Arvostelu

Jatkaa aiemmista osista tuttua kohellusta. Leffa ei onnistu keksimään mitään uutta.

Yksin kotona-sarja on jo edennyt neljänteen osaansa. Kahden ensimmäisen yksin kotona-leffan Macaulay Culkin on jo kasvanut ulos roolistaan, joten tässä leffassa Keviniä näyttelee uusi kaveri. Aiemmista osista poiketen tämä ei pyörinyt leffateattereissa vaan meni suoraan videolevitykseen. Syyn tajuaa heti, kun näkee tämän leffan.

Kevinin (Michael Weinberg) vanhemmat ovat eronneet. Hän menee jouluksi isänsä (Jason Beghe) ja hänen uuden tyttöystävänsä Natalien (Joanna Going) luokse. Isin uusi kämppä onkin oikein ultramoderni paikka, missä riittää kaikenlaista ihmeellistä juttua. Mutta sinne tuleekin vanha tuttu Marv (French Stewart) ja tämän tyttöystävä Vera (Missi Pyle). Eikä heillä ole hyvät mielessä. Tuttu kohellus voi alkaa.

Jos komedialeffoissa on jokin varmaa niin se, että jatko-osat ovat edellistä osaa surkeampia. Komediasarjoissa elokuvien tasolla tuntuu olevan yleensä vain yksi suunta, alas. Yksin kotona 1 ja 2 ovat ihan kivoja kohellusleffoja, vaikkakin hieman yliarvostettuja. Kolmonen menee siinä sivussa, mutta nelosen katseleminen on jo täyttä tuskaa. Leffan pahin vika on se, että kaikki elokuvan vitsit on jo nähty aiemmissa Yksin kotona-leffoissa. Tässä ei ole yhtäkään uutta vitsiä. Toki roistojen mätkimismetodit ovat hieman toiset, mutta se ei auta yhtään. Tämän leffan tapahtumatkin ovat jo niin ennalta-arvattavaa hommaa, että on pakko ihmetellä, eikö tekijöillä ollut yhtään mielikuvitusta. Vähä-älyisempikin ihminen keksii, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kaiken lisäksi elokuva junnaa usein paikoillaan ja välillä tuntuu, että katsoisi hyvin tylsää perhedraamaa. Roistoja mätkitään vähemmän kuin aiemmin, mutta aika hurjaa touhua sekin jo on. Kumma juttu ettei Marv, jota on hakattu jo ykkösessä ja kakkosessa henkihieveriin, kuole jo vammoihinsa tai ainakin luulisi miehen vammautuvan pysyvästi. Parit naurut leffa kyllä tarjoaa, mutta sillä ei ole leffan tason kannalta mitään merkitystä.

Tämän leffan toinen suuri ongelma löytyy näyttelypuolelta. Michael Weinberg on Kevininä todella ärsyttävä penska. Alkoi jopa Macaulay Culkin vaikuttamaan Weinbergiin verrattuna kohtuullisen siedettävältä. Tämän pikkukaverin touhuilu vain ärsyttää katsojaa. Varsinkin Michaelin ilmeily aiheuttaa tympiintymistä. TV-sarjasta Kolmas kivi auringosta tuttu French Stewart on äärimmäisen väsyttävää katseltavaa. Miehen metodit kyllä toimivat tuossa TV-sarjassa, mutta tässä Stewartin heiluminen, puhuminen ja ilmeet vain ärsyttävät. Mies heiluttaa siihen malliin käsiään, että italialaisetkin vaikuttavat siinä suhteessa varsin rauhallisilta. Hemmon tyttöystävää näyttelevä Missi Pyle on kyllä näyttelijätiimissä pahimmasta päästä. Jo naisen ilme on todella hölmön näköinen. Siis miksi hemmetissä sen naisen on pidettävä tuota typerää ilmettä naamallaan. Luuleeko hän sen olevan hauskaa? Ei ainakaan meikäläistä naurattanut. Ja hänen jatkuva purukumin mässytys ja puhuminen ärsyttää.

Pisteet: rating 20,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 07.12.2005
Katsottu: Kotona

rating 10,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,68
Pähkähullu Suomi
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,74
Hullu Pierrot
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,73
Toy Story 2
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,43
Sátántangó

Elokuvan tiedot

Yksin kotona 4
Yksin kotona 4 arvosana 1,46

Yksin kotona 4 (2002)

Alkuperäinen nimi: Home Alone 4

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
84 min
Ohjaajat:
Rod Daniel
Käsikirjoittajat:
Debra Frank, Steve L. Hayes
Pääosanäyttelijät:
Clare Carey, Erick Avari, French Stewart, Joanna Going, Michael Weinberg, Missi Pyle
Maat:
USA
Kielet:
englanti