Duuri vai molli?

Cuomi

Tähtääjä
2562 viestiä

27.04.08 klo 17:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kun tällä laudalla näyttää olevan ainakin pari kappaletta tuumin kuluttajia niin topicci on silloin pakollinen.

Duumi on tällä hetkellä melkeinpä sitä parasta ikinä, etenkin nämä vanhan liiton jyrät on pyörinyt lähipäivinä soittimessa enemmän kuin ahkerasti. Doomissa kiehtoo yleensä joko se jumalaton raskaus, tai helvetillinen groove, tai sitten parhaimmillaan nämä kaksi osa-aluetta yhdistettynä täysin saumattomaksi turpaanvedoksi.
Paljon on vielä levyjä joihin pitäisi tutustua mutta tällä hetkellä ne rakkaimmat olisi ainakin:

Reverend Bizarre - In The Rectory...
Reverend Bizarre - So Long Suckers

Doom what thou wilt.

mbay

1242 viestiä

27.04.08 klo 19:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvin vähän olen doomia kuunnellut, mutta kuulemani albumit ovatkin sitten kolisseet aivan jumalattomasti. Tällä hetkellä omistan siis vain

Reverend Bizarre - In the Rectory... (ja Return to Rectory EP)
My Dying Bride - The Dreadful Hours

RB:t molemmat aivan loistavaa, MDB iski heti ensimmäisellä kerralla, mutta nykyään soi melko harvoin.
Lisää pitäisi tulevaisuudessa hankkia sitten joskus akuutimpien hankintojen jälkeen.

Hiisi

173 viestiä

28.04.08 klo 11:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Doomia tuli diggailtua josssain vaiheesssa erittäin paljon ja ihan kokoelma tuli haalittua. Tällä hetkellä olenkin sitten menettänyt kiinnostukseni metalliin, mutta ovathan nuo hyviä levyjä. Suosikkeja ovat varmaan Reverendin ja Black Sabbathin (joka on muuten ehdottomasti doom bändi!) tuotanto. Doomissa kiehtoo yksinkertaiset, mutta hypnoottinen riffit ja tietenkin alkuperänen metalli tunnelma. Listaan nyt kaikki kyseisen genren levyt mitä mulla on:

black sabbath - black sabbath
black sabbath - paranoid
black sabbath - master of reality
black sabbath - vol 4
black sabbath - sabbath bloody sabbath
black sabbath - sabotage
cadlemass- nightfall
cathedral - forest of equilibrium
cathedral - the enthereal mirror
count raven - storm warning
count raven - high on infinity
iron man - generation void
minotauri - minotauri
minotauri - II
obsessed - lunar womb
penance - parallel corners
pentagram- relentless
pentagram - day of reckoning
pentagram - review your choices
reveren bizarre - in rectory of the bizarre reverend / return to rectory
reverend bizarre - harbinger of metall
revernd bizarre - slice of doom
reverend bizarre - crush the insects
reverend bizarre - so long suckers
saint vitus - born too late
saint vitus - v
trouble - the skull
witchfinder general - death penalty
witcfinder general - friends of hell

El Wray

237 viestiä

28.04.08 klo 16:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aika vähän on tullut doomia kuunneltua, mutta ainakin Kypck on mainitsemisen arvonen tapaus.

mbay

1242 viestiä

19.07.08 klo 13:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Nyt kun doomia oon kuunnellu vähän enemmän päivitystä vähän edelliseen. Reverendin Crush the Insects kolissut aivan jumalattomasti, sanoisinko melkein kovempi kuin debyytti. RBn ja My Dying Briden lisäksi kuunnellut näitä tuttuja nimiä, Pentagram, Black Sabbath, Cathedral ja Witchfinder General. Viimeksi mainitun Death Penalty on aivan törkeän kovaa kamaa alusta loppuun, olkoonkin enemmän NWOBHMia. Samapä vielä ottaa tuo Friends of Hell myös kuunteluun.
El Wrayn mainitseman KYPCKin esikoinen kuultu kanssa. Melko keskinkertaista kamaa, eikä kestä kuuntelukertoja kovinkaan monta, mutta silti kuulemisen arvoista modernimpaa doomia. Tässä tosin on raskaus kadotettu melkein kokonaan.
Vähintää Troubleen ja Candlemassiin tarkotus tutustua lähiaikoina. Ja pitäisi noita levyjä tässä ostella ihan omaksikin prkl...

Cuomi

Tähtääjä
2562 viestiä

19.07.08 klo 13:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Troubleen pitäisi itsekin tutustua enemmän, kuultuna on itselläni vasta mainio Psalm 9-pitkäsoitto. Candlemassilta kannattaa aloittaa melkeinpä mistä tahansa Messiahin aikaisesta levystä paitsi ehkä Ancient Dreams voi vaatia vähän pureskelua. Myös Epicus on ihan satavarma tajunnnanräjäyttäjä.

Tähän väliin voisi vielä päivittää top-10 doomit:

1. Reverend Bizarre - In The Rectory