Huttuosasto

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Ville

3577 viestiä

25.11.06 klo 12:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yksi hienoimmista suomalaisita taiteilijoista on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. :cry:

Mahtavan uran mies kyllä teki. Ei tuollaisia sanoittajia joka päivä synny.

Raato-A

5212 viestiä

25.11.06 klo 12:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Murheellista, erittäin murheellista. Noh, "kun rumba loppuu..."

minna

827 viestiä

25.11.06 klo 13:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kauan olemme tienneet, kuinka huonossa kunnossa Juice Leskinen on ollut, mutta kuolema tuli silti yllätyksenä ainakin mulle. Miehellä on kuitenkin paljon hienoa tuotantoa, joka jää elämään. Rauha hänen sielulleen.

OutlawPuppet

1354 viestiä

25.11.06 klo 14:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olihan Juice huonossa kunnossa (ainakin lööpeistä sai pitkin vuotta lukea miehen maksan tilasta), mutta silti lievä yllätys tämä oli. Hieno taiteilija, jonka teokset jäävät ikuisesti elämään.

Scarface

Täytyy parfymoida paskaa.

Tolppanen

1457 viestiä

25.11.06 klo 23:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kieltämättä ikävä juttu. :( Niin merkittävä mies suomalaiselle musiikkiteollisuudelle, eikä ollut vielä mikään ikäloppukaan. Tänään pidin Radio Suomipoppia auki kolme tuntia illassa, sieltä tuli pelkkää Juicea hänen muistonsa kunniaksi. Rest In Peace.

Mara

624 viestiä

26.11.06 klo 00:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yksi parhaista suomalaista taiteilijoista! Tiesin huonosta kunnosta, mutta ainahan nämä kuoleman yllätyksenä tulevat :( Ensin Altman nyt Juice. RIP

Sano mitä sanot

662 viestiä

26.11.06 klo 14:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Omasta mielestäni Juice oli koko suomalaisen musiikin tärkeimpiä pioneerejä ja sanoittajana lähes ylivertainen. Muistan häntä erityisesti omanlaisenaan miehenä, joka kummallisesta ulkonäöstään huolimatta osui poikkeuksetta asian ja aikakauden ytimeen. Häntä muistamme hartaasti, amen. :(

Doc

839 viestiä

26.11.06 klo 17:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuli kyllä yllätyksenä tuo, vaikka mies onkin ollut toinen jalka haudassa jo pitkän aikaa... hienoimpia muusikoita mitä suomenmaasta löytyy, sanoittajana Gösta Sundqvistin tasolla, ja nyt on molemmat poistuneet ajasta ikuisuuteen. Pitänee kaivaa Juicen levyt naftaliinista.

Lamourhaaja

921 viestiä

27.11.06 klo 04:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Juicea tulee ikävä, todellakin. Halutessaan suuri musiikintekijä ja vähemmän suuri, joskin mainiosti viihdyttävä runoilija.

"Siihen ympäristöön sopeutunut koskaan en,
tähän vähemmistöön kuuluu meistä jokainen."

Kyseinen pätkä on ehkä omasta kautta aikojen Juice-suosikistani "Kuumaa tuhkaa". Se on yksi tärkeimpiä säkeitä itselleni.

"Syksy saa, kuin vanhus, se hymyilee,
vaikka liepeitään liekit jo nuolee.
Se on viisas: se mitään ei turhaan tee,
elää vain kunnes aurinko kuolee.
Siinä voit minun vierellä vilkuttaa,
kun maailma hautaansa nilkuttaa."

Ja siinä on toinen. Tuleekos kellään mieleen muita Juice-pätkiä, jotka pyörivät usein päässä? Kenelläkään mitään omia suosikkeja?

Raato-A

5212 viestiä

27.11.06 klo 18:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onhan noita vaikka mitä...

"Kun veri muuttuu ketsupiksi,
henki, ruumis fileeksi,
niin vakaumuksen varjolla
voi panna mestat sileeksi!
Ja tottakai myös taistelussa
hän on meidän puolella,
kun autuaita olimme
ja rukoilimme huolella..."

Kappaleesta Kuinka Jumalaa pilkataan, jota ei muuten muistaakseni vieläkään saa soittaa Suomessa radiossa.

Viime päivinä olen taas enemmän keskittynyt kuuntelemaan noita Juicen kuolemaa koskevia kappaleita. Mieleen on jäänyt ainakin tällaisia linereita:

"Minä tunsin löyhkän maatuneen,
ja voimilla viilletyn ranteen
heikosti, mutta jotta jotakin teen,
minä jyskytin arkun kanteen..."

(Pieni Kalmistosarja 3: Ruumishuone goodbye)

"Siitä lähtien kun henkes lähti oot kuolematon!"
(Isadora Duncan)

"Raittiushenkilö raittiustuolissaan
sinusta on muka huolissaan.
Se kutsuu sinua hulttioks,
ja väittää, että maksasi sanoo 'poks!'
Däng däng!
Mutta kyllä se kestää koko elämän!
Ja ainakaan missään jengissä, et elämästä selviä hengissä
(ei elämästä selviä hengissä!)"

(Ei elämästä selviä hengissä)

Ascaris

379 viestiä

29.11.06 klo 10:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Juicen ehdottomasti parhaita ja muistetuimpia biisejä on "Paperitähdet". Suosittelen kaikille.

Kustaa

Ylläpitäjä
1871 viestiä

30.11.06 klo 08:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ascaris kirjoitti:

Kyseessähän on Raymond Douglas "Ray" Daviesin The Kinks sävellys "Celluloid Heroes", joka on harvoja Juicen itsensä tulkitsemia käännöscovereita. Hieno biisi.

Thoke

3437 viestiä

30.11.06 klo 16:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuo Paperitähdet on omakin lemppari Juicen tuotannosta. Juicella oli sana hallussa ja musiikki oli hyvää. Yksi suosikkiartisteistani, ehdottomasti. Joten ikävä juttu, mutta saipahan mies elää koko elämänsä ajan siten kuin halusi.

Ascaris

379 viestiä

30.11.06 klo 21:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kustaa kirjoitti:
Ascaris kirjoitti:

Näin on. Tosin Juicen versio huomattavasti henkilökohtaisempi ja parempi suomalaisen silmistä katsottuna. Myös oma suosikkini suuren tuotannon seassa.

Grass

754 viestiä

05.12.06 klo 12:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

RIP Juice.
Itselle kovin tärkeä artisti ollut aina ja tulee aina olemaan. Nyt kun noita kohtuu uusia haastatteluita tv:sta näytetty, niin kyllähän kroppa näytti vähintään 70vuotiaan kropalta. Eikös Jussi lopettanut 5vko ennen kuolemaansa dialyysihoidoissa käynnin ennen kun kuoli, eli oma päätös oli. Liian raskasta hoitoa.

Kuunteliko kukaan La 25.11 radio suomesta juicen muisto-ohjelmaa, soittelivat studiosta mm. Mikko Alatalolle, Heikki "Hector" Harmalle, Heikki Salolle, Jukka Virtaselle, Akimofin Liisalle ja Veltto Virtaselle. Oli erittäin lämminhenkinen parituntinen ja juicen biisejä välissä.

Vaikka loistava biisintekijä on poissa, onneksi ehti tehdä paljon kuunneltavaa.

yllättäjä

12 viestiä

18.10.07 klo 00:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

eesti
kaksoiselämää
napoleonin mopo
ja muille tehdyistä frederikin ii
sekä monia muita

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu