Leffat yleisesti
Foorumin päävalikkoon › Leffat yleisesti › The Dark Knight (2008)
The Dark Knight (2008)
MaraKäyttäjä ![]() |
21.04.07 klo 20:04 - linkitä tähän kommenttiin: # Teenpä nyt seuravalle Batman elokuvalle kokonaan uuden aiheen Begins keskustelun paisuttua 10 sivuiseksi. Ensi-illaksi kaavailtu 18.7.2008 ja kuvaukset alkoivat viime kuussa. Elikä Chris Nolan ohjaa jälleen Christian Balea, Morgan Freemania, Michael Cainea, Gary Oldmania sekä uusina Aaron Eckhartia (Harvey Dent/Kaksinaama), Heath Ledgeriä (Jokeri) että Katie Holmesin korvaavaa Maggie Gyllenhaalia. Mielestäni Maggie Gyllenhaalille olisi voitu kehittää toinen naishahmo, mutta kaipa se näinkin menee.
Lähde: BOF.com ja tänään ilmaantui nettiin ensimmäiset viralliset (fanien tekemiä kuvia Jokerista on pyörinyt jonkin aikaa ympäriinsä) kuvat Heath Ledgeristä Jokerina: Hieman huonolaatuisia, mutta jotakin niistä saa irti. Luotan jälleen kerran Nolaniin ja tämän työryhmään ja uskon, että saamme taas toimivan Batman elokuvan nähtäväksi. |
VilleTähtääjä |
21.04.07 klo 22:31 - linkitä tähän kommenttiin: # Begins on kyllä sen verran hieno leffa, että tätäkin odotellaan mielenkiinolla. On kyllä hieman vaikeata kuvitella Ledger Jokerina, mutta sen näkee sitten. |
esimiesKäyttäjä |
21.04.07 klo 22:48 - linkitä tähän kommenttiin: # Jeps, kyllähän ensi vuoden ylivoimaisesti kovin tapaus ansaitsee oman ketjunsa. Viimeisin täydennys Nolanin jo ennestään vakuuttavaan ensembleen on Prison Breakista tuttu William Fichtner. Itse en ole sarjaa seurannut, mutta muistan miehen mm. elokuvista Heat, Black Hawk Down ja Equilibrium. Tuollainen pitkän linjan laatukaveri, jonka nimi ei varmaan kovin monelle sano mitään, mutta jonka kasvot ovat varmasti monelle tutut. http://www.joblo.com/fichtner-joins-knight Eilen tuli superherohype.comissa myöskin tsekattua nuo ensimmäiset kuvat Heath Ledgerin Jokerista. Kuvahan on varsin epäselvä eikä siitä nyt juuri muuta erota kuin vihertävät hiukset ja kalpeat/harmahtavat kasvot. Iso kysymysmerkki on myöskin se, että onko Ledger noissa kuvissa ns. täydessä valmiudessa eli onko make-up valmis, onko yllä roolihahmon varsinaiset vaatteet jne. jne. Jotkut lähteethän väittävät, että Warner Bros. pyrkisi julkaisemaan Jokerista pikapuoliin virallista promo-kuvaa, jotta netissä sun muissa medioissa pyöriviltä kuvamanipulaatioilta vältyttäisiin. Jaa, kappas vaan. Tuossa Maran postauksessa olikin jo juttua tämän asian tiimoilta. Itse en kyllä haluaisi nähdä mitään virallista vielä pitkään aikaan kun kerran tuohon ensi-iltaan on vielä yli vuosi. Sitten vuodenvaihteen jälkeen voisi alkaa fiilistelemään ensimmäisiä kuvia ja teaser-trailereita. Mitähän muuta tästä projektista nyt tällä erää sanoisi...ehdin jo jonkin verran TDK:ta spekuloimaan tuossa Batman Begins 2005-topicissa. Aaron Eckhartin mukanaolosta olen aivan innoissani, Maggie Gyllenhaalin mukanaolosta en niinkään. Mielestäni Holmes oli Rachel Dawesin roolissa just sopivan söpö ja harmiton. Taistelukohtauksilta odotan jälleen paljon nyt kun edellisestä osasta tuttu Keysi Fighting Methodia vielä jalostetaan Jeet Kune Do-katutappelutyylillä. Jännä nähdä kuinka luovia toimintakohtaukset yleensäkään tällä kertaa ovat ja millä tavalla esim. lepakkoautoa tällä kertaa käytetään. Samaa katolta toiselle hyppelyä tuskin tahdotaan tehdä uudestaan, joten jotain uutta ja mielenkiintoista varmasti on luvassa. Sellaisia yleisiä toiveita leffan suhteen: - Kestoa 120-130 minuuttia. Rated-R-merkintää en edes viitsi toivoa, kun ei sellaista kuitenkaan heru. Batman Begins todisti, että homma toimii myös PG-13-muotissa mutta itse ainakin haluan, että meininki olisi tällä kertaa vielä astetta synkempää. - Jokerin pitää olla oikeasti häiriintynyt ja pelottava. Mitään ekstroverttiä ja koomista hihhuli-camp-klovnia en enää halua nähdä, enkä kyllä usko Nolanin sellaista olevan tekemässäkään. - Batman Begins-score vaihtoon ja tilalle jotain tiukempaa settiä. Suht mitäänsanomattomat musiikit olivat ykkösosan lähestulkoon ainoa heikohko lenkki, joten tällä kertaa toivoisin kaksikolta Zimmer/Newton vähän enemmän tsemppausta. - Toivon myös ettei TDK lähde sellaiselle enempi on parempi-linjalle. Eli mielestäni sitä actionia ei tartte olla niin jumalattomasti vaan vähempikin riittää. Pääpainon tulisi edelleen olla Bruce Waynen hahmossa ja hänelle pitäisi nyt luoda joku uusi mielenkiintoinen konflikti nyt kun pakolliset syntytarinat on saatu käsiteltyä. Myöskään Jokeri ei saa varastaa huomiota itse Batmanilta. Toki Jokerin kuuluukin jossain määrin varastaa kohtauksensa, mutta pääpaino ja psykologinen aspekti edelleen itse sankarissa. - Todennäköisesti Bruce Waynen romanttiset kuviot tulevat TDK:ssa olemaan suuremmassa roolissa kuin edeltäjässään, mutta toivon, että romantiikkapuoli hoidetaan tyylikkäästi ilman turhia ylilyöntejä. Jännä nähdä miten Brucen ja Rachelin suhde nyt tästä oikein kehittyy. Jos leffa kerran jatkaa siitä mihin Begins jäi, niin siinä tapauksessahan nyt ollaan siinä tilanteessa, että Rachel tietää totuuden Batmanista. - Sitten vielä toivoisin ainakin sellaista juttua että Batmanin ja Harvey Dentin väliseen suhteeseen todella kiinnitettäisiin huomiota. Jos tämän kaksikon kemiat saadaan toimimaan, niin sitten Dentin muuttuminen Two-Faceksi ja kääntyminen Batmania vastaan tulee olemaan erittäin voimakas ja dramaattinen tapahtuma. Eli vaikka Bruce Waynen/Batmanin pitää olla edelleen se elokuvan ylivoimainen ykkösjuttu, niin silti myös Dentille ja Jim Gordonille pitää luoda mielenkiintoiset tarinat ja jotain tärkeää tekemistä. Ja sivuhahmoista puheenollen täytyy myös todeta, että Jokerillekin on syytä antaa joku fiksu taustatarina. Mitään hirveän syväluotaavaa analyysia en kaipaa, sillä dr. Cranekin toimi Begins-leffassa vallan mainiosti vaikka hahmoa ei juuri mitenkään alustettu. Tosin täytyy ottaa huomioon, että Crane oli oikeastaan vain yksi kolmesta roistosta(Scarecrow, Falcone, Ra's Al Ghul), joten on ymmärrettävää, että Jokeriin tullaan panostamaan Cranea enemmän A)koska hän on Cranea legendaarisempi ja tunnetumpi pahis ja B) koska hän on todennäköisesti TDK:n ainoa varsinainen nemesis. |
SpaceCadet1Käyttäjä |
21.04.07 klo 23:10 - linkitä tähän kommenttiin: # The Killing Joke toimii kuulemma tärkeänä lähteenä Ledgerin Jokeri-roolille, joten eiköhän rujoa klovnistelua ole luvassa. Batman Beginsissä kaikki stemmasi, joten luottamus toiseen onnistumiseen on korkealla - Balekin muistaakseni kommentoi, ettei hänen vaivaudu lukemaan kässäriä ennen kuvauksia, koska usko Nolanin kykyihin on niin kova. Tähänastiset nippelitiedot leffasta ovat lupaavia (ylläolevissa viesteissä paljon hyvää sälää), ja meikällä on pieni kutina, että tässä ollaan todellakin leipomassa Batman-elokuvien uutta kultakautta. |
esimiesKäyttäjä |
21.04.07 klo 23:47 - linkitä tähän kommenttiin: # Niin jännä nähdä kuinka paljon TDK loppupeleissä lainailee tuota The Killing Joke-sarjista, sillä ainakaan omasta mielestäni kyseinen pläjäys ei ole mitään Batman-sarjisten aatelia. Tosin siinä käsitellään mielenkiintoisia teemoja, joten näitä kyseisiä aspekteja vosi hyvinkin hyödyntää TDK:ssa, mutta muuten toivon, ettei TDK juurikaan seuraisi The Killing Joken tapahtumia. JA ARMOTON SPOILER-VAROITUS!! The Killing Jokessa esitetään Jokerin synty flashbackina, jossa Jokerin vaimo kuolee ja hän hukuttautuu kemikaaleihin. Jokeri myös nappaa Gordonin tyttären ja pakottaa Gordonin katsomaan kuinka hänen tytärtään kidutetaan ja nöyryytetään. Lisäksi Jokeri yrittää saada Batmanin tajuamaan, että taistelu rikollisuutta vastaan on turhaa ja että Batman on itse ihan samanlainen kuin hänen jahtaamansa psykopaatit. Jokeri myöskin keksii keinon käyttää Bruce Waynen kuolleita vanhempia Batmania vastaan henkisenä sodankäyntinä. Tällaiset jutut voisivat hyvinkin toimia myös itse leffassa ja erityisesti tykkään tuosta, että Jokeri ikään kuin haastaa Batmanin kyseenalaistamaan oman toimintansa ja että Jokeri vetää Batmanin mukanaan oman sairaan mielensä syövereihin. edit: korjasin asiavirheen... |
mbayKäyttäjä |
22.04.07 klo 09:23 - linkitä tähän kommenttiin: # Odotukset ovat kovat, ehkäpä vuoden kovimmat. Itse yllätyin positiivisesti BB:stä. Toivottavasti Nolan pitää tässä saman linjan. Heath Ledgerin Jokeri-rooli vähän ihmetyttää, mutta eiköhän tähänkin saada yhtä laaja näyttelijäkokoonpano kuin BB:n (olen iloinen, että Katie Holmes korvattiin Maggie Gyllenhaalilla) |
OutlawPuppetKäyttäjä |
22.04.07 klo 16:06 - linkitä tähän kommenttiin: # Katsoin eilen Batman Beginsin pitkästä aikaa ja elokuva paranee joka kerralla kun sen katsoo. Joten odotukset Dark Knightiä kohtaan on todella korkealla. Toivottavasti Nolan onnistuu tässä, ja miksipä ei onnistuisi. Näyttelijäkaarti vaikuttaa jälleen loistavalta, ainoastaan Heath Ledger hieman arveluttaa. Tuossa yläpuolella onkin niin paljon pohdittu tätä, että eipä tässä enempää höpinää keksi. Katsotaan sitten, kun kuvia ja teasereita tippuu, josko keksisi lisää lätinää. |
AscarisKäyttäjä |
23.04.07 klo 12:01 - linkitä tähän kommenttiin: # Kuten tässä onkin jo monta kertaa todettu, odotukset ovat Todella korkealla. Batman Begins oli tajutonta toffeeta vanhalle batman-fanille, odotan vähintään yhtä kovaa pläjäystä TDK:sta. Mahtavaa, että Batman Foreverin ja kehtaanko edes sanoa, Batman & Robinin kaltaiset flopit on unohdettu, ja pyritään luomaan vanhaa kunnon synkkää ja ahdistavaa maailmaa, jonka Tim Burton teki meille tutuksi. Trailereita ja kuvia odotellessa. |
MaraKäyttäjä ![]() |
23.04.07 klo 14:18 - linkitä tähän kommenttiin: # Näitä lukiessa huomaan monien epäilevän Ledgeriä. Mistä tämä johtuu? Myönnän, että olisi voinut ehkä ollut parempiakin ehdolla, mutta onhan Ledgerkin hyvä näyttelijä. Mutta en ala valittamaan ennen kuin olen nähnyt jonkinlaista kunnon matskua Ledgerin Jokerista. Nolanin valintaan luotan ja se kelpaa minulle tällä hetkellä. |
esimiesKäyttäjä |
23.04.07 klo 14:27 - linkitä tähän kommenttiin: # Ledger on mielestäni ainakin etukäteen ajatellen liian nuori Jokerin rooliin. En myöskään ole nähnyt Ledgerilta ainuttakaan sellaista suoritusta, jonka perusteella olisi syytä uskoa hänen olevan pätevä Jokeri. Mutta toisaalta uskoni Nolaniin on lähestulkoon sokea, eli en jaksa uskoa, että hän olisi ottanut Jokerin rooliin täysin epäsopivan henkilön. Tässä muuten joitakin uusia kuvia mahdollisesta Jokerista, mutta näiden aitoutta ei ole varmistettu eli kannattaa suhtautua varauksella. Mutta jos Jokeri todellakin on tässä, niin mielestäni hän näyttää liian nuorelta, pentumaiselta, lapsenkasvoiselta jne. jne. Eli toivottavasti nämä eivät ole aivan lopullisia versioita... |
OutlawPuppetKäyttäjä |
23.04.07 klo 14:43 - linkitä tähän kommenttiin: # Itsellä hieman samanlaiset mietteet Ledgeristä kuin Esimiehellä. Kyllä mielestäni Jokerin kuuluisi olla ainakin hieman "kypsempi" kuin nuo kuvat esittävät. Toivottavasti kuvat eivät tosiaan ole lopullisia versioita. |
MaraKäyttäjä ![]() |
23.04.07 klo 14:43 - linkitä tähän kommenttiin: # Kyllähän Ledger aluksi minustakin vaikutti nuorelta Jokeriksi, mutta olen totuttautunut ajatukseen, minulle ulkonäköä tärkeämpi asia roolissa on se kuinka näyttelijä roolista suoriutuu. Uskon Ledgerin muuntautumis kykyisyyteen täysin, samoin Nolanin valintaan hänellä on varmasti syynsä ollut valita Jokerin rooliin juuri Ledger. Tarina varmaankin perustuu jälleen Batmanin alkuvuosiin, joten varmasti hänen vihollisensakin ovat nuorempia silloin. Jälkimmäisestä kuvasta:
23.04.07 klo 19:09 - linkitä tähän kommenttiin: #
Tuo on ilman muuta se ykkösjuttu. Vähän sama kuin tapaus Daniel Graig elokuvassa Casino Royalessa. Ulkonäön puolesta kaikkea muuta kuin sopiva Bondin rooliin, mutta silti itse roolisuoritus oli napakymppi. Ja noista mystisistä Jokeri-kuvista vielä sen verran, että itse meikkaus kyllä sinänsä kelpaisi minulle. Vihreä tukka, kalpea naama ja kivana yksityiskohtana nuo arvet eri puolella kasvoja. Varsinkin nuo suunpielissä olevat arvet näyttävät hyvältä, koska olen pienessä mielessäni pyöritellyt sellaista teoriaa, että mitä jos Jokeri on yrittänyt viillellä itselleen sellaisen sairaan klovnimaisen virnistyksen? Mutta muuten noista kuvista tulee mieleen lähinnä joku nuorisorikollinen. Jonkin gootti-poikabändin keulahahmo. Tässä ovat ne miehet jotka olivat omat suosikkini Jokerin rooliin. Crispin Glover Paul Bettany Molempien miesten olemuksessa on sellaista kovuutta, kypsyyttä ja luihuutta, jota olisin halunnut nähdä Jokerin hahmossa. Lisäksi molemmat ovat hyviä luonnenäyttelijöitä ja jotenkin erikoistuneet sellaisiin häiriintyneisiin rooleihin. Molemmat osaavat tehokkaasti esittää tunteetonta psykopaattia. Mutta näillä mennään, kuten tapana on sanoa. Nolan valitsi Ledgerin enkä halua sen miehen ratkaisuja ryhtyä kyseenalaistamaan, koska kyseinen kaveri on nerokas elokuvantekijä ja varmasti parasta mitä Batman-franchiselle olisi koskaan voinut tapahtua. Seison siis Nolanin takana vaikka hän kolmososassa korvaisi Christian Balen Mikko Alatalolla. |
SchwarzeneggerKäyttäjä |
23.04.07 klo 19:16 - linkitä tähän kommenttiin: # Tämä on kyllä yksi odotetuimmista elokuvista tällä hetkellä. Toivon mukaan tästä tulee edellistä synkempi ja Jokeri saisi olla mahdollisimman pelottava näöltään. |
CuomiTähtääjä |
23.04.07 klo 19:19 - linkitä tähän kommenttiin: # En kyllä minäkään usko Homovanukkaan(Kiitokset Filmerille tästä nerokkaasta termistä) mahdollisuuksiin vakuuttavana jokerina. Oheinen babyface sopisi paremmin koristamaan vaikka jälleen uutta kuraista Crowin jatko-osaa kuin Nolanin filkkaa. Mutta ei, Begins oli oikeastaan erittäin hyvä Bättis filmatisointi edellisiin verrattuna. Vielä kun tähän seuraavaan hieman sitä karua Burtonin goottilaisfiilistä saataisiin mukaan niin kusisin vaihteeksi hunajaa, vaikken bättiksen äärikannattaja olekaan mutta nostalgia on nostalgiaa. Ja on ne elokuvallisestikin päteviä. |
Mr. PinkKäyttäjä |
23.04.07 klo 19:24 - linkitä tähän kommenttiin: # Hyvä elokuva varmaan, muuta en pahemmin osaa sanoa. Itseänikin epäillyttää Heath Ledgerin valinta, mutta Brokeback Mountainissa hän tekee loistavan suorituksen joten kuten muutkin ovat jo sanoneet, luotan Nolanin valintaan. Olisi kiva jos Morgan Freemanille ja Michael Cainelle saisi vielä isommat roolit. Heh, Michael Cainehan työskentelee jo kolmatta kertaa Nolanin kanssa kolmen vuoden sisällä. Mukavaa, että Cainekin aktiivisesti tekee elokuvia vaikka jo onkin aika vanha. Muutama viimeinen lause lipsahti vähän offtopicin puolelle muttei onneksi kovinkaan pahasti. |
23.04.07 klo 22:02 - linkitä tähän kommenttiin: #
Juuri Brokeback Mountainissa nähdyn suorituksen takia uskon Ledgerin kykyihin muuntautua Jokeriksi, vaikka täysin erinlainen rooli on kyseessä! Mies vetää siinä uransa hienoimman suorituksen ja osoittaa muutenkin lahjojaan. EDIT: Kuvat eivät ole oikeita: http://www.superherohype....p=11556817&postcount=3230 |
esimiesKäyttäjä |
24.04.07 klo 09:33 - linkitä tähän kommenttiin: # ^Jep, photoshopattuja feikkejä. Luojan kiitos. |
05.05.07 klo 11:45 - linkitä tähän kommenttiin: #
http://www.superherohype..../news/topnews.php?id=5608 En kommentoi, koska en ole herran leffoja tietääkseni nähnyt. |
Herman TottooroKäyttäjä |
12.05.07 klo 18:24 - linkitä tähän kommenttiin: # Ensimmäiset posterit aika hienoja mielestäni... http://www.newestposters.com/poster/82 |

Koska en ole valitettavasti lukenut sarjiksia, Nolanin tulkinta Jokerin taustasta ja syntyperästä tulee olemaan kovin odotus itselläni.