Arvostelu

Kunnianosoitus ja parodia.

1950-luvulla tehtiin paljon jättiläisotusscifikauhua, joista osa oli myös hyviä elokuvia. Ne vähemmän hyvät ovat kadonneet elokuvahistorian hämäriin ja tämä 1990 valmistunut pieni elokuvahelmi on kunnianosoitus ja parodia.

Pieni, siis erittäin pieni aavikkokaupunki Perfection saa kutsumattomia eläinvieraita jotka tulevat esiin maan alta ja syövät ihmisiä. Val (Kevin Bacon) ja Earl (Fred Ward) ovat paikallisia yleismiehiä jotka kinastelevat koko ajan keskenään, joskin näiden suunnitelma lähteä pois pölyisestä kaupungista saa yllätyskäänteen em. eläinvieraiden innostuessa syömään. Käänne tulee nopeasti, tunnelma pysyy asianmukaisen vakavana, joskin henkilöhahmot ovat koomisen liioiteltuja ja meininki pysyy viihdyttävänä. Ohjauskin hyödyntää erilaisia visuaalisia tehokeinoja ja otukset ovat laadukkaan jähmeitä matovonkaleita. Kahjo survivalisti Burt (Michael Gross) toimittaa paranoiaa ja geologiaa opiskeleva Rhonda (Finn Carter) toimittaa sen pakollisen tiedejargonin.

Fred Ward ja Kevin Bacon antisankarillisena pääparina naljailee toisilleen urakalla ja pysyvät mainion hassuina peräjunttilan jehuina joiden elämän sisältö on ohutta, mutta eivät myöskään ole ääliöitä. Michael Gross repii asehulluna Burtina kevyttä huumoria, tietää paljon paukkuvaa tietoa ja on kaikilla tavoilla sympaattinen ja toimelias hahmo.

Lopputulos on viihdyttävä, kevyt kauhukomedia ja on parhaimmillaan muutaman pintin jälkeisessä hiprakassa. Huumoria, tehosteita ja muutamia jännittäviä kohtauksiakin on mukana ja loppu on tietysti onnellinen.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1392 arvostelua
Arvosteltu: 29.01.2010
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,03
Tri Caligarin kabinetti
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika

Elokuvan tiedot

Väristyksiä
Väristyksiä arvosana 3,64

Väristyksiä (1990)

Alkuperäinen nimi: Tremors

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Ron Underwood
Käsikirjoittajat:
Brent Maddock, Ron Underwood, S. S. Wilson
Pääosanäyttelijät:
Ariana Richards, Charlotte Stewart, Finn Carter, Fred Ward, Kevin Bacon, Michael Gross, Robert Jayne, Tony Genaro
Maat:
USA
Kielet:
englanti