Pistejakauma

0%

0%

0%

11%

0%

22%

0%

22%

33%

11%

Pisteytykset

rating 60,000

Jautsi
Käyttäjä

rating 60,000

Annan tälle mestariteokselle , kun tässä käsitellään niinkin syvällistä aihetta kuin uskontoa tai uskonnollisuutta. Toisaalta vaikka se uskonasioitten käsittely on elokuvassa pinnalla, vaikuttaa se kumminkin olevan elokuvassa käytyjen keskustelujen kannalta merkittävää vain pintapuolisesti, ikään kuin katemateriaalina. Tärkeämmälle sijalle nousevat erotiseeraavat suhteet, niistä puhuminen ja yhden sun toisen vietteleminen niihin suhteisiin. Aikaisemmista suhteista puhumattakaan.

Ja sittenkin elokuvassa kyllä kuvataan osallistumista messuihin, mikä on katolisessa uskonharjoittamisessa tärkeää. Kirkossa on väkeä runsaasti, on nuorta ja vanhaa tasaisesti, ei ole pelkkä protestanttinen mummokatsomo penkissä istumassa. Vaikea sanoa, onko ohjaaja tarkoittanut kertoa tarinaansa vieno hymy suupielessään, näyttäessään ihmisyksilöt kiertelemässä toisiaan kuin kissa kuumaa puuroa ja puhelemassa uskonnosta.

Uskontokeskusteluksi ei oikeastaan riitä se, että päähenkilö poimii kirjahyllystä kirjan, jonka nimi on "Aito ja valheellinen kääntymys sekä keskustelu ateismista". Ellei sillä jäykähköllä nimellä sitten viitata syvällisten kysymysten epätoivoisen pinnalliseen käsittelyyn.

Ranskalaisen uuden aallon elokuvissa usein toistuva kellosepänliikettä tarkoittava Horlogerie ei esiinnyt tässä teoksessa, sen sijaan Clermont-Ferrandin oopperan kello on näyttävästi varttia vaille kaksitoista, tarkoittaneeko keski-ikää lähestyvän päähenkilön biologista kelloa? Torilla ratsastaa patsaana Vercingetorix, roomalaisille pitkään vastarinnan jälkeen antautunut gallipäällikkö.

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Yöni Maudin luona
Yöni Maudin luona arvosana 3,90

Yöni Maudin luona (1969)

Alkuperäinen nimi: Ma nuit chez Maud

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1969
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Eric Rohmer
Käsikirjoittajat:
Eric Rohmer
Pääosanäyttelijät:
Françoise Fabian, Jean-Louis Trintignant, Marie-Christine Barrault
Maat:
Ranska
Kielet:
ranska