Arvostelu

Ei ainakaan mitään erikoistehosteilla säikyttelyä!

Veren vangit on loistava elokuva. Tarinankerronta on nerokasta ja toimivaa sekä näyttelijät ovat hyviä. Joskus näyttelijät pistetään leffaan vain, koska he ovat kuuluisia. Näin voi helposti käydä Tom Cruisen ja Brad Pittin kanssa. Mutta nyt niin ei todellakaan käynyt. Myös Kristen Dunst on loistava. Suloinen, mutta tappava pikkutyttö.

Juoni ei ole saamassa ylinopeussakkoja, eikä se matele kuin etana. Väkivaltaa kyllä löytyy. Vaikka leffassa on pari irtopäätä ja yksi ruumis halkaistaan kahtia, elokuvaa ei voi sanoa pelkäksi verimässäilyksi. Se on sekoitus draamaa ja pitkiä kulmahampaita, mitä voi olla vaikeaa saada toimimaan. Tässä se toimi.

Veren vangit ei ole mitään erikoistehosteilla säikyttelyä. Toki erikoisefektejä on käytetty ja ovat mahtavia, mutta niillä pelleillä, kuten esimerkiksi elokuvassa "They". Myös puvustus on huippuluokkaa. Elokuvassa on tietenkin tarvittu hirveästi pukuja, sillä siinä kuvataan eri aikakausia. Lavasteissakaan ei ole moittimisen varaa.

Samankaltaista juttua on kyllä nähty. Vampyyri, joka ei halua imeä ihmisestä. Sellaista on ollut esimerkiksi Darren Shan -kirjasarjassa.

Elokuvan ainoa miinus lienee se, että päähenkilö rypee itsesäälissä. Jos päähenkilön elämäntarinasta on kuitenkin tehty tuollainen, sellaista on vaikea välttää. Tämä leffa näkee tähtiä. Täydet viisi.

Pisteet: rating 100,000

Same
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 30.07.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Prinsessa Mononoke
Prinsessa Mononoke arvosana 4,22
Prinsessa Mononoke
Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa
Ilmestyskirja. Nyt
Ilmestyskirja. Nyt arvosana 4,31
Ilmestyskirja. Nyt

Elokuvan tiedot

Veren vangit
Veren vangit arvosana 3,68

Veren vangit (1994)

Alkuperäinen nimi: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Neil Jordan
Käsikirjoittajat:
Anne Rice
Pääosanäyttelijät:
Antonio Banderas, Brad Pitt, Christian Slater, Kirsten Dunst, Stephen Rea, Tom Cruise
Maat:
USA
Kielet:
englanti