Pistejakauma

0%

1%

0%

5%

3%

26%

27%

29%

7%

3%

Pisteytykset

rating 40,000

Brutus
Käyttäjä

rating 40,000

Pahuksellinen määrä tuotesijoittelua yhdistettynä täysin ennalta-arvattavaan juoneen. Muuten ihan katsottava.

Ludil
Käyttäjä

rating 40,000

Jos olisin himpun verran kovempi Disney-fanaatikko, ”Räyhä-Ralfin” nimi Disney-klassikkojen listalla tuntuisi lähestulkoon pyhäinhäväistykseltä. Rahtusen kaamealta se vähemmänkin fanaattisena tuntuu koska sain tästä leffasta pelkästään päänsärkyä. Toisaalta samaiselta listalta löytyy myös muitakin sellaisia elokuvia, joita en sarkasmillakaan tohtisi luokitella klassikoiksi.

”Räyhä-Ralfissa” on erinomainen idea: se on ikään kuin kunniakas läpikattaus-seikkailu tietokone-/videopelien historiasta ja nykyisyydestä. Ideasta propsit, käytännölle ei. Leffalla on valtavasti potentiaalia, mutta silti se sortuu kliseiseen ja puhkikulutettuun tarinaan, jossa ei ole havaittavaa ydintä tai sisältöä. Visuaalisesti teos onnistuu näyttämään jotenkuten sellaiselta kuin toivoin, mutta harmittavasti tämäkin puoli jää junnaamaan niihin mielikuvituksettomimpiin maailmoihin, joitten animaatio ei todellakaan tee kunniaa pelimaailman upeille grafiikoille. Pelien kaikenkirjava maailma on täynnä mielikuvitusta ja koukuttavaa viihdettä, jollaisesta ”Räyhä-Ralfin” maailma ei ole kuullutkaan. Hyvä että Super-Mariot ja Pac-Manit löytyy, mutta peliteollisuudella olisi tarjottavana muutakin…

Luulisi että tällainen riemukas pelileffa herättäisi samoja tuntemuksia kuin pelit parhaimmillaan. Vaan ei, naamani ei värähtänyt mihinkään koko elokuvan aikana edes kulmakarvan kohotuksen vertaa, joka olisi sekin jo jotain. Elokuvan huumori, jännitys ja draama ovat juonelle uskollisesti osa persoonattomuutta. Jos Ralf olisi äännellyt puhumisen sijaan Chewbaccan tapaan, olisin luultavasti nauttinut elokuvasta enemmän. Vaikka ”Räyhä-Ralf” oli pettymys, on siinä jotain sellaistakin, jonka ansiosta nakkaan sille mitalin sijaan parit tähdet. Ääninäyttelijät (enkunkieliset) ja musiikki ovat osuvat ja kersantti Calhoun tykättävä. Ja oli tässä leffassa sentään yritystä.

Soffe
Käyttäjä

rating 40,000

Vaikea kirjoittaa oikeastaan mitään sanottavaa tästä elokuvasta. Ehkä aihe ei vain ollut kovinkaan lähellä minua. Elokuvalla oli hauska juoni ja muutamat kohdat olivat äärimmäisen hauskoja.

Hannuzka79
Käyttäjä

rating 40,000

Katmand0r
Käyttäjä

rating 40,000

Mon
Käyttäjä

rating 40,000

riuku95
Käyttäjä

rating 40,000

xxcromxx
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Räyhä-Ralf
Räyhä-Ralf arvosana 3,49

Räyhä-Ralf (2012)

Alkuperäinen nimi: Wreck-It Ralph

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
108 min
K7
Ohjaajat:
Rich Moore
Käsikirjoittajat:
Jennifer Lee, Phil Johnston
Pääosanäyttelijät:
Elina Knihtilä, Iina Kuustonen, Jack McBrayer, Jane Lynch, John C. Reilly, Niko Saarela, Riku Nieminen, Sarah Silverman
Maat:
USA
Kielet:
englanti