Arvostelu

Hieman keskikastia tasokkaampi elokuva, mutta mistään mestariteoksesta on turha puhua.

Viiltäjä Jack on aiheena mielenkiintoinen ja siitä saisi varmasti todella karmivan kauhuleffan. From Hell ei kuitenkaan lähde aivan näille linjoille, sillä luvassa ei ole mikään todenmukainen Viiltäjä Jack kuvaus, vaan leffa keskittyy murhien tutkimiseen.

Oopiumia poltteleva poliisi Fred Abberline saa tutkittavakseen tapauksen, jossa huora on tapettu erittäin väkivaltaisesti. Tapaukset jatkuvat samoilla rituaaleilla ja näkyjä näkevä Abberline jatkaa tutkimuksiaan täysin päinvastaiseen suuntaan kuin kollegansa.
Tietysti mukaan on ängetty perushollywood-tyyliin myös se pakollinen romanssi pääsankarin ja sankarettaren väliin.

Elokuvan ohjanneet Albert ja Allen Hughes tekevät visuaalisesti hienoa jälkeä. Sarjakuvamaisen synkkä miljöö sopii leffaan hyvin ja muutenkin 1800-luvun Englanti huokuu synkkäsävyistä tunnelmaa. Ikävä kyllä Hughesit eivät hoida henkilöohjausta kovinkaan kummoisesti ja muutenkin kerronta on vähän takertelevaa, varsinkin loppupuolella. Tarinaan on saatu imaistua kauhuelementtejä ja gorea, mutta kumpikin jää hieman pinnalliseksi. Kauhistuttamaan leffa ei juurikaan kykene, mutta ei silti turvaudu (pahasti?) säikyttelyefekteihinkään. Pienimuotoista jännitystä on silti varsinkin alkupuolella ilmassa.

Näyttelijät eivät ole mitenkään huonoja, mutta eivät loistaviakaan. Johnny Depp tyytyy lähinnä vain olemaan ja Heather Grahamistakin on lähinnä silmäniloksi. Yleensä niin mainio John Goodman vetää roolinsa hieman väsähtäneesti mutta on silti näyttelijänä leffan parasta antia. Sivuosissa nähtävtä näyttelijät hoitavat hommansa ihan hyvin, mutta eivät erikoisemmin säväytä. Henkilöhahmot on kirjoitettu turhan ontoiksi, eivätkä näyttelijät onnistu puhaltamaan nihiin mitään elämää. Henkilöt onkin jätetty leffassa hieman toisarvoisiksi, vaikka Deppin esittämästä Abberlinestä olisi varmasti saatu enemmänkin irti, Viiltäjä Jackista nyt puhumattakaan.

From Hell on hieman keskikastia tasokkaampi elokuva, mutta mistään mestariteoksesta on turha puhua. Aiheesta olisi saatu puristettua enemmänkin irti ja synkäntunnelman alle on jäänyt henkilöhahmot ja juonenkuljetus, myös kliseet paistavat armottomasti läpi. Voin vain ounastella minkälainen leffasta olisi tullut jos ohjaajan pallilla olisi istunut Synkistelyiden mestari Tim Burton.

nimimerkki: Siperia Jones

Pisteet: rating 70,000

Siperia Jones
Käyttäjä, 51 arvostelua
Arvosteltu: 01.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Noita
Noita arvosana 3,94
Noita
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,22
Takaikkuna

Elokuvan tiedot

From Hell
From Hell arvosana 3,54
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
121 min
Tunnetaan myös nimillä:
Viiltäjä (tv)
Ohjaajat:
Albert Hughes, Allen Hughes
Käsikirjoittajat:
Alan Moore, Eddie Campbell, Rafael Yglesias, Terry Hayes
Pääosanäyttelijät:
Heather Graham, Ian Holm, Johnny Depp, Robbie Coltrane
Maat:
USA
Kielet:
englanti