Lyhytelokuvat

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Thoke
3449 viestiä

10.04.04 klo 19:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Käsittävätkö jotkut lyhytelokuvia? Minusta ne ovat melkein aina liian taiteellisia. Onkos kukaan nähnyt yhtään lyhäriä? Varmaankin on. Nyt kysyn, että mitkä on teidän mielestänne parhaita. Mieleeni ei juuri tule muita kuin The Spirit of Christmas (1995), vaikka se on oikeastaan tehty joulukortiksi.

Juhani Sementti

10.04.04 klo 20:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin kerran jonkun norjalaisen lyhärin, jossa kaksi pikkupoikaa tienaavat rahaa laittamalla hampaita vesilaseihin ja ostavat lopussa karkkia.

Pingutyyppi
1003 viestiä

10.04.04 klo 22:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lyhkärit on usein hyviä. Ei vaivaa useinkaan pitkäveteisyys, eikä juttu ole niin paljon budjetista kiinni. Wallacet ja Gromitit nyt tulee mieleen ykkösenä, tai hilpeä Chopsticks jota TV1000 esitti jokin aika sitten.

Eilen tuli novelliin Puhalluskukkapoika ja Taivankorjaaja pohjautuva suomalainen lyhytleffa... ei yltänyt lähellekkään alkuperäistekstiä, mutta hieno pätkä silti.

OneNiceUser
2016 viestiä

11.04.04 klo 08:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onhan niitä tullut nähtyä. Ainakin osa niistä lyhytelokuvista, joita mä oon nähny, niin ne on ollu kyl aika huonoja. :cry: Osa oli jotain suomalaisia, mm. tältä sivulta löytyy suomalaisia lyhytelokuvia: http://www.mystinenportaali.com/iat/

Screwball
2932 viestiä

11.04.04 klo 11:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos yleensä satun näkemään jonkun lyhytelokuvan, niin se on yleensä ollut aika hyvä. Mikäs se lyhkäri oli minkä subtv näytti pari kuukautta sitten. Sen jälkeen näytettuun vielä miten se tehtiin. Se oli pirun hyvä lyhytelokuva

arska
Ylläpitäjä
3083 viestiä

11.04.04 klo 12:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lyhytleffojen yksi merkillepantava ominaispiirre on että niitä tehdään melko paljon erilaisissa oppilaitoksissa ja harrasteporukoissa, toisin kuin kokopitkiä leffoja. Lyhytleffoja on olemassa älyttömän hyviä juttuja, suorastaan nerokkaita... ja sitten täyttä skeidaa.

Kuten tämä mainio saitti sen osoittaa...

TV-esityksen kynnyksen läpäisevät lyhytleffat ovat jokseenkin ok... (ainakin tekniseltä tasoltaan).

John Lennonjohto
5265 viestiä

11.04.04 klo 14:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lyhärit ovat oma taiteenlajinsa siinä missä muutkin. Kyllähän ne brokkaa aina välillä, ainakin paremmin kun ylipitkitetty, viihde-elokuvan muotoon puettu Holly-sonta.

Ale
2241 viestiä

11.04.04 klo 14:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

John Woon ja Guy Richien yhet lyhärit on tullut katsottua ja huonoja olivat. Richiellä joku äijä ajoi Madonnan joihinkin juhliin tai vastaavaa ja Woolla etsittiin tyttöä. Sitten taas nämä kotimaiset harrastelijaporukoiden pätkät iskee huomattavasti paremmin.

Raato-A
5252 viestiä

12.04.04 klo 09:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kostajat (kavereiden kanssa duunattu lyhäri-indie) on todella kova. Kebottaja tietää. :wink:

ji
3790 viestiä

12.04.04 klo 12:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lyhytelokuvat on itseasiassa usein kovin taiteellisia. En nyt muista mikä se lyhyelokuva oli jonka katsoin Hesassa, taidenäyttelyssä...kuitenkin sen puitteet oli varsin oivasti mietitty, mutta käsikirjoitus oli ihan perseestä ja musiikkivaloikoima koostui mm. Halloweenin themestä, ok... :?

Kebottaja
1369 viestiä

12.04.04 klo 13:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Raato-A kirjoitti:

Kostajat on mitä kovin elokuva :lol: !

esimies
2564 viestiä

12.04.04 klo 14:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Maximilian Tarzan ja Ukkonen ovat molemmat aika hauskoja tapauksia. Sellaisia pelkkiä toimintademojahan ne ovat, mutta varsinkin Ukkonen on hyvä esimerkki siitä, että Suomessakin on mahdollista tehdä näyttävää ja kansainväliset kriteerit täyttävää toimintaa.

IdigN1
Tähtääjä
4314 viestiä

03.01.06 klo 01:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joitakin lyhytelokuvia on tullut nähtyä ja ovathan ne oma juttunsa. Omatkin ohjaukset jääneet tälle "asteelle". Viimeisimmässä on vielä editointi kesken.
Viimeksi katsoin Lynchin Darkened Room sekä Kubrickin Flying Padre. Tuo Maximilian Tarzan oli kyllä hienosti tehty suomalainen lyhytelokuva. Kunnon toimintaa 8)

Kukas muistaa mikä oli tuo "joulupukin metsästys/koulutus"-lyhäri, jossa oli mm.Tommi Korpela?Siinä vasta loistava pätkä :lol:

crazi
793 viestiä

03.01.06 klo 01:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

IdigN1 kirjoitti:

Joku Rare Exports Inc. Paras juttu oli kyllä siinä jälkimmäisesä pätkässä, kuinka ei tule käyttäytyä joulupuin läheisyydessä.

Muuten ei tule lyhytelokuvia katseltua. Joku vuos sitten taisin pixoffista innostua ja kateltua silloin vielä kakkoselta tullutta RaakaFilmi-ohjelmaa.

03.01.06 klo 09:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pingutyyppi kirjoitti:

Totta! Katsottiin äidinkielen tunnilla tuo videolta ja sitten luettiin se novelli ja sitten vertailtiin.

Scarface
2431 viestiä

03.01.06 klo 12:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

IdigN1 kirjoitti:

Joo toi Rare exports inc. Ihan jumalattoman hauska! :D

Se oli kyllä paras kun näytettiin mitä tapahtuu kun kiroilee ja juo viinaa Joulupukin läheisyydessä.

Andaluussialainen koira ja Simon ja viettelykset ovat kaksi hyvää lyhäriä.

IdigN1
Tähtääjä
4314 viestiä

11.09.06 klo 21:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aivan loistava lyhytelokuva joka löytyi messenjahin suosittelemalta sivustolta.

Batman : Dead End [www.jonhs.net]

Toinen loistava ja hauska samaiselta sivustolta:

George Lucas in Love [www.jonhs.net]

Eikös muuten tuossa Lucas pätkässä tuo Marian-niminen tyttö ole sama joka nähtiin elokuvassa Mrs.Doubtfire?

11.09.06 klo 23:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jan Svankmajer [www.youtube.com]in lyhytelokuvia Youtubessa! Rakastan näitä yli kaiken. Pidän Svankmajerin lyhäreistä yli kaiken. Ne ovat taidetta. Surrealistisia. Sekopäisiä. Ne ovat kuin tehty minulle....

Hän
550 viestiä

22.10.06 klo 15:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

mokoma kirjoitti:

Katsokaa ihmeessä ja hämmästykää. Olkaa huvitettu. Illuusio voi alkaa 8)

Oletko Night Visionsiin tulossa katsomaan Jan:in uusimman elokuva? Lunacy:n www.nightvisions.info (Jos tuntematon)

Lyhäreitä tulee katsottua kyllä paljon. Guy Maddinistä Svankmajerin, Christopher Nolanin, Werner Herzogin, Peter Greenwayn, Lynchin, Cronenbergin ja Stanley Kubrickin lyhäreihin. Andy Warhol, Lumieren veljekset, Chris Marker... etc etc. Lista on kyllä pitkä.
Lyhärit ovat erinomainen taidemuoto. Monesti (taiteelliset) ideat eivät toimisi välttämättä liialliseksi venytettyinä, minuutit voivat myös riittää.
Oliko lyhytelokuvan määritelmä alle 43 min vai paljonko? Tuohon aikaan mahtuu vaikka mitä suuruutta.

22.10.06 klo 16:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hän kirjoitti:
mokoma kirjoitti:

Katsokaa ihmeessä ja hämmästykää. Olkaa huvitettu. Illuusio voi alkaa 8)

En uskoakseni pääse tulemaan välimatkojen takia. Tekisi mieli oikeasti tuonne kun esitetään loistavat The Wicker Man, Maniac, tuo Jan Svankmajerin uutukainen ja Zombie Holocaust isolla ruudulla.

Keskustelut