Arvostelu

Ahman raivoisat syntyvuodet

Ensimmäisen X-men elokuvan tultua ensi-iltaan olin jo sitä mieltä kuten varmasti monet muutkin, että Marvelin sarjakuvan suosituin hahmo olisi ansainnut täysin oman elokuvan. Ykkösosan näyttelijäkaarti olikin varsin onnistunut ja Hugh Jackmanin esittämä Wolverine oli leffan vangitsevin hahmo. Toivoin hartaasti, että hahmosta tehtäisiin tummasävyinen ja karu elokuva, eikä pelkkää tehostetulitusta. Toisin kuitenkin kävi.

Wolverinen lisäksi elokuvan toinen keskeinen hahmo on hänen velipuoli Victor, alias Sabretooth. Lapsena orvoksi jääneistä veljeksistä kasvaa monien sotien koulimia ammattisotilaita ja säälimättömiä tappajia. Pojat värvätään armeijan salaiseen mutanttijoukkioon eversti Strykerin johdolla huomattuaan heidän supervoimat. Veljeksistä inhimillisempi ja hyväsydäminen Logan-Wolverine eroaa porukasta huomattuaan tehtävien todellisen luonteen. Samalla Logan ja Victor riitaantuvat. Victor jää porukkaan saadessaan nautintoa tappamisesta. Yllätys, yllätys veljesten tiet kohtaavat myöhemmin karummissa merkeissä ja tämä onkin elokuvan ainoa kantava voima.

Aikaisempien X-men elokuvien suurin heikkous oli niiden iso päähenkilömäärä. Jokaiseen hahmoon syventyminen olisi vienyt tuhottomasti aikaa, joten monesta saatiin vain pintaraapaisua. Ihme kyllä, tämäkin elokuva oli täynnä mitä ihmeellisimpiä mutantteja. Kun jokaiselle on vielä käsikirjoitettu jokin näyttävä toimintajakso, ei voi kuin haukotella. Leffa kangistuu samoihin kaavoihin kuin monet muutkin heikot supersankarielokuvat nykyään. Toimintajaksot olivat tälläkin kertaa komeaa katseltavaa, mutta liika on aina liikaa. Elokuvan lopun ennalta-arvattavat käänteet antoivat lopullisen kuorrutuksen tälle pannukakulle.

X-men Origins: Wolverine ei ollut se synkkä sankarikuvaus, mitä odotin. Elokuva tosin oli hieman tummasävyisempi kuin edeltäjänsä. Näyttelijät tekivät kelpo työtä, mutta jopa karskin Hugh Jackmanin ärjyminen alkoi lopulta käydä puuduttavaksi. Wolverinen hahmokin kävi heti tylsemmäksi, kun kaikki aikaisemmat tapahtumat setvittiin näin tarkkaan. Suosittelenkin menemään teatterin sijasta lähimpään videovuokraamoon lainaamaan alkuperäisen X-men trilogian. Ne ovat puutteistaan huolimatta nykyisten sarjakuvasankarielokuvien parhaimmistoa.

Pisteet: rating 30,000

Pexi
Käyttäjä, 14 arvostelua
Arvosteltu: 05.05.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Solaris
Solaris arvosana 4,33
Solaris
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
2001: Avaruusseikkailu
2001: Avaruusseikkailu arvosana 4,20
2001: Avaruusseikkailu
Melancholia
Melancholia arvosana 3,72
Melancholia

Elokuvan tiedot

X-Men Origins: Wolverine
X-Men Origins: Wolverine arvosana 3,18
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
Gavin Hood
Käsikirjoittajat:
David Benioff, Skip Woods
Pääosanäyttelijät:
Daniel Henney, Danny Huston, Dominic Monaghan, Hugh Jackman, Kevin Durand, Liev Schreiber, Lynn Collins, Ryan Reynolds, Taylor Kitsch
Maat:
USA
Kielet:
englanti