Leffakliseet

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Leffakliseet

barros
Käyttäjä
1331 viestiä

10.11.18 klo 12:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Humiseva Harjun tarina, jossa päähenkilö nainen kertoo näkymättömän mielikuvitus linnan sijaitsevan eräällä kukkulan juurella. Pääpariskunta myös kuolleena hallitsee tätä pientä palstaa tällä kyseisellä alueella.

Dekkari
Käyttäjä
238 viestiä

19.11.18 klo 15:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Baaritappelu alkaa usein niin, että olutpullo löydään jonkun päähän, niin että se menee hajalle. Televisiosarjoissa miehet ovat homoja tai heteroita, mutta eivät biseksuaaleja. Naishahmot (jos ovat seksuaalivähemmistöihin kuuluvia) ovat hyvin usein biseksuaaleja.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1567 viestiä

19.11.18 klo 22:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

^^ Tuohon voisi vielä lisätä, että ne (mies)homot oli ainakin viime vuosikymmenen puolella yleensä naismaisia.

Aasialaisista voisi sanoa vielä, että ne on usein vakavia älykköjä jotka eivät koskaan hymyile. Silmälasit löytyy näiltä melkein aina.

abneri
Käyttäjä
319 viestiä

20.11.18 klo 19:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

doomsdaymachine kirjoitti:

Aasialaisista voisi sanoa vielä, että ne on usein vakavia älykköjä jotka eivät koskaan hymyile. Silmälasit löytyy näiltä melkein aina.

Paitsi tietysti toimintaleffoissa,niissä ei Aasialaisilla rillejä ole.
On vaan loistavat martial arts-taidot.
Ihan kaikilla,mutta varsinkin länsimaalaisen IsoPahiksen lähimmällä apurilla.

barros
Käyttäjä
1331 viestiä

20.11.18 klo 20:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eiköhän Aasialaisia ole niin moneen lähtöön kuin on persoonia. Sumo painijasta aina Fujitsu-Siemens tietokoneen kehittäjään. Länsimaalaisessa leffoissa tosin Aasialainen on se älykkö tai teknikko. [leffa]Turtles[/leffa] leffoissakin Leonardo, Donatello, Raphael ja Michelangelo. [elokuva]Mask[/elokuva] animaatio sarjassa muuntautuvat cyborgit ja [Filmi]Starzinger[/Filmi] scifissä avaruusukkeleita kuten myös ja tässä prinsessa Auroran johdolla.

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

22.11.18 klo 14:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyväsydäminen mutta itseään kömpelösti ilmaiseva ja henkilökohtaisiin ongelmiin ajautunut mies on vieraantunut perheestään. Sattuman oikusta hän joutuu suorittamaan äärimmäisen vaarallista tehtävää. Mahdollisesti myös hänen perheensä joutuu vaaraan. Mies suorittaa tehtävänsä onnistuneesti ja voittaa samalla perheensä takaisin.

abneri
Käyttäjä
319 viestiä

23.11.18 klo 21:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

abneri kirjoitti:

Itseä on alkanut tympimään "sairas lapsi"-klisee leffoissa.
Aina sillä pääosan esittäjän kakaralla on astma tms.
Aina.
Ja aina lääkkeet on hukassa.

Katsoin juuri "The Rock"in Skyscraper-leffan trailerin.
Hänen perheensä joutuu näköjään pilvenpiirtäjässä sekä tulipalon että terroristiryhmän(?)kurmootettaviksi.

Ja draaman ja todellisuuden tunnun lisäämiseksi ainakin toisella kakaralla on astma.

Tietysti.

Mietin vaan tässä..Onkohan ne astmalääkkeet helposti saatavilla tuollaisessa tilanteessa..??
Tuskin ne nyt ainakaan hukassa tai muuten saavuttamattomissa oo,eihän?Eihän?

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

02.12.18 klo 13:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Gangsteripomo on tupakoinut äänensä epämääräiseksi kurkkuörinäksi, ja hänellä on kaulassaan näkyviä operoinnin merkkejä. Plussaa, jos puhumiseen tarvitsee erillisen, partakonetta muistuttavan laitteen, joka voimistaa puheen robottiääneksi.

Dekkari
Käyttäjä
238 viestiä

14.12.18 klo 21:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pohjois-amerikkalaisissa kauhuelokuvissa tapahtuma paikalta yritetään aina lähteä autolla, vaikka juosten pääsisi paremmin pois (apua saisi n.100 metrin päästä tai ympäristöön voisi piiloutua). Auton käynnistyksessä on aina tässä kohtaa ongelmia ja murhaaja pääsee yllättämään tai jos sitten päästäänkin lähtemään, niin murhaaja on päässyt sillä aikaa takapenkille.

Slasher-elokuvissa murhaajat eivät yleensäkään juokse vaan kävelevät rauhallisesti, niin että kamera kuvaa nahkakenkäparia, joka kopisee maahan.

Masentuneet ihmiset ryyppävät niin että heiluttelevat lasia jossa on useimmiten viskiä ja samalla kerrotaan baarimestarille, mikä mieltä painaa.

Brutus
Käyttäjä
845 viestiä

03.01.19 klo 00:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos elokuvan päähenkilö on taiteilija, kertoo itse leffa lähes varmasti siitä miten tämä kyseinen taiteilija saa rakkauden ja/tai kärsimyksen kautta suuren inspiraation ja tuottaa mestariteoksen tai useamman.

Samasta aiheesta on myös hengellisiä leffoja, esim O'Haru - naisen tie, joka siis ammentaa buddhalaisuudesta, kärsimyksen kautta löydetystä pyhyydestä ja elämän kauneudesta ym.

barros
Käyttäjä
1331 viestiä

03.01.19 klo 09:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Englannin oman pojan leffoissa tässä tapauksessa Hitchcock käyttää lupaavia blondeja naisia päähenkilöinä, jotka trauman tai rasituksen kautta pääsevät yksinkertaisesti jotenkin tavoitteeseensa.

South Parkin Cartman, jolla on isot luut ja vähän läskiä vyötäröllä. Screw you, im going Home! :)

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

03.01.19 klo 23:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Takaa-ajokohtauksissa pakeneva osapuoli ei väistä sivulle kuin korkeintaan viime hetkellä. Ei, vaikka takaa-ajaja olisi vierivä kivenlohkare.

Hurjat mimmit eivät koskaan ole fyysisesti vahvoja. Hyvässä kunnossa toki, mutta luottavat muskelien sijaan tekniikkaan ja nopeuteen. Painijattaria ei ole.

Kun sankari alkaa vuotaa verta, tappelu kääntyy hänen edukseen.

Eunukit suosivat turbaaneja, korvakoruja ja maskaraa.

Jos elokuva sijoittuu talvisiin Pohjois-Yhdysvaltojen maisemiin, lumimyrsky aiheuttaa viimeistään loppuhuipennuksen aikoihin ongelmia. Radion uutisissa tiedetään kertoa, että on kyseessä on pahin myräkkä vuosikymmeneen.

EDIT: Yksi lisää.

Brutus
Käyttäjä
845 viestiä

12.01.19 klo 03:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mysteeri, kauhu- ja tieteistarinoissa on tyypillisesti mystinen naamioitunut roisto, jonka naamion poistaminen on aina koko jutun kohokohta tai siihen sisältyy vain muu suuri twisti.

Tämä löytyy jo Lon Chaneyn Oopperan kummituksesta vuodelta 1925, jossa kyseinen kohtaus onkin varmaan koko leffan kuuluisin. Viimeisin tuli vastaan äskettäin Cobraa katsoessa, jossa

Spoileri: näytä

Dekkari
Käyttäjä
238 viestiä

26.01.19 klo 09:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kun on elokuvia, jossa päähenkilö tai sivuhenkilö, joka ei juuri menesty ihmissuhteissa saa kuin ihmeen kaupalla unelmiensa kumppanin elokuvan lopussa, niin onko kukaan huomannut sellaista, että henkilö on miltein aina mies tämän tyyppisissä elokuvissa (varsinkin jos elokuvan mukaan henkilön huono menestys ihmissuhteissa johtuu tämän lihavuudesta).

Onko joku nähnyt elokuvan, jossa nainen olisi tämän tyyppisessä roolissa?

E: Elokuvan henkilö on miltein aina jotenkin kömpelö tai hölmö.

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

26.01.19 klo 11:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus
Käyttäjä
845 viestiä

10.02.19 klo 15:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Herätelläänpä sivustoa taas vaihteeksi vähän eloon...

- Jokaisessa todella mielikuvituksettomassa melodraamassa päähenkilö huomaa olevansa vakavasti sairas yskäisemällä verta olipa sitten kyse eksoottisesta viidakkokuumeesta, kivessyövästä tai AIDSista.

- Jos leffa kertoo levyttävästä bändistä, kovimmat hittibiisit syntyy aina viime hetkellä ja improvisoituna studiossa.

- Jos kyseinen bändi sattuu lisäksi etsimään uutta laulajaa, kävelee uusi sattumalta ensimmäisenä sisään entisen lähdettyä tai sitten sellainen löytyy epätoivon hetkellä sattumalta kadulta tai lähikapakasta. Koelauluja ei järjestetä.

Dekkari
Käyttäjä
238 viestiä

20.02.19 klo 06:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miltein kaikissa toimintaelokuvissa, jossa on ammuskelua aseella ammutaan niin että aseenperä on tuettuna olkavarteen hauislihasta vasten. Oliko ase sitten haulikko, kivääri, konepistooli tai rynnäkkökivääri, niin aina tehdään noin. Oli sitten kohde kuinka kaukana tahansa. Voisi kuvitella ettei aseen rekyyli tunnu kovin mukavalta noin ja eihän noin pysty edes tähtäämään kunnolla. Tehdäänkö noin siksi että ampuminen näyttää "hienolmalta" noin.

Toinen aseklisee on se että amerikkalaisissa elokuvissa poliisikomisaariot pitävät asetta housunpielessä kotelon sijasta. Turvallista.

Olen nähnyt slasherelokuvissa toistuvan kliseen. Jos elokuvassa on poliisi joka liikkuu yksin tämä joutuu jossain kohtaa murhaajan uhriksi. Patologi saattaa myös kokea saman kohtalon.

Vanhan tai miksei uudenkin auton käynnistyksessä on aina silloin jotain vikaa kun pitää päästä pois paikalta nopeasti. Kun nopeasti ei pidä päästä, niin moottori toimii kuin pitääkin.

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

20.02.19 klo 10:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Šakkipeli voitetaan yhdellä ratkaisevalla siirrolla, joka johtaa välittömään mattiin. Hävinnyt pelaaja yllättyy täydellisesti ja jää katselemaan lautaa ja siirtelemään nappuloita siinä toivossa, että kykenisi estämään väistämättömän.

Brutus
Käyttäjä
845 viestiä

21.02.19 klo 00:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Elokuvasankari ei tee hyvää pelkästä omasta tahdostaan ja moraalisista syistä vaan siksi että sankarilla on traaginen menneisyys ja kuolleita sukulaisia. Etenkään sarjisleffoissa.

Jos mitätön sivuhahmo kuolee alussa valtavassa räjähdyksessä, ilmestyy kyseinen veijari myöhemmin takaisin naamioituneena ja pahaksi muuttuneena.

Miihkali
Moderaattori
2521 viestiä

12.03.19 klo 21:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos jännitys- tai toimintaelokuvassa on Lähi-itään sijoittuva sivujuoni, miljöön vaihdos esitellään helikopteriajolla, jossa autiomaan yli liitävä kamera lähestyy hiekanväristä kaupunkia. Samalla kuuluu matala, jysähtävä äänitehoste ja kuuluu muslimien rukouskutsua jäljittelevää ”aeaeaeae”-kurkkulaulua.

Keskustelut