Viimeisin levyostos

Foorumin päävalikkoonDuuri vai molli? › Viimeisin levyostos

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

29.04.19 klo 13:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Patakaks Kirppis, Ulvila:

Pitkästä aikaa tuli taas käytyä kirppiksellä bongailemassa levyjä ja tämmöistä kamaa tarttui matkaan:


LP 1 €


LP 1 €


Maxi-single 2 €


LP 2 €


LP 2 €


LP 2 €

Kaikki levyt ovat erittäin hyväkuntoisia, ei rahinoita eikä neula hyppinyt levyjen soidessa. Lähtivät siis kuntoonsa nähden todella halvalla, kun esim. tuota Alatalon klassikkolevyä myydään Levykauppa Äx:ssä käytettynä vinyylinä 17 euron hinnalla ja tuosta Apua! Orkesterin singlestäkin saa samaisessa putiikissa maksaa jopa 8 euroa.

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

13.09.19 klo 20:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

CDON.COM


LP 17,56 €

Gunnareitten debyyttilevyn uusintapainos tuli tilattua kun sai 20% alennusta. Toki levy on useaan otteeseen vuosien varrella tullut kuultua, mutta on sen luokan klassikko, että pitäähän se nyt oikein vinyylinä saada hyllyyn. Tässä versiossa on uusi kansi. Levypussiin on painettu se alkuperäinen, sensuroitu kansi.

Brutus
Käyttäjä
972 viestiä

16.09.19 klo 20:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Viime aikoina tullut taas innostuttua enemmän levyjen keräilystä ja Turun divareiden säännöllisestä nuohoamisesta, johon viimeinen, käytännössä pelkkään gradun kirjoittamiseen ja tutkinnon viimeisten muutamien kurssien viilaamiseen varattu kevyt vuosi on siunannut aivan liikaa joutilasta aikaa ja energiaa. Tätä menoa täytyy evakuoida itsensä takaisin maaseudulle eheytymään kauas noista turmiollisista laitoksista, kun hillitön keräilyvimma häiritsee jo muuta suorittamista.

Tämänpäiväiset löydöt:

Queensrÿche - Queensrÿche CD 8.90 (8-Raita)

Queensrychen ensimmäinen ep ja iso läjä laadukasta livemateriaalia päälle. Yksi hienoimmista lajissaan, mitä olen koskaan kuullut. Vihdoin löysin tämän myös kohtuullisissa hinnoissa, jostain ihmeen syystä levykaupat kun tuppaa pyytämään tällaisesta neljän kappaleen ja ties kuinka monen bonusbiisin pienjulkaisusta täyden albumin ryöstöhintaa.

Evergrey - Solitude, Dominance, Tragedy CD 6.00 (8-Raita)

Ties kuinka kauan tullut kuunneltua tätä progemetallilevyä digitaalisena, olipa vain korkea aika hankkia fyysinen kopiokin, kun sopuhintaan löysin. Vaikka joskus jossain manasinkin miten ysärillä ei julkaistu mitään hyvää, niin tällaisia vähän pienemmän profiilin persoonallisempia laatulevyjä on oikeasti siltä ajalta tosi paljon.

Vielä kun löytäisi jostain Evergreyn pari seuraavaa levyä, jotka on melkein vieläkin parempia kuin tämä.

Joku
Käyttäjä
1168 viestiä

16.09.19 klo 21:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mulle toi UPS tänään Ruåtsinmaalta sellasen bändin ku Viagra Boys debyyttilevyn. Ihan heeeeelvetin kovaa kamaa niin oli pakko tilata ihan itelle. Tollasta vähän post-punk henkistä meininkiä helvetin hyvillä vokaaleilla. Tässä maistiainen jos kiinnostaa:

https://www.youtube.com/watch?v=1HkiH0PseCA

Ja tässä toinen, vähän nopeempi kipale:

https://www.youtube.com/watch?v=eQUmeJspwuc

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

29.09.19 klo 22:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Levykauppa Äx:


LP 21,95 €


LP 29,99 €

Parit Juicen klassikot lähti tilaukseen. Juicen synkimmäksi levyksi kutsuttu Keskitysleirin ruokavalio on uusintajulkaisu vuodelta 2016 ja Ajan henki on ennakkotilaus ja uusintapainos vuodelta 2019. Levy julkaistaan 22.11.2019 vinyylinä ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun rajoitettuna 200 kpl painoksena.

Brutus
Käyttäjä
972 viestiä

29.09.19 klo 23:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Muutamia löytöjä taas loputonta gradunkirjoitusmaratonia säestämään:

White Lion - Pride CD 6.90e (Huutonet)

Elämäni ensimmäinen glam-levytys, pääosin pitkätukkaisten miesten sydänsuruista ja naisenkaipuusta kertovat siirappiset ulinalyriikat aivan hirveää kuraa, mutta ne Vito Brattan kitaraosuudet ja Michael Wagenerin tuotanto onneksi pelastaa tosi paljon, kuten olen varmaan jo miljoona kertaa eri yhteyksissä hehkuttanut.

Ratt - Out of the Cellar CD 4.50e (Huutonet)

Elämäni toinen glam-levy, ei lyriikoiltaan likimainkaan yhtä nolostuttava kuin White Lionin esitys, mutta Warren DeMartin on melkein yhtä hyvä kitaristi kuin Vito Bratta. Koen itseni tosi likaiseksi just nyt, koska tämä ei oo sellaista trüüü mëtällïä.

Jüüdäs Päppï - Sad Wings of Destiny CD 2.00e (Huutonet)

Papin ehkä paras levy, tämä jos mikä on tosi trüüüü.

Black Sabbath - Dehumanizer CD 6.90 (Huutonet)

Muistan joskus kun näin tuon kansikuvan kirjastossa, ajattelin välittömästi että tämän on oltava tosi kamala levy... mutta onneksi se kamaluus rajoittuu lähinnä siihen kanteen. Oikeasti Dehumanizer on yksi Sabbathin aliarvostetuimmista ja raskaimmista levyistä. Tähän aikaan Tony oli kuulemma kyllästynyt fantasia- ja hautausmaalyriikoihin ja tämä kesittyy siksi vähän erilaisiin scifijuttuihin.

Miihkali
Moderaattori
2615 viestiä

30.09.19 klo 09:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dehumanizerin taiteessa kiteytyy aika hyvin se muutos, jonka levynkannet kokivat kun siirryttiin vinyyleistä CD:ihin. Siinä on jotain samaa kuin Iron Maidenin myöhemmän tuotannon kansissa. Tosin tässä vaiheessa kyseessä taitaa vielä olla oikea maalaus eikä joku hikinen 3D-mallinnettu CGI-sommitelma.

Itse en oikein Dehumanizerista perusta. Suurin osa biiseistä on tylsähköä jyystöä ilman koukkuja tai melodioita. Bändille ja erityisesti Dion kanssa aiemmin tehdyille levyillä ominainen ilmavuus on heivattu hiiteen ja tilalla on tuhtia junttausta, eikä se tee levylle hyvää. I:sta tykkään kyllä, välillä tulee kuunneltua tuota levyä ihan vain sen vuoksi.

Mitäs Brutus tykkäät Heaven & Hell -orkesterin 2000-luvulla julkaisemista paluulevyistä? Nehän ovat tyylillisesti selvästi enemmän velkaa Dehumanizerille kuin Sabbathin kasarituotannolle. Varsinkin Heaven & Hell -levyllä kuuluivat selvästi Rainbow-vaikutteet, ymmärrettävistä syistä. Se onkin mielestäni koko Black Sabbathin uran paras albumi yhdessä Master of Realityn kanssa. The Devil You Know kärsi sen sijaan samoista ongelmista kuin Dehumanizer, vaikka mukana oli toki jokunen hittikin.

Brutus
Käyttäjä
972 viestiä

30.09.19 klo 11:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Omasta mielestä Dion aikaisella Sabbatilla ei ole ainuttakaan huonoa levyä, vaikka kyllä Mob Rules ja Heaven and Hell onkin ne ylivoimaisesti parhaat niistäkin ja Sabbatheista melkein muutenkin. Martin Birchin jumalallinen tuotanto yleensä takaa huikeat soundit ja yleisen laadun, eikä nuo 80-luvun alun Sabbathit ole siinä suhteessa poikkeuksia. Birch on siis Sabbathin lisäksi nikkari Deep Purplen, Rainbowin, Iron Maidenin, Wishbone Ashin ja monen muun genreklassikon takaa. Ihan huikea ukko.

Tony Martinin aikaiset ei ole omasta mielestä nekään ollenkaan huonoja sitä Forbiddenia lukuun ottamatta, tuohon aikaanhan Sabbath oli pelkästään soittotaidossa parempi kuin koskaan. Sääli että niiden albumeiden oikeudet ilmeisesti omistaa joku kauan sitten nurin mennyt mikkihiirilevy-yhtiö, joten niitä on tosi vaikea löytää enää mistään.

Siinä Devil You Knowissa on kanssa omat sudenkuoppansa ja pari filleriä, mutta se on koska tahansa parempi kuin väsähtänyt hypehirviö 13, jossa käytännössä hukattiin kaikki parin ekan levyn jälkeen tulleet edistysaskelet + kamala tuotanto, ylipitkät tylsät biisit ja robotilta kuulostava raakkuva autotune-Ozzy.

Siitä Heavenista olisi voinut tulla jotain todella hienoa ellei Dio olisi mennyt kuolemaan.

Miihkali
Moderaattori
2615 viestiä

30.09.19 klo 13:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Martin Birch on kyllä kova tyyppi. Voisi jopa väittää, että hän on perinteisen areena- ja voimahevin luoja. Soundihan on aika tunnistettava jo Machine Headilla. Rainbow Rising ja The Number of the Beast puolestaan ovat jo 100% sitä itseään. Whitesnaken 80-luvun alun albumeilla puolestaan oli iso vaikutus tukkaheviin. Ja tosiaan Heaven & Hell on kyllä mielettömän hyvin tuotettu levy.

Tony Martin on ihan suotta joutunut lapsipuolen asemaan. Eihän se nyt Martinin vika ollut että Sabbathin rivit välillä rakoilivat pahan kerran. Hyvä laulaja hän oli ja on kai edelleen, teknisesti varmaan koko yhtyeen historian paras. Kun mukaan saatiin vielä Cozy Powell, niin kyllähän jälki oli kaikin puolin ammattitaitoista, vaikka parhaiden päivien kipinä olikin poissa.

Itse en ole Martinin aikaisista levyistä kuitenkaan liiemmin innostunut, Headless Crossia lukuunottamatta. Se on aidosti tiukka levy, melkein yhtä hyvä kuin Heaven & Hell ja onhan siinä tyylillisestikin samaa henkeä. Nuorempana kun soittelin rumpuja, niin Headless Crossin nimikappaletta treenasin kuukausikaupalla ennen kuin kertosäkeen fillit osuivat kohdalleen. Eivätkä ne sittenkään tainneet ihan oikein mennä.

The Devil You Know kärsii minusta eniten junnaavista ja ylipitkistä biiseistä. Sehän näissä pitkän linjan hevibändien paluulevyissä nykyään on muutenkin ongelmana, että levy tuotetaan itse ja kun CD:lle mahtuu tavaraa kahden pitkäsoiton edestä, niin ei tehdä mitään karsintaa materiaalin suhteen. Mutta ei se huonokaan levy ole, ja kyllähän se 13:kin menettelee. On se paljon arvokkaampi naula bändin arkkuun kuin räppihevin kanssa flirttaileva Forbidden.

Kävin silloin Black Sabbathin keikallakin, kun kävivät Suomessa ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa. Koko päivä satoi, lavan edus oli pelkkää mutaa ja minulla oli vain sandaalit mukana. Mentiin äidin kanssa. Äiti diggaili vanhoja hevi- ja psykebändejä silloin 70-luvulla, kun ne nousivat ensimmäistä kertaa pinnalle. Hän oli ihan fiiliksissä, vaikka onkin aina ollut enemmän Purple-faneja.

Hyvä keikka oli. Siellä se Ozzy köpötteli kumarassa ja ilmoitti, että ”you have my permission to go crazy!”

Jautsi
Käyttäjä
70 viestiä

02.10.19 klo 17:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ostin viime lauvantaina kolme vanerilevyä. Ne ovat ihan ok, paitsi että aika hintavia. Sitten ostin kaksi cd-levyä. Yhtä en jaksana kuunnella kuin pari kappaletta. Toinen taisi tulla jollain tavalla kuunneltua, ei ollunna kummonen sekään. Parikymppiä rusahti aivan hukkaan. Taian kuunnella vaan ratioo jatkossa.

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

02.10.19 klo 22:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Patakaks kirppis, Ulvila:


Mikko Alatalo - Kaikilla mausteilla (1987) LP 4 €


Juliet Jonesin Sydän - Liisasta Liisaan (1989) LP 7 €


Yö - ...Ja tapahtui niinä päivinä (live, 1984) LP 8 €


Dingo - Kunnian kentät / Sata rohkeaa laivaa // Ota paha pois (1985) Maxi-single 6 €

Mikko Alatalon levy sisältää mm. hitin Viivy vielä hetki, Syksyn sävel -biisin Kaikilla mausteilla ja Juicen kanssa levytetyn Yhdentekevää. Kaikilla mausteilla nosti Alatalon jälleen hetkeksi pinnalle ja levykin myi ihan kivasti aikoinaan. Juliet Jonesin Sydämen levy sisältää pelkästään cover-versioia. Mukana mm. Dave Lindholmia, Mikko Alataloa ja Pelle Miljoonaa. Yön levy on Tavastia Klubilla nauhoitettu ja se julkaistiin aikoinaan 14000 kappaleen fanipainoksena. Sisältää vain aiemmin levyillä julkaisematonta materiaalia. Dingon single sisältää pari studiobiisiä ja yhden liveversion. Tuo single oli myös Dingon viimeinen julkaisu Finnlevylle. Seuraavana vuonna (1986) yhtye perusti oman Bang Trax -levymerkin.

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

01.11.19 klo 23:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Prisma Mikkola, Pori:


2CD+DVD+BLU-RAY 22,95 €

Jenni Vartiaisen kaikki hitit vuosilta 2007-2019 sekä yksi ennenjulkaisematon kappale yksissä kansissa. DVD:llä ja Blu-ray:llä on Jennin ensimmäinen Hartwall Arenan konsertti vuodelta 2018. Pokkarikirjan kokoinen ja näköinen julkaisu sisältää kuvia Hartwall Arenan konsertista ja levyt löytyvät sivujen välissä olevista taskuista.

Brutus
Käyttäjä
972 viestiä

01.11.19 klo 23:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dissection - Storm of the Light's Bane CD 13e (huutonet)

Yksi hienoimmista melodisen black metalin levyistä koskaan. Tuli hankittua vielä kaksilevyinen erikoisjulkaisu. Ei hävetä suolainen hinta yhtään.

Unleash the Archers - Apex CD 10e (EMP)

Pitkästä aikaa yksi uudemmista levyistä mitä on tullut hankittua. Unleash the Archers on vähän kuin vanhan hyvän ajan munakkaampi Nightwish, mutta melodisen death metalin vaikutteilla.

WASP - Still Not Black Enough 8e (Äx)

WASPin aliarvostetuin levy, omasta mielestä yksi parhaista. Tämä julkaistiin niihin aikoihin kun vanha metallimusiikki meni hetkellisesti täydellisesti pois muodista ja moni varmaan siksi ylenkatsoo näitä waspin ysärilevyjä niin paljon.

Tesla - Great Radio Controversy CD 5e (huutonet)

Teslan tuotannon kanssa ei voi koskaan mennä vikaan. Hieno bändi ja levy.

Black Sabbath - Mob Rules CD 6e (huutonet)

Pitihän sitä hankkia vielä se yksi puuttuva Dio-ajan Sabbath omiin kokoelmiin. Ei tämä kai Heaven and Hellille pärjää, mutta helkutin hyvä levy tämäkin on. Ehkä tyyli tässä sopii vielä ajatuksen verran paremmin Dion lauluääneen, vaikka yksi tai kaksi filleriltä kalskahtavaa biisiäkin on sekaan eksynyt.

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

10.12.19 klo 22:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Backstage Rock Shop:


LP 19,99 €

Leevi and the Leavingsin klassikkolevy vuodelta 1986. Kolmimiehisellä kokoonpanolla ilman rumpalia tehty levy sisältää mm. superhitin Pohjois-Karjala. Mukana avattavat kannet, josta löytyy bändin vielä elossa olevien jäsenten muistelua levyn teosta ja Gösta Sundqvistista.

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

04.01.20 klo 23:49 - linkitä tähän kommenttiin: #

Patakas Kirppis, Ulvila:


LP 4 €


LP 2 €


LP 5 €


LP 2 €


CD 1,5 €

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

01.02.20 klo 11:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rolling Records:


LP 20 €

Svart Records:


LP 12 €


LP 12 €

Muutamat klassikot tuli tällä kertaa tilattua. Eli Green Dayn suureen suosioon nostanut levy vuodelta 1994. Sisältää mm. klassikohitin Basket Case. Alkuperäinen vihreäkantinen CD-painos löytyy hyllystä, mutta pitihän tuo myös vinyylinä kokoelmiin saada. Popedan ensimmäisen vuonna 1978 julkaistun levyn 40-vuotisjuhlapainos vuodelta 2018 sisältää avattavat kannet, kultaisen, tai jossain yhteyksissä mainitun "kaljan värisen" vinyylin sekä vihkosen, josta löytyy tarinaa levyn tekemisestä bändin ja levy-yhtiön kertomana ja kaikkien biisien sanat sekä ennennäkemättömiä kuvia bändistä. Raswaa koneeseen! on samantyylinen julkaisu. Eli 39-vuotisjuhlapainos vuodelta 2019. Sisältää avattavat kannet, mustan vinyylin ja vihkosen josta löytyy tarinaa levyn teosta, biisien sanat ja ennennäkemättömiä valokuvia bändistä. Muualla noita Popedan juhlapainoksia olen nähnyt myytävän yli 20 euron hintaan.

Brutus
Käyttäjä
972 viestiä

02.02.20 klo 21:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kovin on hiljaista ollut tällä rintamalla sitten uudenvuoden, mutta helmikuun vaihde, mukavasti pidentyvät kevätpäivät ja jälleen käyntiin pärähtävät autoiluduunit saivat taas inspiroitumaan hyötykäyttämään kukkaronpohjan muutamia joutilaita irtohiluja.

Thaurorod - Anteinferno CD 12,99e (Äx)

Tämä kotimainen power metal -projekti ei oikein koskaan ottanut tuulta alleen, vaikka jälki on omasta mielestä upeaa etenkin tällä kyseisellä levyllä. Meinasin ensin ostaa itselleni bändipaidan tuolla kuvalla, mutta huomattuani poikien merchandise-kaupan lopettaneen toimintansa päätinkin pikimmiten hankkia omaksi nämä levyt kun vielä siihen ainakin on mahdollisuus.

Paladin - Ascension 14,99e (Äx)

Hyvin samanlaista power metal -soitinmasturbaatiota kuin Thaurorod. Tätä tuli viime vuonna kuunneltua melkein enemmän kuin mitään muuta levyä, joten totta kai se piti omaksi hankkia. Huippukamaa.

Black Sabbath: Sabbath Bloody Sabbath 5e (Äx)
Black Sabbath: Sabotage 5e (Äx)

Nyt kun Dion aikaiset Sabbathit on koossa, ajattelin vihdoin kerätä myös nämä Ozzyn levyt pois kuleksimasta. Sabotage erityisesti tuntuu olevan aika harvassa, joten päätin tarttua tarjoukseen heti kun sen näin, Sabbath Bloody Sabbath oli siinä sopivasti käden ulottuvilla sopuhintaan, joten totta kai sekin tarttui matkaan. Nämä ei ehkä ole ne Ozzyn ajan absoluuttisesti parhaat, mutta mielenkiintoisimmat kylläkin.

Näissä Black Sabbathin levyissä kaikkein hauskinta on, että melkein jokaisella niistä on omat fanaattiset faninsa. Muistan kun yksi kaveri joskus julisti tuon Sabotagen maailman parhaaksi levyksi koskaan, kun taas toinen tuttu vannoo nimenomaan tuon Bloody Sabbathin nimeen ja itse olen Dion miehiä. Kai se on vaan laadukkaan tuotannon merkki kun reilu puolet niistä levyistä voisi olla parhaita.

barros
Käyttäjä
1353 viestiä

02.02.20 klo 22:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Viimeisin on Red hot chili peppersin Im with you albumi. Myös kaverin kautta kinosteleva lätty album of the year Faith no morelta. Muut on aikas sekalainen sillisalaatti vielä kuuntelemattomia levyjä. 2-4 e

Joku
Käyttäjä
1168 viestiä

02.02.20 klo 22:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:


Näissä Black Sabbathin levyissä kaikkein hauskinta on, että melkein jokaisella niistä on omat fanaattiset faninsa. Muistan kun yksi kaveri joskus julisti tuon Sabotagen maailman parhaaksi levyksi koskaan, kun taas toinen tuttu vannoo nimenomaan tuon Bloody Sabbathin nimeen ja itse olen Dion miehiä. Kai se on vaan laadukkaan tuotannon merkki kun reilu puolet niistä levyistä voisi olla parhaita.

Itelle maistuu Ozzyn aikanen Sabbath kaikista parhaiten, ja just tuo Sabbath Bloody Sabbath on suosikkilevyjä. Menee kolmanneks heti Master of Realityn ja Vol. 4:sen jälkeen :D

Juki
Käyttäjä
1512 viestiä

09.02.20 klo 01:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuohitori, Kokemäki:


LP 5 €


LP 6 €

Patakaks kirppis, Ulvila:


LP 8 €


LP 8 €


LP 6 €


LP 5 €

Tämmöistä tarttui tällä kertaa mukaan kirppisreissuilla. Parhaana löytönä noista pidän tuota Mikko Alatalon Rokkilaulaja-levyä vuodelta 1977. Hyväkuntoisesta levystä saa useassa paikassa pulittaa lähemmäs 20 euroa tai jossain jopa enemmänkin, joten tuo oli mielestäni suhteellisen halpa, ja soi myös ilman mitään rahinoita tai napsahtelua.

Keskustelut