Arvostelu

Jopa rosmojenmuilutusmetodit ovat väsähtäneet wannabejatkiksen myötä.

Hei oonks mä nähny tän jo? Näyttää niin tutulta: penska hakkaa väkivaltaisesti rosmoja. Keinoja on kuin McGyverillä… Tainojoo. On tässä paljonkin eroa. Macaulay Culkinin naama, joka on muuten jämähtänyt ikiajoiksi Yksin kotona –leffojen promotuotteeksi, uupuu kokonaan. Kevininä on nyt joku vielä pienempi napero. Ja hei, jopa rosmojenmuilutusmetodit ovat väsähtäneet wannabejatkiksen myötä.

Tuntuu aivan käsittämättömältä, että huikean suosion saavuttaneelle leffasarjalle (joka on toistanut itseään & laskenut jyrkkää alamäkeä ekasta jatkiksesta lähtien) väännetään nelososaa tv-leffabudjetilla ja kuvitellaan homman toimivan. Muutenkin perheen pienimmille sopimattomat väkivaltakohtaukset ja häpeällisen halvat metodit harmittavat. Mutta sitäkin enemmän harmittaa koko tuotantoryhmän väsyneisyys ja homman teennäisyys.

Penskan lopussa tarvitsemat ansavälineet ja kikat esitellään puolihuolimattomasti yleisölle ja sitten vain maalaillaan hyvän ja pahan välillä mahtavankokoista pudotusta. Vanhempien eroa ruoditaan (muka) hellyttävän musiikin kera ja 8-vuotias Mike Weinberg opettaa aikuisia. Niin sööttiä… että tekisi mieli kalauttaa itseä sillä Kevinin paistinpannulla päähän.

Elokuvan ehkä pahin vikatikki on French Stewartin mukanaolo. Miesmuistiin ei yhtä karseaa ”koomikkoa” ole ruudulla pyörinyt. Eikö sen siristelyn ja sössötyksen olisi voinut jättää vaikkapa Kolmas kivi auringosta –sarjan riippakiveksi? Lisäksi tasa-arvoa rikollisosastoon tuovan Missin toivoisi tukehtuvan mussutukseensa. Sen verran ällöä se on. Harmaata uraa vääntävä Joanna Going on jenkkiläisen uusperheen tyhjä koristus hymyineen.

Home alone 4 todistaa konkreettisesti kuinka valtava kuilu kahden ensimmäisen Columbuksen ohjaaman osan ja kahden seuraavan pakolla väännetyn leffan välillä on. En lähtisi väittämään, etteikö joku penska voisi tätä katsoakin ilman aikuisiän traumoja, mutta jos oma lapsi olisi kyseessä, niin töllö vähintään poltettaisiin tämän rainan kohdalla.

Ai niin. Se Jurassic Parkille ivaileva "ilkimys pakastimeen" -kohtaus melkein nauratti. Muuten tyhjien päiden kolina erinäisiä metalliesineitä vasten vain itketti. Puhumattakaan siirappimyrkytykseksi luokiteltavasta lopusta. Toivottavasti tekijät tuntevat häpeää.

Pisteet: rating 20,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 21.05.2005
Katsottu: Kotona

rating 10,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali
La La Land
La La Land arvosana 3,93
La La Land
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia arvosana 3,98
Kovaa kyytiä ja kaunokaisia
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,73
Toy Story 2

Elokuvan tiedot

Yksin kotona 4
Yksin kotona 4 arvosana 1,46

Yksin kotona 4 (2002)

Alkuperäinen nimi: Home Alone 4

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
84 min
Ohjaajat:
Rod Daniel
Käsikirjoittajat:
Debra Frank, Steve L. Hayes
Pääosanäyttelijät:
Clare Carey, Erick Avari, French Stewart, Joanna Going, Michael Weinberg, Missi Pyle
Maat:
USA
Kielet:
englanti