Jonkinlainen leffakuvavisa

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Jonkinlainen leffakuvavisa

Miihkali
Moderaattori
2606 viestiä

21.08.19 klo 13:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

The Warriors - soturit?

Itsetietoisuus on se, mikä eniten ärsyttää nykypäivän roskaelokuvissa. Asylumiakin kohtaan minulla on jonkinlaista kunnioitusta, vaikka surkeita leffoja vääntävätkin liukuhihnalta. Mutta niitä tehdään sentään perinteisen eksploitaation lainalaisuuksien mukaisesti: halvalla, paljon ja myyviä aiheita. Ilmeisesti silläkin taktiikalla on yhä mahdollista tienata, kun roikottaa rimaa tarpeeksi matalalla ja pitää budjetit mahdollisimman pieninä. Se on kaikesta huolimatta aika vilpitöntä.

Piinallisimpia ovat nämä uusvanhat, överiksi vedetyt retrotoimintaelokuvat. Kung Fury, Machete, Iron Sky: The Coming Race ja mitä näitä nyt on. Niistä puuttuu vilpittömyys, joka tekee B-elokuvien omituisuuksista niin viehättäviä. Hirveästi intoa on ja kaveriporukalla ideoidessa juttu on hulvaton, budjetitkin voivat B-tuotannoiksi olla isohkoja. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että trailerin mittainen vitsi ei toimi koko illan elokuvana.

Varsinkin kun mukaan heittää rumaa CGI:tä, tahallista epäjohdonmukaisuutta ja omille vitseille naureskelua. Sehän noissa uusvanhoissa retroleffoissa eniten ärsyttääkin, etteivät ne juuri muistuta esikuviaan vaan jonkinlaista pitkitettyä sketsiä, jonka tekijöillä on vain hämärä mielikuva parodian kohteesta.

Olikos se Commando Ninja lopulta minkään väärti?

Joku
Käyttäjä
1163 viestiä

21.08.19 klo 20:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei oo Warriors. Hieno leffa sekin kyllä, Walter Hill -parhaimmistoo.

Ruma CGI on muuten pilannu useita muuten ihan kohtuullisia nykypäivän roskafilmejä. Siitä häviää se retrofiilis välittömästi, kun joku umpipaska tietokonetehoste paukahtaa ruutuun. Onneks exploitaatiogenre oli 70-80 luvuilla etenkin niin vahvoilla, että niitä kahlattavia elokuvia on älyttömästi. Hyvät roskaleffat ei lopu kesken kovin äkkiä siis. Ysäriltäkin löytyy vielä helmiä.

Tää kuvan elokuva on vuodelta 1987.

Keskustelut