Kuukauden parhaat uutuudet

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Kuukauden parhaat uutuudet

Storyteller

01.02.10 klo 15:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tervehdys,

Elikkäs, nyt olisi tarkoituksena katsastella uutuusleffoja teatterilevityksessä. Oscar -gaaloja luonnollisesti järjestetään vuoden välein, jossa arvioidaan vuoden parhaat elokuvat, eli hieman samalla periaatteella ollaan liikenteellä. Homma toimii seuraavasti:

Jos ja kun löytyy rahaa/vapaalippu/muuten vain pääset elokuvateatteriin katsastamaan jonkun uutuuselokuvan, kirjoita tänne siitä pienehkö arvio tai sitten voit vaihtoehtoisesti kirjoittaa tykkiin arvostelun ja kopioida sen tänne. Pääasia kuitenkin on, että saadaan hieman kritiikkiä uutuusleffoista ja voidaan myös päätellä mitkä elokuvat olisivat teatterilevityksessä katsomisen arvoisia. Hankalaa tästä tekee sen, että monella kaupungilla on eri esitysajat ja eri valikoimat. Täten voitaisiin luokitella kuukauden elokuviksi ne, jotka Finnkino tarjoaa kyseisinä kuukausina, sillä heillä näyttäisi olevan kattavin valikoima. Tässä linkki heidän ohjelmistoon: http://www.finnkino.fi/movies/incinemas/

Tuossa siis topikin pääidea, mutta halutessa tästä voidaan tehdä Movie of the weekin tapainen, jossa jokaisella osallistujalla olisi kuukausittain mahdollisuus valita 1-2 elokuvaa (mahdollisesti enemmän), jotka osallistujat sitten kävisivät katsastamassa ja arvioimassa. Tuohan tietysti maksaa jonkun verran, että rahattomana ei kannata osallistua. Tätä systeemiä voidaan myös pyörittää tässä sivussa, jos osallistujia löytyy. Kaksi elokuvaa ei kuitenkaan ole kovin paljoa kuukaudessa, joten tästä johtuen on hyvä pitää yleinen keskustelu kuukauden uutuusleffoista päällä. Tässä nyt vielä lista niistä, jotka haluaisivat osallistua tuohon 2 uutuusleffaa/kuukaudessa -hommeliin:

Lista osallistujista:

Storyteller
__________

Noin ja sitten vielä hitusen omaa palautetta yhdestä tammikuussa ensi-iltansa saaneesta elokuvasta, Sherlock Holmesista.

Loppujen lopuksi melko tylsä ja mitäänsanomaton, mutta silti kertaalleen viihdyttävä keskiverto seikkailu höystettynä muutamalla hauskalla ja monella köyhällä vitsillä. Ohjaus ei ole mitenkään omaperäistä, nimittäin heti alusta pitäen katsojalle tuodaan suoraan naaman eteen kuka on pääpahis ja kuka sankari. Siinä se mysteeri ja seuraavaksi siirrytään Sherlock Holmesin hölmöilyihin, jotka joko naurattavat tai sitten eivät. Omasta mielestäni huumori on pääosin melko tusina kamaa, mutta seasta löytyy tosin muutama ihan toimivakin vitsi. Robert Downey Jr.:n roolisuoritus on melko ennalta-arvattava, mutta kohtuullisen viihdyttävä. Mitään hahmon päänsisäisiä tulkintoja on turha odotella ja sama pätee muihinkin hahmoihin, eli melko pinnallisia kaikki. Propsit kuitenkin muutamasta hyvin ja tyylikkäästi toteutetusta kohtauksesta ja lavastuksesta/puvustuksesta. Myös muutama hienosti toteutettu toimintakohtaus löytyy, nimittäin Holmesin tulkinta tulevista iskuista on mielenkiintoista seurattavaa. Kertaalleen viihdyttävä toimintaseikkailu.

Hieman lisä mietteitä päivää myöhemmin. Elikkäs kumma homma tässä on se, että vaikka tulkitsin elokuvan keskiverroksi on se jäänyt mieleen ja pyörii yhä edelleen mielessä. Etenkin Robert Downey Jr:n roolisuoritus jäi mieleen hieman Jack Sparrow maisesta olemuksesta. Ainoa todella huono asia tosiaan on tuo juoni, joka ei tarjoa mitään uutta, eikä mitään mielenkiintoista. Täytyykin katsastaa tämä uudestaan dvd:llä.

esimies
Käyttäjä
2573 viestiä

01.02.10 klo 18:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Haluan hehkuttaa elokuvaa nimeltä Up in the Air. Näin leffan tuossa viikonloppuna ja täytyy sanoa, että pitkästä aikaa kolahti ihan perkeleen kovaa.

Älkää antako pullamössötrailerin hämätä. Trailerin perusteellahan voisi kuvitella, että kyseessä olisi sellainen peruspehmo romanttinen komedia "aikuiseen makuun"(eli MeNaisia pläräävät keski-ikäiset kotiäidit voivat mennä sydän pakahtuen ihastelemaan George Clooneyn sänkykamarisilmiä).

Itse asiassa kyseessä on nimittäin ihan saatanan pätevä leffa. Muutamaa supersankaripoikkeusta lukuunottamatta Up in the Air on ehkäpä paras näkemäni Hollywood-uutuus sitten Lost in Translationin. Tietyllä tavalla nämä kaksi leffaa ovat myös jonkinasteisia sukulaissieluja. Molemmissa leffoissa on emotionaalisesti eksyneitä hahmoja, jotka ovat saapuneet elämässään eräänlaiseen tienhaaraan. Molemmissa leffoissa on aimo annos katkeransuloista melankoliaa sekä käsin kosketeltavaa haikeutta.

Up in the Air puhutteli allekirjoittanutta monella tasolla. Asiaa riitti sekä taloudellisen taantuman sosioekonomisista vaikutuksista että myöskin kommunikaatioympäristöjen rakennemuutoksesta(kasvokkaisuudesta sähköisiin viestimiin). Naseva huumori ja äärimmäisen ajankohtaiset teemat paiskasivat kättä todella onnistuneesti. Balanssi oli täydellinen.

J.K. Simmons varasti totaalisesti ainoan kohtauksensa. Clooney vetää jälleen sen saman hurmaavan rentturoolin, mutta tällä kertaa mies tuntuu olevan ihan aidosti läsnä. Suloinen taskuvenus Anna Kendrick muuntautuu uskottavasti virkaintoisesta uraohjuksesta haavoittuvaksi tytönhempukaksi.

Up in the Air kuvaa hienosti tätä tragikoomista oravanpyörää, jota myös ihmiseloksi kutsutaan. Katsojan oma elämäntilanne varmasti vaikuttaa katselukokemukseen. Ei tästä välttämättä kaikki tykkää. Suosittelen kuitenkin lämpimästi. Henkilökohtaisesti koin Up in the Airin erittäin tärkeäksi ja läheiseksi elokuvaksi.

Ohjaaja Jason Reitman ansaitsisi mitalin.

Keskustelut