Arvostelu

Laatutyötä Michael Fassbenderistä lähtien.

Wolverine riehuu kynsiensä kanssa, Patrick Stewardin tulkiksema Xavier, suuri toiminnanmäärä ja iso läjä mutantteja elämättömällä tarkoituksella, käsikirjoitus ilman pientä parantelua ja typerän lyhyet elokuvat. Nämä kaikki ominaisuudet ovat olleet X-Men elokuvasarjan riesana, mutta ne X-Men First Class elokuvassa loistaa poissaolollaan.

Natsien keskityseireillä äitinsä menettänyt Erik(Michael Fassbender) etsii tilaisuutta kostoon Sebastian Shaville(Kevin Bacon). Kuitenkin mies liittyy Charles Xavierin(James McAvoy) puolelle estämään kolmannen maailmansodan alku.

X-Men elokuvien taso on vaihdellut. Singer ohjasi 2 ensimmäistä elokuvaa mainiosti. Kuitenkin kaksi seuraavaa elokuvaa putoavat siihen keskitasolle. Myös sen lisäksi X-Men: First Class on samaa tasoa kun Bryan Singerin X-Menit, se onnistuu olla vielä paljon enemmän. Se ei loppurymistelyistä huolimatta ole tavallinen supersankari elokuva. First Class on koukuttavampi ja kiinnostavampi kun yksikään edellisempi X-Men elokuva. Raina pitää kiinni Batman Beginsin kanssa siitä ideasta, että se on erilainen ja laadukas lisä sarjaan. First Class ei silti onnistu IHAN olemaan täydellinen. Elokuva löytää aikaisempien elokuvien kysymyksiin vastaukset.

Ensimmäisessä kappaleessa mainitut asiat on paikattu First Class elokuvassa. Toiminta on hieman selkeämpää kun Hugh Jackmanin Wolverinen kynsiväsäilyt. James McAvoy on lähes mainio Charles Xavier. Mutantteja on tässä iso läjä taas, mutta kukaan ei jätä toista varjoonsa, vaan kaikki saavat oman ideansa varmaankin siksi kun näyttelijät tekevät kuinka paljon parempaa työtä. Käsikirjoitus on paras marvelelokuvien käsikirjoitus koskaan. Leffaa voi katsella kuin ryhmää maailmansodan estäjistä mutantti aineissa. Ennen tätä melkein aina X-Men elokuvat ovat olleet tylsän ja lähes naurettavan lyhyitä. Eihän sillä ole suurta väliä, mutta kuten X-Men 2, First Class on sopivan pituinen. Parasta leffassa on varmaankin Michael Fassbender. Näyttelijä tulkitsee hahmon ilman porsaanreikiä ja vakavammin kuin Ian Mckellen, vaikka ei miehessä moitittavaa ollut. Mies varastaa välillä koko shown ja muut näyttelijät jäävät varjoon.

X-Men First Class tuntuu pitävän liian tarkan huolen siitä, että toimintamäärä ei nouse liian korkealle. Sitä on oikeastaan liian vähän. Elokuvan tahti on nopea ja kiireinen. Sitä ei välttämättä huomaa, paitsi kohtauksessa jossa Bryan Singer olisi pistänyt kunnon mätkinnän. Erikin ja Emma Frostin(January Jones) yhteenotto jää liian lyhyeksi. On tullut todettua, että kesto on hyvä, mutta siitä oltaisi saatu pidempi.

X-Men First Class on lähes täydellinen. Kaikki on pistetty paremmaksi kuin aikaisemmissa elokuvissa. Elokuva kelpaa niin faneille kuin niille, jotka eivät supersankarielokuvista piittaa. Kiireestään huolimatta First Class on marvelelokuvien parhaita töitä The Avengersin ja The Amazing Spider-Manin rinnalla.

Pisteet: rating 80,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 08.04.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,03
Kunnian polut
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

X-Men: First Class
X-Men: First Class arvosana 3,70
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
132 min
Tunnetaan myös nimillä:
X: First Class
Ohjaajat:
Matthew Vaughn
Käsikirjoittajat:
Ashley Miller, Bryan Singer, Jamie Moss, Jane Goldman, Zack Stentz
Pääosanäyttelijät:
Edi Gathegi, James McAvoy, January Jones, Jason Flemyng, Jennifer Lawrence, Kevin Bacon, Lucas Till, Michael Fassbender, Michael Ironside, Morgan Lily, Nicholas Hoult, Oliver Platt, Ray Wise, Rose Byrne
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, ranska, espanja, venäjä