Arvostelu

Yön ritarin paluu kruunaa tämän saagan dramaattisesti.

Christopher Nolanin Batman-trilogia tulee päätökseensä. Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman ja Morgan Freeman palaavat rooleihinsa kahdesta edellisestä elokuvasta. Uusissa rooleissa nähdään Anne Hathaway, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt ja Marion Cotillard.

Kahdeksan vuotta sitten Batman (Bale) otti Harvey Dentin kuoleman syyt niskoilleen, kadoten salaperäisesti. Juonittelevan Kissanaisen (Hathaway) ja häikäilettömän mielipuolen Banen (Hardy) ilmestyttyä kuvioihin, on Bruce Waynen palattava omasta piilopaikastaan aloittaakseen lopullisen taistelun Gotham Cityn ja oman henkensä pelastamiseksi viimeistä kertaa.

On ne Christopher ja Jonathan Nolan melkoisia taikureita, kun osaavat kynäillä Banesta nopean, hurjan sekä koulutetun taistelijan, jolle ei kannata sanoa ei, joka myös näyttää kuin WWE:n yhdestä hänen kaltaisesta supertähdestä. Vaikka Jokerikin oli melko haastava vastus Batmanille, on Bane kuitenkin kovempi pala purtavaksi. Elokuvassa paljastuu salaisuuksia, joista saatettiin mainita kahdessa edellisessä osassa. Hathaway on mestarivarkaana olemisesta huolimatta enemmän Batmanin puolella, eikä hänellä taida olla mitään tekemistä Banen kanssa, vaan pärjää varmasti yksinkin, sekä on älyttömän maaginen vailla vertaa. Gordon-Levitt on keltanokaksi epäröimätön poliisi, joka osaa leikkiä sankaria miehen lailla ja alkaa myös kuoriutua yhdeksi näyttelijäsuosikiksi.

Elokuva oli viikonlopun katsotuin sekä rikkoi Yön ritarin asettaman ennätyksen (158,4 miljoona dollaria) kaikkien aikojen tuottoisampana kaksiulotteisena elokuvana. Suomessa elokuva keräsi avausviikonloppunaan noin 600 000 ollessa viikonlopun katsotuin. Se on myös avausviikonlopun tuotoillaan kolmanneksi menestynein elokuva historiassa.

Nolanin on helppo hymyillä huomatessaan, miten paljon Batmanit ovat tuottaneet ja miten ne ovat menestyneet. Yön ritarin paluu kruunaa tämän saagan dramaattisesti.

Pisteet: rating 100,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 09.05.2016
Katsottu:

rating 80,000

Kiiltävän ulkokuoren alta paljastuu ajatuksenmentäviä aukkoja.

Kiiltävän ulkokuoren alta paljastuu ajatuksenmentäviä aukkoja.

SuKuNa 02.08.2012

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Trainspotting
Trainspotting arvosana 4,02
Trainspotting
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu

Elokuvan tiedot

Yön ritarin paluu
Yön ritarin paluu arvosana 3,91

Yön ritarin paluu (2012)

Alkuperäinen nimi: The Dark Knight Rises

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
164 min
Ohjaajat:
Christopher Nolan
Käsikirjoittajat:
Christopher Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan
Pääosanäyttelijät:
Anne Hathaway, Christian Bale, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Michael Caine, Morgan Freeman, Tom Hardy
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti