Arvostelu

Kovin pelottavasta leffasta ei ole kysymys. Leffa on enneminkin koskettava.

Louis (Pitt) on juuri menettänyt vaimonsa ja lapsensa. Mies toivoisi itsekin kuolevansa. Eräänä päivänä hän törmää vampyyriin nimeltään Lestat (Cruise). Lestat tekee Louisista vampyyrin ja hän alkaa opettelemaan Louisia vampyyrin tavoille. Louis ei vain halua juoda ihmisverta, joten hän tyytyy rottiin. Sitten kaksikko törmää Claudia-nimiseen orpotyttöön (Dunst). Myös Claudiasta tulee vampyyri ja kolmikko kiertää juomassa verta ja selvittelevät keskinäisiä ristiriitojaan.

Veren vankeja voisi luonnehtia draamapitoiseksi kauhuksi. Mistään kovin pelottavasta leffasta ei ole kysymys, vaikka tässä onkin vampyyreja ja verellä roiskimista. Toki muutama pelottava kohtaus mahtuu mukaan, mutta leffa on enneminkin koskettava. Varsinkin loppupuolella meno äityy kohtuullisen koskettavaksi. Katsojaa ei pistetä pelkäämään elokuvan hahmoja vaan katsoja pikemminkin samaistuu hahmoihin. Onpa leffaan saatu pieni ripaus huumoria.

Myöskin näyttelijäpuoli on kunnossa. Tom Cruisea ei yleensä nähdä kusipäisten tyyppien rooleissa, mutta tässä hän tekee todella hyvää työtä Lestatin roolissa. Brad Pitt vakuuttaa olevansa hyvä näyttelemään tällaisiakin rooleja. Myös tuolloin 12-vuotias Kirsten Dunst tekee hyvää työtä, vaikka tämä on ensimmäinen leffa, missä hän on pääosassa. Dunst saa Claudiaan kaikki tunteet mukaan. Dunst tekee Claudiasta melko hurjan vampyyrin. Hän voi näyttää suloiselta pikkutytöltä, mutta hänen kanssaan ei pelleillä.

Leffan ongelmiksi kuitenkin muodostuu puolenvälin paikkeilla tapahtuva laahaaminen. Myös loppuun olisi voitu panostaa enemmän. Elokuva yrittää ottaa kuolemattomuuteen kantaa kauhuelokuvan keinoin, mutta loppupeleissä homma tuntuu jäävän hieman vajaaksi. Mutta jos tarkastelee 1990-luvun kauhuelokuvia, niin kyllä Veren vangit sijoittuu vuosikymmenen parhaimpiin kauhufilmeihin.

Pisteet: rating 70,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 17.11.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,15
The Shining - Hohto

Elokuvan tiedot

Veren vangit
Veren vangit arvosana 3,68

Veren vangit (1994)

Alkuperäinen nimi: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
123 min
Ohjaajat:
Neil Jordan
Käsikirjoittajat:
Anne Rice
Pääosanäyttelijät:
Antonio Banderas, Brad Pitt, Christian Slater, Kirsten Dunst, Stephen Rea, Tom Cruise
Maat:
USA
Kielet:
englanti