Politiikkaa, politiikkaa!

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Politiikkaa, politiikkaa!

sulo
Käyttäjä
3300 viestiä

08.11.11 klo 23:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joskus tuntuu että niillä joilla on töitä, on niitä liikaakin ja sitten osalla ei ole mitään. Raatajat väsyttää itsensä henkisesti ja fyysisesti, eikä ehdi paljon muuta tehdä kuin töitä, perheenkin jäädessä paitsioon. Jotkut työttömät sitten tekee itsestään tosissaan työkyvyttömiä.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

08.11.11 klo 23:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

AP kirjoitti:
Blaze kirjoitti:


Työntantajalle on vaan liian iso riski ottaa uutta työntekijää. Kokoomuksen Wille Rydman ehdotti tähän, että irtisanomislainsäädäntöä löyhennettäisiin, joka tekisi työntekijän erottamisen - ja kääntäen: palkkaamisen - helpommaksi ja vaivattomammaksi. Tietysti se ratkaisisi yhden ongelman, että ihmiset saisivat töitä, mutta kuka jaksaa henkisesti kovin pitkään, kun työt voivat loppua kuin seinään?

Monikaan ei ole niin pihalla talousasioista kuin nämä sääty-yhteiskunnan perään haikailevat äärikapitalistit, joten Rydmanien ja vastaavien kultalusikka suussa syntyneiden, köyhiä ja työttömiä halveksuvien uuvattien "neuvot" kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa. Kokoomusnuoret eivät muun muassa tajua sitä, että julkista taloutta ei pidä hoitaa samalla tavalla, kuin yksityistä taloutta.


Rydman on oikeastaan aika huono vertaus kultalusikka suussa syntyneestä kokkariporvarista, joka naureskelee köyhille siemaillen XO Claude Chatelieriä. Kaverihan kävi kauppiksen kahdessa vuodessa, että pakko siitä on hattua nostaa. Ei demareidenkaan ehdotukset perustuloista ja muista överikalliista vaihtoehdoista ole yhtään sen järkeenkäyvempiä kuin työntekijöiden kokoomusmainen kyykyttäminen.

Blaze kirjoitti:

Rakennusalalle tuodan työvoima baltiasta ja itäblokista, koska se on - mutulla - n. viisi kertaa halvempaa. Ei ole siis mikään ihme, että rakennustöitä 13 euron tuntipalkalla tehnyt Suomalaisduunari häviää liettualaisorjalle, jolle maksetaan 4 euron tuntipalkkaa.

AP kirjoitti:

Ei tällaista tilannetta tarvitse hyväksyä.


Vaan?

AP kirjoitti:

Tässä tulee myös esille tyypillinen kapitalismin ongelma: yksityisen yrityksen tarkoitus on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa, joten kaikki kulut on säädettävä mahdollisimman alhaiseksi - mukaanlukien työntekijöiden palkat - jotta päästäisiin kaikista eniten tuottavaan lopputulokseen.


Ei tuo ole kapitalismin ongelma, vaan lähinnä Suomalaisten ongelma, kun niin paljon halvempaa työvoimaa on saatavilla niin läheltä. Tämänkaltaisten tilanteiden estämikseksi on säädelty kaikennäköisiä vasemmistolaisia säädöksiä ja rajoituksia. Kyllä sille joku syy selkeä on, että kapitalismi hallitsee. Ongelmansa sillä on, mutta parempaakaan ei ole tiedossa.

AP kirjoitti:

Liian usein kuitenkin vain ajatellaan pelkkää määrää laadun sijaan: Huonosti palkattujen - puhumattakaan nyt sitten nollapalkalla työskentelevien - työntekijöiden työn tulos on keskimäärin heikompaa tai paljon heikompaa kuin kohtuullisesti palkattujen.

Totta. Monet baltian porukoilla rakennetut kohteet rempataan parin - kymmenen vuoden sisään kotimaisilla urakoitsijoilla, koska kohteet on juosten kustu. Itse jonkin aikaa rakennusalalla työskennelleenä voin tosin todeta, että Viron pojat kyllä paiskivat hommia oikein urakalla. Toisaalta työn jälki on juuri sen "paiskimisen" näköistä.

AP kirjoitti:

Yhtiöillähän on myös suuri kiusaus myydä laaduttomia tuotteita kun ainoastaan maksimaalisella tuotolla on väliä. Varsinkin jos ostajalla ei ole riittävästi vaihtoehtoja tarjolla, niin sitä todennäköisemmin ostaja palaa ostamaan saman laaduttoman tuotteen yhä uudestaan ja uudestaan. Kelvottomien aasialaistuotteiden ottaessa yhä suuremman vallan maailmanmarkkinoilla on kapitalismin kehityksestä syytä olla hyvin huolissaan.


Yksi kapitalismin ominaisuuksista on se, että paskat tuotteet eliminoituvat kilpailussa. En nyt saa päähäni yhtään paskaa maailmanluokan tuotetta, jota kuluttajat ostavat kuin häkä, vaikka tietävät, että se on paska ja ainoa vaihtoehto. Jos tämän tuotteen tiedät, niin siinähän perustat firman, lanseeraat paremman tuotteen ja tienaat miljoonia.

Noihin alempiin vastauksiisi ei ole juurikaan vastaansanomista.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

11.12.11 klo 07:44 - linkitä tähän kommenttiin: #

Huh, poliittisella rintamalla on jälleen viime aikoina nähty huikeaa draamaa. Persut jättivät välikysymyksen hallituksen EU-linjasta ja tuosta keskustelusta tulee epäilemättä kehkeytymään eeppinen sanasota. Toinen huippu-uutinen on tietenkin tämän viimeisimmän EU-huippukokouksen jälkipyykki. Kokouksessa otettiin mittavia askeleita kohti syvempää integraatiota ja talousunionia sillä seurauksella, että Iso-Britannia hyppäsi pois kelkasta. Kriisirahaston määräenemmistösäädökset sen sijaan ovat perustuslakivaliokunnan tulkinnan mukaan Suomen perustuslain vastaisia.

Joulu lähestyy ja politiikassa sattuu ja tapahtuu. Tänään kannattaa siis ehdottomasti kuunnella pääministerin haastattelutunti YLE Radio Suomessa klo 14.03 alkaen.

Ville
Tähtääjä
3972 viestiä

11.12.11 klo 09:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

^
EU-rintamalla on tosiaankin nyt aikamoista meininkiä. Ei tässä enää pysy mukanakaan. Saksa ja Ranska haluavat kovasti uusia sääntöjä, mutta osa haraa vastaan. Näiden kahden EU-mahdin ei tietenkään tule sanella EU:n suuntaa. Mutta jotain uudistuksia kieltämättä kaivattaisiin. Tosin olen kyllä varsin skeptinen uusien sääntöjen suhteen, oli ne mitä hyvänsä. En oikein jaksa uskoa, että näitä noudatettaisiin sen paremmin kuin vanhojakaan. Varmasti näissäkin tullaan tulevaisuudessa joustamaan ja taas on lisäintergraation aika. Vanhoja sääntöjä on rikottu, niin ei varmasti tällä saralla mikään muutu. Jos niitä vanhoja olisi noudatettu, tässä tilanteessa ei oltaisi.

EU-herrojen tavoitteena on aivan selkeästi luoda Euroopan Yhdysvallat. Asiasta ei tietenkään puhuta julkisesti. Liittovaltiolta kun puuttuu kansan tuki ja herrat tietävät sen. EU:n liittovaltio ei pysyisi kauan pystyssä ilman kansan tukea. Eikä nykyisellään EU edes sellaisena toimisi.

Ylipäätänsäkin ensi vuosi tulee olemaan poliitisella kentällä hyvin mielenkiintoinen. Kuhina EU:ssa jatkuu, eikä lopputuloksesta voi sanoa mitään. Jää nähtäväksi, pysyykö Kataisen hallitus pystyssä. Kokoomuksen riveissä on varmasti hieman närää hallituksen toimintaa kohtaa. Eikä Iso-Britannian Cameroninkaan hallituksen pystyssä pysyminen ole mitenkään varmaa.

Tilanne Venäjällä on myös todella mielenkiintoinen. Hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue sai viime viikonlopun Duuman vaaleissa hieman takkiinsa, vaikka vielä säilyikin suurimpana puolueena. Kommarit puolestaan kasvattivat kannatustaan. Ja vaaleissa on tapahtunut paljon vilppiä, mikä onkin pistännyt kansan kaduille. Mielenkiintoista onkin, pysyykö Vladimir Putin edelleen Venäjän todellisena hallitsijana ja tuleeko hänestä sittenkään presidenttiä.

Myös tilanne Yhdysvalloissa on mielenkiintoinen. Ensimmäiset esivaalit ovat parin kuukauden päässä, eikä kunnon ehdokaista ole tietoa. Demokraateista ei Barack Obamalle ole ilmestynyt kunnon haastajaa, eikä Republikaaniehdokaat kovin kummoisia ole. Mitt Romneylla lienee tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet. Hänen mahdollisuuksiaan heikentää tosin Romneyn mormoniuskonto, eikä se ole Yhdysvalloissa plussaa. Mutta saa sitten Obama toisenkin kauden tai sitten valta siirtyy Republikaaneille, on presidentillä edessään silti valtavat haasteet. Yhdysvaltojen talous kun ei ole kovin hyvässä jamassa ja Occupy Wall Street -liike tuo omat lisähaasteensa.

Arabimaailmaa pyyhkäisyt vallankumousaalto on syrjäyttänyt Pohjois-Afrikan vanhat diktaatorit vallasta ja Tunisialla, Libyalla ja Egyptillä on alkamassa uusi aika. Mutta millainen se sitten on? Nouseeko valtaan radikaali islam vai onko siellä maltillinen demokraatinen hallinto, joka pohjauttuu pitkälti islamilaiseen lainsäädäntöön. Syyrian tilanne on puolestaan hyvin kriitinen ja maa on käytännössä sisällissodassa.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

11.12.11 klo 09:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kornia, että vieläkin ihmiset puhuvat siitä, miten "euro pitää pelastaa". Kysymys onkin, että voidaanko euro enää pelastaa? Ja onko sen hintana määräysvallan vieminen Brysseliin. Rahaliitto ei toimi kriisien sattuessa, kun päätöksenteossa vaaditaan yksimielisyyttä. Näin ollen millä tahansa maalla on mahdollisuus rampauttaa päätökset. Suomen intressit eivät ole oikein yhteensovitettavissa EU:n vastaavien kanssa.

Toivoni lepää Urpilaisessa. Jos haluttuja ehtoja ei saada, tulee sopimuksesta lähteä kävelemään.

http://www.hs.fi/politiik...+vastaisia/a1305550952586

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

14.12.11 klo 11:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

http://www.uusisuomi.fi/k...si-apua%E2%80%9D#comments

Kuumottavaa. Tuo määräenemmistöpäätös ei ole mitään Kataisen hehkuttamaa "Euroopan ytimessä vaikuttamista" vaan muiden pilliin tanssimista. Mikäli 85 % määräenemmistö otetaan käyttöön päätöksenteossa, niin jokaisella mailla tulisi olla yksi ääni, eikä siten että Suomella on 3, Saksalla 5887, Ranskalla 4212 ja Italialla 2149 ääntä.
Ei tuu kesää. Toivotaan, että Jutta pysyy tiukkana.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

23.02.12 klo 22:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vanhempani ovat todenneet että vihreät ovat ympäristöntuoajapuolue, mitä minun on hiukan vaikea ymmärtää. Voisiko joku hiukan avartaa minua niistä esimerkeistä, joiden valossa vihreät todellakin ovat tuoamassa luontoa?

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

26.02.12 klo 01:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vihreiden toiminta on niin typerän lyhytnäköistä ja kykenemätöntä hahmottamaan kokonaiskuvaa.

Vihreät esim. Satu Hassin johdolla masinoivat ydinvoiman lakkauttamista. Ydinvoimalat korvataan sitten kivihiilivoimaloilla.

Suomalaista teollisuutta, joka on maailman puhtaimpia, verotetaan rankasti. -> tehtaat siirtyvät maihin, joissa päästöistä ei piitata.

Vai onko Suomen ilmasto jotenkin riippumaton muiden saastejättien, Venäjä, Kiina, USA päästöistä?

Vihreät:
Yritys 10
Toteutus 0

Naiiveja tyhmiä humanisteja.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

01.03.12 klo 11:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

No niin nyt tulee tänään presidentin vaihdon ansiosta uusi kansalaisaloite laki, jonka ansiosta suomen kansa pääsee esittelemään tyhmiä lakiehdotuksiaan. Nyt on aloitteena koiraveron poisto. Kohta alkaa eduskuntaan tulvia ehdotuksia tyyliin "hillomunkkeihin enemmän hilloa" "maahanmuuttajat pois suomesta". Mitä tyypillinen suomen kansalainen tietää politiikasta? Ei paljoa jos minulta kysytään. Annetaan eduskunnan miettiä niitä lakeja itse, eikä laitetta tyhmiä kansalaisia asialle.

HorrorFreak
Käyttäjä
274 viestiä

01.03.12 klo 15:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Ne edustajat ovat näiden samojen tyhmien kansalaisten valitsemia ja samoja tyhmiä kansalaisia itsekin, jos nyt tarkkoja ollaan. Virallisestihan edustuksellinen demokratia tarkoittaa sitä, että kansalaiset käyttävät valtaansa näiden edustajien kautta. Ja hillomunkkeihin täytyisi ehdottomasti määrätä tarkka hillopitoisuuden alaraja.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

01.03.12 klo 16:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

HorrorFreak kirjoitti:

Ja hillomunkkeihin täytyisi ehdottomasti määrätä tarkka hillopitoisuuden alaraja.

Taisit juuri tiivistää keskimääräisen kansalaisaloitteen tulevaisuudessa.
Tuli vaan mieleen sellaiset vakavammat mahdolliset kansalasaloitteet joilla pyritään tekemään jonkun tietynlaisen kansanolon elämän tukalaksi. Jos esimerkiksi joukko uskovaisia ryhtyy tekemään kansalaisaloitetta vaikka homoja vastaan, käyttävätkö kansanedustajat järkeä jotta se voidaan lopettaa siihen paikkaan? Tai vaikkapa jos joukko rasisteja ryhtyy kansalaisaloitteeseen jossa etnisiä vähemmistöjä kohtaan tehtyjä viharikoksia ei poliisi enää tutkisi? Juuri siksi suhtaudun kieleteisesti kansalaisaloitteen mahdollisuuteen, koska se saattaa mahdollistaa demokratian väärinkäytön. Toivottavasti tätä kansalaisaloitelakia viilatais vielä sen verran ettei sitä voi käyttää muita ihmisiä vastaan.

Ville
Tähtääjä
3972 viestiä

01.03.12 klo 16:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kansalaisaloite on ihan hyvä asia. Se on vain hyvä, että myös tavallinen kansa saa jotain kautta äänensä kuuluviin tätäkin kautta, eikä vain eduskuntavaalien yhteydessä. Ja kansalaisaloiteeseen vaaditaan 50000 nimeä, joten ei sinne ainakaan ihan ääliömäisyyksiä eduskuntaan pääse. Ja uskon, että kansanedustajilla tai ainakin useimmilla heistä on sen verran järkeä, etteivät kaikkea hyväksy. Tuo DDM:n perustelu tätä vastaan on kyllä outo. Eikö voitaisi sitten lopettaa eduskuntavaalitkin, kun sinne voi päästä ääripuolueita tai ainakin fundamentalisteja ja rasisteja?

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

01.03.12 klo 21:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ville kirjoitti:

Tuo DDM:n perustelu tätä vastaan on kyllä outo. Eikö voitaisi sitten lopettaa eduskuntavaalitkin, kun sinne voi päästä ääripuolueita tai ainakin fundamentalisteja ja rasisteja?

Eduskuntavaalit ja eduskunta itse tosin toimii eräänlaisena "filtterinä" jota ilman ilmoilla olisi varmasti paljon enemmän kyseenalaisia ja erikoisia lakialoitteita. En edes haluaisi kuulla mitä ehdotuksia oltaisiin nyt kuultu jos kansalaisaloite olisi ollut aina olemassa. Ja miten voidaan olla varmoja että kun joku kansalaisaloite tuodaan näytille, että kaikki 50 000 nimeä ovat olemassa olevilta ihmisiltä, tai heiltä jotka ovat oikeasti nimensä aloitteeseen pistänyt?

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

02.03.12 klo 19:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Se, että jokin lakialoite menee eduskunnan käsittelyyn ei tarkoita, että se hyväksyttäisi.

Kaikenlainen syrjintä on mm. perustuslain vastaista, joten noi DDM:n 'perustelut' ja puheet yleensäkin, ovat paskaa.

Nykypäivän ongelma on se, että demokratiasta on tullut itseisarvo kansanedustajille ja nämä ovat vieraantuneet alkuperäisestä tehtävästään - kansan edustamisesta. Joten tuollaisen hillomunkkeihin minihillorajat voitaisiin katsoa olevan yleinen haista vittu-kortti koko eduskunnalle.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

18.03.12 klo 18:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ensi torstaina sitten räjähtää hallituksen kehysriihi. Arvioiden mukaan menoja tullaan leikkaamaan ja veroja korottamaan yhteensä noin 2-4 miljardin euron edestä. Siihen päälle tietenkin kaivataan lisäksi niitä myyttisiä rakenneuudistuksia. Mistäs tykkiläiset lähtisivät leikkaamaan? Entä mitä veroja korottaisitte?

Julkisuudessahan on vilahdellut vaikka minkälaisia vaihtoehtoja. Ruoan arvonlisäveron korottaminen, solidaarisuusvero eniten tienaaville, vapaaehtoisten eläkevakuutusten verovähennysoikeuden poistaminen, kiinteistöverotuksen ulottaminen maa- ja metsätalousmaihin, työmatkojen omavastuuosuuden korottaminen, indeksikorotusten jäädyttäminen, ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden leikkaaminen jne. jne.

Eräs mielenkiintoisimmista kysymyksistä liittynee siihen, että millaiseen kompromissiin demarit ja kokkareet päätyvät koskien arvonlisäveroa ja toisaalta ansiotuloverotusta. Mielenkiinnolla seuraan myös sitä, että tapahtuuko verotukirintamalla yhtikäs mitään. Erilaisten verotukien takiahan valtiolta jää vuosittain saamatta lähes 18 miljardia euroa. Summa vastaa kolmasosaa valtion tämän vuoden koko budjetista ja useampi poliitikkohan on pitkin talvea puhunut siihen malliin, että tämä verotukiviidakko pitäisi käydä lävitse tiheällä kammalla.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

19.03.12 klo 18:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yksi asia mistä suomi voisi leikata, olisi tietenkin kehitysapu. Mitä kehitysavulla on saatu aikaan? Aika vähän oikeastaan, koska esimerkiksi kaikki afrikkalaiset eivät halua elää synnyinmaassaan vaan on pakko muuttaa kehittyneihin maihin. Jos kehitysapu olisi ollut apua niin maahanmuuttajia ei tulisi länteen niin paljoa. Tämä on mielestäni sellainen asia jossa suomi ja oikeastaan koko eurooppa voisi säästää. Kuten Björn Wahlroos on joskus todennut, kehitysapu on rahanheittoa kankkulan kaivoon. Ja olen samaa mieltä. Kehitysapu on myös siksi hyödytöntä koska se menee usein vääriin käsiin, tai sitä käytetään kehityksen kannalta turhiin projekteihin, kuten kirkkojen rakentamiseen.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

21.03.12 klo 11:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kehitysapuun ei koske kukaan, koska typerät humaanit arvot. Itse asiassa kehitysapua ollaan korottamassa sinne, oliko se nyt YK-tasolle: 0,7 % BKT:stä. Kehitysapu- ja kehitysyhteistyömassit oli jotain 930 millin luokkaaa, jos en ihan väärin muista. Anyways - liikaa, aivan liikaa.

Mutta onneksi suurin vientituotteemme, veronmaksajien raha, ei mene mihinkään turhiin juttuihin kuten esim. kirkkoihin. Kreikka sentään ostaa panssarivaunuja.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1560 viestiä

22.03.12 klo 11:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Blaze kirjoitti:


Mutta onneksi suurin vientituotteemme, veronmaksajien raha, ei mene mihinkään turhiin juttuihin kuten esim. kirkkoihin. Kreikka sentään ostaa panssarivaunuja.

Mielenkiintoinen tärkeysjärjestys näillä eu:n kriisimailla. Kreikka ostaa panssarivaunuja tässä tilanteessa vaikka käsittääkseni mikään valtio ei ole uhkaillut Kreikkaa sotilastoimilla. Ja Espanja tuhlasi viime vuonna rahaa vatikaanissa asuvan pässinpään (paavin) vastaanottoon. Sotilastoimiin ja tyhjäpäihin kyllä rahaa riittää, mutta ei sitä sittenkään riitä tärkeämpien asioiden hoitoon. Sama juttu suomessakin. Rahaa kyllä riittää maahanmuuttajille, eu:n kriisimaihin ja kehitysapuun tuhlattavaksi afrikkaan, mutta ei sitten muille.

Avaan sanaista arkkuani vielä Wallin kohusta. Tämän Wallin kohun ansioista Pidän Pentti Oinosta entistäkin tyhmempänä. Onko Oinosen ajattelutapa sellainen, että jokaista lakkautettua suomenkielistä varuskuntaa kohtaan on lakkautettava yksi ruotsinkielinen varuskunta? Suomenkielisiä varuskuntia tulee jatkossa olemaan kuitenkin enemmän kuin ruotsinkielisiä. Tässä taas tätä persujen typerää julkisuuspeliä. Jättäkää Stefan Wallin siis rauhaan.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

22.03.12 klo 12:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

doomsdaymachine kirjoitti:


Avaan sanaista arkkuani vielä Wallin kohusta. Tämän Wallin kohun ansioista Pidän Pentti Oinosta entistäkin tyhmempänä. Onko Oinosen ajattelutapa sellainen, että jokaista lakkautettua suomenkielistä varuskuntaa kohtaan on lakkautettava yksi ruotsinkielinen varuskunta? Suomenkielisiä varuskuntia tulee jatkossa olemaan kuitenkin enemmän kuin ruotsinkielisiä. Tässä taas tätä persujen typerää julkisuuspeliä. Jättäkää Stefan Wallin siis rauhaan.

not_sure_if_trolling.jpg

Pentti Oinonen on oldschool-konservatiivi. Tyhmäksi jätkäksi voidaan sanoa, mutta nyt se on kerrankin oikealla asialla.

Sinänsä tuo Wallinin touhu on saanut vähän liian suuret mittasuhteet, koska mitä ihmeellistä siinä on, että
- Ruotsinkielinen vähemmistöpuolue ajaa oman ruotsinkielisen vähemmistönsä oikeuksia?
Kyseenalainen seikka on tässä se, että onko oikein ajaa pienen vähemmistön etua yhteisen turvallisuuden kustannuksella?

Perussuomalaisten andrewjacksonilainen suhtautuminen tähän asiaan on se, ettei pienemmän vähemmistön oikeudet (Ruotsinkielinen varuskunta) voi mennä isomman enemmistön selviytymisen kannalta oleellisen seikan (maanpuolustus) tielle. Maanpuolustusta on heikennetty ja heikennetään merkittävästi ja näköjään viimeinen naula arkkuun on, että ruotsinkielinen varuskunta säilytetään maanpuolustuksen kannalta äärimmäisen heppoisin perustein - siis ruotsinkielisyyden takia (Tämän on Wallin myönsi). Länsi-Suomen varuskunnat säilytetään, mutta Itä-Suomesta lakkautetaan. Dragsvik kouluttaa kuitenkin rannikkojääkäreitä ja rannikkojääkäreitä on paha kouluttaa sisämaassa, missä ei ole rannikkoa. Siksi nämä "Dragsvik Kontiovaaraan" -jutut ovat lähinnä onnistuneita röllejä. Rannikkojääkäreitä tarvitaan siinä missä metsäjyriäkin, mutta priorisointi on tehtävä maanpuolustusta arvioiden, ei kielipoliittisesti.

Lain mukaan on oltava ruotsinkielinen joukko-osasto, mikä ei ole sama asia kuin varuskunta. Eli esimerkiksi jokaisessa varuskunnassa voisi olla yksi ruotsinkielinen komppania jne.

Tämäkin kohu kertoo todella paljon hallituksen yhtenäisyydestä, koska varuskuntakysymys on kirjoitettu hallitusohjelmaan todella ympäripyöreästi: Ruotsinkielinen varusmieskoulutus taataan. Ja RKP katsoo sen tarkoittavan Dragsvikin varuskunnan säilyttämistä, kun taas muilla on omat tulkintansa. Asiassa on muutenkin alusta asti menty väärille raiteille, kun PV:n varoja on ruvettu leikkaamaan ja puolustuspolitiikan kannalta typerimpään humanistipaskaan - Ottawan sopimukseen - on menty mukaan.

Wallin on siis valehdellut eduskunnalle. Aluksi väitti, ettei Dragsvikin säilyttämisen perusteena ollut kielipoliittiset syyt. Sitten myöhemmin myönsi sen. Minun puolestani Wallin saa lähteä.

Eduskunta äänestää Wallinin luottamuksesta tänään. Ja tämä saa suuremman huomion, kuin Kreikan paketin läpi murjominen kaikessa hiljaisuudessa.

http://www.mtv3.fi/uutise...---ovat-erittain-vihaisia

Ville
Tähtääjä
3972 viestiä

22.03.12 klo 15:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Omasta mielestäni Dragsvik voitaisiin sulkea ja joukko-osasto siirtää toiseen varuskuntaan. Mutta sehän ei käy kielipoliitisista syistä. Tässä asiassa Wallin on toiminnut niin tökerösti, että joutaa eroamaan. Mutta näin ei tapahdu, sillä hallitus ei halua mahdollista hallituskriisiä. Ja tietenkin puolueet antavat edustajille ohjeet, miten tulee äänestää luottamusäänestyksessä. Muutenkin olen sitä mieltä, että armeijaa karsitaan liikaa. Ei Venäjä tällä hetkellä uhka ole, mutta kuka osaa sanoa, miten asiat kehittyvät seuraavien kymmenen vuoden aikana? Toimintakyvyttömäksi karsitulla armeijalla ei paljon tehdä. Enää ei seuraavassa mahdollissa rähinässä Venäjän kanssa pärjätä talvisodan hengellä. Ja ennen talvisotaa tehtiin samat virheet, mitä nyt ollaan tekemässä.

Hallitus päätti nostaa verotusta. http://www.hs.fi/politiik...4+kiristyy/a1305558353861

Ei tuo kovin paha ole. Ihan kohtuullisissa rajoissa ainakin vielä pysytään. Mutta vielä olisi ainakin menoissa karsittavaa. Mielestäni tuota kehitysapua ei ainakaan tulisi nostaa.

Keskustelut