Minkälaisen elokuvan tekisitte?

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Minkälaisen elokuvan tekisitte?

barros
Käyttäjä
1318 viestiä

14.01.19 klo 07:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Perinteinen fantasia samurai leffa, jossa kolmen linnan väki viettää juuri hiljaiseloa, kunnes yksi keisareista sairastuu. Epäilykset lähtevät liikkeelle ja kohta on samurai toistensa kimpussa ja lopussa keisarin tytär pääsee valtaan astuessaan kilpakosinnan päätteeksi vihille. Menetelmiä olisi vaikka kuinka saattaa tämä leffo finaaliin, jos kokit ja palvelijat munkkien tapaan tekeevät saumatonta yhteistyötä. Leffan nimi esim. Pledge of Titan, joka kuvaa tätä tunnekuohuista draamaa kaikkinensa.

Miihkali
Moderaattori
2498 viestiä

14.01.19 klo 21:39 - linkitä tähän kommenttiin: #

Suomalaiselle suolle sijoittuva barbaarielokuva. Budjetiksi riittäisi muutama tuhat euroa puvustukseen ja käytännön järjestelyihin. Lisäksi tarvittaisiin tietysti iso joukko innokkaita ja lahjakkaita vapaaehtoisia.

Elokuva kertoo rämeen keskellä asuvasta kehonrakentajasta, joka pukeutuu tuohivirsuihin, poronnahkahousuihin ja väiskiin. Kaksi sotilasosastoa — roomalaiset ja saraseenit — ovat jatkuvan kahakoinnin jälkeen kumpikin vetäytyneet tietämättään suon eri laidoille ja yrittävät nyt ylittää sen päästäkseen vihollisen kimppuun selustasta.

Mutta Väinöpä ei anna vainolaisen valloittaa kotisuotaan! Rambon hengessä hän houkuttelee rämeellä liikkuvat vihulaiset mitä pirullisimpiin ansoihin. Muutama esimerkki:

  • Pahis tulee juomaan lammelle. Väinö on ovelasti odottanut vedessä, ponkaisee huutaen pinnalle ja vetää roiston hukkumiskuolemaan.
  • Väinö polttaa tervaa ja käyttää sitä napalmina.
  • Väinö pakenee ja työntää harhautuksena veneen järvenselälle. Kun pahikset pääsevät katsastamaan veneen sisällön, odottaa nahkakatoksen alla nälkäinen susi!
  • Roomalaiset eivät malta olla kylpemättä. Väinö hiiviskelee paikalle ja lappaa klapia ammeen alle, keittäen roomalaiset elävältä.
  • Väinö poistuu rämeeltään ja huomaa kauhukseen saraseenien kiusaavan läheisen maatilan asukkaita. Kun saraseenien pääjoukko tulee katsomaan, mihin kaverit katosivat, he näkevät verisen viljalyhteen. Pahnojen alta löytyy heinäseipään lävistämä saraseeni!
  • Väinö sytyttää tulia ja ampuu nuolia hehtaarihahlolla antaen vaikutelman vihollisen liikkeistä. Roomalaiset ja saraseenit tulevat tutkimaan asiaa ja surmaavat toisensa.

Saraseeneilla on totta kai mukana haaremi, jossa Väinö käy aina välillä hiiviskelemässä ja lempimässä.

Dekkari
Käyttäjä
231 viestiä

04.03.19 klo 00:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen miettinyt tietyntyypin televisioelokuvaa. Kyseessä olisi oikeastaan televisiosarja. Jaksot kuitenkin niin pitkiä, että televisioelokuviksi voitaisiin laskea (1,5-2h).

Genre olisi kauhu ja osissa olisi myös scifi, trilleri ja mahdollisesti fantasia piirteitä. Lisäksi surrealismin ihailijana mukana olisi myös surrelismia jossain osissa. Osat eivät muodosta jatkumoa toisiinsa (ainakaan suoranaisesti), samoja näyttelijöitä voisi toki olla. Sarjassa olisi henkilöitä hyvin vähän, useimmat jaksot sijoittuisivat 3-6 hahmon ympärille. Jaksot olisivat melko synkkiä. Harmaata olisi paljon ja verta ei säästeltäisi. Kuitenkaan liialliseen goreen ei mentäisi.

Osat voivat sijoittua menneisyyteen, nyky-aikaan, tulevaisuuteen tai aikakauteen jota ei olla määritelty.

Ensimmäisessä osassa 5 miestä. Metsänhoitaja, meteorologi, rakennusmaalari, upseeri ja veturinkuljettaja lähtevät viettämään lomaa rakennusmaalarin mökille, jonka hän perinnyt salaperäiseltä sedältään. Miehet saapuvat mökille ja alkavat tutkia sitä. Rakennuksesta löytyy kaikkea outoa ja pian löydetään mystinen kellari, josta vahingossa vapautetaan pahat voimat. Pian alkaakin taistelu elämästä ja kuolemasta...

Jos olisi resurssit tehdä tälläista, niin tekisin, vaikkei se olisi taloudellisesti kannattavaa. Tarkemmin ajateltuna ei tähän välttämättä edes menisi resursseja kovinkaan paljon.

Brutus
Käyttäjä
810 viestiä

05.07.19 klo 21:49 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uuden Spider-Shamin (RIP MAD-lehti) ilmestyminen inspiroi alitajunnassa väsäämään jonkinlaista epämääräistä juonta hypoteettiseen hämis- ja supersankarileffaan, jota tuskin koskaan kukaan keksii koskaan tehdä. Pidätän teoreettisen kunnian siitäkin itselleni.

Yksinkertaisena juonena on, että siihen perinteiseen supersankareja vilisevään superkaupunkiin saapuu uusi mustia trikoita käyttävä superpahis, joka on kaikkia muita häijyläisiäkin keljumpi ja voimakkaampi. Suunnitelmissa tällä ketkulla lienee Jokeri-tyyliin levittää kaaosta ja anarkiaa sekä tuhota ihmiskunta ja turmella kaikenlainen moraali ja moraalijärjestelmät kertakaikkisesti. Luonnollisesti tämä pahis on sitten niin voimakas, ettei Petteri Puistonenkaan mahda yhtään mitään, vaan ottaa turpiin kuin se kuuluisa spiderbitch nakkikiskalla.

Sitten paljastuukin, että tämä uusi superpahis onkin todellisuudessa Peter Parker tulevaisuudesta. Jossain vaiheessa sankarin elämässä seikkailu nimittäin meni pahasti pieleen ja sankarin todellinen henkilöllisyys paljastui kiittämättömille massoille, jotka palkitsivat pelastajansa tuhoamalla tämän siviili- ja perhe-elämän. Katkeroitunut ex-trikoosankari päätti panna hommat kerralla täysin läskiksi, kostaa kusipäiselle ihmiskunnalle ja lopuksi tappaa itsensä menneisyydessä viimeistelläkseen kostoreissunsa koko aika-avaruusjatkoman romahduttavalla aikaparadoksilla.

Meidän aikamme Spindelmannen missiona ei siis olekaan vetää pahista pataan ja tappaa, vaan yksinkertaisesti dekkarimaisesti selvittää, minkä virheen paha Spiderman teki, yrittää estää tai korjata tämä fiba omassa ajassaan sekä samalla pelastaa ihmiskunta niin tulevaisuudessa kuin nykyhetkessäkin. Spidermanin virhe voisi liittyä vaikka siihen Uncle Benin opetukseen suuren voiman tuomasta suuresta vastuusta. Ehkä Peter Parker tinki hetkeksi tästä periaatteesta, minkä seurauksena kaikki romahti.

Tulkoon palan painikkeeksi vielä toinenkin:

Uusi Star Wars -leffa, joka perustuisi suoraan The Sword of Doomin perusideaan. Alkuperäisteoshan on yhdistelmä samurai- ja sarjamurhaajaleffoja, jossa käytännössä voittamatton psykopaattinen miekkamies alkaa vähitellen kylvää tuhoa ja nousta tarinan mittaan yhä parempiin asemiin feodaaliajan Japanissa. Toshiro Mifunen esittämä moraalinen miekkamestari on kuitenkin löytänyt voittamattoman roiston tekniikasta heikkouden ja kouluttaa omaa oppilastaan iskemään tähän heikkoon kohtaan, alkuperäisissä suunnitelmissa tästä piti syntyä kokonainen eeppinen trilogia, jonka lopussa oppilas ja superpaha samurai ottavat mittaa eeppisessä lopputaistelussa.

Juoni vaan huutaa niin Star Warsia ettei tosikaan: tuosta vaan elämää suurempi nihilistinen sarjamurhaaja-sith vastaan joku jedimestari oppilaineen, juonen voisi käyttää lähes sellaisenaan. Valitettavasti Disneyn Star Warsissa tuskin koskaan tullaan näkemään mitään edes etäisesti tällaista.

Dekkari
Käyttäjä
231 viestiä

05.08.19 klo 19:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen katsonut vähän Alien (1979) kohtauksia muistinvirkistymiseksi ja mieleen on tullut elokuva. Tyhjä malminkuljetuslaiva seilaa kohti seuraava määränpäätä jossain etelä-atlantilla lähellä etelämannerta. Laivan koneistoon tulee vikaa ja ankkuri lyödään pohjaan korjaustöiden ajaksi. Ryhmä huomaa jotain outoa läheisellä autiolla asumattomalla saarella ja menee katsomaan. Laivan viestintälaitteisiin on myös tullut vikaa.

Ryhmä tuo vahingossa saarelta vieraan elämänmuodon ja pian alkaa taistelu elämästä ja kuolemasta.

Leffa voisi pitää ikäänkuin Alienin ja The Thingin (1982) yhdistelmältä. Alieniin siten, että tapahtuma ympäristö olisi kulkuneuvo jossain kaukana sivistyksestä ja The Thingiin siten, että tapahtumat sijoittuisivat nykypäivään. Alieniin otettaisiin se ero, ettei yhdelläkään miehistön jäsenellä ole mitään salaliittoa.

Miltein koko elokuvan sijoittuisi laivaan.

Keskustelut