Onko DVD pinnalla vielä 20 vuoden päästä?

Foorumin päävalikkoonDigital... [DVD] › Onko DVD pinnalla vielä 20 vuoden päästä?

Juhani Sementti

09.08.03 klo 12:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Noin 20 vuotta sitten keksittiin VHS. Se siirtyi kingiksi nopeasti ja kaiken sortin filmiprojektorit väistyivät tieltä. Pari vuotta sitten keksittiin DVD-tekniikka ja se on nyt pinnalla, mutta tässä piileekin se kysymys. Keksitäänkö tulevaisuudessa vielä parempi tekniikka tillittää leffoja. Sanotaanko vuoteen kaksireikäkaksireikä?

Kustaa
Ylläpitäjä
1875 viestiä

09.08.03 klo 13:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

En usko. Tai ei nykyisessä muodossaan ainakaan.

JarkkoK
Käyttäjä
3402 viestiä

09.08.03 klo 15:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uskon että on, kuten myös VHS:kin. DVD-laitteet vaan muuttuvat VHS-tyyppisiksi laitteiksi.

Kustaa
Ylläpitäjä
1875 viestiä

09.08.03 klo 15:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo varmaan siis formaatti on olemassa, mutta varmasti on myös parempia formaatteja, jos kehitys on samaa luokkaa kuin VHS -> DVD. Käsitin siis niin.

Suurena ennustajana väitän että levyn koko on fyysisesti pienempi. Tai se on jotain muuta: esim. kameroista tuttujen muistikorttien kaltainen. Formaatti on tietenkin huomattavasti nopeampi, valikot toimii kuin unelma jne. Muistikapasiteetti ei tuolloin ole samantyyppinen ongelma kuin nyt ajatellaan. Ennemminkin sisällön puute, ja varsinkin loistavan sisällön.

No niin siinäpä ihmeteltävää. Insinöörit ja kultaplugihifistit pistäkää paremmaksi. :wink:

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

09.08.03 klo 15:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

DVD on pakattua kamaa ja kun tallennuskapasiteetti kehittyy niin miksipä sitä pakkailemaan.

Ennustan että 20 vuoden päästä DVD-levyt on taas historiaa ja formaatiksi tulee joku muistisiru (tms. pieni massamuisti). Leffat tulee olemaan n. C-kasetin kokoisissa litteissä koteloissa.

Leffojen nettilataus/vuokraus tulee jokatapauksessa korvaamaan vuokraamot kun linjanopeudet kehittyvät entisestään.

Filmer
Käyttäjä
2897 viestiä

09.08.03 klo 17:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

on ne varmaan vielä olemassa 20 vuoden päästä mutta se ei enää ole yleinen joku toinen formaatti vie voiton.

OneNiceUser
Käyttäjä
2016 viestiä

17.08.03 klo 06:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Arska kirjoitti:

DVD on pakattua kamaa ja kun tallennuskapasiteetti kehittyy niin miksipä sitä pakkailemaan.

Ennustan että 20 vuoden päästä DVD-levyt on taas historiaa ja formaatiksi tulee joku muistisiru (tms. pieni massamuisti). Leffat tulee olemaan n. C-kasetin kokoisissa litteissä koteloissa.

Leffojen nettilataus/vuokraus tulee jokatapauksessa korvaamaan vuokraamot kun linjanopeudet kehittyvät entisestään.

Voi olla että DVD:tä ei oo enää 20 vuoden päästä ja on tommonen pieni massamuisti.. ei sitä tiiä..

Mutta kyllä kai silti on sillonkin vielä DVD. "senkun tietäis".

Juhani Sementti

17.08.03 klo 08:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

No, onneksi noihin tulevaisuuden kuvitelmiin on vielä 20 vuotta. Tarkoittaako Arska muuten sellaista pientä kasettia, jolla Alex kuuntelee musiikkia Kellopeli appelsiinissa. Se oli kyllä minimaalisen pieni.

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

17.08.03 klo 12:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Juhani Sementti kirjoitti:

Tarkoittaako Arska muuten sellaista pientä kasettia, jolla Alex kuuntelee musiikkia Kellopeli appelsiinissa.


En muista millainen siinä oli... Varmaan jotain "pientä" on luvassa tulevaisuudessa, mutta onneksi tulevaisuuteen on vielä aikaa.

Juhani Sementti

17.08.03 klo 12:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

No se kasetti oli ehkä senttimetrimitassa sellaiset 2 kertaa 3 cm. Eli nyt puhutaan kooltaan sellaisesta puolikkaasta röökiasista.

Anselmi
Käyttäjä
119 viestiä

17.08.03 klo 16:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olis todella hienoo jos tulevaisuudessa vois tallentaa leffaa HDR-laitteen muistiin. (HDR tulee sanoista Hard Drive Recorder.) Suoraan DigiTV:stä tallentamisen lisäksi jokaisella HDR-laitteen omistajalla olisi eräänlainen muistikortti johon voisi ladata elokuvia kaupan tiskiltä tai videovuokraamosta pientä maksua vastaan. Tämän jälkeen leffat voisi tallentaa omalle HDR-laitteen kiintolevylle.

???

Revin ihan hatusta... :D

Hoho.

Kustaa
Ylläpitäjä
1875 viestiä

17.08.03 klo 18:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Toi kuullostaa hyvältä Anselmi. Kortit ladataan jostain maksullisesta palvelusta oli se sitten joku serveri tai vuokraamo...

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

17.08.03 klo 20:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuossahan on itua... Media eli jonkinnäköinen muistisiru ladataan juna-asemalla, bussiasemalla, kauppakeskuksessa leffavuokraamon itsepalvelupisteessä kädenkäänteessä kotimatkalla. Tiedosto tulee käyttökelvottomaksi esim. vuorokaudessa. Toinen vaihtoehto on ladata siruun leffavuokraamon serveriltä se leffa. Molempia tapoja on mahdollisuus käyttää.

Jotain tuon suuntaista voisi olla tulossa ainakin vuokrapuolelle... mutta?

- Onko äänimaailma DD-EX 5.1 tai DTS vai heijastavatko seinät äänen ilman kauttimia esim. jonkun värähtelevän tapetin avulla?
- Onko kuva enää litteä vai jotain ihan muuta?

JarkkoK
Käyttäjä
3402 viestiä

17.08.03 klo 20:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kuvahan tietenkin heijastetaan palloksi katsojan ympärille. Eli katsoipa mihin vaan, niin näkyy elokuvan tapahtumat eri kulmasta.

arska
Ylläpitäjä
3148 viestiä

31.12.03 klo 02:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kun lueskeli tuossa uutisia niin näyttäisi että DVD-rintamalla tapahtuu taas kun kotipoltto alkaa kerran yleistyä. Samakai se on sitten tehdä niin isoja tiedostoja ettei niitä pakkaa erkkikään laadukkaasti. No, onneksi ne sentään ajattelee että uusillä soittimille voidaan toistaa näitä (kohta vanhojakin) levyjä. No, onhan tuolle resoluution lisäämiselle perusteita kun tulee nuo tarkemmat plasma TV:t sun muut systeemit.

Sectori.com:sta poimittua:

23.11.2003
DVD Forum hyväksyi HD DVD -formaatin

Toshiban ja NEC:n ehdottama HD DVD -formaatti hyväksyttiin viimeinkin uudeksi DVD-formaatiksi DVD Forumin ohjausryhmän kokouksessa New Yorkissa viime viikolla. Ehdotus sisälsi sekä luettavan että tallennettavan formaatin, joista vain ensin mainittu sai hyväksynnän tiukan kädenväännön jälkeen äänin 8-6. HD DVD käyttää violettia lasersädettä ja levylle voidaan tallentaa 15-20 gigatavua, mikäli käytetään nykyisistä DVD-levyistä tuttua rakennetta.

Yhdeksän kuluttajaelektroniikan valmistajaa (Hitachi, LG, Matshushita, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony ja Thomson) olivat aiemmin esitelleet oman ehdotuksensa seuraavan sukupolven DVD-teknologiaksi, Blu-Ray Diskin. Blu-Rayn ongelmaksi koitui ilmeisesti se, ettei se - toisin kuin HD DVD - ole yhteensopiva vanhan DVD-formaatin kanssa. Blu-Rayn kannattajat, joita löytyy myös DVD Forumin ohjausryhmästä, onnistuivat kahdesti aiemmin äänestämään HD DVD -ehdotuksen kumoon.

http://sektori.com/uutiset/5193/dvd

JarkkoK
Käyttäjä
3402 viestiä

31.12.03 klo 07:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ja milloinkahan ilmestyy ensimmäinen HD DVD+-R(W)-laite? Varmaan noin 2kk lukevan aseman jälkeen. Sitten taas kotipolttajat polttavat kotonaan kuten tähänkin asti.

Kustaa
Ylläpitäjä
1875 viestiä

31.12.03 klo 10:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näinhän se menee :wink: . Sinänsä ihan järkevä siirto suurempiin kapasiteetteihin ilman että niistä olisi vanhemmat käyttäjät heti kärsimässä...siis ainakaan leffakokoelmien suhteen.

ji
Käyttäjä
3800 viestiä

31.12.03 klo 12:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Polttavilla dvd-asemillahan voi poltella ihan hyvä laatuisia dvd leffoja, mutta dvd-levyssähän on kaksi kerrosta ja sitä polttava dvd asema ei kykene tekemään... joten nämä kotipolttoiset leffat on extra karsittuja tai sitten hieman heikennettyjä kuvanlaadun suhteen -> jota en sinänsä ymmärrä, sillä haluan juuri sitä, että se kuvanlaatu on niin tarkka kun olla ja voi.

Viisas
Käyttäjä
2454 viestiä

31.12.03 klo 12:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Siinä pitää olla alkuperäset kannet ja levy. Kuvanlaatu paras mahdollinen, myös ääni, eli kokonaan alkuperäinen.

JarkkoK
Käyttäjä
3402 viestiä

31.12.03 klo 13:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kuvanlaatuahan tuossa joutuu useimmiten pakkaamaan, mutta ääni on alkuperäinen. Ekstrat on lähes poikkeuksetta jätettävä pois tai laitettava omalle levylle. Minullekin on tärkeää että kuvanlaatu on hyvä, mutta kuka huomaa omilla silmillään eron esim 25% pakatusta kuvasta telkkarista katsottuna jos laitetaan "sokkotestiin", onkin sitten eri asia...

Keskustelut