Pistejakauma

1%

2%

2%

4%

5%

9%

15%

31%

19%

12%

Pisteytykset

rating 80,000

JuhoTsu
Käyttäjä

rating 80,000

Nyt on hyvä ja sarjakuvalle uskollinen supersankarileffa! Silloin joskus 14-vuotiaana kun ekan kerran näin tämän niin ei keskittymiskyky ja kiinnostus varmaan riittänyt oikein kunnolla seurata mutta nyt kun katsoin uudestaan niin juoni on aivan mahtava, tämä on visuaalisesti tosi upea ja ihanan synkästi ja armottomasti kuvattu. Muutamat todella brutaalit kohtaukset tuovat hyvää sarjakuvamaisuutta tähän vielä lisää. Taistelukohtaukset muutenkin todella hyvin ohjattu. Sankaritkin ovat aikalailla poikkeavia tavan viittasankareista, erityisesti Koomikko jolla hyvän ja pahan raja tuntuu olevan aika häilyvä.

Stranger
Käyttäjä

rating 80,000

Todella loistava sarjakuvaleffa, joka oli varsin synkkä. Näyttelijät tekivät hienoa työtä ja leffan toiminta kohtaukset olivat tyylikkään näköisiä.

Agumään
Käyttäjä

rating 80,000

Ensimmäisellä katselukerralla ei iskenyt ja tuntui flopilta.
Toisella kerralla elokuva herätti (ainakin minussa) suuri tunteita ja nousi samantien top-listalleni

DRUGS
Käyttäjä

rating 80,000

Visuaalisesti todella hieno. Tehosteet sun muut toimii hyvin ja näyttelijätyö on hyvää. Musiikkikin oli hyvää. Elokuva voisi kyllä olla hiukan lyhyt kestoisempi. Ei tämä nyt niiiiin hyvä ollut kuin ajattelin mutta kelpo viihdettä ja onhan tämä päässyt imdb:n top 250 listallekkin. Mutta loppu oli ihan älyttömän hyvä!

HoboGoblin
Käyttäjä

rating 80,000

"Kiilaa itsensä parhaiden sarjakuviin perustuvien elokuvien joukkoon. " - tähän kommentiin yhdyn vahvasti edestä ja takaa.

Jabbopoikanen
Käyttäjä

rating 80,000

Toimiva sci-fitoiminta pläjäys. Hieman ylipitkä. Kokoaikaiset flashpackit eivät haittaa, koska ne ovat oikeasti kiintoisia. Hyvin seikoitettua draamaa ja kunnon supersankari toimintaa. Elokuva on ohjattu huolella, eivätkä tehosteetkaan petä missään vaiheessa. Suosikki hahmoni oli Walter.

jossu82
Käyttäjä

rating 80,000

ihan hyvä

Larno
Käyttäjä

rating 80,000

Olen yrittänyt katsoa tätä kahteen otteeseen. Ai miksi niin?
Koska tämä on huomattavasti raaempi mitä luulin ja en pidä raaoista elokuvista. Ensimmäisellä kerralla lopetin siihen kun koomikko ampui raskaana olevan naisen. Toisella kerralla siihen,kun Rorschach hakkasi veitsellä miestä päähän,joka oli syöttänyt 6-vuotiaan tytön koirilleen.Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin nimittäin juoni oli mahtava ja kaikki päähenkilöt mielenkiintoisia. Oikeastaan minua jäi kutkuttamaan miten lopussa sitten kävi, mutta loppuun en aijo tätä ainakaan vielä katsoa,sillä mielummin pidän itseäni epätietoisuudessa kuin yökin tämän elokuvan raakuuksille.

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 80,000

Harmikseni en ole vielä sarjakuvaa lukenut, mutta mitäs sen väliä. Watchmen on hieno sekoitus realistisempaa kylmän sodan kuvausta sekä supersankarifantasiaa, eli siis tuttua Moorea valkokankaalle sovitettuna. Käsikirjoitus toimii hyvin, ja juoni kulkee sulavasti paikasta toiseen jättäen vain pientä hämmentymisen tunnetta, joka sekin häipyy ajan kuluessa. Näyttelijöistä kukaan ei sorru mitenkään palvomisen arvoiseen suoritukseen, mutta hyviä kaikki tyynni. Pari varjopuolta tässä tosin on: seksin ja hidastusten määrä, jotka nekään eivät kauheasti vähennä tästä hienosta kokonaisuudesta. Kaiken kruunaa mm. Koyaanisqatsista lainailtu monipuolinen musiikki. Ei mikään mestariteos, mutta hakkaa ohjaajansa kaikki muut lehvat.

MaxMad
Käyttäjä

rating 80,000

Watchmen on kyllä supersankarielokuvien parhaimmistoa, tosin tätä voisi kutsua jo jonkinlaiseksi parodiaksi supersankareista. Watchmenistä löytyy toki viittauksia ja irvailua muille supersankareille esim. alun nerokas batman-viittaus. Juoni oli aika hyvä, ja vaikka en sarjakuvaa olekaan lukenut niin se tempasi ihan hyvin mukaansa.

Vaikka tässä leffassa rinnakkaistodellisuudessa liikutaankin, niin Watchmenin supersankarit ovat sitä mitä supersankarit olisivat oikeasti: psykopaatteja, jotka ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä, eli "sankaruuteen" on siis otettu hieman realistisempi ote, eivätkä hahmot ole mitään perussupersankarileffan hyviksiä ja pahiksia. Hyvin näyteltyihin hahmoihin ja tarinaan saatu syvyys onkin watchmenin vahvuus.

Kehumisen arvoisia ovat myös elokuvan visuaalisuus ja todella hienot hidastuksilla ja nopeutuksilla vuorottelevat toimintakohtaukset.

Vaikka en supersankarielokuvien ystävä erityisemmin olekaan (poikkeuksena tietenkin Nolanin Batmanit), niin Watchmen oli kuitenkin mielestäni todella hyvä, syynä tähän olivat realistinen suhtautuminen supersankarien psykologiaan, hieman syvällisempi tarina, sekä tietenkin todella näyttävät toimintakohtaukset.

mii
Käyttäjä

rating 80,000

Yllätyin erittäin positiivisesti tästä leffasta. Ensin ajattelin että tämähän on ihan järkyttävän pitkä, mutta en katsonut aikaa varmaan kertaakaan. Sarjakuvaa en ole lukenut, enkä muutenkaan ole lukenut pahemmin muitakaan DC- Comicsin sarjakuvia. Mutta kokonaisuudessaan tajusin juonen ja pääsin sisälle siihen.
Hahmot olivat kiinnostavia ja muutenkin elokuva oli tehty erinomaisesti.

-mirco-
Käyttäjä

rating 80,000

Todella haastava aihe, joka on toteutettu hienosti.Yhtäkään näyttelijöistä en tunnistanut, mutta ei kukaan huono ollut, päinvastoin. Ainakin Morgan ja Haley onnistuivat mainiosti. Itselleni koko idea dr. Manhattanista on jotenkin liian kaukainen. Lopetus oli muuten aivan mainio, samoin soundtrack.

nowatar
Käyttäjä

rating 80,000

Todella hieno leffa, vaikkei minun mittapuullani aivan Sin Cityn ja 300 veroinen. En ole sarjakuvaa lukenut mutta alkaa pikkuhiljaa tuntua että pitäisi. Musiikki oli paikoin hiukan kökköä eikä oikein sopinut taustaan mutta se on makuasia. Visuaalisesti juuri sellainen kuin pitääkin ja taistelukohtaukset, hidastukset yms. aivan omaa luokkaansa! Tämän katsoisin mieluusti uudestaankin.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 80,000

Alkuun tuntui vähän sekavalta, mutta edetessä parani ja lopulta osoittautui oikeinkin hyväksi supersankarileffaksi.

recreazion
Käyttäjä

rating 80,000

Hyvä supersankari leffa. Eroaa muista saman genren leffoista edukseen.

shinji
Käyttäjä

rating 80,000

Viime aikoina kaikki sarjakuviin perustuvat leffat on olleet ihan hirveitä joten aluksi olin ennakkoluuloinen - mutta tämä olikin mukavan erilainen ja synkkä sarjakuvafilmatisointi, yllätti positiivisesti.

Watchmen ei ole samanlainen action - pläjäys kuin vaikka Avengerit, vaan elokuvassa keskitytään hahmoihin, mikä on minun silmissäni pelkkää plussaa. Ehdottomasti kiinnostavin hahmo oli Rorschach, todella hyvä roolisuoritus Jackie Earle Haleyltä. Silkkiaave ja Yöpöllö oli inhimillisen realistisia hahmoja, Ozymandias oli vähän pökkelömäisempi ja aika ohut hahmo mutta kuitenkin tämäkin jäi mieleen. Tohtori Manhattan jäi myös mielestäni vähän tylsemmäksi hahmoksi. Koomikko oli hyvin erilainen tämän genren hahmo, aiheutti sekä kiinnostuksen että inhon tunteita. Ottaen kuitenkin huomioon että pääosia on periaatteessa 5-6 niin kaikki saa kohtuullisen hyvin ruutuaikaa.
Visuaalinen puoli oli leffassa myös kunnossa, tosin Tohtori Manhattanin toteutus oli vähän kökkö, ehkä sekin vaikutti siihen että en hahmosta erityisemmin välittänyt. Pientä miinusta tulee myös hidastuksista joita mielestäni oli vähän liikaa. Watchmen on kuitenkin yksi parhaimmista sarjakuvaan perustuvista leffoista, ja se ansaitsee 4 tähteä.

SMK
Käyttäjä

rating 80,000

Leffassa on monia hyviä asioita; soundtrack on rautaa, visuaalisuus, alun tappelukohtaus, tunnelma, efektit, näyttelijät (lähinnä Rorschach ja Koomikko), satunnaisen tyylikkäät kohtaukset ym., mutta silti jotain jäi vielä puuttumaan ja leffa jää vähän vaisuksi... harmi.

Spuge
Käyttäjä

rating 80,000

Mielelläni katsoisin uudestaan, että ymmärtäisin elokuvan pohjinperin, mutta silti älyttömän hieno sarjakuvaan perustuva sci-fitoimintaleffa. Hahmot olivat varsin kiinnostavia ja Jackie Earle Haley näytteli Rorschachia erittäin hienosti, Tri Manhattan kuuluu myös suosikkihahmoihin.

Nyt kun tuli katsottua uudestaan, elokuva tuntui paremmalta, muuta luontevaa syytä ei ole kuin että loppukin tuli nähtyä aivan täysin, viime kerralla tuli vähän nukuttua. Elokuva saa aikaan kylmiä väreitä melko paljon, varsinkin alkutekstien kohdalla. Varsin hieno ja kekseliäs supersankarielokuva näyttävillä erikoistehosteilla.

tanttu95
Käyttäjä

rating 80,000

Ekalla kerralla kun katsoin,alussa ei tajunnut yhtään mitään juonesta,mutta sitten kun olin lopussa tiesin mistä elokuvassa oli oikein kyse.Ihan hyvä leffa!

Tatima
Käyttäjä

rating 80,000

Hyvä elokuva, vaikka mielestäni sortuikin keskivaihella lievään tylsyyteen. Se ei kuitenkaaan tehnyt leffasta huonoa. Näyttelijät hoitivat osansa hyvin, varsinkin Rorschachin näyttelijä Jackie Earle Haley.

Tertsi
Käyttäjä

rating 80,000

En ole koskenutkaan tuohon sarjakuvaan, mutta elokuva oli hyvä. Visuaalisesti upea ja hahmotkin jäivät mieleen. Miinukset: Rorschachin puhe oli pelkkää Balebatmania ja ohjaajan versio vähän liian pitkä (ehkä uusintakatselu tekisi terää?).

Thespirit
Käyttäjä

rating 80,000

Tuikkal
Käyttäjä

rating 80,000

Jos menet katsomaan leffan ja odotat täydellistä käännöstä sarjakuvasta, petyt pahasti sillä osia on jouduttu leikkaamaan pois. Lopputulos ei kuitenkaan ollut huono vaan päinvastoin; Snyder luultavasti onnistui kääntämään leffan parhaiten kuin kukaan muu olisi voinut ja ottaen huomioon, että sarjakuvassa on tavaraa jopa 6 tunnin leffaan. Onneksi nähdään 4 tunnin version sitten dvd:llä.
Hahmoista sen verran, että Silkkiaave I ja II taisivat olla koko porukan heikoimmat näyttelijäsuoritukset, mutta päällisinpuolin dialogi oli ihan kelvollista.

Zakkk
Käyttäjä

rating 80,000

Yllättävän hyvä. Odotin paljon huonompaa mutta Snyder selvästi tiesi mitä oli tekemässä. Tämä ei todellakaan pilaa sarjakuvaa. Paikoin naurettavan väkivaltainen. Jackie Earle Haley oli mieletön Rorschachina. Myös soundtrack oli loistava (seksikohtausta lukuunottamatta.)

741moimoi
Käyttäjä

rating 80,000

A_Vega
Käyttäjä

rating 80,000

Acedia
Käyttäjä

rating 80,000

ajatuslapsi
Käyttäjä

rating 80,000

AllouttaAngst
Käyttäjä

rating 80,000

Also Starring
Käyttäjä

rating 80,000

Alzu
Käyttäjä

rating 80,000

Aragorn86
Käyttäjä

rating 80,000

Artzi-
Käyttäjä

rating 80,000

Astronnilath
Käyttäjä

rating 80,000

Ataru
Käyttäjä

rating 80,000

Avathar
Käyttäjä

rating 80,000

Bamsenaattori
Käyttäjä

rating 80,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 80,000

Blastmaster
Käyttäjä

rating 80,000

Bungle
Käyttäjä

rating 80,000

Céline
Käyttäjä

rating 80,000

Chrattac
Tykittäjä

rating 80,000

claw
Käyttäjä

rating 80,000

CorporalCauliflower
Käyttäjä

rating 80,000

Crank!
Käyttäjä

rating 80,000

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Devilfisu
Käyttäjä

rating 80,000

Don edvard27
Käyttäjä

rating 80,000

E-Mies
Tykittäjä

rating 80,000

eltsu
Käyttäjä

rating 80,000

Emiko
Käyttäjä

rating 80,000

eMily
Käyttäjä

rating 80,000

Epitaph
Käyttäjä

rating 80,000

Fakiiri
Käyttäjä

rating 80,000

haisku
Käyttäjä

rating 80,000

Hemulable
Käyttäjä

rating 80,000

henna183
Käyttäjä

rating 80,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 80,000

Hize
Käyttäjä

rating 80,000

honkytonk
Käyttäjä

rating 80,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 80,000

huivaihai
Käyttäjä

rating 80,000

humanity
Käyttäjä

rating 80,000

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 80,000

Insomnia
Käyttäjä

rating 80,000

irenreV
Käyttäjä

rating 80,000

isojamakea
Käyttäjä

rating 80,000

jakubias
Käyttäjä

rating 80,000

Jalle
Käyttäjä

rating 80,000

janipa
Käyttäjä

rating 80,000

Jankko
Käyttäjä

rating 80,000

JebuX
Käyttäjä

rating 80,000

Jedi-Brony
Käyttäjä

rating 80,000

jedimind
Käyttäjä

rating 80,000

JeffreySun
Käyttäjä

rating 80,000

jmz
Ylläpitäjä

rating 80,000

John Smith
Käyttäjä

rating 80,000

johnny depp
Käyttäjä

rating 80,000

Jokkekorn
Käyttäjä

rating 80,000

Jonar94
Käyttäjä

rating 80,000

Jonttura
Käyttäjä

rating 80,000

juhothenero
Käyttäjä

rating 80,000

juicebox
Käyttäjä

rating 80,000

Juuna5
Käyttäjä

rating 80,000

JVDS
Käyttäjä

rating 80,000

Kaga
Käyttäjä

rating 80,000

kähtis
Käyttäjä

rating 80,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 80,000

Karkkipussi
Käyttäjä

rating 80,000

keijomies
Käyttäjä

rating 80,000

kewanhammer
Käyttäjä

rating 80,000

Kirffes
Käyttäjä

rating 80,000

laaars
Käyttäjä

rating 80,000

lage
Käyttäjä

rating 80,000

Lanttu95
Käyttäjä

rating 80,000

lester
Käyttäjä

rating 80,000

Lindeman
Käyttäjä

rating 80,000

Liquider
Käyttäjä

rating 80,000

LLauraVegkk
Käyttäjä

rating 80,000

Luiginho
Käyttäjä

rating 80,000

Maximus
Käyttäjä

rating 80,000

mcleffa92
Käyttäjä

rating 80,000

menota
Käyttäjä

rating 80,000

MersuZ
Käyttäjä

rating 80,000

Mickehh
Käyttäjä

rating 80,000

MiikaH
Käyttäjä

rating 80,000

mikke93
Käyttäjä

rating 80,000

Minumix
Käyttäjä

rating 80,000

mitze
Käyttäjä

rating 80,000

monetta89
Käyttäjä

rating 80,000

Mowgli
Tykittäjä

rating 80,000

Mr. Elmo
Käyttäjä

rating 80,000

ms
Käyttäjä

rating 80,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 80,000

nappero
Käyttäjä

rating 80,000

Nephilim
Käyttäjä

rating 80,000

Nirpi
Käyttäjä

rating 80,000

NitroPupu
Käyttäjä

rating 80,000

Orbis
Käyttäjä

rating 80,000

Outc
Käyttäjä

rating 80,000

ozkuz
Käyttäjä

rating 80,000

pekkiss-
Käyttäjä

rating 80,000

Pikli
Käyttäjä

rating 80,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä

rating 80,000

Pix
Käyttäjä

rating 80,000

Puakki
Käyttäjä

rating 80,000

puli
Käyttäjä

rating 80,000

Pulu
Käyttäjä

rating 80,000

RaiFFel
Käyttäjä

rating 80,000

ReedAfterBurning
Käyttäjä

rating 80,000

Renmiri
Käyttäjä

rating 80,000

ricksaw
Käyttäjä

rating 80,000

Risu
Käyttäjä

rating 80,000

riuku95
Käyttäjä

rating 80,000

rockerboy
Käyttäjä

rating 80,000

Roklis
Käyttäjä

rating 80,000

Ronald McKey
Käyttäjä

rating 80,000

RoyalWithCheese
Käyttäjä

rating 80,000

Rutanen
Käyttäjä

rating 80,000

Samt
Käyttäjä

rating 80,000

satanoperca
Käyttäjä

rating 80,000

Secreterial
Käyttäjä

rating 80,000

Seonsiinä
Käyttäjä

rating 80,000

Sney
Käyttäjä

rating 80,000

sony
Käyttäjä

rating 80,000

SpaceCadet1
Käyttäjä

rating 80,000

Supah
Käyttäjä

rating 80,000

Taantuma
Käyttäjä

rating 80,000

Taikuriku
Käyttäjä

rating 80,000

Tassu
Käyttäjä

rating 80,000

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 80,000

Team Mb
Käyttäjä

rating 80,000

TeeP
Käyttäjä

rating 80,000

The 666th Warrior
Käyttäjä

rating 80,000

TheMan
Käyttäjä

rating 80,000

Thorazine
Käyttäjä

rating 80,000

Thrashtament
Käyttäjä

rating 80,000

Tino
Käyttäjä

rating 80,000

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

tonsa
Käyttäjä

rating 80,000

tump3lo
Käyttäjä

rating 80,000

tuulenpuuska
Käyttäjä

rating 80,000

Tx4
Käyttäjä

rating 80,000

Vaikuttaja
Käyttäjä

rating 80,000

Waki
Käyttäjä

rating 80,000

wEEGEE
Käyttäjä

rating 80,000

whoppi
Käyttäjä

rating 80,000

xenomorph
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Watchmen
Watchmen arvosana 3,77
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
163 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
Alan Moore, Alex Tse, Dave Gibbons, David Hayter
Pääosanäyttelijät:
Billy Crudup, Carla Gugino, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman, Matthew Goode, Patrick Wilson
Maat:
USA
Kielet:
englanti