Kysy ja vastaa

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Kysy ja vastaa

Miihkali
Moderaattori
2594 viestiä

18.11.17 klo 14:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei elämällä ole tarkoitusta. Kuinka moni tykkiläinen tietää mitä isovanhempien isovanhemmat tekivät tai millaisia he olivat? Tai edes heidän nimiään? Muutamassa sukupolvessa ihminen unohtuu täydellisesti, ja maailma muuttuu siinä sivussa niin paljon, että omat ajatukset, toiveet ja ratkaisut eivät enää edes olisi ymmärrettäviä saati järkeviä.

Ihan sama siis mitä tekee. Älkää kuitenkaan viitsikö vahingoittaa muuta. Siitä tulee vain itselle ongelmia ja muille paha mieli.

EDIT: Tuli mieleen vielä tämmöinen juttu. Mitä elämän tarkoitus oikeastaan käytännössä tarkoittaa? Jos Jumala tai jumalia on olemassa, niin asia on selvä. Mutta jos ei, niin miten elämän tarkoitus edes määritellään ja miksi sen etsiminen olisi mielekästä? Ei kai ole mitään syytä olettaa, että minkäänlaista tarkoitusta olisi ihmisestä riippumatta tai että se olisi edes kaikille ihmisille sama. Vai onko kyseessä vielä löytämätön, painovoimaan verrattava luonnonlaki?

Mainittakoon, etten ole saanut koko yönä nukutuksi. En tosin tämän kysymyksen vuoksi, vaan ihan vaan levottomuuttani.

sulo
Käyttäjä
3301 viestiä

26.11.17 klo 20:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Elämän tarkoitus on jatkaa elämää. Pistää bulla uuniin ja sitten kasvattaa jälkeläisestä riittävän asiallinen ihminen, jolla olisi kykyä kasvattaa omasta jälkeläisestään riittävän asiallinen jne.

Itsellänihän ei ole aikomustakaan saada jälkeläisiä aikaan. Maailma on liian paska paikka ja hullummaksi menee koko ajan. Ihme jos maapallolla on 50 vuoden päästä mitään muuta kun kurjuutta ja se on täysin ihmisen itsensä aiheuttamaa.

abneri
Käyttäjä
319 viestiä

27.11.17 klo 06:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Maailma tulee muuttumaan kuten on tähänkin asti tehnyt.

Ja ihmiset sopeutuvat siihen ja ainakin Suomalaisten keskuudessa 99% väestöstä jatkaa tyytyväisinä tavallista,hiljaista arkielämäänsä niihin kuuluvine rutiineineen.

Teknologia kehittyy ja edistys edistyy,tuoden uusia helpotuksia arjen töihin mutta luulenpa että viihde-elektroniikka tulee yhä edistymään ja kehittymään mitä mielikuvituksellisimpiin suuntiin.

Jos mennään tästä päivästä 50v taaksepäin,ja ajatellaan miten hurjia Doomsday-skenaarioita länsimaissa silloin pyöriteltiin ja mitä on tapahtunut,niin kuitenkin..Tv:t ovat suurentuneet ja tietysti tietokoneet tulleet osaksi arkea,mutta muuten?
1967 Suomalainen katsoi telkkarista päätään pyöritellen opiskelijamielenosoituksista ja lähti iltavuoroon.
Nyt se katsoo YleAreenasta maahanmuuttouutisia päätään pyöritellen ja lähtee iltavuoroon,Tai tekee etätöitä kotonaan..?
2067 se katsoo hologrammi-3D-128"näytöstä Pohjoismaiden Liiton uutis-nyheterit ja lähtee leiju-skeitillä päivävuoroon tekemään lisää leijuskeittejä? ( iltavuoro on poistunut käytöstä,tiedemiehet todistavat sen liian isoksi miinukseksi arjen vapaa-aikaan )

Luonnollista kehittymistä joka saralla,perusihmisillä samaa arkea ja elämää ilman draamaa,luulen.

Vesipula,Happosateet,Metsäkuolemat,Saasteet,Meren happamoituminen,Kalakuolemat,Lihan syönnin epäeettisyys... Silti,Perussuomalainen (no pun) plähjää saunassa ja suihkussa kuten ennenkin ja pistää makkaraa foliossa kiukaalle/mikroon/tai kyljyksiä grilliin. Ja nauttii elämästään,mikä on tärkeintä.

Itseä naurattaa tämä Fazerin "Hyönteisleipä"jossa on tulevaisuus??

Sosiaalisessa mediassa Pääkaupunkiseudun ihme piipertäjät nyt pätevät miten "Tässä on tulevaisuus,kattokaas kun liha loppuu".

Hah.

Ei lopu.

Hyönteislepä voi olla vastaus proteiinipulaan kehitys/ylikansoitetuissa maissa mutta täällä rakkaassa kotiSuomessa.. Ei.

Ellei hinta ole kertakaikkiaan niin halpa että sillä saadaan Suomalaiset mokomaa ostamaan,tämä jää Suomessa pienen joukon kuriositeetiksi.

Toisaalta,ostetaanhan nykyään Suomessa pullovettäkin kaupasta ilmeenkään värähtämättä..

Suomalaiset siis jatkanevat Suomalaisena oloaan kuten tähänkin asti. Ja se on hyvä se!

Miihkali
Moderaattori
2594 viestiä

27.11.17 klo 10:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ihmisen muisti on siitä jännä, että menneet ajat tuntuvat järjestään paremmilta kuin tulevat. Ehkä ihminen lopulta arvottaa maailmaa omasta itsekkäästä näkökulmastaan - jos menneisyys olisi ollut kovin paha, en ajattelisi koko asiaa. Tämä logiikka on tietysti vinoutunut, koska kuolleet eivät paljoa menneitä murehdi.

Toinen jännä ilmiö on, että ihmisillä on taipumus ajatella asioiden pysyneen aina suunnilleen samanlaisina. Lapsuuden rakkaat paikat eivät koskaan muuttuneet ja kesälomat olivat loputtoman pitkiä. Aika ennen omaa syntymää taas pysyi ikuisesti samanlaisena, puoliksi myyttisenä menneisyytenä, joka oli olemassa vain nykyhetken mahdollistamiseksi. Viimeaikaiset tapahtumat ovat sen sijaan tuoreessa muistissa, jolloin muutokset on helpompi huomata, ja näitä muutoksia ihminen pitää vaistomaisesti huonoina, koska ne pakottavat muuttamaan tottumuksia ja tekevät tulevaisuudesta epävarman.

On oikeastaan aika jännä ilmiö, että jokaisena aikana nuorison on katsottu olevan edellistä sukupolvea kurittomampi ja taitamattomampi. Voidaanko tästä siis päätellä, että ihmiskunta on rappeutunut tasaisesti koko olemassaolonsa ajan? Kreationistithan jotain tällaista väittävätkin, mutta toisaalta he uskovat myös maailman olevan 6 000 vuotta vanha.

Usein tähän tavattomaan moraaliseen rappioon yhdistetään lähestyvä maailmanloppu. Jumala tai jumalat ovat aina joutuneet sietämään ihmissuvulta kaikenlaisia konnuuksia, mutta nyt on lopultakin ylitetty se kriittinen piste, jonka jälkeen paluuta entiseen ei ole. Michael Moorcock lohkaisi tuomiopäivän ennustusten logiikan olevan aina pohjimmiltaan sama: "Te ette elä niin kuin me. Siksi te kuolette, ja saatte syyttää siitä itseänne."

Silti ympäristöongelmista pitääkin kyllä olla huolissaan. Se on varmaa, että ihminen tulee selviytymään tavalla tai toisella, tapahtui mitä tahansa. Ihmiset ovat kuin rotat tai luteet tai rikkaruohot - vaikka mitä tapahtuisi, niin kyllä muutama aina selviää ja alkaa lisääntyä uudelleen. Ei kuitenkaan kannata sulkea silmiään ongelmilta vain siksi, että onhan sitä ennenkin aina jotenkin selvitty. Ehkä niitä hyönteisiä voisi syödä arkisin ja säästää pihvi suosiolla sunnuntaille. Muuten voipi käydä niin, että se pihvi jää tulevaisuudessa kokonaan välistä.

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

01.12.17 klo 20:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miksiköhän nuo iankaikkisen vanhat Fritzin ja Highlanderin arvostelut nyt yhtäkkiä pompsahti taas näkyviin uusina? Joku tekninen vika?

edit. nuo oli melkein ensimmäisiä mitä tuli joskus kirjoitettua joten sori niiden paskaa laatua.

Miihkali
Moderaattori
2594 viestiä

01.12.17 klo 20:29 - linkitä tähän kommenttiin: #

Valitit eräässä toisessa langassa niissä olevia asiavirheitä, jotka korjasin äsken. Arvostelujen jälkeenpäin muokkaamisella on sellainen ikävä sivuvaikutus, että ne pomppaavat etusivulle, vaikka alkuperäinen teksti olisi julkaistu vuosia sitten. Ei muuta kuin kirjoittamaan viisi uutta arvostelua, niin nuo vanhat katoavat näkyviltä.

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

01.12.17 klo 20:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ahaa, kiitoksia niistä.

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

02.12.17 klo 18:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mitä mieltä olette Pirpanan tämänvuotisesta foorumikäyttäytymisestä ja sisällöntuottamisesta? Pitäisikö Pirpanan lopettaa vai jatkaako ensi vuonnakin?

Rehellistä palautetta vaan. Lopetan jos ylivoimainen enemmistö on minua vastaan. Kiitoksia Miihkalille siitä, että olen täällä saanut olla vaikka on tullut aika paljonkin törttöiltyä täällä.

Miihkali
Moderaattori
2594 viestiä

02.12.17 klo 18:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Älä nyt ainakaan lopeta. Sen kummempia mietteitä ei nyt ole. Ehkä vähän vähemmän voisi postata peräkkäisiä viestejä, ja käyttää sen sijaan viesteissä olevaa Muokkaa-toimintoa.

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

02.12.17 klo 23:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jatka pois vaan. Hyvä vaan, että täälläkin on elämää.

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

03.12.17 klo 01:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Totta vitussa jatkat!

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

03.12.17 klo 10:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eiköhän me jätkät sit nähdä myös ens vuoden puolella. Kiitos :D

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

16.12.17 klo 03:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olinpas justiinsa ideoimassa Last Jedin tulevaa mega-arvostelua ja tulin vain ajatelleeksi, mikä mahtaa olla tämän sivuston ns. eeppisin koskaan kirjoitettu arvostelu? Tyyliin pituudeltaan ja sisällöltään todella kunnianhimoista, pitkähköä, runsaasti asiasisältöä sisältävää tasokasta tekstiä, johon selvästi on panostettu keskivertokommenttia ja -arvostelua enemmän.

Jurpo
Tähtääjä
1128 viestiä

16.12.17 klo 05:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse kerskun kirjoittaneeni muutamia sellaisia. Esimerkki: http://www.leffatykki.com.../elamani-supon-varjossa-2

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

01.03.18 klo 12:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tässä olis pari kysymystä Brutukselle:

1. Mitä mieltä olet Disney elokuvista?

2. Mitä mieltä olet Dragonball anime ja manga sarjasta? ( Dragonball, DBZ, DB GT ja mikäpä ettei myös parodia Dragonball Z Abridged :D )

Kiinnostaisi kuulla mietteesi näistä. :D

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

01.03.18 klo 17:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

1. Lähes kaikki Big Daddyn elinaikana eli ennen vuotta 1966 tehdyt pitkät ja lyhyet Disney-leffat on lähes pelkästään alan klassikoita ja animaation perusyleissivistystä, huonoimillaankin (Viidakkokirja, 101 dalmatialaista) lähinnä keskinkertaista kamaa. Ehkä kaikkein parhaita tuolta ajalta taitaa olla Bambi, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Fantasia ja Pinocchio. Yksi syy noiden vanhimpien hienoudelle on, ettei niitä oikeastaan suunnattu lapsille vaan esim. Lumikki on melkein enemmän kauhuromanttinen satu kuin mikään lastenpiirretty.

Ainut erityisen huono tuolta ajalta taitaa olla Dumbo ja se yksi eteläamerikkaan sijoittuva Aku Ankka -leffa jonka nimeä en muista, mutta nekään ei ole firman huonoinpia.

Waltin kuolemasta Roger Rabbittiin taso heittelee rajusti. Pelastuspartio Bernard & Bianca on pelkästään huono, Topi ja Tessu ihan okei,
Hiidenpata hirveä ja Oliver ja Kumppanit enintään keskinkertainen. Halinallet oli aikoinaan Hiidenpataa isompi hitti ihan ansaitusti.

Renessanssivuosilta omia suosikkeja taitaa olla Bernard ja Bianca Australiassa, Aladdin ja Kaunotar ja hirviö.

Disneyn todellinen alamäki alkoi omasta mielestä Lehmäjengistä. Siitä muutama leffa eteenpäin on ehkä huonointa Disnyä ikinä, ehkä kaikkein huonoin on Pikku Kananen, jota ei ole koskaan pystynyt katsomaan kokonaan huijaamatta. Sitten on Dinosaurus ja Aivan Villit, joka on niin nolostuttavan kädetön, että se on hiljaisuudessa poistettu kokonaan Disney-leffojen virallisesta kaanonista.

Nykyään DIsney näyttäytyy itselle lähinnä sikamaisen ahneena ja kaavoihin kangistuneena liukuhihnastudiona, jonka leffojen taso vaihtelee rajusti keskinkertaisen, kehnon ja harvojen todella hyvien välilä. Yksi ääripää on uuden Star Warsin ja Marvelin edustama ylihypetetty tyhjäpäinen popcorn-linja, jossa kaikki juoni ja sisältö on korvattu pelkällä turruttavalla cgi-toiminnalla, ylimääräisellä tuotesijoittelulla ja tympeällä poliittisella korrektiudella.

Disneyn uudet animoidet leffat toimivat lähinnä 2-3 eri peruskaavalla eli käytännössä pelkkien prinsessa- ja buddy-leffojen kliseiden ympärillä ensimmäisen Toy Storyn vanavedessä. Joskus homma toimii (Zootropolis), joskus jälki on keskinkertaisempaa (Vaiana), mutta mitään erityisen huonoa ei ainakaan tällä saralla ole ainakaan toistaiseksi tullu vastaan.

Kohderyhmä kaikilla edellisillä taitaa olla alle 13-vuotaat lapset ja kaikenlainen oheistuoteperseily ja varsinainen älyllinen sisältö on sitten myös sen mukaista.

Näyteltyjen tai animoitujen leffojen hyvyydestä tai huonoudesta riippumatta jokaisen kylkiäisenä tulee aina se typerä megahypetys ja hysteria, joka yleensä vie sen vähänkin ilon niistä leffoista. Jokainen Marvel-töräys ja Star Wars on aina "maailman paras elokuva" ja jos vaan erehdyt niitä kritisoimaan jostain niin se sama määkivä lössi alkaa aina dissaamaan äänekkäästi kun kriitikot on vaan tyhmiä vihaajanatseja ja Venäjän agentteja ja kaikkien täytyy tykätä. Joku Last Jedi ja Black Panther tästä ihan upeita esimerkkejä. Ongelma ei joillain väellä ole mitä ne kriitikot niistä leffoista sanoo ja miten, vaan se tosiasia että joku ylipäänsä julkeaa näitä "mestariteoksia" jostain moittimaan.

Näiden "tosifanien" rasittava perseily on itselle jo yksinään hyvä syy jättää noita katsomatta ja arvostelematta.

2. Dragonball-sarjakuvat on luettu ja sarja(t) katsottu läpi moneen kertaan. Sarjakuva on täyttä timgangia alusta loppuun, mutta sarjoista ylivoimaisesti paras on Dragonball Z. Ainut miinuspuoli tuossa vain on, että ne jaksot on niin lyhyitä ja ne taistelut toisaalta niin pitkiä ettei yhdessä episodissa välttämättä ehdi tapahtumaan kuin jotain random örinää ja huitomista. Joskus tämä tuli subilta pari kertaa viikossa ja tuo jaksojen lyhyys otti nuppiin oikein kunnolla, mutta nykyään netistäkin löytyy yhteen leikattuja monta tuntia pitkiä episodeja, jotka rokkaa ihan kybällä.

GT oli ihan okei, muttei mikään maatamullistava esitys. Dragonball Super eli se uusin sarja on kaikista huonoin, animaation taso aivan mitä sattuu ja juoni muutenkin täysin sekaisin suhteessa siihen alkuperäiseen sarjaan. Täyttä ajanhukkaa.

pirpana
Käyttäjä
825 viestiä

01.03.18 klo 18:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Kiitokset vastauksista! :)

Miihkali
Moderaattori
2594 viestiä

01.03.18 klo 18:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mullakin ois kysymys Dragon's Ballsia koskien. Sehän "kiellettiin" Suomessa aikanaan vähäksi aikaa, eli Egmont lopetti sarjiksen kustantamisen, koska kohdeyleisön vanhemmat huolestuivat väkivaltaisesta ja naisvihamielisestä (?) sisällöstä.

Oliko tämä toimenpide mielestänne:

a) Rankka mutta tarpeellinen päätös?
b) Merkittävä palvelus ihmiskunnalle?

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

01.03.18 klo 18:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali kirjoitti:

Mullakin ois kysymys Dragon's Ballsia koskien. Sehän "kiellettiin" Suomessa aikanaan vähäksi aikaa, eli Egmont lopetti sarjiksen kustantamisen, koska kohdeyleisön vanhemmat huolestuivat väkivaltaisesta ja naisvihamielisestä (?) sisällöstä.

Oliko tämä toimenpide mielestänne:

a) Rankka mutta tarpeellinen päätös?
b) Merkittävä palvelus ihmiskunnalle?

Joo, tuohan liittyi niiden muutaman ensimmäisen numeron parin kuvan verran näkyvään osittaiseen alastomuuteen, yhteen pikkutuhmaan vitsiin ja mm. kohtaukseen jossa yksi hahmo pissaa, jotka suomalainen viranomainen tulkitsi "viittaukseksi pedofiliaan".

Oma vastaukseni on a. Päätös oli valitettava, mutta maailma muuttui ainakin hetkeksi paremmaksi paikaksi tuon moraalisesti arveluttavan julkaisun keskeydyttyä. Jatkossa ne pari pissaamiseen viittaavaa juttua myöhemmistä numeroista onneksi sensuroitiin niin ei ole tullut kouluampumisia ja muita massamurhia ainakaan niiden aiheuttamien traumojen vuoksi. Seuraavaksi pitäisi kieltää kaikki väkivaltaiset videopelit, elokuvat ja hevimusiikki niin loppuu väkivalta ja sodat maailmasta kokonaan.

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

01.03.18 klo 20:44 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jep. Tää on se pettämätön logiikka että videopelit, sarjakuvat, elokuvat, kirjat, runkkaaminen, nenänkaivaminen ja oikeestaan ihan kaikki muu turmelee pienen sielun ja tekee sinne perkeleen pesän. Banniin vaan kaikki. Videopeliväkivallasta tuli mieleeni, pelaan täs just tollasta peliä kun "Slain: Back From Hell". Aika vitun hyvää castlevania-henkistä mäiskettä nelospleikkarilla. Haastetta riittää! Ja grafiikat on tietenkin vanhanliiton pikselitaidetta. Olen vaikuttunut, vaikken oo pelannu vasta kun vissiin kolme kenttää.

Keskustelut