Arvostelu

Mainio elokuvien ja videopelien risteytys.

(Voi sisältää spoilereita)
Videopelit ovat kauan hallineet maailmaa. Pelit ovat uudistuneet ja muuttuneet väkivaltaisemmiksi. Vanhan ajan pelit ovat väistyneet. Onneksi Räyhä-Ralf elokuva muistuttaa meitä 1900-luvun peleistä ja osoittautuu pelimaailman Toy Storyksi.

RALF ROMUTTAA!
Räyhä-Ralf-parka. Hän joutuu kaatopaikalle asumaan ja syrjäytyy vain siksi, että on pelinsä pahis. Hän jää toisten varjoon. Ralf haluaa sankariksi ja tekee turbot, eli lähtee omasta pelistään pois. Jätkä haluaa vain kultamitalin, jolla saa paremman elämän.

Kuten kuvauksesta huomaakin, Räyhä-Ralf on vastaus kysymykseen: Minkäköhänlainen pelimaailma olisi, jos pelihahmot olisivat "todellisia". Elokuvan idea toimii. Pelimaailma on hienosti toteutettu, vaikka sitä olisi voinut esitellä vähän laajemmin. Ilman mainitsemaani mahtavaa ideaakin elokuvan käsikirjoitus on sujuva ja opettavainen. Räyhä-Ralfin maailmaan eläytyy hyvin ja elokuvan kesto on myös saatu sopivaksi. Mutta mukana oleva rakkaustarina on mielestäni turha.

Räyhä-Ralfissa on kaikenlaisia pelejä, kuten ralli- ja sotapelejä, mitkä ovat tietysti tärkeä osuus videopeleihin sijoittuvassa elokuvassa. Elokuvassa vilahtaa muutama tuttu pelihahmo esim. Sonic the Hedgehog. Jokaiselle hahmolle on löytynyt jonkillainen tarkoitus. Vihollinen, kuningas Karkki oli mielestäni kuitenkin turhan pöljä. Paras elokuvan hahmo on kevyesti sen päähenkilö, eli Räyhä Ralf.

Räyhä-Ralfin genreä ei voi tarkalleen päättää. Se on hieno sekoitus toimintaa, jännitystä ja huumoria. Mutta tämä leffa ei sorru älyttömäksi kohellukseksi. Ääninäyttely toimii myös kohtalaisesti.

Räyhä-Ralf on mainio elokuva, josta löytyy 90% hyvää ja 10% huonoa. Siinä on hieno idea ja se on mahtava paluu vanhojen pelien äärelle. Se on parhaita animaatioelokuvia pitkään aikaan ja mielestäni saisi voittaa Oscar-palkinnon parhaana animaatioelokuvana. Todella hyvää työtä. Melkein täydellistä.

Pisteet: rating 80,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 17.02.2013
Katsottu: Teatterissa 3D-näytöksenä

Saman kategorian TOP-leffoja

Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta
Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,11
Monty Pythonin Hullu maailma

Elokuvan tiedot

Räyhä-Ralf
Räyhä-Ralf arvosana 3,49

Räyhä-Ralf (2012)

Alkuperäinen nimi: Wreck-It Ralph

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
108 min
K7
Ohjaajat:
Rich Moore
Käsikirjoittajat:
Jennifer Lee, Phil Johnston
Pääosanäyttelijät:
Elina Knihtilä, Iina Kuustonen, Jack McBrayer, Jane Lynch, John C. Reilly, Niko Saarela, Riku Nieminen, Sarah Silverman
Maat:
USA
Kielet:
englanti