakosi ja ainoa tapa selviytyä on kiivetä komentosillalle deletoimaan hänet itsensä ja se on helpommin sanottu kuin tehty hullujen kyborgien piilotellessa kaikkialla hampaisiin asti aseissa. Loppu oli kylläkin aika tönkkö.

HorrorFreak
Käyttäjä
274 viestiä

31.07.09 klo 15:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Clusterball. Ei kovin tunnettu peli, ideakin on aika typerä: ajellaan ympäri kenttää joillain ihme lentävillä aluksilla ja kaapataan matkan varrelta palloja, jotka jäävät letkaksi aluksen perään. Vihollisen palloja yritetään ampua ja kerätä itse suurin määrä palloja. Jotenkin näin se meni, mutta en ole pelannut pelia about 7 vuoteen. Mutta se oli ENSIMMÄINEN pelini tietokoneelle, tottakai minulla on siitä hyviä muistoja!

Kookosbanaani
Käyttäjä
1138 viestiä

21.08.09 klo 19:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Taitaapi olla Donkey Kong Countryt ja GTA Vice City ja San Andreas.

Donkey Kongeissa grafiikka on uskomattomasti aikaansa edellä, musiikki on nostalgista ja kaiken kukkuraksi yllätyksiä piittaa.

GTA:t puolestaan kuvaavat loistavasti urbaanin kaupungin huonoja puolia ja väkivaltaa. Niissä tekemistä riittää useiksi päiviksi.

sulo
Käyttäjä
3301 viestiä

22.08.09 klo 05:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ikimuistosimmat pelikokemukset ovat varmasti ensimmäisen kerran commodore 64 pelattu peli. Kaverin luona mustavalkosesta telkkarista pelattu lokkipeli, jossa piti paskoa autojen päälle.

Ensimmäisen kerran yhden toisen kaverin luona pelattu 8-bit nintendo peli. Super Mario ykkönen ja ohjainta piti liikuttaa jostain syystä aina ylöspäin samaan aikaan kun läskillä mariolla hyppäsi.

Eka Playstation peli erään kolmannen kaverin luona. Tekken 2. Uuuuh, nivuset kostuu vieläkin kun sitä muistelee. Pelattiin niin kauan, että kamun vanhemmat heitti meidät ulos. Sitten vaan isältä kinuamaan omaa konetta. Jonka lopulta sitten sain. Niitä harvoja kertoja, kun jotain haluamaani oikeasti sain.

Eräs muisto on commodore ajalta. Joku uskomattoman kökkö jalkapallomanageri peli, koukutti nin että sitä piti pelata niin kauan, että sen pääsi läpi. Mitään muistiin laittamis juttua ei ollut, joten piti vaan pelata. Varmaan ihan yhden päivän aikana sen läpi pääsin, mutta silti. Se oli varmaan eka pelimaratooni, jonka itsekseni suoritin. Kamujen kanssa pelattiin varmaan kauemminkin joinakin päivinä, mutta ei koskaan yhtä ja samaa peliä.

Eka sonic-peli, bubble bobblea kavereiden kanssa, Megaman 2, jonka näin taas eri kaverin synttäreillä ekan kerran. Eka sega saturn peli, taas eri kaverin luona. Nba jam ja joku paska jääkiekko peli. Jääkiekossa ei saanut mitään selvää. Eikä nappuloistakaan päässyt, niin lyhyessä ajassa perille. Yritin omasa päässä vaihtaa pelaajaa itselleni, mutta tenkin toisessa päässä maalin. Eka oma nhl jääkiekko peli, jonka omistin. NHL Face/Off (ehkä -96).

Onhan näitä ja aika moni muisto liittyy kavereihin, joista osa on jo muuttanut pois ja yhteydenpitokin on syystä tai toisesta vähäistä. Kirjotan joskus lisää jos tämä viesti saa viisi plussaa, tai enemmän. :)

jimbb4
Käyttäjä
11 viestiä

16.10.09 klo 14:39 - linkitä tähän kommenttiin: #

ps1 monia hyviä pelikokemuksia :D TombRaider, crashteam racing yms.

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

16.10.09 klo 18:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

jimbb4 kirjoitti:

ps1 monia hyviä pelikokemuksia :D TombRaider, crashteam racing yms.

Saa niistä kokemuksista toki kertoakin. Ja jos pitää kaivaa useita vanhoja ketjuja, niin olisi mukava jos postauksissa olisi sisältöäkin. Ota mallia muista.

Ainiin, viestisi oikeassa alareunassa näet numeron. Viisi miinusta poistaa viestisi foorumeilta, mutta kannattaa tietenkin kerätä plussia.

barros
Käyttäjä
1356 viestiä

17.10.09 klo 01:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jostain syystä tuli pelailtua Contraa jo melko hyvätasoisella kasibittisellä laitteella kaverin luona. Moninpelissä vastukset kaatui vikkelämmin parityöskentelyssä. Jotain Nhl-kiekkoa mätkittiin silloin kersana kanssa turnaushengessä hiukan myöhemmin. Samoissa yhteyksissä meni tuo super mario 3 ja taitaa myös olla yksi menestyneimmistä jatko-osista, vaikka aina olen ollut sitä mieltä, että Super mario 2 on näistä parhain. Sen olen muistaakseni joskus tasohypellytkin läpi.

Autopelejä, kuten Gran turismo ja muistaakseni joku Rally trophy pyöri pleikkarilla siinä kaksituhattaluvun molemmin puolin muutaman vuoden säteellä. Eli ihan järkyttävän paljon tämä pelibuumi vei mukanaan silloin nuoruudessain.

Kookosbanaani
Käyttäjä
1138 viestiä

06.11.09 klo 19:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lisään ikimuistoisiin pelikokemuksiini myös Super Mario Bros. 3:n. Parempaa Mario-peliä ei voi olla! Musiikki, seikkailuhenki, maisemat, grafiikka, yllätykset ja viholliset, aah! Varsinkin SNES:n uusintaversio Super Mario All-Starsissa on rutkasti parempi uudistetulla materiaalillaan. Onneksi omistan vieläkin kyseisen pelin, jotta voisin silloin tällöin palata nostalgian pariin... :D

kärkimies
Käyttäjä
6 viestiä

21.11.09 klo 00:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

kauan sitten:
Red alert 1
Resident evil 1
Crock
RISK
tekken
ja pari muuta

final fantasy 7 cs 1.6 ja pari muuta :P

Tek-
Käyttäjä
74 viestiä

21.11.09 klo 01:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllä kaikista ikimuistoisin ja paras peli mitä löytyy, on 8-bittiselle Nintendolle Super Mario Bros 3. Sitä tuli tahkottua paljon. Ehkäpä ikimuistoisin asia siitä on kuitenkin taikahuilut, jotka oli hyvin salaisissa paikoissa, mutta ne saadessaan pääsi hyppimään maita/tasoja kokonaan yli.
Eikä toki sovi unohtaa 8-bittisellä Nintendolla pelattua Duckhuntiakaan. Omistin pistooliohjaimen, jolla sitten harrastettiin ankanmetsästystä.

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä
739 viestiä

15.01.10 klo 17:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei ole juuri pelejä, mutta Simpsons Hit & Runin läpimeno 100 % oli kyllä hieno asia. Mikäli oikein muistan, niin kyseessä oli Squidportissa oleva mehiläinen. Kyllä siinä riemunkiljahdus tuli.

hell bill
Käyttäjä
61 viestiä

19.03.10 klo 11:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Commandos: Behind Enemy Lines (1998) PC-peli

Tämä tuli pelattua läpi ja oli kyllä erinomainen peli. Aikaa tosin meni.. pari kuukautta.

Hize
Käyttäjä
24 viestiä

09.04.10 klo 02:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Parhaimmat muistot taitavat tulla Playstation ykkösen ja kakkosen peleistä.
Ykköseltä muistuu hyvin mieleen sellaiset pelit kuten Crash Bandicootit (varsinkin CTR) ja Spyrot. Veljen kanssa pelailtiin paljon.
Lisäksi Playstation kakkoselta muistan molemmat Max Paynet, joita tuli tahkottua aika paljon. Parhaiten jäivät mieleen, koska faijan kanssa yhdessä pelattiin molemmat pelit lävitse. Kyseiset pelit vieläkin hienoja, ja tulee pelailtua silloin tällöin.
Lisäksi toki legendaariset GTA: Vice City ja San Andreas ovat sellaisia, joiden parissa tuli vietettyä niin paljon aikaa, että ei voi jättää huomioimatta.

Dr. Zaius
Käyttäjä
418 viestiä

09.04.10 klo 09:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Minunkin parhaimmat pelimuistot ovat PS1:n ajoilta. Tässä kun tuli hiljattain pelattua Metal Gear Solid 2 PC:llä läpi, niin muistin kuinka hyvä peli se ensimmäinen MGS onkaan. (Ei tämä kakkonenkaan huono ole, mutta selvästi huonompi kuin ykkönen.) MGS ykkönen tuli taannoin pelattua monen monta kertaa läpi, joten kaiketi sen takia se on jäänyt niin hyvin mieleen.

Myös Duke Nukem: Time to Kill oli kovaa kamaa kun olin ala-asteella, ja onhan se sitä kyllä vieläkin. Nykyään pelistä saa ehkä vähän enemmän irti, kun englannin kielen taito on parantunut huomattavasti noista ajoista. Duken one-linerit, kuten "Suck my boomstick!", ovatkin nyt pelin parasta antia.

Jos mennään vielä varhaisemmille ajoille, niin Commander Keen -pelit muinaiselta Windows 3.1 -koneelta (toimii muuten vieläkin) ovat myös jääneet hyvin mieleen.

Nyt onkin mietittävä, miten saisin pelattua loputkin Metal Gearit läpi. Pitäisiköhän sitä oikein PS3:nen ostaa, vaiko odottaa vielä seuraavan sukupolven konsoleita.

hebbu
Käyttäjä
482 viestiä

21.04.10 klo 10:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

joo sain tuossa 3 vuotta sitten the simpsons gamen ja meni 4 kuukautta ennen kuin vedin sen läpi. ja oli se harmi kuin piti luopua siitä pelistä ja ps2 että saataisiin xbox360 game stopista 2 vuotta. sitten vaika the simpsons gamen saa xbox360 ei isoveli suostunut.hankkimaan sitä. siinä oli ikimuistoisin pelimuistoni.

harava
Käyttäjä
128 viestiä

22.05.10 klo 00:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ps1:sellä Red Alert 1, Crash Bandicoot 3: Warped ja MediEval 2, parhaimmat pelit mitä pelannu.

Ennen tehtiin pelejä joita jaksoi pelata ja pelata, nykyään pelit kestää sen 20h ja sitten rupeaa kyllästyttämään.

Keskustelut