Arvostelu

Kauhuleffa, joka ei kuitenkaan pelota.

Mystinen trilleri, jonka ohjaajan pallilla istuskeli mestariohjaaja Roman Polanski. Puolalaista verta oleva heppu on niitä tyyppejä joiden leffoista tullaan takuuvarmasti julkaisemaan vielä joskus DVD-kokoelma kun aika hänet jättää.

Yhdeksäs portti on tarina kirjakaupan pitäjästä Dean Corsosta (Johnny Depp). Tämä saa toimeksiannon rikkaalta keräilijältä etsiä käsiinsä kaksi muuta olemassa olevaa kappaletta tämän omistamasta okkultisesta kirjasta, jonka takana toisena kirjoittajana on itse Lucifer ja jonka sisällöllä voidaan avata portti pimeyden valtakuntaan. Liikemiehen omistama kirja ei tunnu oikein toimivan porttien avaajana joten tämä haluaa Deanin selvittävän mikä hommassa maksaa. Dean ottaa casen hoitaakseen kun taaloja tippuu tiskiin ja kun tämä ei tiedä alussa asioiden todellista laitaa. Kylläpä asiat kuitenkin pikkuhiljaa valkenevat.

Kauhuleffa, joka ei kuitenkaan pelota. Johtuneeko tämä perinteisten töräytysten puuttumisesta. Uskoinpa silti että ohjaaja on tiennyt mitä on halunnut ja lopputulos on juuri se mitä on haettukin. Töräytykset olisivat ehkä tehneet tästä liian tavanomaisen paketin.

Pläjäys etenee hitaasti fiilistellen ja tunnelmaa sävytellään synkällä musiikilla. Toimintaleffojen ja sähäkämmän meiningin ystävät haukottelevat takuulla tämän homman parissa. Jos taas pitää hitaasta tarinoinnista, jossa omat ajatukset ja johtopäätökset ovat yksi leffan ulottuvuus niin tässäpä oiva teos katseltavaksi. Musapuoli pitää huolen, että katsoja virittyy oikealle taajuudelle niissä jännittävimmissä kohdissa.

Pisteet: rating 80,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 24.12.2001
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,30
Taivas ja helvetti
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Elokuvan tiedot

Yhdeksäs portti
Yhdeksäs portti arvosana 3,59

Yhdeksäs portti (1999)

Alkuperäinen nimi: The Ninth Gate

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
133 min
Ohjaajat:
Roman Polanski
Käsikirjoittajat:
Arturo Pérez-Reverte, Enrique Urbizu, John Brownjohn, Roman Polanski
Pääosanäyttelijät:
Barbara Jefford, Emmanuelle Seigner, Frank Langella, Jack Taylor, James Russo, Johnny Depp, José López Rodero, Lena Olin, Tony Amoni
Maat:
Espanja, Ranska, USA
Kielet:
englanti, ranska, latina, portugali