Hiphop & Rap
Foorumin päävalikkoon › Duuri vai molli? › Hiphop & Rap
SpaceCadet1Käyttäjä |
24.08.04 klo 19:32 - linkitä tähän kommenttiin: # Ei vaikuttanut tälle ilmeiselle musagenrelle olevan omaa topikkia ylhäällä; miksiköhän |
JarkkoKKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:38 - linkitä tähän kommenttiin: # Tämä ei ole musiikkia, vaan kuuloaistin rääkkäämistä pahimmasta päästä. Hyi helvetti... |
ScuzzballKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:40 - linkitä tähän kommenttiin: # Joo ruoskaa tulee kuten oletitkin. Mun mielestä jo tuon kutsuminen musiikiksi on hieman kyseenalaista. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta en missään nimessä mitään räppiä. Yksinkertaisesti niin kamalaa kuin voi ""musiikki"" olla. Muutenkin oksettaa koko "gangsta"-teema joka tuon ""musiikin"" ympärillä pyörii. Mutta mikäs siinä, pääasia ettei sitä ole pakko kuunnella (läheskään joka paikassa). |
![]() MaskKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:45 - linkitä tähän kommenttiin: # Räpin haukkumista tulee täältäkin suunnalta. Rap on vain melua korvalle. |
KebottajaKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:50 - linkitä tähän kommenttiin: # Hyi. Turhan lyhyt kommentti vai? No, se kuvaa parhaiten mielipidettäni (c)rapistä. |
Hush-hushKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:53 - linkitä tähän kommenttiin: # Vähän niin ja näin. En kuuntele aktiivisesti ja monet kappaleet ovat aivan hirveitä (kuten tietysti jokaisessa musiikkilajissa), mutta on siellä satunnaisesti ihan meneviäkin biisejä. |
![]() AcediaKäyttäjä |
24.08.04 klo 19:56 - linkitä tähän kommenttiin: # Tulee kuunneltua jonkin verran, mutta ei nykypäivän artisteja. Esim. Public Enemy on ehkä kaikkien aikojen poliittisin yhtye, joilla on oikeasti paljon sanottavaa. Onhan heitä sanottu rap:n The Clashiksi/Sex Pistolseiksi/Dead Kennedyiksi ym. She Watch Channel Zero (kitarasample Slayerin Angle of Death'sta) on ehkä maailman paras rap-biisi - musiikillisesti sekä sanomallisesti! Ja It takes A Nation of Millions... yleissivistys levy. RunDMC on myös ihan ok ilman mitään sen suurempia viestejä. Raising Hell on rautainen kokonaisuus hyvää bilemusaa. Onhan näillä se Walk This Way-jättihitti, joka löytyy samalta levyltä. It's Tricky on kuitenkin oma suosikkini. Afrika Bambaataa on elektronisen hiphopin isä, jolta melkeinpä kaikki lajityypin vaikuttajat ovat ottaneet vaikutteita. Kannattaa etsiä kokoelmalevy Looking For The Perfect Beat 1980-1985, joka on uskomattoman hienoa elektrohoppia. Man Parrish on samaa koulukuntaa kuin Bambaataa, mm. Beastie Boysit ovat faneja ja samplanneet tämän bändin (käytännössä yhden miehen bändi) biisejä. Tutustumisbiisejä: Hip Hop Be Bop (Don't Stop) ja Boogie Down Bronx. Tätä kun kuuntelee niin tajuaa miten paljon tyypit on (epä)suoraan kopsanneet tältä ideoita. Paris on melko mielenkiintoinen artisti. Oli pinnalla joskus 90-luvun alkupuolella ja teki biisin Bush Killa, joka oli jo silloin ajankohtainen ja eiköhän se ole nytkin. En pidä itseäni alan fanina, mutta musiikki on harrastukseni ja sitä kautta tutustun kaikkiin mahdollisiin genreihin perinpohjin ennen kuin lähden muodostamaan mielipidettä. Se joka perustaa mielipiteensä tämän päivän radiohiphop/rappiin on melko väärässä. Se on täyttä paskaa. OutKast on ihan ok, mutta eipä siellä muita ole. Yllämainitut artistit on alan peruspilareita, joista on hyvä lähteä laajentamaan musamakuaan. (Ja pitihän niitä vanhempia artisteja laittaa sen varalta, että eivät hukkuisi nuorempien sekaan.) |
PedroKäyttäjä |
24.08.04 klo 20:11 - linkitä tähän kommenttiin: # Vaikka musiikkimakuni on uskomattoman laaja, niin muutamia hyviä tai jopa loistavia biisejä lukuunottamatta (esim. Eminem, Outkast, Beastie Boys, DJBB, Wyclef Jean, Coolio, Tulenkantajat) en ole juurikaan lämmennyt. Tosin vähän aikaa sitten kirjastosta lainaamani Tulenkantajien Hyvää Syntymäpäivää, Rouva Presidentti -levyn kuuntelin ihan mielenkiinnolla läpi, ja se on ainoata edes jokseenkin kuunneltavaa suomenkielistä räppiä. Pari muuta kuulemaani Tulenkantajien biisiä ovat olleet myös lajinsa äärimmäistä huippua. Normaalisti metal/rock linjaa noudattava kaverini osti taannoin Beastie Boysin To The 5 Boroughsin ja Outkastin Stankonian ja on kehunut niitä kovasti. Pitää joskus ottaa kuunteluun, ja katsoa, miten minuun uppoaa. |
KaiserKäyttäjä |
24.08.04 klo 20:26 - linkitä tähän kommenttiin: # Kolmas vaihtoehto on minulle sopivin. Rapissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ei vain oikein iske sen tyylinen musa. Nuorempana kuuntelin aika paljonkin Eminemiä (mulla on jopa yksi Eminemin levy hyllyssä Ja kyllä kunnon gangstarap aina enemmän musiikkia on kuin joku levy-yhtiön kasaama rahatpoislapsiltajateineiltätusinatuotebändi. |
![]() John LennonjohtoKäyttäjä |
24.08.04 klo 20:31 - linkitä tähän kommenttiin: #
Repäisit sanani kieleni päältä Auts! En keksi mitään positiivista sanottavaa. |
MigeloKäyttäjä |
24.08.04 klo 20:42 - linkitä tähän kommenttiin: # Kolmannen vaihtoehdon valitsin. Aika harvassa on oikeasti hyvät rap/hip-hop kappaleet, mutta en nyt voi sanoa vihaavanikaan tätä tyyliä. Hirveästi en räppiä kuuntele, mutta kyllähän se tietyssä mielentilassa menee... |
whaitKäyttäjä |
24.08.04 klo 20:46 - linkitä tähän kommenttiin: # Vaikka taannoin sydän lämpenikin AC/DC:lle ym. rokille, kyllä tätä genreä tulee silti ehdottomasti kuunneltua eniten. Cadetin listasta Cypress Hill ja Beastie Boys on kovassa kuuntelusta kuten myös Acedian mainitsema Run DMC on rautaa. Jurassic 5:eä on tullut kuunneltua yhden levyn verran (Power In Numbers) ja kuullosti oikein hyvältä. Wu-Tang Clanista sen verran että vaika en ole liikaa tuotantoa kuullut, en ole juuri pitänyt kuulemastani. Biisit Gravel Pit ja Shaolin Worldwide on kyllä mainitsemisen arvoisia (varsinkin jälkimmäinen on loistava). Poppoon Methodmanilta on tullut kyllä ihan hyvää sooloa. Jos gangsta-rappiin tykkäisi tutustua niin suosittelisin NWA:ta ja sen jäsenten Ice Cuben, Dr. Dren ja Eazy-E:n soolotuotantoa. Snoop (Doggy) Doggkin on metkaa, jokseenkin tuorein levy "Paid Tha Co$t To Be Da Bo$$" kuullosti aika ponnettomalta. Ja tottakai 2Pac kuuluu joka räppärin hyllyyn. Uudesta räpistä en juurikaan pidä, ehkä tuoreista artisteista D12:n ekaa levyä "Devil's Night" uskaltaisin haukkua hyväksi. Kannattaa ehdottomasti tutustua vähän Bone Thugs-N-Harmonyyn, jokseenkin en mene takuuseen pidätkö kuulemastasi. Kaverin kanssa kutsutaan ko. yhtyettä räpin Backstreet Boyssiksi. Kavereilla on niin pehmeät äänet ettei uskoisi lyriikoiden olevan niin synkkiä. Vastasin siis toki päälimmäisen vaihtoehdon. |
Arsi T. ElokolikkoYlläpitäjä |
24.08.04 klo 20:57 - linkitä tähän kommenttiin: # No jaa, vähän niin ja näin... Periaatteissa suurin osa tämän alan musasta on paskaa, mutta löytyyhän niitä hyviäkin. 1) Teiniosasto. Yök. Pikku geet ja raimssit ovat jotain käsittämättömän huonoa. Yleensäkin lippis, jonka alla on huivi, on järkyttävä näky, ja sitten nämä latteuksien latelijat, joiden äänenmurros saa rautasahan kitinänkin kuulostamaan kauniilta, tunkevat videonsa niitä täyteen ja mukaan teiniasennetta, jonka tuotantoyhtiö on rakentanut :x. No thanks. 2) Bling bling-osasto. Näissä biiseissä tuntuu yleensä olevan tärkeää, että esittäjällä on videossa mahdollisimman paljon kiiltäviä esineitä yllään ja niillä takana tanssivilla silikonipaketeilla taas vastaavasti mahdollisimman vähän vaatteita. No, eihän siinä mitn, mutta kun musiikkikin on vielä huonoa. Snoop Doggy sentään on piristävä poikkeus monesti. 3) Suomiräppi. Liian epäselvää. Aikoinaan kun kuulin ensimmäisen kerran Fintelligensiä radiosta, luulin sitä Jope-vitsiksi jenkkiräpistä. Mutta Sori on mainio biisi oikeesti. Ja Avaimen se, missä klassista on miksattu taustalle, on sekin hieno biisi. 4) Muut. Eminem on parhaimmillaan loistava. Dido-miksaus Stan, kybäpiisi The Real Slim Shady etunenässä ovat esimerkkejä hyvästä (kaupallisesta) räpistä. Missy Elliot tuottaa loistavilla taustoilla varustettuja raitoja, ja on valmis yhteistyöhön muiden kanssa. Hienoa. Aijoo, ja Biistipoissit tietenkin myös. Yleisesti ottaen en juuri kuuntele, mutta ilman muuta tämä on musiikkia siinä missä rokkikin tai afrikkalaisen ugugugu-heimon rummuttelukin. Parasta ovat joskus (tosi harvoin) puhuttelevatkin sanat (jotka suomiräpissä painotetaan aika prkleen huonosti) ja monesti tarttuvat taustat. |
![]() Juhani Sementti |
24.08.04 klo 21:22 - linkitä tähän kommenttiin: # Kyllä tästäkin osastosta löytyy muutamia helmiä kun osaa vain virittäytyä fiilikseen... yo, my nigga, yo, my nigga ... Suomalaiset räppärit saisivat kumminin katsoa peiliin ja miettiä tarkkaan sitä, että "Näytänkö minä naurettavalta" Siis, ihan totta Pikku G. Jos luet tämän niin ota se pipo pois päästä, mieti ja lopeta koko homma! Kukaan ei muista sua kumminkaan 10 vuoden päästä ja esiinnyt silloin jonkun tukevan, karvaisen ja lyhyen pornotähden kanssa tositv-ohjelmassa, jossa teidän pitää vain sietää toisianne. |
Raato-ATykittäjä |
24.08.04 klo 21:28 - linkitä tähän kommenttiin: #
Itse en olisi voinut tuota paremmin ilmaista. |
FilmerKäyttäjä |
25.08.04 klo 09:42 - linkitä tähän kommenttiin: # Rap on parasta musiikkia mitä löytyy. Ykköspaikalle nousee joko 2Pac tai Eminem. |
![]() Low RiderKäyttäjä |
25.08.04 klo 11:24 - linkitä tähän kommenttiin: # Hanurista. Hiphop ja rap on pahin pyhäinhäväistys koko musiikin historiassa, kuuntelen mieluummin luoteis-saamelaisen 90-vuotiaan mummelin joikhaamista. En keksi mitään positiivista sanottavaa. |
Hush-hushKäyttäjä |
25.08.04 klo 11:56 - linkitä tähän kommenttiin: # Ennen kuin lähdetään joukolla lynkkaamaan Pikku G:tä niin tilannetta on kai hyvä ajatellakin... Tyyppihän on vain päässyt tekemään sitä mitä varmaan tahtookin eikä homma kaiketi vahingoita ketään, ja eihän hänen tekeleitään ole pakko kuunnella tai katsoa. Iloa kai se vain tuottaa niille jotka siitä musasta pitävät, joten olisi kai hyvä ajatella heitäkin ennen kuin amputoimme Pikku G:n kaulasta ylöspäin. Siis en tunne ketään joka siitä pitäisi, mutta myyntiluvut kertovat toista. Tai ehkä ne on väärennetty jostain syystä. Ärsyttää vain kun usein kuulee näistä hiphoppareista tai räppääjistä puhuttavan "kuolis pois" -sävyyn, joten ettei rasismina tarvitsisi pitää sortoa musiikkimaun tai pukeutumistyylin mukaan niin mielestäni olisi kohtuullista pitää mielipide näistäkin asioista hyvän maun mukaisena. En tarkoita, että täällä mitään hirveän pahaa olisi sanottu, ja vaikka en Kostner tai Gibson olekaan niin marttyyripuheita on hauska pitää, ja sitä paitsi pitäisi siivota autoa niin tahdoin viivyttää sitäkin toimenpidettä. |
AleKäyttäjä |
25.08.04 klo 12:22 - linkitä tähän kommenttiin: # Rock'n roll eikä mitään räppiä tai hip hoppia! |
ViisasKäyttäjä |
25.08.04 klo 15:56 - linkitä tähän kommenttiin: # 3. vaihtoehto. Pari hyvää, mutta enimmäkseen paskaa. |

Tulen varmuudella olettamaan että moni täällä tulee haukkumaan tätä musiikkia lyttyyn, mutta laitetaanpas tällainen virallinen laskenta tähän nyt ihan vaan mielenkiinnosta
En itse ole juuri Jurassic 5:sta, Outkastia, Cypress Hilliä ja Beastie Boysia pidemmälle rappia tai hiphopia kuunellut (no ok, onhan noita jo muutama tossa). Olisin kyllä ehdottomasti kiinnostunut vaikkapa gangsta-rapiin syventymisestä, ja esimerkiksi Wu-Tang Clanin jäseniin lukeutunut RZA (panosti Kill Bill vol. 1 musiikkiin) on ollut jo vähän aikaa kiikarin alla. Muita suosituksia? Ja antaa sitä negatiivista palautettakin tulla, niin kauan kuin ollaan kuitenkin sen hyvän maun rajan sisällä

Sleeping With Enemy kuulemma kova levy, en ole kuullut kokonaan, mutta Thinka 'Bout It on ässäbiisi! On tekemässä Bush jr. "kunniaksi" paluuta...
), Cypress Hilliä ja jopa Wu-Tang Clania (<--- en muista kirjoitetaanko se noin), mutta jostain syystä niiden kuuntelu on jäänyt todella vähälle viime vuosina. Rokki on kyllä aina iskenyt sata kertaa kovemmin kuin räppi.