Paras kitaristi

Foorumin päävalikkoonDuuri vai molli? › Paras kitaristi

Makke_95_
Käyttäjä
352 viestiä

22.07.14 klo 20:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itselläni on yksi ylitse muiden, Darrell Lance Abbott. Dimebag Darrell on kuitenkin se paremmin tunnettu taiteilijanimi. Hän nousi kuuisuuteen Pantera yhtyeen kitaristina, ja siitä hänet varmasti parhaiten muistetaankin. Panteran aikana hän tehtaili toinen toistaan kovempia ja raskaampi riffejä ja äärettömiä sooloja. Pantera veikin Thrash metal genreä Dimebagin johdolla aivan uusiin ulottuvuuksiin. Yksi metallinkuuntelijoiden piireissä tunnettu legenda Dimebagin kitarataidoista tulee hänen nuoruusvuosiltaan: 16-vuotiaana häntä kiellettiin osallistumasta yhteenkään Texasin kitarakilpailuista ylivoimaisuutensa vuoksi. Darrel kuoli vuonna 2004, mielenvikaisen fanin ammuttua hänet kesken keikan. Levätköön rauhassa.

Tässä pari kultakimpaletta Panteralta:

Pantera - Cemetry Gates
https://www.youtube.com/watch?v=1OYw7FPB7CE

Pantera - Domination (Live)
https://www.youtube.com/watch?v=aDACorIaxNw

Pantera - Walk
https://www.youtube.com/watch?v=AkFqg5wAuFk

Pantera - Rise
https://www.youtube.com/watch?v=NrMrF_k_fMo

Myös paljon muita kovia "kepittäjiä" löytyy, joita arvostan suuresti (ei missään järjestyksessä): Slash, Kirk Hammet, Dave Mustaine, Alexi Laiho, Ritchie Blackmore, Tom Morello, Angus Young, Eddie Van Halen, Eric Clapton, Steve Vai, Kerry King, Tony Iommi, Jimmy Page.

Brutus
Käyttäjä
973 viestiä

26.08.19 klo 22:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tällaiset ketjut on kamalia, kun mieli tekisi alkaa luetella nimiä vaikka kuinka. Oma ehdoton suosikkini kaikista tämän maailman kitaristeista lienee Alex Skolnick Testamentista. Monessa tosi hyvässä bändissä on tyypillisesti huippulahjakkaita muusikoita, joista yksikään ei oikeasti erotu mitenkään edukseen, mutta Testamentin tapauksessa muu yhtye liikkuu keskinkertaisemmilla vesillä, kun taas Alex Skolnickin huikea kitarataiteilu oli niiden ensimmäisten klassikkolevyjenkin kohdalla se juttu. Testamentin ulkopuolella Skolnick on myös pitkän linjan jazz-kitaristi.

Glam-bändeistä löytyy kanssa Eddie van Halenin jalanjäljissä valtavat määrät tosi aliarvostettuja kepittäjiä. Ensimmäisenä tulee mieleen White Lionin Vito Bratta, joka harmittavasti lopetti uransa jo kauan aikaa sitten. Sitten on George Lynch Dokkenista ja Warren DeMartini Rattista, molemmat parhaimmillaan huikeita. Wignerin Reb Beach ja Extremen Nuno Bettencourt on ehkä genren parhaat yksittäiset kitaristit, mutta ikävästi jääneet noiden tunnetumpien varjoon.

Erityissuosikkina mainittava vielä Jake E. Lee. Useimmille todennäköisesti Ozzyn bändin kitareista Randy Rhoads on paras ja suurin, mutta omaan makuun Jake on vieläkin mielekkäämpi. Tykkään jopa miehen kirjoittamasta Ultimate Sinistä, joka kuulemma pitäisi olla hipsterimedian ja Ozzyn itsensä mukaan levyistä paskimpia.

Sitten on tietysti Frank Hannon ja Tommy Skeoch Teslasta, yksi kautta aikain kovimmista kitaraduoista Triumphin Rik Emmett ja...

Keskimäärin kovatasoisinta ja teknisintä kitaramusiikkia ei tosin ole hevi vaan flamenco eri suuntauksineen, sieltä löytyy vaikka minkälaista älytöntä mestaria, tässä [www.youtube.com] vaikka alkajaisiksi Paco de Luciaa. Mies oli eläessään vähän kuin latinalaisen maailman Michael Jackson. Siis positiivisessa mielessä.

Joku
Käyttäjä
1169 viestiä

27.08.19 klo 09:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

"Paras kitaristi?"
-No vittu Eddie Van Halen
"No sähän sanoit Steve Vai?"
-No vittu se oli eilen!

Muistaako kukaan? :D

Ja joo komppikitaraa Brutukselle, melkosen listan joutuis luetteleen, todella vaikee sanoo vaan yks yli muiden.

Keskustelut