Pistejakauma

0%

4%

4%

7%

4%

41%

19%

7%

4%

11%

Pisteytykset

rating 70,000

sulo
Käyttäjä

rating 70,000

Norski-roskan kuningas, Kill Buljon ja Dead Snown ohjannut Tommy Wirkola on päässyt ohjaamaan toiminnallista scifiä Netflixille.

Tulevaisuudessa pitää rajoittaa ihmisten määrää, joten joka perheessä saa olla vain yksi lapsi. (Kiinassa vastaava laki oli oikeasti voimassa vuosikausia. Nykyään taitaa saada olla jo kaksi lasta.) Tässä elokuvassa perheiden muut sisarukset jäädytetään parempia aikoja odottamaan.

Willem Dafoen näyttelemä isoisä ei halua että tytölleen syntyneistä seitsemästä identtisestä sisaruksesta kuusi päätyisi jääpuikoksi, joten hän ratkaisee asian piilottamalla tytöt ja jokainen pääsee vuorollaan ulos asunnosta. Monday maanantaisin, Tuesday tiistaisin jne. Kaikilla on oma persoonallisuus, omat vahvuudet ja heikkoudet. Ollessaan ulkona kaikilla tytöillä on kuitenkin yksi ja sama henkilöllisyys. Kaikki pukeutuvat samallalailla ja tekevät samaa työtä jne. Eräänä iltana Monday ei tule kotiin ja muiden pitää selvittää mitä on tapahtunut.

Noomi Rapace näyttelee hyvin kaikkia seitsemää siskosta. Kaikki hahmot ovat erilaisia, vaikka jotkut siskoista onkin aika väkinäisesti kirjoitettu erilaisiksi, esim. yksi on kliseinen nörtti, yksi liioitellun butch ja yksi huumeilla maustettujen kakkujensyöjähippi. Teknisesti seitsemän hahmoa, joita kaikkia näyttelee sama henkilö on toteutettu erittäin hyvin. Kaikki hahmot näkyvät ajoittain saumattomasti samaan aikaan kuvissa. Tulevaisuudessa sama näyttelijä voisi näytellä elokuvan kaikki roolit? ;) Tekniikka ei ainakaan sitä rajoita.

What happened to Monday on piristävä elokuva toteutukseltaan ja toiminnaltaan yllättävän raaka. Kovin montaa Netflixin itselleen tuottamaa elokuvaa en ole nähnyt, mutta niistä tämä oli selkeästi parasta antia.

Arwin
Käyttäjä

rating 70,000

Jatekoira
Käyttäjä

rating 70,000

Jii89
Käyttäjä

rating 70,000

SMK
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

What Happened to Monday
What Happened to Monday arvosana 3,22

What Happened to Monday (2017)

Alkuperäinen nimi: Seven Sisters

Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Tommy Wirkola
Käsikirjoittajat:
Kerry Williamson, Max Botkin
Pääosanäyttelijät:
Glenn Close, Marwan Kenzari, Noomi Rapace, Robert Wagner, Willem Dafoe
Maat:
Iso-Britannia, Ranska, Belgia, USA
Kielet:
englanti