Leffakliseet

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Leffakliseet

barros
Käyttäjä
1279 viestiä

10.11.18 klo 12:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Humiseva Harjun tarina, jossa päähenkilö nainen kertoo näkymättömän mielikuvitus linnan sijaitsevan eräällä kukkulan juurella. Pääpariskunta myös kuolleena hallitsee tätä pientä palstaa tällä kyseisellä alueella.

Dekkari
Käyttäjä
135 viestiä

19.11.18 klo 15:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Baaritappelu alkaa usein niin, että olutpullo löydään jonkun päähän, niin että se menee hajalle. Televisiosarjoissa miehet ovat homoja tai heteroita, mutta eivät biseksuaaleja. Naishahmot (jos ovat seksuaalivähemmistöihin kuuluvia) ovat hyvin usein biseksuaaleja.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1513 viestiä

19.11.18 klo 22:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

^^ Tuohon voisi vielä lisätä, että ne (mies)homot oli ainakin viime vuosikymmenen puolella yleensä naismaisia.

Aasialaisista voisi sanoa vielä, että ne on usein vakavia älykköjä jotka eivät koskaan hymyile. Silmälasit löytyy näiltä melkein aina.

abneri
Käyttäjä
300 viestiä

20.11.18 klo 19:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

doomsdaymachine kirjoitti:

Aasialaisista voisi sanoa vielä, että ne on usein vakavia älykköjä jotka eivät koskaan hymyile. Silmälasit löytyy näiltä melkein aina.

Paitsi tietysti toimintaleffoissa,niissä ei Aasialaisilla rillejä ole.
On vaan loistavat martial arts-taidot.
Ihan kaikilla,mutta varsinkin länsimaalaisen IsoPahiksen lähimmällä apurilla.

barros
Käyttäjä
1279 viestiä

20.11.18 klo 20:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eiköhän Aasialaisia ole niin moneen lähtöön kuin on persoonia. Sumo painijasta aina Fujitsu-Siemens tietokoneen kehittäjään. Länsimaalaisessa leffoissa tosin Aasialainen on se älykkö tai teknikko. [leffa]Turtles[/leffa] leffoissakin Leonardo, Donatello, Raphael ja Michelangelo. [elokuva]Mask[/elokuva] animaatio sarjassa muuntautuvat cyborgit ja [Filmi]Starzinger[/Filmi] scifissä avaruusukkeleita kuten myös ja tässä prinsessa Auroran johdolla.

Miihkali
Moderaattori
2290 viestiä

22.11.18 klo 14:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyväsydäminen mutta itseään kömpelösti ilmaiseva ja henkilökohtaisiin ongelmiin ajautunut mies on vieraantunut perheestään. Sattuman oikusta hän joutuu suorittamaan äärimmäisen vaarallista tehtävää. Mahdollisesti myös hänen perheensä joutuu vaaraan. Mies suorittaa tehtävänsä onnistuneesti ja voittaa samalla perheensä takaisin.

abneri
Käyttäjä
300 viestiä

23.11.18 klo 21:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

abneri kirjoitti:

Itseä on alkanut tympimään "sairas lapsi"-klisee leffoissa.
Aina sillä pääosan esittäjän kakaralla on astma tms.
Aina.
Ja aina lääkkeet on hukassa.

Katsoin juuri "The Rock"in Skyscraper-leffan trailerin.
Hänen perheensä joutuu näköjään pilvenpiirtäjässä sekä tulipalon että terroristiryhmän(?)kurmootettaviksi.

Ja draaman ja todellisuuden tunnun lisäämiseksi ainakin toisella kakaralla on astma.

Tietysti.

Mietin vaan tässä..Onkohan ne astmalääkkeet helposti saatavilla tuollaisessa tilanteessa..??
Tuskin ne nyt ainakaan hukassa tai muuten saavuttamattomissa oo,eihän?Eihän?

Miihkali
Moderaattori
2290 viestiä

02.12.18 klo 13:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Gangsteripomo on tupakoinut äänensä epämääräiseksi kurkkuörinäksi, ja hänellä on kaulassaan näkyviä operoinnin merkkejä. Plussaa, jos puhumiseen tarvitsee erillisen, partakonetta muistuttavan laitteen, joka voimistaa puheen robottiääneksi.

Dekkari
Käyttäjä
135 viestiä

14.12.18 klo 21:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pohjois-amerikkalaisissa kauhuelokuvissa tapahtuma paikalta yritetään aina lähteä autolla, vaikka juosten pääsisi paremmin pois (apua saisi n.100 metrin päästä tai ympäristöön voisi piiloutua). Auton käynnistyksessä on aina tässä kohtaa ongelmia ja murhaaja pääsee yllättämään tai jos sitten päästäänkin lähtemään, niin murhaaja on päässyt sillä aikaa takapenkille.

Slasher-elokuvissa murhaajat eivät yleensäkään juokse vaan kävelevät rauhallisesti, niin että kamera kuvaa nahkakenkäparia, joka kopisee maahan.

Masentuneet ihmiset ryyppävät niin että heiluttelevat lasia jossa on useimmiten viskiä ja samalla kerrotaan baarimestarille, mikä mieltä painaa.

Brutus
Käyttäjä
595 viestiä

03.01.19 klo 00:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos elokuvan päähenkilö on taiteilija, kertoo itse leffa lähes varmasti siitä miten tämä kyseinen taiteilija saa rakkauden ja/tai kärsimyksen kautta suuren inspiraation ja tuottaa mestariteoksen tai useamman.

Samasta aiheesta on myös hengellisiä leffoja, esim O'Haru - naisen tie, joka siis ammentaa buddhalaisuudesta, kärsimyksen kautta löydetystä pyhyydestä ja elämän kauneudesta ym.

barros
Käyttäjä
1279 viestiä

03.01.19 klo 09:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Englannin oman pojan leffoissa tässä tapauksessa Hitchcock käyttää lupaavia blondeja naisia päähenkilöinä, jotka trauman tai rasituksen kautta pääsevät yksinkertaisesti jotenkin tavoitteeseensa.

South Parkin Cartman, jolla on isot luut ja vähän läskiä vyötäröllä. Screw you, im going Home! :)

Miihkali
Moderaattori
2290 viestiä

03.01.19 klo 23:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Takaa-ajokohtauksissa pakeneva osapuoli ei väistä sivulle kuin korkeintaan viime hetkellä. Ei, vaikka takaa-ajaja olisi vierivä kivenlohkare.

Hurjat mimmit eivät koskaan ole fyysisesti vahvoja. Hyvässä kunnossa toki, mutta luottavat muskelien sijaan tekniikkaan ja nopeuteen. Painijattaria ei ole.

Kun sankari alkaa vuotaa verta, tappelu kääntyy hänen edukseen.

Eunukit suosivat turbaaneja, korvakoruja ja maskaraa.

Jos elokuva sijoittuu talvisiin Pohjois-Yhdysvaltojen maisemiin, lumimyrsky aiheuttaa viimeistään loppuhuipennuksen aikoihin ongelmia. Radion uutisissa tiedetään kertoa, että on kyseessä on pahin myräkkä vuosikymmeneen.

EDIT: Yksi lisää.

Brutus
Käyttäjä
595 viestiä

12.01.19 klo 03:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mysteeri, kauhu- ja tieteistarinoissa on tyypillisesti mystinen naamioitunut roisto, jonka naamion poistaminen on aina koko jutun kohokohta tai siihen sisältyy vain muu suuri twisti.

Tämä löytyy jo Lon Chaneyn Oopperan kummituksesta vuodelta 1925, jossa kyseinen kohtaus onkin varmaan koko leffan kuuluisin. Viimeisin tuli vastaan äskettäin Cobraa katsoessa, jossa

Spoileri: näytä

Keskustelut