Arvostelu

Tämä elokuva on täysi susi.

Elokuva oli hirveä pettymys, joten tässä arvostelussa ei kehuja oikein tule.

Ensin kuitenkin sanon, että olen sarjakuvan suuri fani, joten viha elokuvaa kohtaan ei tule siitä, että siinä on paljon väkivaltaa tai seksiä. Se tulee ihan vain siitä, että se on huono. Ymmärrän sarjakuvan pointin, mutta elokuvan nähtyäni ajattelin, että mitä jos olisin katsonut ensin elokuvan. Se olisi saattanut johtaa siihen, etten haluaisi lukea sarjista, mikä olisi ollut sääli, sillä se on todellinen mestariteos. Tunnen myös monia, jotka haluavat elokuvan nähtyään lukea kirjankin, joten en valita siitä enempää.

Ensimmäisenä se hehkutettu musiikki. Soundtrackinä on käytetty vanhoja klassikoita, mutta ei vain taustalle, vaan ihan vaan jotta sitä saisi kuunnella. Eli Quentin Tarantino -tyylillä. Harmi vain, ettei tämä ole Tarantino -elokuva tämä on Watchmen. Siinä on vissi ero. Esimerkiksi tarantinoissa se toimii, Watchmenissä ei. Tunnelma karkaa täysin, kun jokin ei-tilanteeseen-sopiva -musiikki pauhaa taustalla. Varsinkin lopussa, kun lopputekstit alkavat ja hirveä rock musiikki alkaa pauhata. Tiedän, että tämä on joidenkin mielestä todella siistiä, mutta minusta se vei kaikki fiilikset. Leffa ihan rukoilee ajattelemaan lopputekstien aikana, että "JEAH! Tämä se oli siisti leffa!", vaikka oikeasti sen ei pitäisi olla. Oikeasti elokuvasta saa vain typerän väkivaltapaukun, jonka sitten pitäisi olla siistiä. Kyllä, tämän kaiken sain päähän vain musiikista. Myönnän, että joissakin kohdissa se toimi, joissakin ei sitten tippaakaan.

Seuraava kappale sisältää SPOILEREITA:
Väkivallasta puheen ollen, voinkin siirtyä tähän hyvin yliampuvaan mättöväkivaltaan. Sitä on aivan liian paljon. Yhdessäkin taistelukohdassakin tarvitsee hieman harjoittaa turpaanvetoa ja heti luut sojottavat käsivarresta ja päät kellahtavat tääksepäin verisinä. Oliko se nyt ihan välttämätöntä? Sarjiksessakin oli väkivaltaa, muttei sitä nyt näin pahasti ollut. Esimerkiksi, kun Dr. Manhattan tappaa erään miehen (oli kait Moolokin miehiä, en muista), niin mieshän räjähtää tuhanneksi kappaleeksi lennättäen verta kattoon asti (kirjaimellisesti). Baarissaolijat saavat verta niskaan, kuin saavista ja katosta roikkuu luun ja suolen palasia. Ei stana! Tiedän, että tällä yritetään kuvata sitä, että kuinka julma ja raaka se oikea maailma oikeasti on, mutta jessus, kyllä me vähemälläkin ymmärretään. Jännää tosin, kun tuo Dr. Manhattan -kohta oli kirjassa pikkuinen "phuf" -kohta (ei verta) kun taas loppu oli hirveä splatterkaupunki. Hieman pelotti jo nähdä, että mitä hirveyksiä Zack olisi keksinyt sinne. Suolenpätkäverilammikoita? Ihmisten ruumita, joita on seivästetty katulampuista? Oikeasti se oli pelottavaa ajatella, että mitä hän on keksinyt sinne, mutta siellä ei ollut mitään. Jokin minuutti vain sellasta rauniokaupunkia. Ööh? Päätitte pistää tämän väkivaltaosion kirjasta ihan ylösalaisin? Vaikka en tietenkään olisi halunnut mitään gore festivaaleja, kyllä sitä nyt edes yhden ruumiin olisi kestänyt niin se loppu olisi ollut voimakkaampi. Mutta ei... syvä huokaus.
SPOILERIT loppuu

Sitten seksikohtaus. Hassua miten tämäkin kohta oli sarjiksessa sellainen pieni pätkä halailua, niin tämä oli vissiin jotain kaksiminuuttia täyttä pornoa. Nyt ei mene hyvin. Tiedän, että tällä elokuvalla on tarkoituskin mutta... tuo on vain oksettavaa. Ja sitten vielä taustalla pyörii hallelujah. Tiesin, että se olisi lapsellista mutta... oli ihan pakko nauraa. Kyllä, se oli niin naurettavaa.

Kaiken tämän lisäksi elokuva kävi tooodella pitkäveteiseksi loppua kohden. Tarina ei kiinnostanut niin kuin sarjiksessa, hahmot eivät kiinnostaneet niin kuin sarjiksessa, eivätkä tapahtumat kiinnostaneet niin kuin sarjiksessa. Halusi vain, että elokuva loppuisi ja pääsisin nukkumaan. Plus elokuva oli töksähtelevä ja näyttelijöillä oli kokoajan kiire päästä sanomaan jokin kuuluisa lause hahmolta.

Mutta on elokuvassa jotakin hyvääkin. Esimerkiksi ne hidastukset. NE olivat siistejä eivätkä oikeastaan häirinneet paljoa. Se toimi. Rispektii Snyderille. Lisäksi elokuvan alku on yksi parhaimmista koko elokuvahistoriassa. Se kertoo hyvin koko Watchmenin historian ja tässä kohtaa musiikki jopa sopii elokuvaan. Ja olihan elokuvassa hetkensä. Tosin, nämä seikat eivät ollenkaan paranna sitä faktaa, että tämä elokuva on täysi susi.

Pisteet: rating 20,000

MINÄ
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 26.04.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion arvosana 4,09
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka

Elokuvan tiedot

Watchmen
Watchmen arvosana 3,76
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
163 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
Alan Moore, Alex Tse, Dave Gibbons, David Hayter
Pääosanäyttelijät:
Billy Crudup, Carla Gugino, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman, Matthew Goode, Patrick Wilson
Maat:
USA
Kielet:
englanti