Heroes aren't born. They're built. (May 2nd)

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Heroes aren't born. They're built. (May 2nd)

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

03.03.08 klo 16:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänä kesänä sankarit eivät synny, vaan heidät rakennetaan! Näin väittää Iron Manin uunituore traileri [www.superherohype.com], joka sai ainakin meikäläisen välittömästi hyvälle tuulelle. Lähestulkoon saumattomasti huumoria ja näyttävää toimintaa yhdistelevä traikku kolahti meitsille jopa siinä määrin, että sain inspiraation pistää pystyyn Iron Man-topicin. Ja tämän topicin myötä kaikki eniten odottamani elokuvat ovatkin nyt sitten edustettuna tällä keskustelupalstalla. Tosin jossain välissä pitää vielä heittää kehiin Hulk-topic...joo tiedän että te pikku talttahampaat maltatte tuskin odottaa =)

Jos nyt joku reppana ei taas tiedä, että mistä oikein on kyse, niin kerrottakoon sen verran, että Iron Man siis esittelee yleisölle eksentrisen asetehtailijan Tony Starkin, jonka huoleton hulttioelämä saa uuden käänteen, kun mies päättää valjastaa ylivertaisen teknologisen tietämyksensä palvelemaan yhteistä hyvää. Näin syntyy yksi sarjakuvajätti Marvelin rakastetuimmista supersankareista. Legendaarinen. Cool. Voittamaton. Rautamies.

Elokuvan pääosissa nähdään pelkkää laatua. Robert Downey jr. Terrence Howard, Jeff Bridges ja Gwyneth Paltrow tuovat elokuvaan uskottavuutta ja kyseinen nelikko on epäilemättä yksi kovimmista ensemble-porukoista, mitä tämän genren leffoissa on koskaan nähty. Ohjaajan pallilla istuva Hollywood-yleismies, kaikkien kaveri Jon Favreau on Iron Man-nörde, joten lähdemateriaalia ei varmasti kovin herkästi lähdetä raiskaamaan. Kannattaa myös huomata, että Iron Man on käytännössä katsoen alusta loppuun Marvel-studion ikioma projekti eli mitkään Foxin tai WB:n pukumiehet eivät pääse tällä kertaa vaikuttamaan lopputulokseen.

Jenkkiensi-ilta on 2.5. ja tuo kyseinen julkaisuajankohta auttaa varmasti Iron Mania tekemään sen verran kovaa tiliä, että pari jatko-osaa voidaan lyödä lukkoon heti kättelyssä. Toukokuussa avaa pari muutakin isoa pläjäystä kuten Indy IV ja Narnia, mutta uskon Iron Manin pärjäävän tuossa puristuksessa varsin kiitettävästi. Toukokuu on perinteisesti ollut Marvel-leffoille suotuisaa aikaa, joten uskallan odottaa Rautamieheltä 70 miljoonan dollarin avausviikonloppua ja about 200 miljoonan dollarin kokonais-grossia. Tämä siis pelkästään Jenkeissä.

Ai niin, on myös huhuiltu, että Iron Man ja toinen ensi kesän iso Marvel-spektaakkeli, The Incredible Hulk, linkittyisivät jotenkin yhteen jonkinlaisten vastavuoroisten cameoiden muodossa. Tällä ratkaisulla puolestaan selvästikin pedattaisiin tulevaisuudessa häämöttävää Avengers(kostajat)-saagaa, johon liittyen myös itse Samuel L. Jacksonin olisi määrä pyörähtää leffassa Colonel Nick Furyn roolissa. Kyseessä on siis mies, joka tulee lopulta kasaamaan Kostajat(ennen kaikkea Captain America, Hulk, Thor, Iron Man, Black Widow, Ant-Man).

Että näin. Nyt saa kommentoida. Mutta ei tietenkään mitään negatiivista. Tähän loppuun vielä nippu linkkejä.

Kohtuullisen kattava Iron Man-wikipedia-infoisku [en.wikipedia.org]

Nippelitieto+ennakkoarvio...Iron Man-leffaprojektista [www.worstpreviews.com]

Viralliset sivut [ironmanmovie.marvel.com]

Laajahko fanisaitti [www.advancediron.org]

The Wolf
Tähtääjä
2949 viestiä

03.03.08 klo 18:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies kirjoitti:

Nyt saa kommentoida. Mutta ei tietenkään mitään negatiivista.


Meinasin jo kommentoida, mutta eipä sitten näköjään kannatakkaan. :) Jeejeee supersankareita...

Ville
Tähtääjä
3972 viestiä

03.03.08 klo 18:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Taas yksi supersankarielokuva. No, traileri näyttää ihan komealta ja hyvä näyttelijäkaarti mukana, mutta onkin sitten eri juttu, onko tämä vain supersankarielokuva supersankarielokuvien joukossa. No, ainakaan sankarin syntyä ei selitetä jo tylsäksi käyneellä radioaktiivinen säteily -selityksellä.

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

03.03.08 klo 21:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

O-oo-okei, kuka teki trailerin musiikkivalinnat? :D Leffa näyttää aika messevältä toimintapaukulta, mutta kyllähän Marveliltakin on pakko aiheet loppua, vai...?

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

04.03.08 klo 00:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Mielestäni tuo radiorokki toimi trailerissa ihan hyvin, mutta toivottavasti itse elokuvassa kuullaan enemmän jotain mahtipontista orkesteri-scorea.

Ja Marvelilta ei kyllä ihan heti aiheet lopu. Iron Man alkaa olla viimeisiä "isoja" hahmoja, joka ei vielä näihin päiviin saakka ole saanut kunnollista omaa filmatisointia. Mutta tästähän se hupi vasta alkaa! Kustantamolla on kuitenkin 70-vuotinen historia, jonka pohjalta niitä aiheita voi ammentaa.

Tuikkal
Käyttäjä
39 viestiä

07.03.08 klo 15:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies kirjoitti:

on myös huhuiltu, että Iron Man ja toinen ensi kesän iso Marvel-spektaakkeli, The Incredible Hulk, linkittyisivät jotenkin yhteen jonkinlaisten vastavuoroisten cameoiden muodossa. Tällä ratkaisulla puolestaan selvästikin pedattaisiin tulevaisuudessa häämöttävää Avengers(kostajat)-saagaa, johon liittyen myös itse Samuel L. Jacksonin olisi määrä pyörähtää leffassa Colonel Nick Furyn roolissa.

Tuo cameo tulee todennäköisesti tapahtumaan, mutta Avengers-leffaa tuskin ruvetaan suunnittelemaan ennen kuin Kapteeni Amerikka on saanut oman filmatisoinninsa, kun taas Nick Fury onkin jo saanut oman leffansa; kaikki varmaan muistavat kyseisen David Hasselhoffin leffan "Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D."

http://en.wikipedia.org/w...nt_of_S.H.I.E.L.D._(film)

Odotan Rautamieheltä tosi kovaa repulsorisäteiden tykitystä. Ja nyt onkin julkaistu leffan uusin juliste: http://www.superherohype..../news/topnews.php?id=6888

Slacker
Käyttäjä
2 viestiä

08.03.08 klo 21:29 - linkitä tähän kommenttiin: #

On kyllä mieletön odotus päällänsä. Robert Downey Jr. on nappivalinta Tony Starkiksi ja muutenki rautanen poppoo kasassa. Pikkasen epäilyttää tuo Favreu ohjaajana, mutta jos jätkä on läksynsä lukenut niin mahtava leffahan tuosta on tulossa

kim91
Käyttäjä
85 viestiä

16.03.08 klo 15:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

16.03.08 klo 17:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Päin persettä vedetty nuo suomenkieliset tekstitykset tuossa trailerissa. Toivoa sopii, että samat sankarit eivät vastaa itse elokuvan tekstittämisestä.

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

02.04.08 klo 18:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Söpö
Ylläpitäjä
2862 viestiä

05.04.08 klo 19:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uu-jea. Hyvältä Iron Manin traileri ainakin vaikuttaa. Downey Jr. tosiaan on nappivalinta; miehellähän on kykyä nostaa vähän köyhemmänkin leffan tasoa pelkällä läsnäolollaan.

Jos huumorin suhde toimintaan nähden on kunnossa ja juonikuvio edes keskinkertainen, miksipä ei Iron Manista voisi ajatella silloin ihan kauniistikin. :)

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

26.04.08 klo 16:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onkos Samppa Jacksonilla tässä roolia sittenkään? Mies on kadonnut kokonaan leffan imdb-kortista, ja samoin on käynyt Iron Manille hänen uralistassaan.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

26.04.08 klo 16:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

X-tyyppi kirjoitti:

Onkos Samppa Jacksonilla tässä roolia sittenkään? Mies on kadonnut kokonaan leffan imdb-kortista, ja samoin on käynyt Iron Manille hänen uralistassaan.

Ei taida olla mies mukana. Ensimmäiset arvostelutkin osaavat kertoa, että Jacksonia ei ainakaan teatteriversiossa nähdä. Itselläni ei ole aavistustakaan että missä tässä nyt oikein mennään. Oliko Jacksonin cameo edes missään vaiheessa vahvistettu? Onko jätkä edes käynyt Iron Manin kuvauspaikalla purkittamassa mitään materiaalia? Jos on, niin onko se sitten leikattu pois? Jos on leikattu niin saadaanko Jacksonin kohtaukset mukaan DVD:lle? Vai oliko tämä koko juttu nyt vaan joku fanipoikien uutisankka?

En tiedä.

yartsa
Käyttäjä
548 viestiä

29.04.08 klo 20:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Söpö kirjoitti:

Uu-jea. Hyvältä Iron Manin traileri ainakin vaikuttaa. Downey Jr. tosiaan on nappivalinta; miehellähän on kykyä nostaa vähän köyhemmänkin leffan tasoa pelkällä läsnäolollaan.

Samaa mieltä on myös Twitchin arvostelu [twitchfilm.net] elokuvasta:

Iron Man is really The Robert Downey Jr Show. Without him, the movie would be just another typical superhero picture. As far as effects go, there’s nothing particularly awe-inspiring - in short, nothing we haven’t seen before or not come to expect. Downey just oozes charisma and charm in every scene, and he practically carries the movie all on his own. The rest of the cast feel like scenery. They could just stand there behind Downey and do nothing, and we’d still have a movie to see.

QT
Käyttäjä
44 viestiä

29.04.08 klo 20:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

andy
Tähtääjä
1491 viestiä

29.04.08 klo 21:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Iron Man vaikuttaa alustavasti olevan toimiva supersankarielokuva, jos Rottentomatoesin tämän hetkiseen tulokseen on luottamista. Robert Downey Jr on yksi aliarvostetuimmista näyttelijöistä, esim viime vuoden Zodiacissa mies oli loistava.

Jeff Bridgesiä on mukava nähdä pahiksena ja Terrence Howard on hyvä lisä. Jon Favreau näyttää tehneen läksynsä Iron Manin historiasta. Iron Manin näkeminen taitaa jäädä itseltäni dvd:lle, kun The Mist olisi ensi-illassa ensi-viikolla, tai no nonhan tässä kesä aikaa.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

01.05.08 klo 10:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Öh, ei Robert Downey jr. kyllä mikään aliarvostettu ole. Ei hän ehkä patsastele joka toisen Suosikin kannessa kuten joku Johnny Depp, mutta kyllä hän on "alan piireissä" erittäin arvostettu näyttelijä. Se ettei joku näyttelijä ole jatkuvasti esillä mainstream-elokuvissa, ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi arvostettu.

Mutta joo, uskomattoman hyvin Iron Man porskuttaa eteenpäin. Jenkkikriitikot ovat kehuneet elokuvaa lähes yksimielisesti ja tänä viikonloppuna leffa tekee varmasti paljon rahaa. Ja nyt tulee sitten se iso spoileri. Eli ilmeisesti Samuel Jackson pyörähtää SITTENKIN elokuvassa Nick Furyn roolissa. Sitkeä huhu väittää, että lopputekstien jälkeen Fury tulee kertomaan Starkille, että tämä ei suinkaan ole ainoa supersankari maailmassa...DUN DUN DUNNNNN! Avengers!!

andy
Tähtääjä
1491 viestiä

01.05.08 klo 10:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

"^Öh, ei Robert Downey jr. kyllä mikään aliarvostettu ole. Ei hän ehkä patsastele joka toisen Suosikin kannessa kuten joku Johnny Depp, mutta kyllä hän on "alan piireissä" erittäin arvostettu näyttelijä. Se ettei joku näyttelijä ole jatkuvasti esillä mainstream-elokuvissa, ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi arvostettu."

Tuo on täysin totta.

Tässä olisi James Berardinellin mainio arvostelu-elokuvasta
http://www.reelviews.net/movies/i/iron_man.html

X-tyyppi
Moderaattori
1678 viestiä

01.05.08 klo 13:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies kirjoitti:

Mutta joo, uskomattoman hyvin Iron Man porskuttaa eteenpäin. Jenkkikriitikot ovat kehuneet elokuvaa lähes yksimielisesti ja tänä viikonloppuna leffa tekee varmasti paljon rahaa. Ja nyt tulee sitten se iso spoileri. Eli ilmeisesti Samuel Jackson pyörähtää SITTENKIN elokuvassa Nick Furyn roolissa. Sitkeä huhu väittää, että lopputekstien jälkeen Fury tulee kertomaan Starkille, että tämä ei suinkaan ole ainoa supersankari maailmassa...DUN DUN DUNNNNN! Avengers!!

Aaarghh... Ilkeä markkinointikikka melkein pilasi koko lefan ja alkavan kesän. Mutta onpahan hienoa, jos ei koko ajan putkahtelisi näitä erillisiä sarjakuvauniversumeja, vaan supersankarit kävisivät ryhmänä pahaa päin. Jes, jees, je-ee-e-ee-es! Siinäpä olisi reilu tuulahdus sarjakuvafiilmien genreen (tai,noh, tuulahdus ainakin). Ja noista ylhäällä mainituista ryhmän jäsenistä valkokankaalla käväisevät todennäköisesti lähiaikoina Iron Manin lisäksi ainkain re-bootattu Hulk, Ant-Man ja Thor. Lisäksi Downey Juniorilla on tulevassa Hulkissa rooli Starkina. Ryhmän ilmaantuminen yhdessä näyttää todennäköiseltä, vaikkei tapahtuisikaan ihan seuraavana vuonna...

kerpele
Käyttäjä
3486 viestiä

01.05.08 klo 14:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näytös alkaa reilun puolen tunnin päästä ja odotus vain kasvaa! Pitää ehdottomasti katsoa creditsit loppuun asti, josko Fury kävisi heittämässä jotain läppää.

Keskustelut