Arvostelu

Keskitason alittava komediasekoilu.

Jewel (Liv Tyler) on kaunis nainen joka hurmaa miehiä kuin siima kalaa. Jewel saakin ympärilleen kolme miestä joista kaikki ovat rakastuneita häneen. Jewellissä kiinni ovat surkimus (Matt Dillon), asianajaja (Paul Reiser) ja poliisi (John Goodman). Kaikki haluavat Jewelia, mutta Jewel haluaa miehiltä vain unelmiensa talon.

Elokuvaa kerrotaan kolmen henkilön näkökulmista. Eli jo mainittujen miehien näkökulmista. He kertovat näkökulmansa eri henkilöille. Näkökulmat kertovat kaikki tuosta tyrmäävästä kaunottaresta, johon miehet ovat palavasti rakastuneet. Kaikki näkökulmat eivät kuitenkaan ole samanlaisia.

Harald Zwartin Hollywood-debyytti ei ole oikein onnistunut elokuva. Elokuvan idea ei saa kunnolla ilmaa siipiensä alle jä vitsitkin jäävät puolitiehen. Vitsit harvoin naurattavat, mutta saapahan tästäkin muutamat hyvät irtonaurut. Ja hauskojakin sanailuja onkin, mutta ei tämä mikään riemukaruselli ole. Näyttelijäsuoritukset ovat sentään hienoja. Näyttelijät yrittävät pelastaa elokuvan kehnoutta, mutta elokuvan kehnoutta ei saa peitettyä. Liv Tyler ei vakuuta, mutta Matt Dillon näyttelee hyvin ja niljakkaasti roolihahmoansa. Myös Paul Reiser näyttelee mainiosti. John Goodmankin vetää hyvin, mutta voiton vie Michael Douglas (sanokaa te muut mitä sanotte) elvistelevänä etsivänä.

Yhteenvetona Valomerkin jälkeen on keskitason alittava komediasekoilu. Näyttelijät ovat tosin mainioita ja loppu onkin elokuvan piristysruiske. Ammuskelua seuraa lopussa ja ammuskelun piristeeksi on laitettu soimaan iloinen biisi. Myös Rankka päivä-parodiaa nähdään. Myös Paul Reiser pääsee elementtiinsä lopussa. Valomerkin jälkeen on kerran katsottava komedia, jonka katsoo mieluiten kaveriporukassa.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 50,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 12.06.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Punainen ympyrä
Punainen ympyrä arvosana 3,87
Punainen ympyrä
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä
Trainspotting
Trainspotting arvosana 4,02
Trainspotting
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas

Elokuvan tiedot

Valomerkin jälkeen
Valomerkin jälkeen arvosana 3,21

Valomerkin jälkeen (2001)

Alkuperäinen nimi: One Night at McCool's

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
88 min
Ohjaajat:
Harald Zwart
Käsikirjoittajat:
Stan Seidel
Pääosanäyttelijät:
John Goodman, Liv Tyler, Matt Dillon, Michael Douglas, Paul Reiser
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja, puola