Viimeksi katsottuja elokuvia (ei parhaita)

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Viimeksi katsottuja elokuvia (ei parhaita)

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

06.05.19 klo 21:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Huhtikuussa tuli katsottua tämmöisiä pläjäyksiä:

Richard Fleischer: Raakaa peliä (1974):

Ei aivan Bronsonin parhaimpia, mutta erittäin viihdyttävä toimintapätkä kuitenkin. Bronson on jälleen hyvässä vedossa ja myös muut näyttelijät tekevät hyvät suoritukset. Toki suurimmat Bronson-fanit saavat tästä enemmän irti, mutta kyllä muutkin katsojat varmasti tämän parissa ihan mukavasti viihtyvät. Itse en lukeudu Bronsonin faneihin, mutta meikäläiseen tämä upposi sen verran hyvin, että uudestaankin voisin katsoa.

Raimo O. Niemi: Postia marsalkalle (1991):

Pääosakolmikko Ari-Kyösti Seppo, Risto Tuorila ja Kai Lehtinen ovat mainioita rooleissaan, ja varsinkin Ari-Kyösti Sepon esittämän Aunon toilauksille saa välillä naureskella ihan kunnolla, vaikka tämä ei mikään komedia olekaan. Mukana heiluu monta tuttua kotimaisen elokuvan kärkinäyttelijää, kutne Kari Heiskanen, Oiva Lohtander, Tomi Salmela ja Jarmo Mäkinen. Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta ihan hyvä sotakuvaus kuitenkin.

Lars G. Thelestam: Tuntematon ystävä (1978):

Kate O'Maran valinta hieman ihmetyttää, sillä hänen näyttelemisensä oli paikoin todella tökeröä ja myös vaivaannuttavaa katsottavaa. Myös Anne Pohtamon näytteleminen oli aika tökeröä. Pari ihan näyttävää kohtausta on mukaan saatu, mutta ei tämä mikään suomalaisen elokuvan klassikko ole vaikka saikin aikoinaan leffateattereissa yli 230 000 katsojaa. Plussaa kuitenkin siitä, ettei Åke Lindman ollut tällä kertaa tarinan konna. Plussaa myös hienoista Marokon maisemista. Ja vaikka tämä onkin Susikoski-elokuva, niin itse Susikoski sai harmittavan vähän ruutuaikaa. Loppu oli ihan ok.

John Landis: Blues Brothers (1980):

Pidennetty versio (2 h 27 min) katsottuna tällä kertaa. Loistavaa musiikkia, hienoja kaahailukohtauksia ja iskevää huumoria. John Belushi ja Dan Aykroyd loistavat pääosissa ja myös Carrie Fisher oli hauska. Parhaat artisticameot olivat James Brown ja Ray Charles. Ja myös se countryshow oli aika hulvaton. Lopussa ammuttiin pahasti yli, mutta muuten leffa on ehdotonta klassikkokamaa.

John Landis: Blues Brothers 2000 (1998):

Musiikki oli tässäkin loistavaa ja mukaan oli taas saatu monta loistavaa muusikkoa ja myös muutama hauska kohtauskin löytyi. Totuus kuitenkin on, ettei tämä oikein toimi ilman loistavaa John Belushia. Dan Aykroyd ja John Goodman tekivät toki ihan hyvät suoritukset, mutta se ei aivan riitä. Se pikkujätkä oli typerä. Välillä tuntui myös siltä, että tässä on suoraan lähdetty kopioimaan ensimmäistä osaa ja tehty vain vähän muutoksia. Ei ansaitse klassikkoleimaa. Kerran katsottava kohellus.

Tuomas Sallinen: Routasydän (1993):

Suomalaisittain sangen harvinainen toimintaelokuva-genreä edustava pläjäys, joka ei oikein jaksanut innostaa. Dialogi on paikoin todella kökköä eivätkä leffan nimekkäät näyttelijätkään oikein saaneet aiheesta kunnolla mitään irti. Toimintakaan ei ollut mitään kovin hienoa, vaikka yksi ihan hieno kohtaus mukana olikin. Kokonaisuutena ei mikään kovin hääppöinen toimintarymistely. Täydet pisteet kuitenkin kuvaaja Kari Sohlbergille.

Don Siegel: Säälimättömät (1968):

Hienoa ajankuvaa 1960-luvulta oli mukana, mutta ei oikeastaan paljon muuta. Leffa oli todella tylsä ja sekava, eikä kunnon toimintaakaan ollut kuin parissa kohdassa. Sen verran tylsää ja puuduttavaa menoa oli, että monta kertaa tuli leffan aikana vilkuiltua kelloa. Edes hyvät näyttelijät eivät tätä onnistuneet pelastamaan, eikä edes varsin nimekäs ohjaaja Don Siegel. Kerran katsottava pätkä.

Francis Ford Coppola: Taistelukala (1983):

Visuaalisesti upea ja hienosti kuvattu leffa, johon mustavalkoisuus sopi myös hienosti. Muuten leffa ei oikein iskenyt, vaikka mukana on varsin nimekäs näyttelijäkaarti. Eniten kuitenkin huvitti Nicolas Cagen hulvaton kasariletti. Alkupuolella nähty tappelukohtaus oli parasta antia koko leffassa ja myös ne kalat oli hienosti laitettu värillisinä mustavalkoisen leffan sekaan. Ei tämä kuitenkaan sinne Coppolan parhaimpien leffojen joukkoon lukeudu.

Spede Pasanen: Naisen Logiikka (1991/1999):

Vanhaa toistettiin tässäkin kuten niin monessa muussakin Speden teoksessa. Lähes kaikki naisen logiikka -jutut oli kopioitu lähes sanasta sanaan suoraan vanhoista Spede Shown sketseistä, tosin vain hieman muutettuina. Kyllähän nämä jutut toki naurattivat, mutta ei tämä oikein varsinaiselta elokuvalta vaikuttanut, vaan enemmänkin sellaiselta sketsikokoelmalta mihin on koitettu väliin tunkea jotain juonentynkää. Tarzan ja Ruokolahden leijona -kohtaus oli aika hauska. Ihmetystä aiheutti myös golfkohtaus jonka alkuun oli jätetty naurunpyrskähdyskohtaus eli pilalle mennyt otos. Leffahan tehtiin aikoinaan vain ja ainoastaan sen takia, ettei Spede joutuisi maksamaan takaisin Elokuvasäätiön myöntämää tukea. Lopulta leffan näki leffateatterissa vain 304 katsojaa, joista viimeisellä oli kuulemma vapaalippu.

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

16.05.19 klo 13:29 - linkitä tähän kommenttiin: #

Noniin, 10 päivää meni ettei huvittanu jatkaa American Pien parissa. Nyt kuitenkin on sarjan kuudes osa Beta Housekin katsottu. Ihme kyllä taso ei pudonnu edellisestä sitten yhtään. Oikeestaan tää oli ehkä kokonaisuutena jopa paremmin kasassa pysyvä paskapaletti, kun edeltäjänsä Naked Mile. Taattua suoraan dvd:lle julkaistua tasoahan tämäkin edustaa, mutta ihmeen hyvin elokuva jakso viihdyttää läpi kestonsa. Nauru pääsi ehkä vain yhdessä kohdassa, mutta silti jotenkin tän katsoi vaivatta läpi. Kai näihin helvetin sontakikkareisiin alkaa turtua mitä pidemmälle tässä edetään. Yks osa olis vielä katsomatta. Sen reunion-leffan katson sitten ehkä joskus toiste. Ehkä. Jyrkkä ehkä.

Beta Houselle napsahtaa kaks kautta viis. Ei tässä nyt taaskaan huonoimman näkemäni komedian äärellä olla, mutta erittäin turha tekele tämäkin on.

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

18.05.19 klo 22:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yritin katsoa American Pie -sarjan seitsemättä osaa, eli Book of Lovea. Epäonnistuin. Elokuva tekee katsomisesta täysin mahdotonta heti alkuminuuteilla. Aiemmin leffasarjassa vitsit oli kirjotettu neljätoistavuotiaille, nyt ne on neljätoistavuotiaan kirjoittamia. Saatoin tossa vertauksessa vielä lievästi liioitella, neljätoistavuotias pystyis kirjottaan huomasti parempaa materiaalia kun tää. Sinnittelin ehkä johonkin puolentunnin paikkeille kunnes tulin siihen tulokseen, että en perkele haaskaa elämääni yhtä ainutta minuuttia enempää enää tähän. Ei tästä jaksa edes kirjottaa enempää, ei se elokuva ansaitse edes sitä.

Vittu mitä paskaa. Oikeesti.

NikkeL
Käyttäjä
6 viestiä

21.05.19 klo 16:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Moneyball. Loistava elokuva, urheiluleffat iskee itselle mafiaelokuvien ohella. Oli kokonaan mennyt elokuva itseltä ohi, ennen kun törmäsin klippeihin sattumalta youtubessa.

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

02.06.19 klo 18:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Toukokuussa tuli katsottua seuraavaa:

Michael Caton-Jones: Shakaali (1997):

Willis tekee leffan parhaan roolin ja myös Richard Gere on ihan ok, mutta ei pärjää Willisille. Metrokohtaus oli vähän yliammuttu, mutta muuten leffa oli ihan viihdyttävä. Pelkästään Bruce Willisistä voisi antaa viisi pistettä, mutta muutamat tylsät hetket siellä täällä laskevat pisteitä.

Michael Moore: Where to Invade Next (2015):

Mielenkiintoinen ja aika koominen dokumentti. Suomi-jakso oli ihan kiva ja myös Norja ja Islanti olivat mielenkiintoisia. Ja myös se Slovenian presidentin tapaaminen oli aika hauska. Pituutta olisi voinut hieman karsia, sillä loppupuolella tämä alkoi jo vähän puuduttamaan. Ei tämä silti mikään huono teos ole, mutta vähän tiivistämällä tästä olisi voinut saada paljon paremman.

J. A. Bayona: Jurassic World: Kaatunut valtakunta (2018):

Visuaalisesti tämä oli hienoa katsottavaa ja myös toimintakohtaukset oli toteutettu hienosti. Näyttelijät sen sijaan eivät oikein onnistuneet rooleissaan ja myös paluun sarjaan tehnyt Jeff Goldblum sai harmittavan vähän ruutuaikaa. Ei tämä myöskään sarjan aiemmille leffoille pärjää. Muutama aika lapsellinenkin kohtaus leffasta löytyi, eikä se uusi Indoraptorkaan ollut mikään erikoinen ilmestys. Leffasarjan fanit saavat varmasti tästäkin paljon taviskatsojaa enemmän irti. Plussaa kuitenkin John Williamsin alkuperäisestä tunnarista.

Terry Gilliam, Terry Jones: Monty Pythonin Hullu maailma (1974):

Kymmenen vuoden tauon jälkeen tuli taas tämäkin kohellus katseltua. Legendaarinen pätkähän tämä toki on ja nauraakin saa välillä oikein kunnolla, mutta muutamissa kohdissa paistoi läpi melkoinen kökköys. Leffan suomenkielinen nimi on myös niin typerä kuin vain voi, mistähän sekin lienee keksitty? Kovimmat Python-fanit saavat tästäkin taas varmasti enemmän irti kuin taviskatsojat. Itseäni leffassa häiritsivät aika paljon ne tarinasta irralliset kohtaukset joissa nähtiin niitä nykyaikaisia poliiseja ja autoja. E parasta mutta legendaarisinta Pythonia kuitenkin.

Masami Hata, Masanori Hata, William T. Hurtz: Pikku Nemo (1989):

Samaan tarinaan perustuvaa NES-peliä tuli lapsena tahkottua todella paljon ja se olikin yksi parhaista. Tämän leffaversion näin vasta tänä vuonna ensimmäisen kerran ja oli kyllä aikamoinen pettymys. Suomenkielinen versio siis katsottuna. Suurimpana yllätyksenä meikäläiselle tuli ainakin se, että myöhemmin mm. Yksin kotona -leffoista tuttu ohjaaja Chris Columbus on ollut tässä toisena käsikirjoittajana. Visuaalisesti leffa on upeaa katsottavaa, mutta muilta osin leffa oli todella sekava ja ne typerät laulu- ja tanssikohtaukset pilasivat myös aika paljon. Loppukohtaus Painajaisen kanssa oli leffan hienoin. Vaikka tämä ensisijaisesti lastenelokuva onkin, niin aivan perheen pienimpien en tätä antaisi katsoa, sillä tässä on aika paljon synkkiä ja pelottavia kohtauksia, jotka voivat aiheuttaa ihan oikeitakin painajaisia. Suomalainen ääninäyttely oli ihan hyvin tehty.

Joel Schumacher: Treffit Elmossa (1985):

Tämä seitsemän jenkkinuoren kouluvuosista ja sen jälkeisestä ajasta kertova draama ei ole mikään kasarileffojen helmi, mutta ihan viihdyttävä pätkä kuitenkin. Nimekkäät näyttelijät tekevät kaikki ihan hyvät suoritukset ja ohjauskin on ihan hyvin onnistunut. Muutamia tylsempiä hetkiä leffassa kuitenkin oli, joten mistään mestariteoksesta ei ole kyse. Suosittelen kuitenkin kaikille 1980-luvun faneille.

Emir Kusturica: Maradona (2008):

Itse en lukeudu Maradonan faneihin, mutta ihan hienoa niitä herran legendaarisia maaleja oli katsella. Suuri osa dokkarissa kerrotuista jutuista oli minulle täysin uusia ja muutamat jutut vaikuttivat vähän keksityiltä, mutta muuten Maradonan jutustelua oli kiva katsella ja kuunnella.

Ron Howard: Solo: A Star Wars Story (2018):

Leffa oli jälleen muiden Star Wars -leffojen tapaan visuaalisesti upeaa katsottavaa. Suurin miinus tulee kuitenkin siitä, että leffassa ei nähty yhtään legendaarista valomiekkailukohtausta. Itse Star Wars -sarjaan leffa ei tuo mitään uutta, vaikka varsin viihdyttävä teos onkin. Tai no, kerrotaanhan tässä sentään se miten Han Solo ja Chewbacca kohtasivat ensimmäisen kerran. Ja muutama ihan näyttävä toimintakohtauskin on saatu mukaan.

Gary Sinise: Hiiriä ja ihmisiä (1992):

John Malkovich loistaa lapsekkaan Lennien roolissa ja myös Gary Sinise hoitaa ohjauksen lisäksi toisen pääroolin hienosti. Leffassa on koko ajan lämminhenkinen tunnelma, mutta mahtuu mukaan myös muutama koskettavaki hetki, varsinkin leffan loppupuolella.

Eli Roth: Death Wish (2017):

Parasta Bruce Willisiä pitkään aikaan. Osa toimintakohtauksista oli tehty aika hienosti ja ne olivat myös aika raakoja. Bruce Willis ei toki vedä vertoja alkuperäisen leffan Charles Bronsonille, mutta hyvin hän tässä roolinsa hoitaa. Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta erittäin viihdyttävä kuitenkin. Myös lähinnä kidutuskauhuleffoistaan tunnettu Eli Roth hoitaa ohjauksen ihan hyvin.

Terry Jones: Brianin elämä (1979):

Viimeksi 15 vuotta sitten on tämä kohellus tullut katsottua ja jo silloin tykkäsin todella paljon. Nyt uusintakatselun jälkeenkin tämä on edelleen Pythoneiden paras ja yleisesti yksi komedian helmistä. Pythonin lukuisissa rooleissaan tekevät mainiot suoritukset ja Graham Chapman on myös Brianin roolissa aika hauska. Ainut miinus oli se pahasti yliammuttu avaruusolioiden hyökkäys. Ja löytyypä tästä myös yksi elokuvahistorian mieleenpainuvimmista loppukohtauksista. Täyttä komedian juhlaa alusta loppuun.

Yorgos Lanthimos: The Killing of a Sacred Deer (2017):

Todella outo leffa. Juoni vaikutti paperilla ihan mielenkiintoiselta, mutta itse toteutus ei ole onnistunut aivan odotusteni mukaan. Leffassa on lähes koko ajan ahdistunut tunnelma jota omituinen musiikki ain korosti. Sen verran omituista menoa oli, että koko ajan joutui miettimään, että mitähän nyt oikein tapahtuu, tai miksi. Colin Farrell ja Nicole Kidman tekevät ihan hyvät suoritukset, mutta muut näyttelijät eivät oikein säväyttäneet. Ei tämä nyt mikään niin ihmeellinen tekele ole, vaan aika keskinertainen.

Terry Gilliam, Terry Jones: Monty Pythonin elämän tarkoitus (1983):

Ehkäpä huonoin Pythoneiden kohellus. Oli tässä kuitenkin muutama ihan hauska kohtaus, kuten se erikoinen seksiopetustuokio ja se läski äijä ravintolassa. Lopun kuolemakohtaus oli myös aika hauska. Muuten oli kyllä jo vähän väsähtänyttä ja tylsää menoa. Lauluista paras oli se siittiölaulu (Every sperm is sacred). Leffan keskivaiheilla nähty kalajuttu oli todella outo ja typerä. Eivät olleet Pythonit enää kovinkaan hyvässä vedossa 1980-luvulla.

James Toback: Tyson

En ole nyrkkeilyfani, mutta Tysonin tarina oli osittain tuttu jo ennen tätä dokumenttia. Ja muistan myös siitä herran saamasta raiskaustuomiosta aikoinaan lehdestä lukeneeni, vaikka silloin 9-vuotiaana en siitä vielä mitään ymmärtänyt. Tyson kertoilee elämästään todella rehellisesti ja mitään salailematta. Kiva oli nähdä myös niitä Tysonin legendaarisia matseja, ja varsinkin se kuuluisa vuoden 1997 Holyfield-matsi, jossa Tyson pureskeli Holyfieldin korvaa pariinkin otteeseen. Siitäkin tapauksesta muistan lukeneeni aikoinaan lehdestä. Vaikka ei mikään nyrkkeilyfani olisikaan, niin tämä dokumentti kannattaa silti katsoa.

Alan Parker: Keskiyön pikajuna (1978):

Todella hienosti toteutettu vankilaleffa. Tunnelma on paikoin todella aidon tuntuinen ja jopa hieman ahdistava. Brad Davis, John Hurt ja Randy Quaid tekevät erinomaiset suoritukset ja myös Parkerin ohjaus on onnistunut. Myös musiikki sopi hienosti leffan tunnelmaan. Pieni miinus kuitenkin siitä, että tapahtumia oli menty vähän muuttelemaan, mutta niinhän näissä tositapahtumiin perustuvissa elokuvissa aina on tapana tehdä. Leffa on sen verran rankkaa katsottavaa, ettei tätä ihan heti viitsi uudestaan katsoa. Vahva suositus kuitenkin kaikille vankilaleffoista pitäville.

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

19.06.19 klo 11:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Godzilla: King of the monsters (2019)

Kävimme kaverin kanssa katsomassa tämä elokuvissa asti. Vaihtoehtoina oli Detective Pikachu, tai Godzilla. Kolikonheitto päätti elokuvaksi Godzillan. Näytöksen jälkeen fiilis oli että olisimme tykänneet Detective PIkachusta enemmän.

Ehkä en ole leffan kohderyhmää. Ehkä minulta loppuu mielenkiinto elokuvaa kohtaan jo viiden minuutin jälkeen, jossa päätähtinä ovat isot monsterit painimassa kaupungissa ja kirkumassa toisilleen. Muuta arvoa tälle rainalle valitettavasti ei ole.

Pidin 2014 vuoden Godzillasta, vaikka niin monet "fanit" siitä kimpaantuivatkin. Siinä tuntui olevan yritystä rakentaa ihan oikea elokuva Godzillan ympärille ja leffaan oltiin saatu myös upea tunnelma aikaiseksi.

Godzilla: king of the monstersin kohdalla odotukseni olivat matalalla kun kuulin että luvassa on enemmän monsterimättöä ja tyhmempää ihmisdraamaa. Halusin ja yritin viihtyä leffan seurassa mutta nämäkin odotukset alitettiin. Jos ekassa elokuvassa ihmishahmot olivat tylsiä, ne ovat tässä täysin perseestä. On kuin katsoisi Michael Bayn huonoimpia transformersseja ilman huumoria.

Elokuvassa on jopa kaksi pahista, jotka eivät sittenkään ole pahiksia, tai ehkä vähän, koska kässäriä ei taidettu koskaan saada valmiiksi. Monsterit painii sateessa, lumessa, ja pimeällä kuten 2014 vuoden rainassa. Höpistään pinnallisesti siitä, kuinka ihmiset pilaavat maailman jotenka monstereiden pitäisi antaa hallita sitä ja tappaa kaikki ihmiset. Hohhoijaa. Kaikki tämä typeryys voisi toimia, jos elokuva ei ottaisi itseään vakavasti.

Lyhyesti: Godzilla King of the monsters on yksinkertaisesti huono elokuva. Se ei ole riittävän huono ollakseen hyvä tai edes viihdyttävä. Tämä on vain ihmisille, jotka saavat kiksejä nähdessään isoja CGI monsuja painimassa CGI ympäristöissä ilman mitään seuraamuksia mihinkään suuntaan. Jopa Roland Emmerichin Godzilla hakkaa tämän.

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

01.07.19 klo 23:44 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kesäkuussa tuli katsottua tämmöistä kamaa:

Kimberly Peirce: Carrie (2013):

Ihan viihdyttävä tämä uusintaversio, vaikka ei oikeastaan tarjoa muuta uutta De Palman versioon verrattuna kuin sen somejutun. Näyttelijät olivat hyviä rooleissaan ja varsinkin Chloë Grace Moretz teki hienon suorituksen Carriena ja myös Julianne Moore kiihkouskovaisena äitinä on hyvä. Loppu oli vähän yliammuttu, mutta silti ihan hienosti tehty. Tunnelmassa ei aivan päästä De Palman version tasolle.

Sakari Kirjavainen: Hiljaisuus (2011):

Hieno ja koskettava sekä hieman erilainen sotaleffa kuin yleensä. Tarina oli mielenkiintoinen ja näyttelijät tekivät myös hyvät suoritukset. Kuvaus ja musikki olivat myös onnistuneita, mutta dialogin äänitys oli monessa kohdassa todella huonosti onnistunut. Äänet piti säätää lähes täysille, että kuuli puheesta edes jotain ja sitten heti seuraavassa kohtauksessa äänitehosteet pauhaavat niin, että taas käsi ajautuu äänenvoimakkuusnapille. Kummallista, että tässä mokataan lähes jokaisessa uudemmassa suomifilmissä. Jokaisessa kotimaisessa pitäisi olla mukana myös suomenkielinen tekstitys.

Inari Niemi: Joulumaa (2017):

Ei mikään komedian helmi, mutta ihan viihdyttävä pätkä kuitenkin. Näyttelijät olivat hyviä rooleissaan ja leffan juonikin oli sopivan yksinkertainen eikä mukaan ollut sotkettu mitään monimutkaisia suhdekoukeroita. Hahmoihin pystyi myös helposti samaistumaan. Plussaa siitä, että tällä kertaa leffan dialogista sai hyvin selvää eikä kertaakaan tarvinnut säädellä ääniä.

Jane Campion: Naisen muotokuva (1996):

Todella tylsä ja pitkäveteinen leffa. Nimekkäät näyttelijätkään eivät saa leffaa oikein kunnolla toimimaan eikä heistä kukaan tee mitään erityisen mieleenjäävää suoritusta. Jutustelujen lisäksi leffa olisi kaivannut myös vähän toimintaa.

Alfred Hitchcock: Takaikkuna (1954):

Todella hienosti toteutettu yhteen huoneeseen sijoittuva jännäri. Ei aivan yllä Psykon tasolle, mutta erittäin hyvin otteessaan pitävä leffa tämä on silti. Lopussa nähtäviä kahta hieman tökerösti toteutettua trikkikuvaa lukuun ottamatta leffa on kestänyt hyvin aikaa. Vaikka tämä ensisijaisesti jännityselokuva onkin, niin löytyy jännityksen seasta myös hieman huumoriakin. James Stewart ja kumppanit tekevät kaikki hyvät roolisuoritukset ja Hitchcock onnistuu myös ohjauksessa mallikkaasti. Herran cameon voi bongata leffan alkupuolelta.

Jérôme Salle: Jacques: elämä merellä (2016):

Mielenkiintoinen dokumentti legendaarisesta tutkimusmatkailija Jacques Cousteausta. Muistan itsekin lapsena 1990-luvulla katsoneeni tv:stä hänen sarjaansa Meren salaisuudet. Lähes kaikki elokuvassa kerrottu oli minulle uutta, sillä en ollut pahemmin perehtynyt herra Cousteaun elämään ennen leffan katsomista. Hänen aluksensa Calypso oli toki jo tv:stä tuttu lapsuudestani ja olin myös lukenut hänen nuoremman poikansa traagisesta kuolemasta. Ja löytyypä itseltäni myös kopio Cousteaun legendaarisesta punaisesta piposta. Mutta kaikki muu leffassa kerrottu oli minulle uutta.

Lambert Wilson Jacques Cousteaun roolissa tekee hyvän suorituksen ja myös muut näyttelijät siinä sivussa onnistuvat hienosti. Tosin Audrey Tautoun esittämä vaimo Simone jää harmittavasti vain sivuosaan, vaikka todellisuudessa hän oli merkittävä taustavaikuttaja miehensä tutkimusmatkoilla, toimien myös välillä kapteenina Jacquesin ollessa markkinoimassa elokuviaan. Leffassa nähdään myös paljon upeaa merenalaista kuvausta. Leffan loppupuolella kerrottu Cousteaun pojan Philippen vuonna 1979 tapahtunut kuolema oli ehkäpä leffan koskettavin kohtaus.

Martin Brest: Beverly Hills kyttä (1984):

Eddie Murphyn paras elokuva edelleen. Leffasta löytyy sopivasti huumoria ja toimintaa eikä tylsiä hetkiä pahemmin vastaan tullut. Murphy tekee hyvän suorituksen Axel Foleyna ja myös John Ashton ja Judge Reinhold siinä sivussa ovat mainioita. Legendaarinen ja kaikkien tuntema tunnusmusiikki kruunaa koko komeuden. Ei tämä kuitenkaan mikään klassikko ole, mutta yksi 1980-luvun parhaista toimintakomeidoista kuitenkin.

Tony Scott: Beverly Hills kyttä II (1987):

Murphyn läppä oli paikoin aika hauskaa, mutta välillä jutut olivat aika lapsellisia. Toimintakohtaukset olivat tietysti leffan parasta antia ja meno oli myös aika paljon humoristisempaa kuin ensimmäisessä osassa. Murphy tekee jälleen hyvän suoritukset ja John Ashton ja Judge Reinhold ovat myös mainioita. Brigitte Nielsen oli vähän tökerö, mutta ihan ok suorituksen hän kuitenkin teki. Tuttu tunnusmusiikki soi leffassa niin tiuhaan, että se soi päässä vielä pitkään leffan loputtua.

John Landis: Beverly Hills kyttä III (1994):

Ihan kelvollinen päätös tälle trilogialle, vaikka läppä ja meno muutenkin oli aika lapsellista. Alkukohtaus oli leffan paras. Legendaarinen tunnarikin tässä soi, mutta se ei kuulosta enää yhtä hienolta kuin sarjan aiemmissa osissa. Toimintaa oli tässäkin ihan riittävästi ja Murphy sekä Reinhold tekevät molemmat hyvät suoritukset. Silti John Ashtonia jäi kaipaamaan.

Alan Ravenscroft: The Beatles: From Liverpool To San Francisco (2005):

Mikään varsinainen musiikkidokumentti tämä ei ole, vaan tässä on lähinnä Beatlesin jäsenten haastatteluja vuosilta 1963-1969. Tässä ei siis nähdä Beatlesia soittamassa, eikä leffassa edes kuulla yhtään yhtyeen kappaletta. Muutamat haastattelut olivat ihan hauskoja ja yksi mielenkiintoisimmista jutuista oli se mitä tapahtui sen jälkeen kun Lennon julisti Beatlesin olevan suositumpi kuin Jeesus. DVD:llä ekstramateriaalina nähdään mm. lisää tuota Jeesus-juttua ja nähdään mm. miten fanit reagoivat tuohon polttamalla yhtyeen levyjä ja fanitavaraa. Lisäksi mukana on bonuslevy "Paul Is Live" jolla nähdään Paul McCartneyn konsertti vuoden 1993 New World Tour -kiertueelta. Konsertissa kuullaan sekä Beatlesin että McCartneyn omia soolouran hittejä.

Dokumentti:
Paul Is Live:

Mikko Niskanen: Ajolähtö (1982):

Hieno nuorisokuvaus. Pääosakolmikko Heikki Paavilainen, Tero Niva ja Timo Torikka tekevät hyvät suoritukset ja myös sivuosassa nähtävä Vesa Vierikko on hauska. Mikko Alatalon ja Harri Rinteen tekemä musiikki sopii leffaan hienosti. Ei tämä mikään täydellinen leffa ole, mutta yksi Niskasen parhaista kuitenkin. DVD-julkaisulle on pakko antaa rutkasti miinusta, sillä monessa kohdassa kuvassa näkyi todella paljon roskia ja muutenkin kuvanlaatu oli paikoin todella kehnoa.

Elokuva:
DVD:

John Sturges: Joe Kidd (1972):

Hyvä länkkäri jälleen Clintiltä. Robert Duvall tekee hyvän roolin eikä Clintkään paljon huonommaksi jää. Myös sivuosien näyttelijät ovat ihan hyviä. Siitä erikoinen länkkäri, että kestoa on vain vajaa puolitoista tuntia. Yleensähän nämä länkkärit kestävät lähemmäs kahta tuntia ja jotkut jopa ylikin. Leffan lyhyt kesto pudottaa yhden tähden arvosanasta pois, sillä kyllä tätä olisi mielellään pidempäänkin katsonut. Vaikka leffaa ei olekaan kestolla pilattu niin jaksaa se silti viihdyttää sen verran paljon että uudestaankin tämän voisi katsoa. Suosittelen kaikille hyvien länkkäreiden ja Eastoowdin ystäville.

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

10.07.19 klo 17:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Spider-man: into the Spider-Verse (2018)

Olen huomannut itsestäni sen, että animaatioleffat harvoin iskee meikäläiseen yhtä kovaa, kuin live-action pätkät. Etenkin megabudjetin hollykylän animaatioleffat, jotka tuntuvat noudattavan samanlaista kaavaa, pienillä variaatioilla. Eihän siinä mitään vikaa ole, tykkäänhän minä perushölmöistä toimintaleffoistakin jotka suurimmalta osin myös noudattavat samankaltaista kaavaa.

Järkyttävän suureen hypeensä nähden täytyy todeta että tämä oli itselleni uskomattoman yliarvostettu pläjäys. Kyseessä on jälleen taas yksi saakelin hämis syntytarinapätkä, johonka twistiksi heitetään mukaan multiversumista muut hämähäkki -sankarit. Elokuvaa ollaan kehuttu sen "innovoivasta" animaatiotyylistä, joka näyttää lähinnä stop-motion tyyliä apinoivalta tietokoneanimaatiolta. Kunhan tyyliin ns. "tottui", ei se enää häirinnyt itseäni ja oppi arvostamaan muuten värikästä ja visuaalista ilmettä.

Itse tarinan päähenkilö; Miles ja tämän kasvutarina oli mielestäni leffan tylsin osuus. Vaikka paikoitellen toimivaa draamaa saadaan aikaiseksi, ei se iske niin kovaa kuin elokuva haluaisi uskotella. Sen sijaan muut sivuhahmot ovat paljon mielenkiintoisempia. Paitsi spider-ham, joka oli mielestäni liian laimea ollakseen hauska.

Mitäpä tästä loppujenlopuksi sanoisi? Vannountuneimmille hämisfaneille ja ehkäpä hieman nuoremmille sellaisille suunnattu pätkä. Ei yllä homecomining tasolle omalla kohdallani.

Spider-man: Far from home

Jatkaa endgamen tapahtumista. Peter Parker haluaisi viettää aikaa ystäviensä ja ihastuksensa; MJ:n kanssa, mutta Nick Fury pakottaa häntä kovasti takaisin hämähäkkimiehen hommiin ja avustamaan Mysterio -nimistä sankaria elementaalimonsterien kukistamisessa.

Hyvin perus marvelia. Ei mitään ihmeellistä. Huumori toimii. Teiniromanssi oli tällä kertaa ehkäpä leffan paras puoli, sillä se on niin hyvin toteutettu. Leffan kässäri tuntuu siltä että sitä oltaisiin voitu vielä kypsytellä ja hiota hieman lisää hahmojen ja tarinankuljetuksen kohdalla. Äksöni on hyvin perus marvelkauraa.

P.S, olisin toivonut että Marvel olisi jo lopettanut nämä lopputekstien jälkeiset kohtaukset. Endgame olisi ollut mitä oivin paikka tehdä niin!

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

02.08.19 klo 17:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Heinäkuussa tuli katselua tämmöistä:

Andrew Fleming: Noitapiiri (1996):

Vaikka tämä kauhuleffa onkin, niin mikään hirveän pelottava tämä ei onnistunut olemaan. Muutamat käärme- ja ötökkäkohtaukset olivat ihan hienosti tehty, mutta muuten tämä oli sitä aika perinteistä teinikauhuilua tylsällä komedialla höystettynä. Loppu oli aika hienosti tehty.

Andrés Muschietti: Se (2017):

Lapsinäyttelijät tekivät hyvät suoritukset, mutta Bill Skarsgård ei Pennywisen roolissa oikein jaksanut innostaa. Muutenkin koko Pennywise oli aika erikoinen ilmestys. Omasta mielestäni alkuperäisversiossa ollut Tim Curryn Pennywise on paljon pelottavampi kuin tämä uusi. Paikoin itse leffa oli myös aika sekava ja tylsän oloinen. Loppu oli hieno.

Richard Donner: Ladyhawke - Legenda haukasta (1985):

Kasaripoppi ei sopinut sitten yhtään tällaiseen historialliseen leffaan. Päinvastoin se pilasi leffan tunnelman. Rutger Hauer tekee hyvän suorituksen ja vaikka yleisesti pidänkin Matthew Broderickista, niin tässä leffassa hän oli vain lähinnä ärsyttävä. Michelle Pfeiffer teki myös kivan suorituksen. Lavastus ja maisemat olivat upeita ja lopputaistelu oli parasta koko leffassa.

Louis Malle: Hissillä mestauslavalle (1958):

Juoni vaikutti ihan mielenkiintoiselta, mutta itse leffa olikin sitten aika tylsä ja myös kovin hidastempoinen. Ripauksella toimintaa tästäkin olisi saatu varmasti paljon parempi. Näyttelijät tekivät kuitenkin ihan hyvät suoritukset ja olihan tämä myös näyttelijä Jean Moreaun läpimurtoleffa. Miles Davisin musiikista suuri plussa!

George Roy Hill: Puhallus (1973):

Hienosti tehty rikoskomedia. Kolmikko Robert Redford, Paul Newman ja Robert Shaw vetävät kaikki hienot roolit. Leffassa on musiikkia, lavastusta ja värimaailmaa myöten hieno 1930-luvun tunnelma ja leffa piti hyvin otteessaan loppuun saakka. Loppuratkaisu oli aika yllättävä. Nuorta Redfordia seuratessa näytti välillä ihan siltä kuin ruudulla olisi heilunutkin hänen kaksoisolentonsa Brad Pitt.

Robert Zemeckis: Paluu tulevaisuuteen (1985):

Oma suosikkini tästä trilogiasta, vaikka eivät jatko-osatkaan huonoja ole. Parhaan roolin tekee ehdottomasti Christopher Lloyd sekopäisenä Doc Brownina ja myös Michael J. Fox siinä sivussa onnistuu hienosti. Tarina on mielenkiintoinen ja leffan erikoistehosteetkin näyttävät vielä yli 30 vuotta leffan valmistumisen jälkeenkin hienoilta. Tosin pientä trikkikuvausta oli havaittavissa, mutta se ei menoa haittaa. Myös leffan tunnusmusiikki on hieno.

Robert Zemeckis: Paluu tulevaisuuteen II (1989):

Hieno jatko-osa vaikka ei aivan pärjääkään ensimmäiselle osalle. Fox ja Lloyd loistava jälleen rooleissaan ja myös sivuosassa heiluva Thomas F. Wilson tekee mainion suorituksen Tannenin suvun ukkeleina. Tehosteet ovat tässäkin hienoja, vaikka pientä trikkikuvausta oli havaittavissa.

Robert Zemeckis: Paluu tulevaisuuteen 3 (1990):

Tällä kertaa heilutaan Villissä Lännessä, jonne Doc joutui trilogian kakkososan lopussa. Vaikka tämä ei aivan kahdelle aiemmalle osalle pärjääkään niin jaksaa tämä silti viihdyttää ja naurattaa. Toimintaa tässä päätösosassa on harmittavan vähän. Myös Michael J. Foxin esittämä Marty jää tässä hieman taka-alalle kun nyt keskitytään seuraamaan Docin ja Mary Steenburgenin esittämän opettaja Clara Claytonin välistä rakkaustarinaa. Tästä huolimatta Fox ja Lloyd tekevät jälleen hyvät suoritukset. Myös sivuosassa jälleen nähtävä Thomas F. Wilson tekee mainion roolin Buford "Mad Dog" Tannen -hahmossaan. Hieno päätös hienolle trilogialle.

Markku Pölönen: Oma maa (2018):

Kaikki näyttelijät tekevät hyvät suoritukset ja myös ohjauskin on onnistunut, kuten Pölösellä aina. Myös musiikki ja kuvaus ovat hienoa kuultavaa ja katsottavaa. Tarinakin oli ihan mielenkiintoinen, mutta kokonaisuutena leffa oli ehkä hieman liian romanttinen meikäläisen makuun.

Joshua Logan: Bussipysäkki (1956):

Paikoin aika hauska, mutta myös vähän tylsäkin pätkä Marilyniltä tällä kertaa. Don Murray on hauska roolissaan, vaikka herran touhuilu menikin välillä kauheaksi huutamiseksi. Leffan loppupuolella nähtävä tappelukohtaus oli aika tyylikäs, mutta leffan loppu oli vähän tylsä, mutta slti aika yllättävä. Ei tämä mikään Marilynin paras ole mutta ei nyt mikään ihan kehnokaan. Ohjaaja Joshua Logan muistetaan myös Clint Eastwoodin tähdittämän vuoden 1969 länkkärimusikaalin Kultarynnäkön iloiset päivät ohjauksesta. Don Murray huomioitiin suorituksestaan parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuudella.

Stanley Kubrick: Eyes Wide Shut (1999):

Elokuvan 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tuli taas pitkästä aikaa katsottua tämä mestari Kubrickin viimeiseksi jäänyt jännäri.

Elokuva pitää niin hyvin otteessaan, ettei koko leffan aikana tehnyt kertaakaan mieli tuijotella kelloa tai käydä edes jääkaapilla. Jokainen sekunti oli pakko nähdä. Vaikka Tom Cruisea yleisesti haukutaankin, niin tässä hän - kuin myös Nicole Kidman - teki hienon suorituksen. Ahdistavinta leffassa oli se legendaarinen orgiakohtaus ja varsinkin kohtauksessa kuultava musiikki. Leffa oli myös kuvauksen ja visuaalisuuden puolesta upeaa katsottavaa. Myös värimaailma oli hieno. Kubrick itse ei ehtinyt nähdä leffan ensi-iltaa, sillä hän kuoli sydänkohtaukseen vain noin viikko sen jälkeen kun oli saanut elokuvan leikkaustyöt valmiiksi. Elokuvalla on myös ennätys kuvauspäivissä, sillä sitä kuvattiin huimat 400 päivää.

Alfred Hitchcock: Psyko (1960):

Hitchcockin paras elokuva ja yksi genrensä merkkiteoksista. Anthony Perkins tekee loistavan roolisuorituksen ja myös Janet Leigh on hyvä roolissaan. Mustavalkoisuus teki leffasta entistäkin tunnelmallisemman ja jännittävämmän. Loppu oli yllättävä.

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

02.09.19 klo 18:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Elokuussa tuli katsottua tämmöistä:

Ron Howard Apollo 13 (1995):

Hieno ja hyvin todentuntuinen leffa. Näyttelijät Tom Hanksin johdolla tekevät hyvät suoritukset ja leffa pitää myös hyvin otteessaan koko kestonsa ajan. Ainut miinus tulee siitä, että jännityspuoli ei ollut tässä onnistunut aivan niin kuin odotin, mutta muuten leffa oli erittäin hyvä.

Spike Lee: BlacKkKlansman (2018):

Ei tämä aivan sen kaiken hehkutuksen arvoinen tekele ollut. John David Washingtonin ohella myös Jasper Pääkkönen teki hyvin suorituksen. Lopussa nähtävä dokumentti osuus oli aika typerä enkä ymmärrä miksi sellainen on mukaan otettu.

James L. Brooks: Hellyyden ehdoilla (1983):

Monta vuotta on tämäkin klassikko roikkunut katsomislistalla ja vasta nyt tuli katsottua. Enkä pettynyt. Jack Nicholson vetää tässä yhden uransa hauskimmista ja parhaista rooleistaan. Myös Shirley MacLaine ja Debra Winger ovat mainioita äidin ja tyttären rooleissa. Leffan tarina on mielenkiintoinen ja paremmin Simpsonit-animaatiosarjan tuottajana tunnettu James L. Brooks hoitaa esikoisohjauksensa hyvin. Välillä sai nauraa oikein kunnolla, varsinkin MacLainen esittämän äidin sekoilulle. Myös Nicholsonin autoilukohtaus rannalla oli nauruhermoja kutkuttavan hauska.

Stanley Kubrick: Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini (1971):

Malcolm McDowell loistaa huligaani Alex DeLargen roolissa. Vaikka leffasta väkivaltaa löytyy, niin se ei ole mielestäni mitenkään erityisen korostettua eikä sillä myöskään onneksi mässäillä. Huumoriakin löytyy ihan kiitettävästi. Nykyään tämä ei varmasti enää ole niin shokeeraava kuin aikoinaan vuonna 1971. Ja leffan saaman runsaan kielteisen huomion takia ohjaaja Kubrick päätti kieltää leffan esittämisen Briteissä 27 vuodeksi. Vasta hänen kuolemansa jälkeen leffa julkaistiin Briteissä VHS- ja DVD-tallenteina.

Taran Killam: Killing Gunther (2017):

Meno oli todella tylsää siihen saakka kunnes Arska tuli mukaan kuvioihin. Sitten vasta alkoi varsinainen toiminta. Arska veti ihan hauskan ja hiukan myös erikoisen roolin. Leffa oli myös paikoin aika sekava ja kummallinen, mutta se dokumentaarinen toteutustapa oli ihan kiva. Eniten leffassa nauratti se Arskan laulu.

Robert Zemeckis: Cast Away - tuuliajolla (2000):

Olihan tässä muutamia ihan kivoja juttuja, mutta ei tämä lukeudu Hanksin eikä myöskään ohjaaja Zemeckisin parhaimpiin leffoihin. Leffa oli paikoin aika unettavan hidastempoinen. Hanks teki kuitenkin ihan hyvän roolisuorituksen ja ohjauskin on onnistunut ihan hyvin. Hiukan enemmän toimintaa tämä kuitenkin olisi kaivannut, jotta mielenkiinto oli säilynyt koko leffan ajan. Välillä meinasin ihan väkisin nukahtaa, mutta jaksoin kuitenkin sinnitellä loppuun asti.

Stanley Kubrick: Spartacus (1960):

Kubrickin ensimmäinen värielokuva ja myös ainut Kubrickin ohjaama elokuva johon häntä ei ole merkitty käsikirjoittajaksi. Leffan tarina oli ihan mielenkiintoinen ja toteutuskin on onnistunut ihan kivasti. Mahtipontisuudestaan huolimatta mukaan mahtui myös aika paljon tylsiäkin hetkiä. Nimekkäät näyttelijät Kirk Douglas, Tony Curtis, Laurence Olivies ja Peter Ustinov tekevät kaikki hyvät suoritukset. Loppu oli aika surullinen.

Alfred Hitchcock: Vertigo - Punainen kyynel (1958):

James Stewart tekee hyvän suorituksen korkeuskammoisena miehenä ja myös Kim Novak kaksoisroolissaan on loistava. Tunnelma on myös kohdillaan ja Hitchcockin ohjaus on jälleen mestariluokkaa. Myös se ns. Hitchcock Zoom eli ne korkeanpaikan kammoa kuvanneet kohtaukset oli hienosti toteutettu.

Howard Hughes: Herrat pitävät vaaleaveriköistä (1953):

Ihan hauska musikaali, vaikka tuntuikin olevan enemmän naisväelle suunnattu. Marilyn ja Jane Russell tekevät ihan kivat roolisuoritukset. Muutama tylsä laulukohtaus vähän latisti tunnelmaa, mutta muuten tämä oli oikein piristävä ja jopa hauskakin musikaalikomedia. Suositeltavaa katsottavaa erityisesti kaikille Marilynin faneille.

Henry Hathaway, John Ford, George Marshall: Näin valloitettiin Villi Länsi (1962):

Hienosti toteutettu länkkäriklassikko. Mukana on monta tuttua tuon ajan tähteä Leffassa on mukana monta tunnettua tuon ajan tähteä, kuten John Wayne, James Stewart, Henry Ford ja Gregory Peck. Muutamia kuvaustekniikasta johtuvia virheitä on kuvissa kuitenkin havaittavissa. Koska elokuva kuvattiin kolmen kameran Cinerama-tekniikalla, niin tämä hieman häiritsee katselua. Kuvassa näkyy paikoin kolmen eri kuvan reunat vierekkäin, vaikka ne on editointivaiheessa yritetty häivyttää. Ja juuri tuosta kuvaustekniikasta johtuen myös perspektiivit ovat monessa kohdassa vääriä.

Michael Noer: Papillon (2017):

Rami Malek ja Charlie Hunnam eivät mielestäni olleet oikeat näyttelijät täyttämään Dustin Hoffmanin ja Steve McQueenin saappaita. Vaikka tämä oli ihan hienosti toteutettu, niin onhan tämä täysin turha uusintaversio, joka ei myöskään tarjoa mitään uutta ja erikoista. Alkuperäisversio on klassikko, jonka tasolle tämä ei nouse missään vaiheessa ja näin tuskin tapahtuu tulevaisuudessakaan.

Steven Spielberg: Sotahevonen (2011):

Maisemat olivat upeita ja itse leffan tarinakin oli mielenkiintoinen. Myös taistelukohtaukset oli toteutettu hienosti ja draamapuolikin toimi ihan kivasti. Muutamien tylsien hetkiensä takia tämä ei lukeudu Spielbergin parhaimpiin. Näyttelijät tekivät kuitenkin hyvää työtä.

Stanley Kubrick: 2001: Avaruusseikkailu (1968):

Todella upea elokuva, niin kuvauksen, lavastuksen kuin musiikinkin osalta. Tarina on myös mielenkiintoinen vaikka se lopussa menikin vähän yli ymmärryksen. Kaiken kaikkiaan kuitenkin yksi elokuvahistorian hienoimmista ja myös yksi Kubrickin parhaista leffoista. Leffa ei myöskään näyttänyt yhtään vanhentuneelta vaikka sillä on ikää jo yli 50 vuotta. Elokuva, jonka jokaisen leffafriikin ja miksei muidenkin tulisi nähdä edes kerran elämässään.

Terence Young: Kylmä hiki (1970):

Toimintakohtaukset olivat hienoja ja niitä olikin ihan kiittettävästi tarjolla. MyösMyös leffan loppupuolella nähtävä autokaahailu oli hienosti toteutettu. Tylsääkin menoa oli eksynyt mukaan, joten ei tämä mikään mestariteos ole. Ehkä Bronsonin tosifanit saavat tästä enemmän irti. Ohjaaja Terence Young muistetaan ehkä paremmin kolmesta 1960-luvulla ohjaamastaan Bond-seikkailusta sekä vuoden 1971 länkkäristä Verenpunainen aurinko.

Richard Brooks: Saalistajat (1966)

Loppupuoliskolla hiukan tylsä, mutta muuten oikein viihdyttävä länkkäri. Toimintaa löytyy paljon, kuten asiaan kuuluu ja se on myös aika näyttävääkin. Näyttelijät tekevät kaikki hyvät suoritukset ja mukana nähdään monta legendaarista staraa, kuten Burt Lancaster, Lee Marvin, Jack Palance ja Ralph Bellamy.

Luc Besson: Lucy (2014):

Visuaalisesti upeaa katsottavaa, mutta muuten todella sekava ja omituinen. Toimintaa oli riittävästi kuten Bessonin leffoissa yleensä on tapana. Scarlett Johansson tekee ihan hyvän suorituksen, mutta Morgan Freeman oli ehkä jopa hieman turha. Vaikka leffa ihan näyttävä onkin, niin meno oli suurimmaksi osaksi todella tylsää. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat parasta koko leffassa. Sitten alkoi sekoilu.

Paul W.S. Anderson: Resident Evil (2002):

Itse olen suuri Resident Evil -pelisarjan (etenkin 1. ja 2. osien) ystävä, mutta leffan suhteen jouduin pettymään pahasti. Pelien ahdistavaa tunnelmaa ei leffasta löytynyt vaan se oli korvattu räiskinnällä ja muulla toiminnalla. Zombit oli ihan hienosti maskeerattu ja myös ne zombikoirat olivat aika pelottavan näköisiä. Ja plussaa siitä ettei koiria oltu tehty millään tökeröllä CGI:llä. Näyttelijät eivät loistaneet rooleissaan, ei edes Milla Jovovich. Musiikki oli paikoin aika häiritsevää ja kummalista.

Terence Hill: Don Camillo - veijari vai pyhimys? (1984):

Terence Hill tekee hauskan roolin Isä Camillona, mutta muuten tämä oli vähän tylsä ja aika erikoinenkin pätkä. Parasta antia olivat jalkapallokohtaukset, vaikka lopussa pelaaminen menikin aikamoiseksi sekoiluksi. Ei ole parasta Hilliä, mutta ei tämä mikään ihan kehnokaan ole. Kuulemma tämän leffan jälkeen Hillin suosio romahti eikä sen jälkeen Suomessa otettu enää elokuvateatterilevitykseen ainuttakaan Hillin leffaa.

Ron Howard: Kaukainen maa (1992):

Aika tylsä pätkä, mutta Cruise ja Kidman tekevät silti ihan hyvät suoritukset. Tappelukohtaukset olivat leffan parasta antia, mutta loppu oli vähän sekava ja leffalla oli myös liikaa pituutta. Pienellä tiivistämisellä katselunautinto olisi ehkä voinut hieman parantua.

Barry Lewinson: Sademies (1988):

Dustin Hoffman tekee ehdottomasti uransa parhaan roolisuorituksen ja myös Tom Cruise on ihan hyvä roolissaan. Leffa etenee leppoisasti, eikä leffaa katsoessa tullut vastaan yhtään tylsää hetkeä eikä myöskään kelloa tarvinnut vilkuilla kertaakaan.

JuicyFruity
Käyttäjä
51 viestiä

07.09.19 klo 02:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvää joulua Mr Lawrence ( 1983 ). David Bowien tähdittämä taidepläjäys, mitä en aikoinaan ymmärtänyt. En silloin, enkä nyt.

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

07.09.19 klo 17:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

JuicyFruity kirjoitti:

Hyvää joulua Mr Lawrence ( 1983 ). David Bowien tähdittämä taidepläjäys, mitä en aikoinaan ymmärtänyt. En silloin, enkä nyt.

Damn, toi on lojunu hyllyssä muoveissaan varmaan vuoden tai kaksi. Ymmärtämätön taidepläjäys kuulostaa niin hyvältä että täytynee jokuilta katsoa. Ostin aikanaan just Bowien takia. Toinen mikä on tossa odotellu otollista hetkeä olis The Man Who Fell to Earth. Nicolas Roegin ohjaus, Bowie siinäkin pääosissa.

Brutus
Käyttäjä
953 viestiä

07.09.19 klo 17:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ihan mielenkiintoisena triviana Takeshi Kitano esittää tuossa pientä sivuosaa, muistaakseni jonain vartijana. Siihen aikaan Kitano tunnettiin koomikkona, joten japanilainen yleisö repesi aikoinaan yksinkertaisesti nauramaan aina kun Kitano oli kuvissa, vaikka mies ei itse leffassa tee varsinaisesti mitään koomista.

Mr. Lawrencessa on muuten pahuksen hieno soundtrack [www.youtube.com].

Joku
Käyttäjä
1155 viestiä

13.09.19 klo 13:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hehheh, kattelin äsken Ulli Lommelin elokuvan The Boogey Man - sakset kurkulla. Tylsä ja keskinkertainen kauhufilmi, mutta ekstroissa oli jotain hauskaa.

Ekstroinahan on yleensä näissä vanhemmissa dvd-levyissä noi ohjaajan filmografiat. Tässä oli myös. Siellä oli Klaus Kinskistä hauska toteamus.

"Lommel continued to direct films like the sci-fi thriller "BrainWaves" (1983) starring Tony Curtis, "The Devonsville Terror" (1983) with Donald Pleasence and the adventure comedy "Revenge of the Stolen Stars" (1985), starring actor/madman Klaus Kinski as a ghost.

En kiistä etteikö Kinski olis ollu ihan täys psykopaatti, mutta mistä lähtien madman on ollu jonkinsortin titteli? :D

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

28.09.19 klo 03:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rambo: The Last Blood (2019)

Ei voi muuta sanoa kuin että mikä v*ttu kriitikoita vaivaa? Tuntuu kuin olisi katsonut aivan eri elokuvan, kuin mitä nämä 1-2 tähden arvostelut ruikuttavat.

Katsoin alle "First Blood" -filkan muistin virkistämiseksi ja sain kuulla tosi paljon paskaa tästä uudesta rambosta. Itse tarinahan on erinlainen muihin osiin verrattna ja kestääkin tovi, ennenkuin rankka äsköni alkaa. Tämä ei itseäni haitannut, sillä hahmoja ja näiden motiiveja rakennetaan uskottavasti.

Sanoisin että tämä on jopa yksi parhaimmista viime vuotisista kostoelokuvista mitä on tullut tuijoteltua. Kuten aikaisempi Rambo 4, myös tässä väkivalta on vastenmielistä ja tylyä. Kuten se on oikeassa elämässä.
Tämä ja neljäs rambo ovat uskollisia alkuperäisen first bloodin väkivallan ja sodanvastaiselle sanomalle. Tottakai se on tyydyttävää nähdä Rambon kostavan ihmiskunnan saastalle, kaunistelematta. Samalla tämä antaa tulkinnan varaa katsojalle Rambosta: "Tämä tyyppihän on yhtä julma kuin vastustajansakkin, ainoastaan toisella puolella.". Tuntuu että joillakin kriitikoilla on mennyt ohi täysin se että sodassa ja julmuudessa ei ole hyviksiä tai pahiksia ja viattomat kärsivät eniten.

Jotenkin virkistävän tyly kostotarina John Wickin(vaikka näistäkin diggaan!) kaltaisten naurettavan videopelimäisten pelleilyjen jälkeen.

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

29.09.19 klo 23:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Extreme Prejudice (1987)

Yllättävän hyvin aikaa kestänyt ja otteessa pitävä testosteritäytteinen toiminta-moderniwestern pätkä! Tämä ehkäpä paras tähän astisista Walter Hillin pätkistä mitä olen nähnyt. Yleensä Hillin elokuvat kaatuvat minulle niiden liian simppeliin henkilöhahmoihin ja juoniin, sekä tietyllä tavalla laiskaan toimintaan Tästä esimerkkinä 48 tuntia leffat, joissa ukot ampuvat revolvereillä 100 laukausta ilman lataamista toisistaan 5 metrin etäisyydeltä ilman suojaa, eivätkä osu hevonperseeseenkään.

Tämä oli poikkeus.

Juoni on mielenkiintoinen ja tavallista monimutkaisempi. Henkilöhahmot lähes kaikki hyviä, hyvin näytelty ja dialogi aivan mahtavaa. Erinomainen käsikirjoitus kyseessä vihdoinkin!

Toiminta on myös mukavan brutaalia, hyvin kuvattua, veristä ja napakkaa. Nyt ei jengi lennä pistoolilaukauksista kymmeniä metrejä vaan tyypit suojautuvat ja jopa aseista loppuu kudit uskottavalla tahdilla! Hyvä Valtteri! Näin se homma hoidetaan!

JuicyFruity
Käyttäjä
51 viestiä

01.10.19 klo 00:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rautaristi 2 , Steiner- rautaristin ritari, Läpimurto. ( Breakthrough 1979 ). Aivan kuraa. Ei saa sotkea Sam Peckinpahin elokuvan kanssa. Paitsi samannimiset henkilöt (Steiner ja Stransky. Ja tais siinä olla ne pari samaa heppua sivuosissa, ketkä jäi henkiin Sam Peckinpahin versiossa.B-luokan elokuva, eikä edes sieltä paremmasta päästä, vaikka pääosissa Richard Burton ja Robert Mitchum

Edit: Korjattu kirjoitusvirheet sekä poistettu kirosanat. Myös pettymys poistettu Oli vaan tosi huono elokuva

Juki
Käyttäjä
1499 viestiä

04.10.19 klo 23:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tämmöistä kamaa tuli katsottua syyskuussa:

Alfred Hitchcock: Muukalaisia junassa (1951):

Vaikka tämä klassikkoleffa onkin, niin ei mielestäni ole kuitenkaan niitä Hitchcockin parhaimpia. Leffa nimikin on jokseenkin harhaanjohtava, sillä junassa ollaan vain murto-osa koko leffan kestosta. Farley Granger ja Robert Walker tekevät pääosissa kuitenkin hyvät suoritukset ja tunnelmakin on paikoin aika jännä. Loppupuolella nähtävä karusellikohtaus oli hieno ja myös murha oli hienosti kuvattu silmälasien linssin kautta.

Richard Attenborough: Gandhi (1982):

Todella upea historiallinen draama, joka ei tarjonnut tylsiä hetkiä vaikka kestoa on yli kolme tuntia. Ben Kingsley oli kuin ilmetty Gandhi ja teki niin vaikuttavan roolisuorituksen, että välillä tuntui siltä kuin itse Gandhi olisikin ollut ruudulla Kingsleyn sijaan. Hautajaiskohtaus oli myös vaikuttava.

Olivier Dahan: Grace of Monaco (2014):

Vaikka mukana on suosikkini Nicole Kidman, niin ei hän oikein vakuuttanut Grace Kellyn roolissa. Myöskään muut näyttelijät eivät mitään kehuttavia suorituksia tehneet. Leffa oli siis suoraan sanottuna iso pettymys. Ennen leffan katsomista kuvittelin, että tässä olisi käyty läpi Kellyn elokuvauraa, mutta tässä keskityttiinkin vain hänen uransa jälkeiseen aikaan. Maisemat olivat upeita, mutta se ei oikein riitä kun leffa muuten on niin mitäänsanomattoman tylsä. Tässä oli vain keskitytty kuvamaan Nicole Kidmania erilaisissa asusteissa ja koruissa. En suosittele kenellekään.

Richard Donner: 16 Blocks (2006):

Ihan hyvä uusintaversio Clint Eastwoodin vuoden 1977 elokuvasta Luotikuja. Clintin versio oli minulle aikoinaan paha pettymys, mutta tämä versio oli huomattavasti sitä parempi. Ei tämä kuitenkaan mikään mestariteos ole, mutta hienoa toimintakohtauksi leffasta kuitenkin löytyy. Willis teki vähän sellaisen Die Hard -tyylisen roolisuorituksen. DVD:n ekstroista löytyvä vaihtoehtoinen loppukohtaus, joka oli aika mielenkiintoinen.

Fraser Clarke Heston: Tarpeellista tavaraa (1993):

Ei nouse niiden parhaimpien King-filmatisointien joukkoon. Max von Sydow ja Ed Harris tekivät hyvät suoritukset, mutta muuten leffa oli aika sekava ja Kingin tyyliin myös todella omituinen. Ehkä tästä olisi nauttinut enemmän jos olisi lukeut kirjan ennen leffan katsomista. Kauhuahan tässä ei ollut ollenkaan, vaikka tätä kauhuksi kutsutaankin. Jännitystä sen sijaan löytyi ihan kiitettävästi, mutta sekin oli aika heikkotasoista. DVD-julkaisulla tekstitys oli aivan sekaisin. Välillä sanoista puuttui kirjaimia ja välillä sanoissa oli jotain omituisia välilejä keskellä sanaa. Ja noita kummallisuuksia oli todella paljon.

Abdellatif Kechiche: Adelen elämä: osat 1 ja 2 (2013):

Toteutus oli todella realistinen. Aivan kuin olisi oikeasti tarkkaillut jonkun henkilön elämää. Pääosakaksikko teki hienot roolisuoritukset ja muutenkin leffa eteni nopeaan tahtiin, eikä vastaan tullut pahemmin tylsiä hetkiä. Ainut mikä leffassa häiritsi oli paikoin heiluva käsivarakuvaus.

John Sturges: Suuri pakoretki (1963):

Yksi parhaista näkemistäni vankilaleffoista. Leffa suorastaan pursuaa nimekkäitä näyttelijöitä ja kaikki tekevät todella onnistuneet suoritukset. Tunnelmakin oli paikoin aika jännä ja ne Steve McQueen moottoripyöräilykohtaukset olivat hienosti toteutettu. Vaikka leffa on alusta loppuun täysi kymppi, niin itse pidin enemmän loppupuolen tapahtumista kun porukka oli jo paennut.

Paul Verhoeven: Basic Instinct - Vaiston varassa (1992):

Loistava trilleri ja osittain myös erittäin raaka. Juoni ei onneksi perustu pelkkään seksiin, sillä myös tarinaan on onneksi panostettu kunnolla. Michael Douglas ja Sharon Stone tekevät molemmat uransa parhaat roolisuoritukset. Ja myös Paul Verhoeven hoitaa ohjauksen tuttuun tyyliinsä hienosti! Leffassa on myös hienoa musiikkia.

Peter Weir: The Truman Show (1998):

Jim Carrey tekee yhden parhaista roolisuorituksistaan ja vieläpä ilman sitä kuuluisaa naamanvääntelyä. Leffan tarina on hieman erikoinen, mutta hienosti se on kuitenkin toteutettu ja kaikki näyttelijät tekevät hienot roolisuoritukset.

Richard Fleischer: Red Sonja (1985):

Vaikka DVD:n kannessa mainostetaan isoin kirjaimin Arnold Schwarzeneggeriä, niin todellisuudessa hänen roolinsa jää tässä harmittavan pieneksi Brigitte Nielsenin heiluessa pääosassa. Arska jopa itse on sanonut tämän olevan hänen huonoin elokuvansa, johtuen juuri tuosta hänen roolinsa pienuudesta. Leffan tarina vaikutti paperilla ihan mielenkiintoiselta, mutta toteutus on kyllä kaikkea muuta kuin onnistunut. Näyttelijöistä kukaan ei tee mitään mieleenpainuvaa roolisuoritusta. Myöskään leffan huumori ei jaksa naurattaa. Lopputaistelua lukuun ottamatta miekkailukohtaukset olivat aika kökköjä ja myös se vesihirviö oli aika onneton. Vaikka yleisesti Arskan leffoista tykkäänkin, niin tämä ei oikeastaan säväyttänyt millään osa-alueella. Plussaa kuitenkin hienoista maisemista, lopputaistelusta ja Ennio Morriconen hienosta musiikista.

Andrew J. Fenady: Chisum (1970):

Pettymys. Muutama hieno ammuskelukohtaus leffasta löytyi, mutta muuten tämä ei ole lähelläkään Waynen aiempien länkkäreiden tasoa eikä itse Waynekaan - kuten eivät muutkaan näyttelijät - tee mitään erityisen loistavaa roolisuoritusta. Plussaa kuitenkin siitä, että ammuskelusta jäi veriset jäljet, kun useimmissa länkkäreissä ei verta näy ollenkaan vaikka kuinka ammutaan.

Oliver Hirschbiegel: Diana (2013):

Naomi Watts tekee ihan hyvän suorituksen Dianan roolissa, mutta muuten leffa oli todella tylsä kun tässä keskityttiin vain niihin Dianan elämän viimeisiin vuosiin ja prinssi Charles sekä lapset jätettiin tyystin pois kuvista. Draamapuolikaan ei toiminut kunnolla oikein millään tasolla. Puvustus oli kuitenkin onnistunut hienosti.

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

07.10.19 klo 23:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pieni rambo maratoni tuli aloitettua jo ennen last bloodia kaveriporukalla, jotenka laitetaan tännekkin pisteytykset:

First Blood (1982)

On lähes suoranainen ihme mitenkä samaan aikaan syvällinen, kantaa ottava ja pirun viihdyttävä leffasta ollaan saatu. Sen jokainen osa-alue toimii. Uniikkia tässä ekassa rambossa on se, mitenkä siinä ei ole varsinaista hyvää ja pahaa. Mukana on sisältä riipaisevaa draamaa, upeita stuntteja ja ihokarvat pystyyn nostavia jännitysjaksoja. Kaikki on mahtavasti kuvattu. Katsoja pystyy tuntemaan kylmän metsän olohuoneessaan.

First Blood on mestariteos joka on vielä nykyäänkin jäänyt yllättävän vähälle huomiolle valtavirrasta.

Rambo: First Blood part 2 (1985)

Korkeaa tultiin alas ekasta Rambosta.

Tämä leffa on ikoninen mutta samalla ottaa täysin sarjakuvamaisen ja toimintapainotteisen linjan.

Äksöniä on rutosti enemmän ja isommin kuin ekassa osassa. Samalla se ei oikeastaan tunnu missään, koska hahmot ollaan vedetty täysin pannukakuiksi ja ilmassa on selkeä rahastuksen maku. Itse lähtölaukaushan tarinalle on ihan pätevä, mutta alun jälkeen ei oikeastaan tapahdu mitään mielenkiintoista, muutakuin rambo nirhaa paljon porukkaa.

Tämä toimii mielestäni paljon paremmin samana vuonna ilmestyneessä Commandossa. Commando ei ota itseään vakavasti ja on vedetty kunnolla läskiksi hauskoja laineja ja hahmoja myöten.

Rambo first blood part 2 ei tiedosta olevansa typerä, ja täten tarjoaa muutaman kivan paukuttelun ja lopun helikopterilentelyn lisäksi vain parit tahattomat naurut. Siinäpä se. Pahasti aikansa syömä tuotos.

Sarjan huonoin osa.

Rambo 3(1988)

Tekee lähes saman kuin osa 2, mutta vähemmän isommin ja viihdyttävemmin.

Osa 2 tuntui olevan jotenkin päissään leikattu ja huonosti kuvattu kun kolmoseen ja ykköseen vertaa.

Ehkä myöskin elokuvan poliittinen osuus etenkin nykyaikaa peilaten omassa ironiassaan on jotenkin kutkuttavaa. Kyseessähän oli jo tuohonkin aikaan vain tekosyy siirtää Rambo uuteen ympäristöön. Vaikka itse aavikko ei niin jännä ympäristönä ole kuin viidakko, on siitä otettu kaikki mahdollinen irti. Toisin kuin kakkosessa, jossa ei oltu kuvaukseen panostettu juuri lainkaan.

Elokuvasta löytyy myös itsetietoisuutta, joka puuttui kakkosesta täysin. Välilllä heitetään huulta jopa onnistuneestikkin.

Siitä huolimatta aika basic toimintaleffa nykymittapuulla, mutta isot taistelukohtaukset ovat vieläkin komeita.

Hot Shots: Part Deux (1993)

Päätettiin näin Rambo trilogian kunniaksi ja pieneksi välikevennykseksi katsastaa tämä lapsuuden suosikki ja tietty rambo-aiheinen parodia.

Oikein sydäntä särkee mitenkä tämä komedia ei enää meikälle toimi. Muksuna tätä leffaa rakasti ihan kybällä. Nykyään vain tuntee myötähäpeää niin heikoista vitseistä. Suurinosa vitseistä ovat niin muutenkin vanhentuneita, eivätkä naurata lainkaan.

On se jännä mitenkä huumorintaju kehittyy iän myötä. Esim. Ford Fairlane näin aikuisella iällä sai miekästä irti jopa huutonaurua, kun taas tämä pätkiä sai vain pari hymähdystä aikaiseksi. Ehkäpä oli vaan hyvä, että tämä kreisikomedia alalaji kuoli täysin.

Vänski
Käyttäjä
312 viestiä

10.10.19 klo 00:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Taken 3 (2015)

Malliesimerkki siitä mitenkä EI tulisi ikinä tehdä toimintakohtauksia. Taitaa olla ensimmäinen kerta elämässäni kun olen saanut päänsärkyä näin huonosti leikatuista toimintakohtauksista. Ainoat hyvät asiat tässä leffassa on Liam Neeson(joka unissakävelee roolinsa läpi) ja Forest Withaker(joka yrittää). Kaikki muu on todella väsynyttä, jännityksetöntä ja puuduttavaa toisintoa takaa-ajetusta.

Keskustelut