Painettua sanaa
Foorumin päävalikkoon › Painettua sanaa › Suosikiltani suosittelen seuraavaa...
Suosikiltani suosittelen seuraavaa...
Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu
Arsi T. ElokolikkoYlläpitäjä |
03.10.04 klo 12:46 - linkitä tähän kommenttiin: # Hei, tällainen idea tupsahti päähän: täällä kun tuntuu olevan näitä kirjafriikkejäkin jonkun verran, niin mitäs jos pistettäisiin kommenttia näistä suosikkikirjailijoiden tuotannoista. Sellaisia minirevikanomaisia kirjasuosituksia tuotannosta, joka kohtuuhyvin hallussa. Itselläni ainakin lukukokemukset ovat hieman liian suppeita ja muutamaan genreen liittyviä, joten suosituksia otettaisiin vastaan. Mutta kyllähän mä jaksan aina niistä suosikeistani paasata. Luetut: 22/23 tuotannosta: Coma 1977 (Kooma 1978) Sphinx 1979 (Sfinksi 1980) Brain 1981 (Aivot 1982) Fever 1982 (Kuume 1983) Godplayer 1983 (Kuoleman ruhtinas 1985) Mindbend 1985 (Tahdon valtiaat 1986) Outbreak 1987 (Virus 1988) Mortal Fear 1988 (Tuomio 1989). Mutation 1989 (Mutantti 1990) Harmful Intent 1990 (Pahan valta 1991) Vital Signs 1990 (Elämän merkit 1992) Blindsight 1991 (Sokea piste 1992) Terminal. 1992 (Aivoklinikka 1993) Fatal Cure 1994 (Kohtalokas hoito 1994) Acceptable Risk. 1994. (Pahuuden paluu 1995) Contagion 1995 (Tappava tartunta 1996) Chromosome 6. 1996 (suom. 1997 Kromosomi 6) Invasion 1997 (suom. 1998 Hyökkäys) Toxin 1998 (suom. 1999 Myrkky) Vector 1999 (Vektori 2000) Abduction 2000 (suom. Kaappaus, 2001) Shock 2001 (suom. Shokki 2002) Seizure 2003 (suom. Soluhautomo, 2004) Lisään tekstiä sitä mukaa kun kirjoja luettu. Toivottavasti joku viitsii laittaa tekstiä suosittelemistaan kirjoista, jos kirjailijalta olisi edes muutama kirja luettuna. |
IdigN1Tähtääjä |
03.10.04 klo 14:28 - linkitä tähän kommenttiin: # En ole kuin muutaman kirjan lukenut elämässäni, elokuvat olleet lähempänä sydäntä. Harvoista luetuista kirjoistani parhaat ovat olleet Arsi T.Elokolikko kirjoitti:
Onhan noita myrkkyjä tullu luettua, joskus 90-luvun puolessa välissä. |
esimiesKäyttäjä |
04.10.04 klo 15:38 - linkitä tähän kommenttiin: # Mainio idea! En voi itsekään sanoa olevani mikään lukutoukka, mutta muutama lempikirjailija minullakin sentään on. Varsinkin kaunokirjallisuuden suhteen olen aika hukassa, informaatiopainotteinen setti kolahtaa huomattavasti paremmin. Ennen kaikkea haluaisin lueskella mahdollisimman paljon muiden foorumilaisten kirjavinkkejä. In A Sunburned Country 2001 I'm A Stranger Here Myself 2000 |
CuomiTähtääjä |
04.10.04 klo 17:54 - linkitä tähän kommenttiin: # Noh, mähän voisin tässä aikani kuluksi ylistää hieman Sven Hasselia. Tuomittujen legioona Yleissivistykseen kuuluva esikoisteos joka tosin ei ole Hasselin itsensä kynästä. Kyseessä taitaakin olla haamukirjoittaja(Tästä infosta kiitos Lennonjohdolle) Kuolema Telaketjuilla Elokuvaksikin(surkeaa laatua kuulemma) päässyt toinen klassikkoromaani ottaa osittain vähän rennomman asenteen. Mustaa huumoria entistä enemmän ja rintamalla ollaan suurin osa kirjasta toisin kuin edeltäjässä. Filosofiaa, bordelleja, Venäjän talvea, panssaritaisteluita, uhkapeliä ja muita Hassel tavaramerkkejä on vaikka muille jakaa. Ehdottomasti lukemisen arvoinen opus - 5 SS-Kenraali Enää ei ollakkaan enää niin klassikkopuolella. Loistavas opus SS - Kenraali kuitenkin on. Kieroutuneesta huumorista ja moottorireistä pitäville, ja muillekin pakkovalinta - 4,5 |
Juhani SementtiTykittäjä |
04.10.04 klo 18:42 - linkitä tähän kommenttiin: # Teppo Kingi: Painajainen Sitä voisi luulla, että vampyyrit on loppuunkaluttu aihe, mutta ei. King vetäisee niin rajun rompskun, että oksat pois. Pienen pieni Salem`s Lot on täynnä mielenkiintoisia henkilöitä ja viimeinen silaus täyttyy kun syrjäisen kartanotalon ostaa outo kalju mies. Jos todella tahtoo tuntea sydämen jyskytyksen varpaankysnissäkin niin tämä on oikea kirja. Mutta varokaa kirjaston kappaleita. Joskus joku nero on saaattanut repäistä sivun juuri jännittävämmästä kohdasta. |
SteambullKäyttäjä |
05.10.04 klo 18:19 - linkitä tähän kommenttiin: # Hehheh... niin, kirjoja... eipä ole elämän aikana huimasti tullut luettua, varsinkaan ala-asteen jälkeen. Tässä taitaa olla suurinpiirtein kaikki: 1. S.E. Hinton: The Outsiders 3.5/5 - Mikäli oikein muistan, tämä oli oikein hyvä tarina nuorista rasvatukista. Coppola on pyöräyttänyt tästä elokuvankin, se pitäisi nähdä. 2. Arto Paasilinna: Jäniksen Vuosi 3.5/5 - Tässä kirjassa tapahtuu paljon, todella Suomalaisessa hengessä. Käypä kirjan päähahmo pienessä kotikylässänikin, Nilsiässä. Risto Jarva on tehnyt kirjasta elokuvan, en ole sitä nähnyt. 3. Risto Vahanen ja Seppo Fränti: Jolo 3/5 - Suomalainen panttivankikaksikko kertoo kauhun hetkistä sissien keskellä. Muistan viihtyneeni kirjan parissa. + Jumalaton määrä Enid Blytonin nuorisomysteerikirjoja. Niiden lukemisesta alkaa olla jo kauan, mutta muistan niiden jännityksen ja tunnelman yhä. Täyttä rautaa! |
05.10.04 klo 18:44 - linkitä tähän kommenttiin: #
Tuo jos jokin on nostalgiaa. Itsekin olen kahlannut nuoempana pari kolme kertaa S.O.S.:n, Viisikon ja Salaisuus-sarjan (kirjoitettiinkohan se näin?) läpi. Ja jatkuvasti syövät Viisikkolaiset naurattavat vieläkin. Varmasti kolmannes kirjasta käytettiin aina seikkailujen välissä syötävän ruoan napostelun kuvaamiseen. |
VilleTähtääjä |
05.10.04 klo 18:59 - linkitä tähän kommenttiin: #
Viittaisi sarjaan Kolme etsivää. |
gggolemKäyttäjä ![]() |
05.10.04 klo 20:01 - linkitä tähän kommenttiin: #
Täysin samaa mieltä. Mikään ei voita Tolkienin luomaa maailmaa.... Vois taas lukaista 4 kerran. |
ThokeTykittäjä |
05.10.04 klo 22:24 - linkitä tähän kommenttiin: # En ole mikään hurja lukija minäkään, mutta muutama hyvä kirja on tullut luettua ja ne ovat tässä: Nick Hornby: Poika Hauska ja lämminhenkinen tarina kahdesta pojasta, jotka ovat molemmat vähän pihalla oikeasta maailmasta, mutta kummatkin eri tavalla. Myös tästä tehty leffa on hyvä, mutta ei kyllä voita tätä kirjaa. Sisältää myös tärkeän sanoman muiden välittämisestä. 4,5/5 Maj Sjöwall - Per Wahlöö: Bussimurha Kriittinen ruotsalaisdekkari, jossa itse komisario Martin Beck tutkii Tukholman keskustassa tapahtunutta joukkomurhaa, joka on tapahtunut nimensä mukaisesti bussissa. Mielenkiintoinen tarina, yhteiskuntakritiikkiä hyvinvointivaltiosta ja jännittävää menoa. Huumoriakin on mukana keventämässä hieman touhua. 4/5 Harri Nykänen: Raid ja pelkääjät Paras lukemistani Raideista. Raid menee tässä vankilan istumaan sakkonsa. Vankilakavereista on tehty syviä persoonia ja homma jaksaa viihdyttää. Tyyli on jotenkin mukavan rosoinen, eikä tästä puutu ollenkaan sitä nykäsmäistä huumoria. Ei tämäkään voita sitä loistavaa TV-sarjaa, mutta sehän on oikeastaan mahdoton tehtävä Sitten kanssa Uppo-nalle ja setä Ton-Ton on kanssa aika hieno lukuelämys |
IdigN1Tähtääjä |
05.10.04 klo 22:30 - linkitä tähän kommenttiin: # Onko kukaan lukenut kirjaa jonka pohjalta on tehty loistava elokuva High Fidelity? Kirjan pitäisi kuulemma olla erittäin hyvä, jopa elokuvaa parempi. |
Arsi T. ElokolikkoYlläpitäjä |
22.01.05 klo 15:32 - linkitä tähän kommenttiin: # Eipä tänne hirveästi ole tekstiä tullut (jos ei minun Cook-lisäilyjäni lasketa). Muttta täsmennetään nyt vielä, että alkuperäisideana oli, että mikäli joku olisi lukenut joltakin kirjailijalta useamman teoksen, hän voisi suositella niistä jotakin tiettyä, josta toinen voisi aloittaa tutustumisen. Lisäksi kirjailijoiden käyttämiä kliseitä (ei jättispoilereita kuitenkaan) on kiva ruotia. Ainakin Cookilla tuntuu olevan mieltymys seuraaviin seikkoihin: - ganstat ovat tyylikkäitä herroja, jotka odottavat hyvistä asunnossa aseen kanssa. Naisia väijytään puukon kanssa, ja nainen ehtii yleensä riisuutua ja pakenee hyökkääjää vähissä vaatteissa. Miehiä sen sijaan odotetaan automaattiaseen kanssa. Aloitan muuten tähän Michael Crichtonista samanlaisen tuotantoa ruotivan osion. |
DELETED![]() |
22.01.05 klo 19:44 - linkitä tähän kommenttiin: # DELETED |
SöpöYlläpitäjä |
22.01.05 klo 20:21 - linkitä tähän kommenttiin: # Harry Harrisonin Ruostumaton teräsrotta-sarjaan kannattaa tutusta - jos huumoriSci-Fi kiinnostaa. Pokkarit lukee nopeasti, eikä Harrison jämähdä selittelemään liikoja. Sarjan alkupää on loppuaan parempaa tavaraa. Kaikissa Teräsrotissa seikkailee universaali rikollinen Jim, josta tulee eräänlainen avaruuden James Bond. Hilpeää tuubaa, jonka kanssa saa kyllä älyäänkin käyttää, mikäli mielii. |
GrassKäyttäjä |
23.01.05 klo 05:04 - linkitä tähän kommenttiin: # Heh, en ole vissiin ainoa Cook fani sitten ;) Arsi näköjään pitää Robin Cookista yhtälailla kun minä :). Arsi pisti Cookista jo tarpeeksi juttua joten suosittelen naapurimaamme ruotsin Henning Mankellin tuotantoa luettavaksi, Wallander dekkarit on erittäin loistavia ja laatua ei puutu, sitä pursuaa.. |
ScrewballKäyttäjä |
27.01.05 klo 15:18 - linkitä tähän kommenttiin: # Nuorisokirjoista kiinnoistuneille lukee Irvine Welshin töitä. Trainspotting on paras lukeani kirja ikuna, niin karua, niin viihdyttävää |
DELETED![]() |
30.01.05 klo 16:12 - linkitä tähän kommenttiin: # DELETED |
AcediaKäyttäjä ![]() |
30.01.05 klo 17:36 - linkitä tähän kommenttiin: #
Joo, tuota lukiessa sai nauraa aika usein ihan kunnolla ääneenkin. Räävittömän hauskasti, mutta silti rehellisesti kirjoitettua tekstiä. Aika elävästi jäänyt mieleen muutama tuon kirjan tapaus. Eikä tuo ollut niin mahdottoman pitkäkään! |
Arsi T. ElokolikkoYlläpitäjä |
12.04.05 klo 00:26 - linkitä tähän kommenttiin: # Luvattu Crichton-kirjallisuuspaketti. Saa itkeä. Andromeda uhkaa (1969) Aivoryöstö (1972) Kultajuna (1975) Eaters of the Dead (1976) Kongo (1980) Sphere (1987) Jurassic Park (1990) Nouseva aurinko (1992) Verkossa (1993) Kadonnut Maailma (1996) Suora lento (1997) Aikamatka (1999) Saalistaja (2002) State of Fear (2004) |
Juhani SementtiTykittäjä |
12.04.05 klo 15:12 - linkitä tähän kommenttiin: # *taputtaa itkun keskeltä* Arsi on joko yli-ihminen tai matematiikan opinnot kärsii todella pahasti |
Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Pera Pervo, Myyntimies Mynttinen sekä Wunder Vepahan on kaikki hauskoja kavereita. Enää ei jaksa niin kovasti naurattaa, mutta 12-vuotiaalle pikkupojalle nää oli kova juttu