Juoniselosteet

Foorumin päävalikkoonDigital... [DVD] › Juoniselosteet

Filmijokeri
Käyttäjä
275 viestiä

09.10.08 klo 19:44 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tylsistyneen pilkunviilaajan ominaisuudessa katson parhaaksi kertoa, että Lyhyt elokuva tappamisesta- suomalaisen pahvikantisen julkaisun takaselosteessa on päähenkilön nimi kirjoitettu YATZEK, kun taas elokuvassa (jossa nimi näkyy mies alkuperäisenä puolaksi kirjoitettuna useaan otteeseen) nimi on JACEK. No onhan se tiedossa etteivät ne niitä leffoja mitään katso...

TheNameless
Käyttäjä
602 viestiä

10.10.08 klo 19:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Scanboxin The Killer ja Hard-Boiled julkaisuissa on parhaat juoniselosteet ikinä.

THE KILLER
Monien mielestä kaikkien aikojen paras Hongkong-toimintaleffa. Täynnä hidastettuja toimintakohtauksia, joissa ammutaan, ammutaan ja ammutaan.

HARD-BOILED
Eniten ruumiita koko elokuvahistoriassa. Peloton sankari ryntää huoneeseen ase kummassakin kädessä ja antaa liipaisimen laulaa!

Takakansissa on myös juoniselostukset tanskaksi, norjaksi ja ruotsiksi ja niissä näyttää olevan järkeä. Ei suomen kielelle sitten viitsineet kääntää.

banaanipalmu
Käyttäjä
321 viestiä

11.10.08 klo 17:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mitä nyt päälimmäisenä tulee mieleen, oli tässä Brad Pittin ja Casey Affleckin Jesse James -leffassa, jonka takakannessa selitettiin kuinka tämä Caseyn näyttelemä jätkä "ajautuu yhä kauemmas ihmisyydestään". En tiedä teistä, mutta ainakin oman tulkintani mukaan se vain alkoi pelätä oman ja veljensä hengen puolesta minkä takia sitten teki mitä teki, ei siihen mitään tuollaista kunnianhimoisuutta ja muuta liittynyt niinkuin kannessa kirjoitettiin.

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

16.10.08 klo 11:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

TheNameless kirjoitti:

Scanboxin The Killer ja Hard-Boiled julkaisuissa on parhaat juoniselosteet ikinä.

THE KILLER
Monien mielestä kaikkien aikojen paras Hongkong-toimintaleffa. Täynnä hidastettuja toimintakohtauksia, joissa ammutaan, ammutaan ja ammutaan.

HARD-BOILED
Eniten ruumiita koko elokuvahistoriassa. Peloton sankari ryntää huoneeseen ase kummassakin kädessä ja antaa liipaisimen laulaa!

Takakansissa on myös juoniselostukset tanskaksi, norjaksi ja ruotsiksi ja niissä näyttää olevan järkeä. Ei suomen kielelle sitten viitsineet kääntää.

Parhaita. Ainakin kertovat mitä elokuva sisältää. Scanboxilla on paljon tuollaisia, en nyt ulkoa muista niitä, mutta ovat täynnä kirjotusvirheitä (krijaimia puuttuu, välejä puuttuu, merkkejä puuttuu, isoja alkukirjaimpia puuttuu sekä yhdyssanavirheitä).

Lassomies
Käyttäjä
511 viestiä

16.10.08 klo 12:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Todellinen kukkanen löytyy Meet The Feeblesin papereista:

"Wynyard on Vietnam-traumoista kärsivä narkomaani koira joka heittää veitsiä. "

Oikeasti?

Commando dir.cutin kohdalla takakannen laatija on kai jättänyt elokuvanautinnon ensimmäiseen pariin kymmeneen minuuttiin:

"Matrixin on lähdettävä Etelä-Amerikkaan suorittamaan viimeinen tehtävänsä: tappaa Presidentti Velasquez - hinnalla millä hyvänsä."

Fuck jee, nyt nähään ku Arska tappaa PAHAN presidentti Velasquezin! Hetkinen, mitä vit...?

rillijulle
Moderaattori
3846 viestiä

16.10.08 klo 18:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mean Streetin Scanboxin halpisjulkaisusta (tarkalleen kopioitu takakannesta):

Mestariohjaaja Martin Scorsesen (Taksikuski, The Departed) yksi energisimpiä ohjauksia. Upea kurkistus New Yorkin Pikku Italiaan, jossa väkivalta ja vahvat tunteet rehottavat. Charlie(Harvey Keitel) Yrittää pitää pähkähullun Johnny Boyn (Robert De Niro) poissa vaikeuksista. Mutta näillä väkivaltaisilla kaduilla tehtävä on miltei mahdoton..

Kuka näitä kirjoittelee!?

minna
Käyttäjä
913 viestiä

22.01.09 klo 11:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ostelin tässä halpoja leffoja. Tämä ei ole juoniselostusmoka, mutta Tiger Heartin takakannessa on hauska kontrasti: elokuvan genre on family ja k-merkintä k-18. Yay. Todennäköisesti kyseessä on karatekid-kopio, jossa vähän huidotaan ja pussaillaan, mutta VET on tehnyt oman päätöksensä. Toinen elokuva on Lonesome Jim, jonka genreksi mainitaan romanttinen komedia. Noh, en henkilökohtaisesti löytänyt romantiikkaa enkä komiikkaa elokuvasta. Draamahan tämä mielestäni on. Juoniselostuksessa kerrotaan, että Jim törmää entiseen tyttöystäväänsä, mutta elokuvassa ei käy mitenkään ilmi, että he tuntisivat toisensa entuudestaan..

Lamourhaaja

22.01.09 klo 12:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Oh hoh, minnakin pitkästä aikaa kirjoittelee jotain! Tervetuloa takas tai jotain.

minna
Käyttäjä
913 viestiä

22.01.09 klo 14:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lamourhaaja kirjoitti:

^ Oh hoh, minnakin pitkästä aikaa kirjoittelee jotain! Tervetuloa takas tai jotain.

No voi kiitos kovasti :)
Rupesi tässä kovasti naurattamaan Lionheartin juoniselostuksen kirjoitusvirheet. Ensimmäisessä virkkeessä on jo monta mokaa: "Lyon on Muukalaislegioonan sotilas joka saa palveluspaik-kaansa, Pohjois Afrikkaan tiedon veljensä vakakavasta loukkaantumisesta Los Angelesissa." Päätelkää itse. Paras lause juoniselostuksessa on kuitenkin tämä: "Amerikassa Lyon ajautuu alamaailman johtamiin, laittomiin, mies miestä vastaan käytäviin paljain nyrkein suoritettaviin nyrkkeilyotteluihin." Osaisittekos itse sanoa enää yhtään hienommin, upeammin, siistimmin? Tätä lausetta taas en ymmärrä: "Otteluihin joissa ei tunneta ja vain voittaja selviää hengissä." Jotakuta on kiinnostanut.. Lisäksi tahdon mainita erään loistavan taglinen, Kaksoisiskun takakannesta: "Mikä voittaa Jean-Claude Van Dammen räjähtävän viihdyttävässä toimintatykityksessä? Kaksi Van Dammea!"

Lindeman
Käyttäjä
47 viestiä

22.01.09 klo 19:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tähän on hyvä lisätä "Hellraiser: Hellseeker (Maanpäällinen Helvetti)"-elokuvan juoniselostus DVD:n takakannessa:

"Pinhead (Doug Bradley) on palannut takaisin... Cenobiittien johtaja Pinhead palaa maahan legioonansa kanssa päästääkseen irti maanpäällisen helvetin, ja kiduttaakseen sekä tappaakseen kaikki jotka uskaltavat asettua heidän tiellensä. Heidän vanha vihollisensa Kirsty Cotton (Ashley Laurence), ainoa henkilö joka on kukistanut Pinheadin aiemmin, on sen sijaan päättänyt pysäyttää Pinheadin joukkoineen ennen kuin helvetti on valloillaan!"

(Spoiler-alert)
Oikeasti koko homma meni tällä tavalla:

Elokuvan alussa Kirsty Cotton ja hänen poikaystävänsä Trevor ovat ajelulla ja yllättäen joutuvat kolariin joka tappaa Kirstyn, mutta Trevor selviytyy hengissä. Trevoria epäillään murhasta ja Kirstyn ruumis on kummallisesti kadonnut. Trevor koettaa päästä pois kiusallisesta tilanteestaan, mutta asioita vielä pahentaa Pinhead, joka tuo esille hallusinaatioita ja joskus jopa kiduttaa Trevoria fyysisesti ja henkisesti.

Tätä enempää en kerro, mutta missä vaiheessa Kirsty koettaa pysäyttää Pinheadin joukkoja?Pinheadilläkään ei ollut aikomustakaan tuoda mitään "legioonaa" maan päälle ja tuhota kaiken jotta voisi hallita maailmaa. Kyseinen elokuva oli vain simppeli kertakäyttö-kauhutrilleri.

Miihkali
Moderaattori
2541 viestiä

27.01.09 klo 19:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse olen vihaan todella paljon seuraavaa takakantta:

Blade Runner oli jo ilmestyessään visuaalisesti näyttävä, toiminnantäyteinen ja voimallisen profeetallinen. Nyt se palaa Ridley Scottin lopullisena Final Cut -versiona, joka sisältää laajennettuja kohtauksia ja ennennäkemättömiä erikoistehosteita. Yhdessä tunnetuimmista rooleistaan Harrison Ford esittää tässä tyylikkäässä noir-trillerissä maskuliinisella mutta herkkällä tavallaan Rick Deckardia, 21. vuosisadan etsivää. Deckard jahtaa murhanhimoisia replikantteja teknologisesti kehittyneessä, mutta urbaanin ja yhteiskunnallisen rappion tahrimassa tulevaisuudessa, ja kohtaa salaperäisen naisen, jonka salaisuudet voivat kalvaa hänen sieluaan.

1) Mikään elokuvan cuteista ei ole toiminnantäyteinen, eikä ole tarkoituskaan olla.
2) "Maskuliininen mutta herkkä" on mielestäni todella tökerö kuvaus Harrison Fordin näyttelijänlahjoista.
3) Replikantit eivät olleet murhanhimoisia.
4) Ja tuo viimeinen lause kuulostaa ihan sirkusapinan kirjoittamalta. "Jonka salaisuudet voivat kalvaa hänen sieluaan". Ei Jeesus.

Harmonica
Käyttäjä
2264 viestiä

27.01.09 klo 19:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Urban Menacen takakannesta:

Big Punisherin ja Fat Joen valvoma rikollisjärjestö johtaa gettoa kovin ottein. Paikallinen pappi kieltäytyy taipumasta heidän määräyksiinsä ja siitä seuraa luonnollisesti rangaistus välittömästi. Kirkko poltetaan ja hänen perheensä murhataan brutaalisti! Mutta tämä pappi on kaikkea muuta kuin puolustuskyvytön mies. Hänen norminsa oikeudenmukaisuudesta on rakennettu vanhojen periaatteiden mukaan eli silmä silmästä ja hammas hampaasta! Hän päästää verikoston valloilleen ja kuolleden ja silvottujen orgiat voivat alkaa!

Elokuvakin on tosin surkea joten sikäli kai osuvaa että takakansiteksti on samaa luokkaa.

Nanopoli
Käyttäjä
313 viestiä

27.01.09 klo 20:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Maissilapset 5:
"Kuusi nuorta opiskelijaa ajelevat päämäärättä ympäriinsä ja päätyvät sattumalta Divinity Fallsiin.

”Keskellä ei mitään” sijaitseva kaupunki vaikuttaa pieneltä ja viihtyisältä, mutta sen ensivaikutelma pettää pahemman kerran. Sillä juuri täällä väijyy pahuus murhaavan lapsilahkon muodossa.

Joukko outoja kokemuksia saa kuuden ystävyksen vakuuttuneeksi siitä, että jokin on totaalisesti päälaellaan. Heillä on tasan kaksi mahdollisuutta: Paeta kuolemaa ja helvettiä. Tai sitten jäädä ja koettaa pelastaa lapset.

He valitsevat jälkimmäisen ja tekevät siten elämänsä pahimman erehdyksen ja joillekin heistä se jää myös viimeiseksi "

Oikeasti porukalla hajoaa auto ja pakon edestä joutuvat kylään jäämään, jossen väärin muista eivät todellakaan lapsia koita pelastaa vaan laittaa lihoiksi.

Miihkali
Moderaattori
2541 viestiä

27.01.09 klo 20:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Huomasin muuten todella paskamaisen jutun. Eli seuraava lainaus on Kourallinen dynamiittia DVD:n takakannesta. Jollei leffaa ole nähnyt, ei kannata ehkä lukea tekstiä, sillä enpä ole ennen takakansissa näin rankkoja spoilereita nähnyt. ELI SPOILEREITA LUVASSA!

VAARALLISIN ELOSSA OLEVA MIES KÄY KOKONAISEN ARMEIJAN KIMPPUUN ASEINAAN VAIN KAKSI ASETTA JA KOURALLINEN DYNAMIITTIA.

Tässä vapaasti etenevässä, 1800-luvun Meksikoon sijoittuvassa anarkistisessa seikkailuelokuvassa amerikkalainen palkkasotilas pelastaa nunnan pahoinpitelijöiden käsistä.

Palkkasotilaalle tämä sattumanvarainen kohtaaminen osoittautuu onnenpotkuksi. Nunnalla on huomattavan paljon yksityiskohtaista tietoa varsukunnasta, jonka sotilas aikoo vallata. Lopulta kuitenkin paljastuu, että tämä nunnaksi pukeutunut nainen on kaikkea muuta kuin nunna. Tässä vahvassa seikkailudraamassa romanssi kehittyy samalla kun linnoituksen muurit sekä myytit lentävät taivaan tuuliin.

Siis ihan tosissaan, enpä ole ennen näin härskejä spoilereita missään takakannessa nähnyt. Paitsi että on kielellisesti todella huono (ja sisältää häiritsevää tautologiaa - "aseinaan vain kaksi asetta"), niin takakansi paljastaa todella huolellisesti joka ainoan juonenkäänteen aivan elokuvan loppuminuuteille asti. Ei näin.

Tapio
Käyttäjä
700 viestiä

30.01.09 klo 15:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Se7enin erikoisjulkaisussa on sattunut hassu moka. Etukannessa luetellaan seitsemän kuolinsyntiä, jotka tämän kotelon mukaan ovat:

Mässäily
Ahneus
Laiskuus
Kateus
Viha
Ylpeys
Haureus

Mistä hitosta tuo haureus on tuohon repäisty :D? Jos kuitenkin olisi himo, hekumallisuus tjsp.

Lamourhaaja

30.01.09 klo 16:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eiköhän tuo haureus itseasiassa ole ihan yhtä hyvä, kun se kerran tarkoittaa seksuaalisesti epäeettistä toimintaa, himokkuutta ja pettämistä sun muuta sellaista.

Tapio
Käyttäjä
700 viestiä

01.02.09 klo 00:49 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lamourhaaja kirjoitti:

Eiköhän tuo haureus itseasiassa ole ihan yhtä hyvä, kun se kerran tarkoittaa seksuaalisesti epäeettistä toimintaa, himokkuutta ja pettämistä sun muuta sellaista.


Voi pyhä hirvi, niin näköjään tarkoittaakin. Mä luulin, että se tarkoittaa... tai no antaa olla.

Note to self: In cases like this, use Google.

hebbu
Käyttäjä
482 viestiä

04.01.12 klo 21:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tässä muutama hyllystäni.
Red Scorpion: "Dolph kulkee Stallonen jälkiä!" Kirjoittaja on Näköjään kova Stallone-fani.
Alligaattori:Sekoitus korkealuokkaista jännitystä ja piinaa. Kirjoittaja on varmaan unohtanut,että kyseessä on camp-elokuva.

Rambo 2: Sylvester Stallone on Rambo,kaikkien aikojen kovin toimintatähti! Tämän Kirjoittaja ei ole pystynyt pidättelemään Stallone-fanitustaan kirjoitaessaan.
Good Guys Wear Black: Mitäköhän takakannen kirjoittajan päässä on mahtanut liikkua,kun kirjoittanut seuraavasti: What was going the minds of Chuck Norris' Victims before they died? His shoe! Tuo sopisi paremmin johonkin runokirjaan.
The Gate:"Jos nautit elokuvan"Poltergeist" Pelottavuudesta,tulet rakastamaan tätä!" Kehtaakin vertaila a-luokan kauhupätkää b-luokan kauhupätkään. Ja sama meno jatkuu vieläkin:"Yleisö ei ehdi vetää henkeään!" Vähän liioittelua. "Täynä upeita erikoistehosteita!" Tämä teki elokuvasta entistäkin hauskemman. Toiseksi katsotuin USA:SSA! No huh huh.
Myös etukannessa kirjoittaja on sekoilut urakalla."The Gate:in ennennäkemättömät erikoistehosteet ovat vetäneet täydet talot kautta maailman!" Kyllä ihmetyttää,että kuka mahtaa kirjoittaa näitä kansitekstejä?

vallu_87
Tähtääjä
473 viestiä

04.01.12 klo 22:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

The Order: Jean Claude Van Damme (poiminta dvd:n takakannesta)

"Seuraavana päivänä Rudy saa puhelun isältään Israelista, joka käskee ottamaan yhteyttä erääseen ystävään Jerusalemissa... Rudy lähtee ensimmäisellä mahdollisella lennolla, mutta LÖYTÄÄKIN isänsä MURHATTUNA.

Poliisi olettaa OSWALDIN joutuneen ryöstön kohteeksi, mutta Rudy ei sitä usko, sillä hän on täysin varma, että MURHAN takana on jotakin aivan muuta ja ryhtyy selvittämään MURHAA ja siihen liittyviä salaisuuksia kaihtamatta.

Ensinnäkin: Rudyn isää ei murhata missään elokuvan vaiheessa, vaan hänet kaapataan, eli Rudy siis ryhtyy selvittämään katoamista, ei murhaa..

Toiseksi: Rudyn isän nimi on elokuvassa Oscar, ei Oswald. Oppia ikä kaikki.

...

Keskustelut